Και τώρα .. τι φακός ??? - Αντικαταστάτης φακού κιτ για Canon

Παρε αυτον με τον σταθεροποιητη και οχι τον προηγουμενο.Ο σταθεροποιητης ειναι χρησιμος σε οποιαδηποτε εστιακη αποσταση,σε χαμηλες ταχητητες κλειστρου.Μην παρεις τον απλο,εκτος αν ειναι καλητερος οπτικα η παιζει κατι αλλο υπερ αυτου(εκτος την τιμη).Δε σου κανω πλακα,μην παρεις τον απλο.

Όχι παιδιά θα πάω για τον vc , ας δώσω και 100 και κάτι ευρώ παραπάνω αλλά θα έχω το κεφάλι μου ήσυχο γιατί ένα ψιλοτρέμουλο (να μην πω χοντρό) το έχουν τα χέρια μου..-bye-

Προσεξε λιγο να δεις που ειναι καλος ο σταθεροποιητης.

Με την fuji f30 που ειχα,μπορουσα να βγαλω σταθερη εντελως ακουνητη φωτο σε πιο ευρωγωνιες θεσεις,με ταχυτητα 1/4 sec,οχι βεβαια με την πρωτη,και επρεπε να ημουν πολυ πολυ σταθερος την ωρα της ληψης,και καποιες φορες εβγαζα και ξαναεβγαζα μεχρι να βγει ακουνητη.

Με τον 18-55 is,αν κανω το ιδιο με αυτο που περιεγραψα πανω,βγαινει ευκολα ακουνητη,με αισθητα λιγοτερο κοπο.

Δεν εχει νοημα οποιαδηποτε αντιπαραθεση,φιλε jhal καλα θα κανεις οπως λες να παρεις με τον σταθεροποιητη εφοσον κυκλοφορησε αυτη η εκδοση.Ουτε καν να το σκεφτεσαι(εκτος βεβαια αν υπαρχει υπονοια οτι ο σταθεροποιητης υποβαθμιζει με καποιον τροπο την ποιοτητα εικονας,εστιασης κτλ)

Γιάννη, όταν κάνεις συγκρίσεις, καλό είναι να συγκρίνεις το ίδιο σύστημα, όχι τι ταχύτητες έπαιρνες με μια κόμπακτ και μια slr. Στο λέω γιατί παίζει ρόλο και η τεχνική λήψης που διαφέρει μεταξύ των δύο, το πώς τις κρατάς, η μάζα των μηχανών κλπ
Στα διάφορα τεστ, δοκιμάζουν το ίδιο σύστημα με is on και is off, κάνουν μερικές λήψεις και βγάζουν τα συμπεράσματα.
Οι δικές μου εντυπώσεις για την αποδοτικότητα του is στα ευρυγώνια, προέρχονται από τον 28-135is, όπου στο ευρυγώνιο άκρο του (όχι και τόσο ευρυγώνιο, 28mm ισοδύναμα με 45mm σε ff) το κέρδος ποτέ δεν ξεπέρασε το 1-1,5 στοπ. Στο τελε άκρο του εύκολα ξεπερνούσε τα 2.

Ναι σιγουρα εχεις δικιο σ'αυτο.

Σοβαρα τωρα ομως,μπορει να σε βγαλει ασπροπροσωπο ακομη και στα 18mm.
Εγω πραγματικα το εκτιμω σα χαρακτηριστικο πολυ στο φακο μου,δεν θα παρω στο μελλον φακο allaround που να μην εχει stabilizer.

Αν κοιταξω να παιζω με primes,τοτε σε καποια εστιακα μηκη μπορει να μην με νοιαξει και πολυ.
Αν ομως επιλεξω το δρομο ενος ζουμ φακου γενικης χρησης,δεν υπαρχει περιπτωση να μην παρω με σταθεροποιητη.

Παρε αυτον με τον σταθεροποιητη και οχι τον προηγουμενο.Ο σταθεροποιητης ειναι χρησιμος σε οποιαδηποτε εστιακη αποσταση,σε χαμηλες ταχητητες κλειστρου.Μην παρεις τον απλο,εκτος αν ειναι καλητερος οπτικα η παιζει κατι αλλο υπερ αυτου(εκτος την τιμη).Δε σου κανω πλακα,μην παρεις τον απλο.

