ΚΑΗΚΕ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?

Αν οι Geil ειναι στα 1066, υπάρχει περίπτωση να πρέπει να βάλεις κάποιο άλλο dimm χαμηλότερης συχνότητας για να bootάρει, να μπεις στο Bios και να κάνεις ρυθμίσεις, και μετά να τις βάλεις.
Τις μνημες τις εχω 7 χρονια και παντα δουλευαν μεχρι προ 15 ημερων σ'αυτην τη μητρικη
Ειναι και οι 4χ1GB DDR2 800 , και ειναι και οι 4 της ιδιας σειρας

UPDATE
Μετα απο 3 ωρες αναμονης , ξαναεβαλα τη μπαταρια στη θεση της , συνεδεσα και το καλωδιο στο τροφοδοτικο , εκανα start-up , μου εβγαλε τη γαλαζιου χρωματος οθονη , πατησα del , αλλα και παλι τα ιδια

Μου ζητα να βαλω τη μνημη-μνημες στο DIMM-A1 και DIMM-A2
Αλλα η μητρικη , προφανως λογω του προβληματος , δεχεται μια μνημη μονο στο DIMM-Β1
και στη τελευταια γραμμη, γραφει:
fatal error System Halted

Δεν ξερω τι αλλο να κανω
Εχω την αισθηση τωρα οτι η μητρικη λειτουργει , αλλα βλεπω να υπαρχει προβλημα με τα memory slots

Δοκιμασες τις 2 μνημες μια μια στο slot 1. ? Μηπως χαλασε καμια μνημη απο στατικο ηλεκτρισμο. ?

Εχω νεωτερα
Εβαλα τη μια μνημη στο DIMM-A1 , και παραδοξως τη δεχθηκε σ'αυτο το slot
Με del μπηκα στο bios ( ω,του θαυματος ) , του εδωσα bot priority τον σκληρο με το λειτουργικο και μπηκε κανονικα στα WIN
Και μαλιστα αναγνωρισε installed memory 1GB και score index 4,5 Φανταστικα.
Εβαλα αλλη μια μνημη στο DIMM-A2, και παλι επιτυχια και index 5,7

Ε, λεω ας βαλω και τις αλλες δυο μνημες , στα υπολοιπα dimms
Δεν τις δεχθηκε και εβγαζε σκετη ολομαυρη οθονη.

Τις εβγαλα ολες και δεχοταν παλι τη πρωτη μνημη αλλα οχι στο DIMM-A1 , αλλα εκνεου μονο στο DIMM-Β1

Το μηχανημα το εχω σβησει τωρα , και περιμενω εντολες-οδηγιες

Ε, αυτα τα πραμματα δεν γινονται
Τελικα ξαναδεχθηκε τις δυο μνημες στο Α1 και Α2
Θελω τωρα να μου πειτε πως να ξεκινησω με τις υπολοιπες δυο μνημες
Απο το Β1 η απο Β2?
Γιατι προηγουμενως τις εβαλα μαζεμενες και το μηχανημα σταματησε

Ξανα ρωτω. Μηπως καποιο dimm χαλασε και κανει τη ζημια. ?
Δοκιμασες ολα τα dimm ενα ενα καθε φορα, στη θεση slot a1 ή a2. ?

Μπορείς να βρεις που έχει το bios τις ρυθμίσεις για τις μνήμες; Αν τις βρεις πες τι γράφει.

Re: Απάντηση: ΚΑΗΚΕ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?

Ξανα ρωτω. Μηπως καποιο dimm χαλασε και κανει τη ζημια. ?
Δοκιμασες ολα τα dimm ενα ενα καθε φορα, στη θεση slot a1 ή a2. ?
Οπως γραφω και στο προηγουμενο post , τα slots A1-A2 , δουλευουν κανονικοτατα
Τα αλλα δυο Β1-Β2 , προηγουμενως μου ξαναεμφανισαν το προβλημα
Να ξεκινησω απο το Β1?

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΗΚΕ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?

Οπως γραφω και στο προηγουμενο post , τα slots A1-A2 , δουλευουν κανονικοτατα
Τα αλλα δυο Β1-Β2 , προηγουμενως μου ξαναεμφανισαν το προβλημα
Να ξεκινησω απο το Β1?

