Καήκαν τα roister Μου

εαν δεν κάψεις ηχεία σε πάρτυ ,, τότε αυτό θεωρείτε ανεπιτυχής
:BDGBGDB55:

δεκάδες ,,, μεγάφωνα στον κουβά

αφου κουβαλάγαμε στα πάρτι τα philips ta 8αιντσα σε σακούλα μαζί με κολήτήρι ,,

Απάντηση: Re: Καήκαν τα roister Μου

Προχτες , μερικοι νεαροι εκαναν παρτυ με τα ηχεια στο μπαλκονι, σε εναν ψηλο οροφο πολυκατοικιας της Κασσανδρου.

Επειδη επαιζε καλα το συστημα, απορησα λιγακι, πως δεν λυπουνται καθολου, τα ηχεια τους.

Βεβαια τους δικαιολογησα γιατι ηταν πολυ νεα παιδια.

Βρε mib123, δεν πιστευω να ησουνα εσυ?

χαχαχαχα, όχι δεν ήμουν εγω ! εγώ ήμουν ανατολικά

Αρα καταλήγουμε στο να πάρω ένα ηχοσύστημα samsung 150 ευρω για πάρτυ που δεν καιγετε για να κάνουμε την δουλειά μας........! ;)
και να το τσιτώνουμε όσο θέλουμε χωρίς να φοβόμαστε , ΟΚ δεν θα έχει την ίδια ποιότητα και ένταση , αλλα θα βγάλουμε γουστα... ενω τα πιο ποιοτικά μας ξενερώσανε!

Re: Απάντηση: Καήκαν τα roister Μου

Αρα καταλήγουμε στο να πάρω ένα ηχοσύστημα samsung 150 ευρω για πάρτυ που δεν καιγετε για να κάνουμε την δουλειά μας........! ;)
και να το τσιτώνουμε όσο θέλουμε χωρίς να φοβόμαστε , ΟΚ δεν θα έχει την ίδια ποιότητα και ένταση , αλλα θα βγάλουμε γουστα... ενω τα πιο ποιοτικά μας ξενερώσανε!

Ουτε αυτα θα αντεξουν.
Αυτα ειναι τα μονα που φευγουν τελευταια στα παρτυ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καήκαν τα roister Μου

αυτά τα σηκώνει ο ενισχυτής μου;
(VSX-520 pioneer)
Αν όχι πάνω σε τι οικονομικο μηχάνημα μπορούν να παίξουν;

Αυτα που ποσταρα ειναι ενεργα με δικο τους ενισχυτη.

Ρε παιδιά, αφού και το subwoofer που ήταν ενεργό δεν κάηκε; Η καταπόνηση των ηχείων δεν έπαιξε ρόλο στην προκειμένη περίπτωση, αφού όλα κάηκαν την ίδια στιγμή (και το sub). Άρα τη μαλ..κία την έκανε ο μικρός ενισχυτής.

Αυτό που κατάλαβα εγώ είναι ότι αν δεν πάρεις ενισχυτή της προκοπής, δεν πρέπει να κάνεις πάρτυ! Κρίμα στα ηχεία δηλαδή.

Σιγά μη:

α) Μπορεί να δώσει πραγματικά (ταυτόχρονα) 5 x 130W RMS ο μικρός Pioneer.
β) Μπορούν να αντέξουν 100 πραγματικά watt τα συγκεκριμένα ηχεία.

Μη το ψάχνετε.. σε κάθε περίπτωση, τα ηχεία κάηκαν οπότε αποδείχθηκε ότι ο συνδυασμός απλά δεν είναι για πάρτι..

Πάντως ο συνδυασμός ηχείων - ενισχυτή δεν ήταν κακός!
το ότι κάηκαν ίσως οφείλετε στο ότι ήταν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΗΧΕΙΑ!
Γιατί το λέω αυτό.
Γιατί, ανεβάζοντας την ένταση πάνω απο το φυσιολογικό (74! στον ενισχυτή με full το 80?) τα ηχεία παίζανε καταπληκτικά! Τώρα ίσως να μην άντεξαν την διάρκεια γιατί παίζανε πάνω απο το 70 για 2 ώρες περίπου... ξεγελώντας με ότι αφού ακούγονται καλά , δεν καταπονούνται σε επίπεδο να καούν!

