ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Re: Απάντηση: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Αυτός θα έρθει τον έχω σίγουρο :flipout:

Βάλε link στο νήμα της υπογραφής σου για πιο εύκολα.

Τιμητικά θα δηλώσω και εγώ μιας και είμαι 600 χλμ μακρυά και είναι δύσκολο....-bye-

Απάντηση: Re: ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΤΤΙΚΗ

Μήπως κάποιος να συγκεντρώσει τα "posts" μετά την φωτιά του 2007 για να δούμε τι φιλοσοφίες και ιδέες κατεβάσαμε τότε και να καταλάβουμε πόση δύναμη έχουμε σαν πολίτες?
Τελικά μόνο στην αποσυμπίεση του θυμού μας βοηθά αυτό που κάνουμε.....
Αν δεν αλλάξει το management και η δομή διοίκησης, και όχι απαραίτητα τα πρόσωπα στη κυβέρνηση, τότε θα παραμένουμε ένας λαός με πολούς έξυπνους και αναλυτικούς ανθρώπους (εξυπνάκιες κοινώς)

Το εξηγείς λίγο καλύτερα αυτό?

Eδώ θα κάνω μια παρένθεση στις πυρκαγιές της Αττικής και θα αναφερθώ στην άλλη μεγάλη πυρκαγιά των ημερών.
Ξερότοπο τον είπαν, νταμάρι τον είπαν οι φωστήρες ξερόλες μεγαλοδημοσιογράφοι, φίλοι μου αυτός ΗΤΑΝ ο κάποτε καταπράσινος Πλατανιστός, ένα μικρό και φτωχό χωριό της Καρύστου.
Απ ότι μαθαίνω δεν έμεινε τίποτα!!

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSCF6990.jpg
    DSCF6990.jpg
    285.7 KB · Views: 103
  • DSCF6996.jpg
    DSCF6996.jpg
    226.5 KB · Views: 102
  • DSCF6947.jpg
    DSCF6947.jpg
    217.4 KB · Views: 102
  • DSCF6966.jpg
    DSCF6966.jpg
    249.9 KB · Views: 102
ειτε απο ανικανοτητα,ειτε απο σκοπιμοτητα βλεπω οτι οι περισσοτεροι πιστευουν υπευθυνες τις οποιες κυβερνησεις.Δεν μπορουμε να προσλαβουμε ιδιωτικες ασφαλιστικες εταιριες να φυλανε τα δαση?και σε περιπτωση καταστροφης να πληρωνουν τεραστια αποζημιωση.

διάβασε πάλι αυτό που έγραψες.
Πιστεύεις οτι μετά δεν θα έχουμε φωτιές.
Τότε να δεις πόσες θα βάζουν.
Όλη τη χώρα θα κάψουν, ακόμα την παραλιακή με τους ευκάλυπτους (αφού πρώτα τους έχουν ασφαλίσει) !!!

Εγώ είμαι κότα.
Κι αυτό γιατί απ'ότι ξέρω, ακόμα και όταν είναι εθελοντικά, δεν πας όπου θες να αναδασώσεις, αλλά όπου σου πει το δασαρχείο...
Το δασαρχείο σε πρώτη φάση ενδιαφέρεται για αναδασώσεις σε σημεία που θα κρατήσουν το χώμα και το νερό, έτσι ωστε να μην πλημμυρίζουν κατοικημένες περιοχές καθώς επίσης και να αναβαθμίσει το περιβάλλον των κατοικημένων αυτών περιοχών.
Ως εκ τούτου, επειδή δεν θέλω να χρησιμοποιηθεί έστω και μιά δική μου φτυαριά προς όφελος και τέρψη των προηγούμενων εμπρηστών που καταπάτησαν, έκαψαν και λάδωσαν για να φτιάξουν κάτι οικισμούς μανιτάρια τύπου Παντείου Πολιτείας, Καλλιτεχνούπολης κλπ, δηλώνω κότα.
Αν θέλουν, ας φορτώσουν τις Cayenne τους με δεντράκια και ας αναδασώσουν τις πλαγιές τους μόνοι τους...
Αν όμως είναι να γίνει αναδασωση σε μέρη όπως π.χ. το Ποικίλον όρος κλπ, εκεί το συζητάμε...

Συμφωνώ !!