Μπορει να εφταιγαν οι μνημες που κουμπωσαν σε εκεινα τα slots. Για αυτο σου ειπα να τις δοκιμασεις ολες μια μια σε ενα απο τα δυο πρωτα slots, για να βρεις αν φταινε αυτες ή τα slots.

Re: Απάντηση: ΚΑΗΚΕ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?

Μπορείς να βρεις που έχει το bios τις ρυθμίσεις για τις μνήμες; Αν τις βρεις πες τι γράφει.
Μπηκα στο bios και βλεπω τις εξης επιλογες
Στο main , μου γραφει system information , και μου αναφερει το ειδος της cpu , και system memory για τις μνημες available 2032 MB
Προφανως βλεπει τις δυο που εχουν μπει
Επισης στην επιλογη exit μου δινει την επιλογη load setup defaults
Να το κανω?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΚΑΗΚΕ Η ΜΗΤΡΙΚΗ?

Μπορει να εφταιγαν οι μνημες που κουμπωσαν σε εκεινα τα slots. Για αυτο σου ειπα να τις δοκιμασεις ολες μια μια σε ενα απο τα δυο πρωτα slots, για να βρεις αν φταινε αυτες ή τα slots.
Α, εσυ εννοεις οτι καποια μνημη εχει χαλασει η εχει καει
Θα το δοκιμασω και αυτο
Το πολυ καλο της υποθεσης ειναι οτι δεν φαινεται να εχει βλαβη η μητρικη

το πιθανότερο ειναι να υπάρχει στρέβλωση στο PCB, οσο ηταν η παλια ψήκτρα πανω ηταν οκ τωρα που έβαλες αλλη άλλαξε η στρέβλωση που υπήρχε
.
π.χ

17082010157.jpg

το πετσικαρισμα ειναι ορατό οταν το κοιτάς απο το πλαι , οπως στην φωτογραφία που σου ανεβασα
εσυ πως το κοιτάς ?

@ KoKar
Ναι και απο τις δυο τουλαχιστον πλευρες αριστερα-δεξια , οπως βλεπουμε την μητρικη απο μπροστα προς το backplate , η εμφανιση ειναι αψογη
Οσον αφορα τους πυκνωτες , δεν βλεπω σκασιματα
Νομιζω οτι το προβλημα (εαν υπαρχει) , πρεπει να ειναι η σε καποιο slot , η ισως σε καποια μνημη

Τελικα τα νεα ειναι παρα πολυ ευχαριστα
Εβαλα και τις αλλες μνημες , και το μηχανημα ξεκινα κανονικα
Και μαλιστα οταν παω στο my computer/system properties , γραφει οτι installed memory 4Gb , αλλα μονο 2.75Gb available. Γιατι? Εχω WIN7 . Μηπως επειδη ειναι DDR2?

Επισης ενα τελευταιο που θελω να ρωτησω
Ολες τις προηγουμενες φορες που εμπαινε κανονικα στα WIN , λογω του οτι δεν εχω βαλει ανεμιστηρα στην ψυκτρα ( δεν χωρα ) , μου βγαζει το μηνυμα για το CPU FAN , και πρεπει να πατησω F1 , για να το παρακαμψει , και να μπω στο προγραμμα

Αυτο το F1, πως μπορω να το αποφυγω?

βαλε τον ανεμηστηρα που εχει το κουτι στην θεση του ανεμιστήρα της CPU
Κατ'αρχας εχω WIN7 χ64
Δευτερον , αυτος που μου πουλησε το κουτι, επειδη εβαλε εξωτερικη υδροψυξη , αφαιρεσε τον ανεμιστηρα εξαγωγης θερμου αερα , και υπαρχει μονο ενας ανεμιστηρας εισοδου αερα , που βασικα ειναι μπροστα στο hdd cage , και ετσι δροσιζει και τους δισκους, αλλα και το εσωτερικο του κουτιου.
Αυτον τον ανεμιστηρα οπως και της καρτας γραφικων , τους εχω συνδεσει σε ενα fan controller

Λετε, να συνδεσω ενα ανεμιστηρα , στην υποδοχη που γραφει cpu fan?

Βασικα την εξαγωγη θερμου αερα την εχει αναλαβει το τροφοδοτικο, που σχεδον εφαπτεται της ψυκτρας