ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Δεν υπάρχει αμφιβολία από το πρόσφατο ταξίδι του Πούτιν στη Τουρκία ότι οι Ρώσοι τα έχουν πάρει κρανίο για υποσχέσεις που τους δώσαμε το 2007 και τις ξεχάσαμε.
Ορισμένοι εδώ φοβούνται ότι οι Αμερικάνοι θα τους τραβήξουν το αυτί αν πάρουν Ρώσικα αεροπλάνα και λένε σκοπίμως παραμύθια ότι είναι μόνο για τις στέπες αυτά.

http://www.youtube.com/watch?v=AdJzxrz1AGo&feature=related

Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ για τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα τυπικά βρίσκεται σε εξέλιξη από το... 2004, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί. Τα 13 από τα 21 πυροσβεστικά αεροπλάνα είναι τύπου CL215 και η ηλικία τους είναι 30-35 ετών.

Με θερμοκρασία άνω των 38 βαθμών δεν μπορούν να πετάξουν και είναι πρακτικά άχρηστα στην πυρόσβεση όταν απαιτείται να πετάξουν πάνω από μισή ώρα για ανεφοδιασμό. Τα άλλα 8 είναι κατηγορίας CL-415, με το νεώτερο να έχει αγοραστεί το 1998, το οποίο και συνετρίβη το 2007 στην Εύβοια. Ο Βύρων Πολύδωρας είχε ολοκληρώσει τις προτάσεις του υπουργείου για τα νέα αεροσκάφη που χρειάζονται αλλά η απομάκρυνσή του από το υπουργείο ξαναέβαλε τον διαγωνισμό στο συρτάρι.

Τα ελικόπτερα που ενοικιάζει κάθε χρόνο η Ελλάδα κοστίζουν 30 εκατομμύρια ευρώ για 90 ημέρες ενοικίασης. «Με τα χρήματα θα παίρναμε ένα νέο ελικόπτερο κάθε χρόνο, το οποίο θα νοικιάζαμε τον χειμώνα και την άνοιξη και θα βγάζαμε τα έξοδα συντήρησής του», αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών. Ερωτηματικό επίσης αποτελεί η μη χρησιμοποίηση των Σινούκ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση του Στρατού και μέχρι το 2001 χρησιμοποιούνταν και για πυροσβεστικούς σκοπούς με την προσθήκη ειδικού κάδου.

tanea.gr

Παντως τυχον "στραβα ματια" σε θεματα αναγκων εξοπλισμου και διοχετευση κονδυλιων "αλλου" για εμενα ισοδυναμει με εσχατη προδοσια.

Mια διόρθωση μου επιτρέπεις Ναθ, το CL-415 που συνετρίβη στην Εύβοια στις 23 Ιουλίου του 2007, αγοράστηκε το 2004 και έφερε ειδικό εξοπλισμό καταγραφής και ανάλυσης συμβάντων. Ήταν και το μοναδικό.
Το δυστύχημα έγινε την στιγμή που επιχείρησε να ανακόψει το μέτωπο της πυρκαγιάς το οποίο είχε εγλωβίσει ομάδα πυροσβεστών. Δέν πρόλαβε να πάρει ύψος.....

ΤΗΝ ΩΡΑ που τα πυροσβεστικά αεροπλάνα καθηλώνονταν λόγω βλαβών και καταπόνησής τους, το υπουργείο Εσωτερικών είπε «όχι» στην προσφορά εννέα πυροσβεστικών ελικοπτέρων και αεροπλάνων που προσφέρθηκαν δωρεάν στην Ελλάδα από την Αυστρία και τη Ρωσία.

Στην Αυστρία δόθηκε η απάντηση «ευχαριστούμε, αλλά δεν θα τα χρειαστούμε» με τη δικαιολογία πως οι τύποι των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων (Αγκούστα Μπελ, SΧ και C-130) δεν είναι ίδιοι με αυτούς που χρησιμοποιούνται στην Ελλάδα.

Η Ρωσία προσέφερε στην Ελλάδα ένα αεροσκαφος Ιλιούσιν με δυνατότητα μεταφοράς 45 τόνων νερού, το μεγαλύτερο στον κόσμο, και ένα Βeriev με δυνατότητα μεταφοράς 15 τόνων.

Και τα δύο πυροσβεστικά μέσα είχαν χρησιμοποιηθεί και το 2007 με θεαματικά αποτελέσματα. Αρχικά η Ρωσία ρωτήθηκε αν τα πληρώματα των εναέριων μέσων μιλούν αγγλικά.

Όταν από τη Μόσχα δόθηκε θετική απάντηση, η Αθήνα είπε «όχι» με την αιτιολογία πως θα υπήρχε πρόβλημα συντονισμού στο κέντρο επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα τα 11 από τα 15 ελικόπτερα που έχει νοικιάσει η Ελλάδα από το εξωτερικό διαθέτουν ρωσικά πληρώματα χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα.

tanea.gr

Last edited:
Ε ρε τι έχουμε να ακούσουμε...........
δυστυχώς αρχίζω να λυπάμαι που είμαι Έλληνας.

Κάποτε ήμουν περήφανος για αυτό.

Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Να είσαι ακόμα! άλλοι μας δώσανε το όνομα, όχι τούτοι εδώ... -bye-

Παιδιά τα στοιχεία που βγάζετε στη φόρα είιναι αν μη τι άλλο ενδιαφέροντα. Συνεχίστε να μαθαίνουμε και εμείς οι αδαείς!