αυτά είναι.......
"οχι" στα πυροσβεστικά της ΡΩΣΙΑΣ, "ναι" στης ΤΟΥΡΚΙΑΣ και.......
εικονική προσβολή στο φαρμακονησι !

πηγή DefenceNet

αεί σιχτίρ πια !

Σε μία προπαγανδιστική επίθεση που προκαλεί την κοινή γνώμη ο κ. Αντώναρος υποτίμησε το μέγεθος της καταστροφής όσο και τα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού
«Ο συντονισμός όλης της κρατικής μηχανής ήταν από την αρχή καλά οργανωμένος» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενώ πρόσθεσε ότι τα όσα μεταδόθηκαν από ελληνικά και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης για τα καμένα σπίτια είναι «ανακρίβειες και υπερβολές».

πηγή http://www.protothema.gr/content.php?id=42282

υ.γ
τελικά βρήκαμε ποιος φταίει !
http://www.youtube.com/watch?v=EICRx11Cusg

ακόμα ανέφερε πως υπάρχουν χώρες που διαθέτουν αεροσκάφη που δεν ανταποκρίνονται στο σύστημα επικοινωνίας στην Ελλάδα.

σαν μου φα μου ακούγετε , γνωρίζετε αν ισχύει κάτι τέτοιο ??

πηγή Καθημερινή

Πάντως στην περίπτωση της Ηλείας τα ΜΜΕ πραγματικά είχαν ξεπεράσει κάθε βαθμό ξεφτίλας μεταδίδοντας άλλα αντ'άλλων... Είχα μείνει στην εντύπωση ότι είχε καεί όλο το χωριό μου και όλη η Ολυμπία, όταν πανικόβλητος επικοινώνησα με δικούς μου ανθρώπους που με ενημέρωσαν για την πραγματικότητα...

Κοράκια που προσπαθούν να βγάλουν είδηση με κάθε κόστος...

... χωρίς βέβαια να δίνω δίκιο στους διάφορους κυβερνητικούς εκπροσώπους που θέλουν να μας πείσουν δια των εμπνευσμένων λόγων τους ότι κάηκε ένα χωραφάκι....

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα... και στη μέση ο δύσμοιρος πολίτης.

διάβασε πάλι αυτό που έγραψες.
Πιστεύεις οτι μετά δεν θα έχουμε φωτιές.
Τότε να δεις πόσες θα βάζουν.
Όλη τη χώρα θα κάψουν, ακόμα την παραλιακή με τους ευκάλυπτους (αφού πρώτα τους έχουν ασφαλίσει) !!!

μαλλον δεν καταλαβες τι ειπα.Ανεφικτο μαλλον ναι,αλλα αυτο που λεω ειναι οτι αφου το κρατος εχει αποδειχτει ΑΧΡΗΣΤΟ στα παντα και στη δασοπροστασια ας τα φυλανε ιδιωτικες εταιριες.Πως υπαρχουν σεκιουριτυ?δεν υπαρχει αστυνομια?κιομως υπαρχουν και σεκιουριτυ,κατι τετοιο λεω.Αμα φυλαει το δασος ο υπαλληλος του δημου που λαδωνεται εχεις προβλημα.Ας το φυλανε επαγγελματιες να κανουν σωστα τη δουλεια.Μια ασφαλεια θα σου αλλαξει τα φωτα πριν πληρωσει.Ας πουμε οτι ασφαλιζαν ενα δασος.Νομιζεις οτι θα το εκαναν χωρις να ειναι σιγουροι οτι δεν θα πληρωσουν ποτε δεκαρα?

Αν δεν είσαι εκεί να το σώσεις μόνος σου δεν σε σώζει τίποτα.
Το κατάλαβαν και στη Ηλεία που κάηκαν όσοι περίμεναν τους πυροσβέστες.
Πρέπει να το καταλάβουμε ότι κράτος δεν υπάρχει όταν θα το χρειαστείς και αν δεν αυτοργανωθείς μαζί με άλλους σε τοπικό επίπεδο....κάηκες.
Το έκανε φίλος στο Ντράφι που φρόντισε να έχει δεξαμενή δική του με βρόχινο νερό και αντλία νερού που λειτουργεί με καύσιμο και όχι με ρεύμα.
Σώθηκε το σπίτι του όταν το διπλανό τσουρουφλίστηκε αλλά ακόμα να συνέλθει από τον τρόμο που έζησε.