Κάτσε ρε φίλε μας. Πώς συστήνει (και πιέζεις) τον κόσμο να μην πάρει φακό και μάλιστα 2.8 χωρίς σταθεροποίηση υπερευρυγώνιο; Έχει δουλέψει με τέτοιους φακούς και ορκίζεσαι στο σταθεροποιητή;

Και γιατί να μη μιλήσει ο Billy the kid που πήρε τον ίδιο φακό χωρίς σταθεροποίηση και μιλάς συνέχεια εσύ, και μάλιστα φορτικά;

Μπορείς να μας δείξεις δικές σου φωτογραφίες, που να φαίνεται καθαρά η διαφορά του IS στο 18;

Φιλικά
Βλάσης

Κάτσε ρε φίλε μας. Πώς συστήνει (και πιέζεις) τον κόσμο να μην πάρει φακό και μάλιστα 2.8 χωρίς σταθεροποίηση υπερευρυγώνιο; Έχει δουλέψει με τέτοιους φακούς και ορκίζεσαι στο σταθεροποιητή;

Και γιατί να μη μιλήσει ο Billy the kid που πήρε τον ίδιο φακό χωρίς σταθεροποίηση και μιλάς συνέχεια εσύ, και μάλιστα φορτικά;

Μπορείς να μας δείξεις δικές σου φωτογραφίες, που να φαίνεται καθαρά η διαφορά του IS στο 18;

Φιλικά
Βλάσης

Μεσω του internet δε προκειται να τσακωθω ακομα και τη Μανα να μου βρισεις.Υποψιν.

Μεσω του internet δε προκειται να τσακωθω ακομα και τη Μανα να μου βρισεις.Υποψιν.

Μα δεν ζητά κανείς να τσακωθεί μαζί σου. Απλώς έχεις μια τάση να προτείνεις συγκεκριμένα πράγματα σε άλλους, χωρίς να τα έχεις δοκιμάσει ο ίδιος, όταν άλλοι που τα έχουν δοκιμάσει, σου λένε πολύ ευγενικά, ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι στην πραγματικότητα.

Μα δεν ζητά κανείς να τσακωθεί μαζί σου.

Το παραπανω ποστ σου ηταν προκλητικο.Μπορει να ειναι οντως ο τροπος που τα γραφω καποιες φορες απολυτος,καποιες φορες ειχα ζητησει και συγγνωμη γι'αυτο.Αν φανηκε προκλητικο και τωρα ζητω και παλι συγγνωμη παρ'ολα αυτα.

Το θεμα ειναι οτι 16.30 δινω το τελευταιο μου μαθημα και εκατσα να χαλαρωσω λιγο,αλλα τωρα αναστατωθηκα.Δε πειραζει βρε Βλασση,να σαι καλα.

Γιάννη νομίζω οτι παρεξήγησες την ερώτηση του Βλάσση. Δεν νομίζω οτι είχε σκοπό να σε θίξει. Απλά σχολιάζει οτι ίσως όταν δίνουμε συμβουλές για μερικά θέματα καλά είναι να έχουμε προσωπική εμπειρία και μια πιό και ολοκληρωμένη εικόνα απο το θέμα, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον εκάστοτε φίλο που ρωτάει.
Έτσι κατάλαβα εγώ δλδ

EDIT : Καλή επιτυχία και καλό πτυχίο. Είμαι στην ίδια φάση και καταλαβαίνω απόλυτα. Το άγχος είναι πολύ, και ανεξάρτητο απο την δυσκολία του μαθήματος.

Νομίζω Γιάννη πως υπερβάλεις, εγώ μόνο ένα "κάτσε ρε φίλε μας" βλέπω να έχει γράψει ο Βλάσης, τώρα αυτό δεν είναι δα και προκλητικό, μεταξύ των γνωστών θαμώνων της κατηγορίας. Ότι έχει κάποιο δίκιο σε αυτά που λέει, το πώς δηλαδή επιμένεις για κάτι που ενδέχεται να μην είναι κι έτσι, πάλι ισχύει... φυσικά δεν μαλώνουμε εδώ... οι καβγάδες είναι για τη hi-end :p

Το παραπανω ποστ σου ηταν προκλητικο.Μπορει να ειναι οντως ο τροπος που τα γραφω καποιες φορες απολυτος,καποιες φορες ειχα ζητησει και συγγνωμη γι'αυτο.Αν φανηκε προκλητικο και τωρα ζητω και παλι συγγνωμη παρ'ολα αυτα.

Το θεμα ειναι οτι 16.30 δινω το τελευταιο μου μαθημα και εκατσα να χαλαρωσω λιγο,αλλα τωρα αναστατωθηκα.Δε πειραζει βρε Βλασση,να σαι καλα.

έχεις δίκιο, ανακαλώ το ρε. Καλή επιτυχία στο μάθημα.

Αλλά σε παρακαλώ, μην προχωρείς σε προτάσεις και μάλιστα φορτικά, χωρίς να έχεις δοκιμάσει κάποια πράγματα. Π.χ. γνωρίζεις ότι στο υπερευρυγώνιο το MLU είναι περίπου αντίστοιχο με το IS?