Θα ήθελα να έχω και κάποια στοιχεία για τα ποσοστά οικοδόμησης σε καμένες/καταπατημένες περιοχές. Γνωρίζουμε τίποτα?

Στήν μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας το 2007 στολίσκος 6 ελικοπτέρων ΑΒ-206 της Ολλανδικής Αεροπορίας διέσωσε το μοναδικό πευκοδάσος της Νότιας Εύβοιας απο το μήκους 20χλμ μέτωπο που το απείλησε (δεν κάηκε ουτε ένα δέντρο).
Τα ΑΒ-206 είναι τα πολύ γνωστά και πολυάριθμα Agusta Bell του Στρατού.
Τα συμπεράσματα δικά σας....

Last edited:

και εγώ κάποτε...στο σχολείο... με την πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν περι Ιστορίας μας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού...

μετά αρχισα να ανακαλύπτω την πραγματικότητα και την μετεξέλιξη του "Πολιτισμού" μας.

και εγώ κάποτε...στο σχολείο... με την πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν περι Ιστορίας μας, Δημοκρατίας και Πολιτισμού...

μετά αρχισα να ανακαλύπτω την πραγματικότητα και την μετεξέλιξη του "Πολιτισμού" μας.

+1

Για τι μπορεις να εισαι υπερηφανος?

Για το λαο του οποιου το κρατος δεν λειτουργει?

Του οποιου οι πολιτικοι που αναδεικνυει και επιλεγει ειναι ανικανοι, ανηθικοι και κλεβουν. Και παρολα αυτα επιλεγει ξανα τους ιδιους γιατι με αυτους θα κουτσοβολευψει ο καθενας το παιδι του?

Για το λαο που οι μισοι πετουν τα σκουπιδια στο δρομο, και τα σουβλακια τους στην πηγη του ποταμου Αχερωντα επειδη ηταν αψητα?

Για το λαο που χτιζει σπιτι μεσα στο δασος, και μετα θελει ενα πυροσβεστικο απ'εξω?

Υπερηφανος μπορεις να εισαι μονο επειδη αυτο σε κανει να αισθανεσαι καλυτερα για τον εαυτο σου.

Και επειδη δεν εχεις και πολλους λογους για να εισαι, ανατρεχεις 2500 χρονια πριν και επικαλεισαι κατορθωματα αλλων για να αισθανεσαι υπερηφανος.

Και οι αλλοι ειναι κουτοφραγκοι.

Ετσι απλα.

Τα μέσα πυρόσβεσης όσο καλά και αν είναι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν μπροστα στην "ανάγκη" καψίματος των δασών, και της αλλαγής χρήσης της γης.

Τι να λέμε τώρα για αγορές πυροσβεστικών κλπ. όταν ολα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο.

Το Άγιο Όρος γιατί δεν έχει καεί χόρτο;

Νομίζω ότι έχει πιάσει φωτιά και εκεί. Γενικά η βόρεια ελλάδα παρότι διαθέτει απείρως περισσότερο πράσινο δεν καιγεται τόσο εύκολα. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες τα νερά πολλά και ...η ανάπτυξη μικρότερη!

ΥΓ Μη τα βάζεται με τη πατρίδα μας. Κάποιοι προσπαθούν..., αλλά δεν θα μας τη χαλάσουν. Θα τα (ξανα)βγάλουμε πέρα! -bye-

ισως το εχασα,ας μου πει καποιος,αλλα ολα αυτα τα ερωτηματικα για τα ρωσικα αεροπλανα,για τα μεσα που εδωσε ο στρατος και δεν χρησιμοποιηθηκαν κλπ.τι ειπε η πυροσβεστικη για ολα αυτα? λενε ολοι για σχεδιο καψιματος,αυτα τα πιστευω κι εγω αλλα κατοπιν εορτης.Δηλαδη πιστευει κανεις οτι εδωσε εντολη καποιος υπουργος στους πυροσβεστες ,μην πατε εκει και αστε να καει?δεν το πιστευω αυτο.

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Νομίζω ότι έχει πιάσει φωτιά και εκεί. Γενικά η βόρεια ελλάδα παρότι διαθέτει απείρως περισσότερο πράσινο δεν καιγεται τόσο εύκολα. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλότερες τα νερά πολλά και ...η ανάπτυξη μικρότερη!

ΥΓ Μη τα βάζεται με τη πατρίδα μας. Κάποιοι προσπαθούν..., αλλά δεν θα μας τη χαλάσουν. Θα τα (ξανα)βγάλουμε πέρα! -bye-

υπάρχει κι άλλος λόγος. Τα οθωμανικά κιτάπια. Δηλ. τον 19ο αι. η οθωμανική διοίκηση είχε δημιουργήσει αρχείο με τις δημόσιες και ιδιωτικές γαίες. Κάτι που επιδιώκει τώρα να κάνει το ελληνικό κράτος με το Κτηματολόγιο.

Μην φανταστείτε ότι πρόκειται για πολύ αναλυτικά κείμενα, αλλά οι καταπατήσεις αποφεύγονται κατευθείαν, αφού κανείς δεν πρόκειται να δικαιωθεί στο δικαστήριο.

Για να δούμε θα τελειώσει ποτέ το κτηματολόγιο ή θα ξαναφάνε τα λεφτά μας? Είμαστε η μόνη χώρα απο αυτές που θέλουν να λέγοντε αναπτυγμένες που δεν έχει καταμετρήσει την γη και τις ιδιοκτησίες. Προφανώς δεν είναι τυχαίο και αυτό...