Είναι λάθος πιστεύω να τα βάζουμε με το κράτος για την αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής. Απ'τη στιγμή που ανάψει η σπίθα πάει τελειώσαμε... δεν είναι δυνατόν να ελέγξεις τόσα ταυτόχρονα μέτωπα ακόμα κι αν έχεις την τέλεια οργάνωση. Άκουσα να γίνεται λόγος για 32km μήκος μετώπου. Την πυροσβεστική δύναμη όλης της Ευρώπης να βάζαμε πάλι θα καιγόμασταν.

Οι ευθύνες του κράτους είναι αλλού... Στους απηρχαιωμένους νόμους για τα δάση, στην ανοχή που επιδεικνύει στους διάφορους οικοπεδάκηδες, και στην όλη πελατειακή αντιμετώπιση προς διάφορους "κολλητούς", είτε αυτοί λέγονται στρατός, είτε εκκλησία, είτε ιδιώτες... Αυτά μας έφαγαν και αυτά μας τρώνε.... Το να βγαίνουμε και να φωνάζουμε υστερικά για ανεπάρκεια της πυροσβεστικής δε βγάζει πουθενά. Χαρά στο κουράγιο τους κι αυτοί οι άνθρωποι... αμοίβονται τα μισά απ'όσα παίρνουν χαρτογιακάδες μονιμάδες υπάλληλοι υπουργείων και βάζουν στην πρώτη γραμμή τις ζωές τους..

Το κράτος είναι πρώτα από όλα για να προλαβαίνει και όχι να τρέχει και να μην φτάνει μετά.
Με τα δεδομένα της μετεωρολογίας που ΕΙΧΑΝ αν έσβηναν τη φωτιά στο Γραμματικό μόλις ξεκίνησε θα είχε σωθεί ο κόσμος.
Για αυτό πληρώνουμε φόρους διαφορετικά αν δεν υπάρχει ανταπόδοση είναι σαν να πληρώνεις λύτρα στο λήσταρχο Νταβέλη...
Το 2007 δεν είχαν υποσχεθεί στους Ρώσους ότι θα πάρουν αυτά. Που είναι.Προτίμησαν να νοικιάζουν αεροπλάνα σε διπλάσια τιμή από ότι τα νοικιάζουν οι Ιταλοί.
Μίζα γαρ...

Είναι λάθος πιστεύω να τα βάζουμε με το κράτος για την αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής. Απ'τη στιγμή που ανάψει η σπίθα πάει τελειώσαμε... δεν είναι δυνατόν να ελέγξεις τόσα ταυτόχρονα μέτωπα ακόμα κι αν έχεις την τέλεια οργάνωση. Άκουσα να γίνεται λόγος για 32km μήκος μετώπου. Την πυροσβεστική δύναμη όλης της Ευρώπης να βάζαμε πάλι θα καιγόμασταν.

Οι ευθύνες του κράτους είναι αλλού... Στους απηρχαιωμένους νόμους για τα δάση, στην ανοχή που επιδεικνύει στους διάφορους οικοπεδάκηδες, και στην όλη πελατειακή αντιμετώπιση προς διάφορους "κολλητούς", είτε αυτοί λέγονται στρατός, είτε εκκλησία, είτε ιδιώτες... Αυτά μας έφαγαν και αυτά μας τρώνε.... Το να βγαίνουμε και να φωνάζουμε υστερικά για ανεπάρκεια της πυροσβεστικής δε βγάζει πουθενά. Χαρά στο κουράγιο τους κι αυτοί οι άνθρωποι... αμοίβονται τα μισά απ'όσα παίρνουν χαρτογιακάδες μονιμάδες υπάλληλοι υπουργείων και βάζουν στην πρώτη γραμμή τις ζωές τους..