Ναι εχετε δικιο."Και γιατι να μη μιλησει ο Billy the Kid",που ειναι και εμπειρος,ε,και να μιλας εσυ που εισαι γτπ και το παιζεις και μαγκας ε?Οκ...

Ειμαι 27 χρονων και ειστε 40,ενας καλητερος τροπος να εκφραστεις και να δωσεις σε καποιον να καταλαβει το λαθος του δε βλαπτει.

Ωχ οι απόψεις διίστανται και απ'ότι διαβάζω και σε ξένα forum πολλοί λένε ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερο - ως και καθόλου - κέρδος σε αυτό το εύρος 17-50 με την έκδοση VC. Μερικοί μάλιστα λένε ότι οι εκδόσεις VC έχουν προβλήματα σε σχέση με τους non- VC.

Απ'την άλλη ένα review της VC έκδοσης που λέει ότι το VC δουλεύει πολύ καλά http://www.photoshopphotography.com/tamron-17-50-vc-review/

Ουφφ.. πάλι έμπλεξα... για αρχή θα πάρω τον 18-55 is και θα δοκιμάσω ίδιες συνθήκες με IS on και off να πάρω μια ιδέα.

Αλήθεια η χρήση φλας έχει να κάνει με την σταθεροποίηση ?

Πρεπει να εισαι και εσυ σταθερος,δηλαδη αν τρεμεις η/και δε κρατας τη μηχανη καλα,μπορει να μη βοηθησει και τοσο.

Στον 18-55 is που εχω κανει δουλεια σχετικα καλη.Εχω κανει και εγω πειραματα και βλεπω οτι δουλευει.

Αν στον ταμρον δεν ειναι καλο η υποβαθμιζει την οπτικη αποδοση,τοτε ψαξτο λιγο.

Η χρήση φλας -η τοποθέτηση δηλαδή του φλας στην υποδοχή- μπορεί να εξισορροπήσει το πιάσιμο του σώματος, και να κερδίσεις λίγη σταθερότητα στις λήψεις σου. Επίσης το φλας, όσο χαμηλή ταχύτητα και να έχεις, "παγώνει" το θέμα σου, βέβαια με χαμηλές ταχύτητες έχεις μετά φαινόμενα με άλω... το οποίο μπορεί να είναι επιθυμητό βέβαια, μπορείς να βγάλεις ωραίο εφέ.

Επίσης το προφανές, οτι η χρήση φλας σου επιτρέπει να έχεις ταχύτητες που δεν καθιστούν άχρηστη την σταθεροποίηση. :idea::idea::idea:

Εννοείς χαμηλές ταχύτητες ?? Αν ναι για ταχύτητες 1/60 και πάνω (διότι το θέμα μου είναι η μπέμπα και πάει πύραυλος) πιστεύεις ότι το VC δεν χρειάζεται ?

Εννοείς χαμηλές ταχύτητες ?? Αν ναι για ταχύτητες 1/60 και πάνω (διότι το θέμα μου είναι η μπέμπα και πάει πύραυλος) πιστεύεις ότι το VC δεν χρειάζεται ?

Οχι για 1/60 και πανω δε πολυχρειαζεται για αυτο το ζουμ.

Το vc ειναι για να εξουδετερωνει το μικρο τρεμουλο των χεριων σε χαμηλες ταχυτητες,σε μεγαλα ζουμ βοηθαει κτλ.

Οταν το θεμα κινηται το vc δεν το παγωνει,μη μπερδευεσαι.Εκει θες ταχυτητα.

Απάντηση: Re: Και τώρα .. τι φακός ??? - Αντικαταστάτης φακού κιτ για Canon

Ναι εχετε δικιο."Και γιατι να μη μιλησει ο Billy the Kid",που ειναι και εμπειρος,ε,και να μιλας εσυ που εισαι γτπ και το παιζεις και μαγκας ε?Οκ...

Ειμαι 27 χρονων και ειστε 40,ενας καλητερος τροπος να εκφραστεις και να δωσεις σε καποιον να καταλαβει το λαθος του δε βλαπτει.

Γιάννη πίστεψέ με, ο Βλάσης είναι ο τελευταίος που θα προσβάλλει μέλος σε αυτό το φόρουμ.
Είναι ο δημιουργός της φωτογραφικής κατηγορίας του AVClub και μοναδικός διαχειριστής της για χρόνια.
Έχουμε, χάρη στον Βλάση -και καμαρώνουμε γι αυτό :smile:- την πιό ήπια και δημιουργική κατηγορία, ας συνεχίσουμε έτσι!

Προχωράμε λοιπόν δυνατά! :grinning-smiley-043