Θα σας, ενημερώσω τι θα μου πουν και τι θα κάνουν στην roister όταν τα στείλω (σήμερα αύριο) Αθήνα.

ΥΓ. ενισχυτής και ηχεία μου κόστισαν πέρι τα 900 ευρώ, μπορώ να βρώ ένα σύστημα 5.1 για να βλέπω ταινίες , και όταν θέλω για πάρτυ να τα τσιτώνω χωρίς φόβο; ή άλλο το πάρτυ άλλο το dolby?

Last edited:
Σιγά μη:

α) Μπορεί να δώσει πραγματικά (ταυτόχρονα) 5 x 130W RMS ο μικρός Pioneer.
Το κεντρικό δεν το είχα συνδέσει. οπώτε 4χ130 είναι ανετα στις δυνατότητες του ενισχυτή

Αφού δεν είναι καλός ο pioneer τότε γιατί δεν κάηκε και αυτός με τόση καταπόνηση;

Οι σημερινοί ενισχυτές, με τα κυκλώματα προστασίας που έχουν, σπανίως καίγονται. Τα ηχεία πληρώνουν τη νύφη.....

Η εξηγηση σου δοθηκε παραπανω.
Τα ηχεια σε ανοικτο χωρο παιζουν καθαροτερα (στην πραξη δεν ακους την παραμορφωση).
Οποτε το συμπερασμα που εβγαλες οτι ηταν καλα και οτι αντεχαν δεν ισχυει.
Ουτε στο πρωτο σκελος, ουτε στο δευτερο.

Οσο για τον ενισχυτη.
Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι αυτος δεν κλιπαρισε τοσο εντονα που εκαψε τα ηχεια;
Πως εισαι τοσο σιγουρος οτι στο επομενο παρτυ δεν θα γινει καρβουνο;
Ποτε μην εισαι σιγουρος, γιατι ετσι ησουν και τελικα καηκαν τα ηχεια, ολα.

με τα 2 συστηματα θα ησουν μια χαρα.....αν εχεις την οικονομικη ανεση βεβαια...
εγω νοικιαζω παντως...100-150 με ηχεια,ενισχυτες,μικτες κλπ κλπ οταν κανω κατι και εχω το κεφαλι μου ησυχο...

εγω νοικιαζω παντως...100-150 με ηχεια,ενισχυτες,μικτες κλπ κλπ οταν κανω κατι και εχω το κεφαλι μου ησυχο...

με 3 ενοικιάσεις μήπως παίρνεις κάτι δικό σου , αυτό είναι που με φοβίζει...
Μην δίνω τόσα λεφτά και στο τέλος δεν μου μείνουν...

μμμ δεν θελω να σου πω μπαρουφες μιας και αυτα τα συστηματα δεν τα ξερω...
λογικα ομως με 300-400 δεν μπορεις να παρεις ολο τον εξοπλισμο...λογικα...
εκτος αν ειναι carefour φαση...

Απάντηση: Re: Καήκαν τα roister Μου

Και πολύ καλά κάνεις..

Διαφορετικά, αν κάνει κανείς αρκετά συχνά πάρτι, ίσως συμφέρει να αγοράσει δυο οικονομικά επαγγελματικά ηχεία, με τις βάσεις τους, και έναν ενισχυτή. Τα έχεις σε μια αποθήκη και όταν χρειαστεί τα βγάζεις έξω και περνάς καλά.. έχοντας και το κεφάλι σου ήσυχο.

Μπορεί να χτιστεί οικιακό σύστημα το οποίο να είναι καλό και για τις βάρβαρες συνθήκες ενός πάρτι, αλλά αφενός μιλάμε για χοντρά λεφτά, αφετέρου δεν θα μηδενιστεί εντελώς το ρίσκο.