η φωτια δεν ξεκινησε 32 χλμ.Μπορουσαν να την ειχαν σταματησει μια χαρα.
Εγω διαφωνω με την αποψη οτι φταινε οι πελατιακες σχεσεις κλπκλπ,ασφαλως φταινε.Αλλα δυστυχως αυτοι ειμαστε οι ελληνες κιοπως λενε ολοι αυτα θα γινονται.Συνεπως η καθομαστε να καουμε και την επομενη φορα η τουλαχιστον να παρουμε σοβαρα μετρα προληψης και καταστολης.
Διαβασα καπου για τις φωτιες της Καλιφορνιας νομιζω ο Μαστορακης τα ελεγε αυτα.Ειναι να πεφτει κανεις κατω.Εχω κανει ολη την Καλιφορνια.Οι εκτασεις εκει ειναι οχι απλα αχανεις ,αλλα με αεροπλανο να πηγαινεις κανεις μια ωρα να περαεις ενα μονο δασος.Τι σχεση εχει με τη Αττικη θελω να ξερω.Μερικους σοβαρους φυλακες να ειχαμε στα δυο τρια δαση που καιγονται μονιμα,για τις λιγες μερες που φυσαει,κανα δυο αντλιες διπλα να περιμενουν και δεν θαχε γινει καμμια καταστροφη.Ενταξει δεν θα προλαβεις καθε δεντρο,μερικα θα καουν,αλλα οχι τετοια πραγματα.
Λυπαμαι γιατι μιλησα με κοσμο και βλεπω μια πληρη απαισοδοξια οτι δεν μπορει ποτε να γινει τιποτα.Μπορει και παραμπορει αλλα πρεπει και ο κοσμος να πιεσει λιγο την κατασταση και οχι να ασχολειται με διαφορες τηλεοπτικες ανοησιες.

Kαλά δεν είπα ότι λειτούργησε και το κράτος όπως θα έπρεπε. Είπα όμως ότι το ζήτημα είναι να μην υπάρχει κανένα κίνητρο για εμπρησμό, ώστε να συμβαίνουν φωτιές μόνο από ατύχημα ή από φυσικά αίτια. Και αυτό είναι το πρωταρχικό καθήκον του κράτους. Η ισχυρή νομική θωράκιση όλων αυτών των ζητημάτων ώστε από την πυρκαγιά να μη βγαίνει ΚΑΝΕΙΣ κερδισμένος.

Αν συμβεί από ατύχημα μια πυρκαγιά, αποκλείεται να ξεκινήσει με 50 διαφορετικές εστίες ταυτόχρονα διασκορπισμένες. Και τότε και η επέμβαση των πυροσβεστικών θα είναι και πιο απλή και πιο καίρια.

Last edited:
H αληθεια ειναι οτι υπαρχει μια ελαφρα ψυχρασια (που ελεγε και ο Χατζηχρηστος) με την Ρωσια τον τελευταιο καιρο.
"Παντα καθε χρονο μας εστελναν βοηθεια απο τις αρχες του καλοκαιριου".
Φετος οχι.
Το θεμα εχει πολλες προεκτασεις,δεν ειναι επι του παροντος να το συζητησουμε κατ'εμε γιατι θα πρεπει να το προχωρησουμε......
Το οτι αρνηθηκαμε την βοηθεια την (τελευταια στιγμη)εχει και τα δικια του και τα αδικα του.
Οι δικαιολογιες ομως του κυβ.εκπροσωπου, σε εμενα προκαλουν αν οχι γελια,τεραστιες αποριες!
Οι Τουρκια με την αποστολη (τελευταια στιγμη) του Canadair και την ταυτοχρονοι παραβιαση (εικονικος βομβαρδισμος νησιου απο 4 F4 phantom με υποστειρηξη 4 F16)εκανε αλλη μια απιστευτη διπλωματικη κινηση υπερ της.(σημ.το πληρωμα αποτελουνταν απο εναν Τουρκο και εναν Καναδο που για εμενα εχει την σημασια του)
Το θεμα ειναι...τις ζητηθηκε η βοηθεια?προσφερθηκε η "μας την επεβαλαν" ?
Οσω για την ταυτοχρονη παραβιαση (εικονικο βομβαρδισμο) με ενα σμπαρο δυο τρυγονια!
Oντως ο πρωθυπουργος πηγε σημερα επισκεψη στην 112 Π.Μ.? Υπηρχαν καμερες?Θα δουμε να σφιγγει και το χερι του Τουρκου και Καναδου πιλοτου?Καλως να το σφιξει......αλα.....
Η Τουρκια στο πλευρο μας,αληθεια ποσοι Ευρωπαιοι ειδαν σημερα τους εικονικους βομβαρδισμους ενος ελληνικου νησιου απο την χωρα που την ιδια στιγμη εσπευδε να μας...βοηθησει?

Για αλλη μια φορα τους βγαζω το καπελο και το βαζω στο "δικο μας κεφαλι"!

Αυτη ειναι μια αποψη μου,σκεψεις,μπορει και να φαινεται καπως, αλλα....