Κάηκε ο toshiba μου ...:'(((

DVD_GR

New member
22 May 2007
13
Χτες εκανε διακοπη η ΔΕΗ την ωρα που ηταν ανοικτος ο προβολεας...
Με το που εγινε τον εβγαλα απο πριζα...Δυστυχως το κακο ειχε γινει...
δεν ξανανοιξε,τον βαζω πριζα και ουτε το λαμπακι δεν αναβει του stand by.
Τον ειχα παρει χοντρικη πριν 1-1,5 χρονο και δεν εχω αποδειξη...
Μαρκα toshiba...Στο site toshiba.gr εχουν καποια τηλεφωνα,αλλα θελω να ρωτησω αν εχετε εμπειρια με toshiba,service ή αν μου εκαψε απλα τη λαμπα και θελω μονο λαμπα...
ευχαριστω πολυ.

αφου δεν boot-αρει κάν, μάλλον ενα απο κάποια τινά εχει γίνει.

>εκαψε απλά ασφάλεια τροφοδοτικου

>εκαψε τροφοδοτικό.

για να εχει καψει λάμπα και να μην αναβει Standby καν δυσκολο το βλέπω.

Αν πιάνουν τα χεράκια σου ριξε μια ματιά μήπως κάηκε μόνο η ασφάλεια.

ειδάλλως μάλλον κάποιο τρανζίστορ στο Switching. (ή και οι διόδοι την ανόρθωσης δικτύου.)

Τίποτα φρικτό για κάποιον που ξέρει.

Αν την εβγαλε κι η λάμπα.... εισαι τυχερός.

Δυστυχώς η ιστορία με τα παλμοτροφοδοτικά είναι γνωστή. Είναι πανάκριβα σαν ανταλλακτικά, ενώ είναι πάμφθηνα να επισκευαστούν από κάποιον που ξέρει.

Θυμάμαι το '91 μου είχε καεί το τροφοδοτικό του PC μου. Η HP ήθελε 85.000 για να μου δώσει καινούργιο. Ένας μάστορας της γειτονιάς μου το έφτιαξε με 5.000.

Δυστυχώς η ιστορία με τα παλμοτροφοδοτικά είναι γνωστή. Είναι πανάκριβα σαν ανταλλακτικά, ενώ είναι πάμφθηνα να επισκευαστούν από κάποιον που ξέρει.

Θυμάμαι το '91 μου είχε καεί το τροφοδοτικό του PC μου. Η HP ήθελε 85.000 για να μου δώσει καινούργιο. Ένας μάστορας της γειτονιάς μου το έφτιαξε με 5.000.

Διστυχως στους προτζεκτορες ειναι καπως διαφορετικα...υπαρχει και μια eprom που χρειαζεται αλλαγη και φυσικα οι μαστορες της γειτονιας ουτε τις βιδες στο καπακι ενος προτζεκτορα δεν αναλαμβανουν να ξεβιδωσουν :)....Ο φιλος θα ειναι τυχερος αν του καηκε καποια ασφαλεια....

Ps)Να αναφερω κατι σχετικα με αυτο που ολοι τον τελευταιο καιρο μας "παρακεινουν" να κανουμε με τις stand-by συσκευες μας(να τις κλεινουμε απο τον κεντρικο διακοπτη ή να τις βγαζουμε απο το ρευμα ωστε να καταναλλωνουν λιγοτερο ρευμα).Μια τετοια κινηση ειναι ΒΑΣΙΚΟΣ λογος για καψιμο τροφοδοτικου! Ειδικα σε συσκευες που το τροφοδοτικο τους εχει λειτουργησει για καποια χρονια.(για ακριβως αυτο το λογο ειχε καει καποτε και ενας δικος μου προτζεκτορας).

Last edited:
οι διόδοι ανόρθωσης καιγονται καθως ειχε χρόνια να αποφορτιστεί ο πυκνωτής σταθεροποίησης των 310 και ξαφνικά τα θέλει όλα δικά του,

ο πυκνωτής τα φτύνει γιατί απο 220μF εχει μείνει 50 και εκφορτίζεται τελείως, με αποτέλεσμα τα 310VDC να γίνονται 150 - 310 VDC συνεχές με εναλασσόμενη συνιστώσα.....:P και μετά το switching κυνηγά να σταθεροποιήσει έξοδο και κάνει overshoot στο δευτερέυον.... πάνε τα ψηφιακά απο πίσω με 9V αντί για 5......

Το ξέρετε οτι αν κάψετε ετσι ολες τις συσκευές σας, η Ελληνική οικονομία θα εξοικονομήσει 500.000.000 ευρώ? (απο το ΦΠΑ και τους δασμους για την εισαγωγή, διάθεση και αγορά νέων συσκευών, απο τους φορους εισοδήματος των εμπόρων που τα πουλάνε αλλά και απο το ρευμα που δεν θα κάψετε περιμένοντας να μαζέψετε τα λεφτά που κάνουνε για να τις ξαναματαγοράετε....

Θάνατος στους πολύξερους οικολόγους.....

οταν εσβησε δεν ακουστηκε κανεις ηχος,μονο το ανεμιστηρακι να κλεινει...
κοιταξα να τον ανοιξω,δυστυχως δεν το βλεπω ευκολο..οπτικα μονο η λαμπα βγαινει ευκολα και δεν την βλεπω καμμενη....
εσεις τι θα κανατε στη θεση μου?εγγυηση εχουν 2 χρονια αυτα ή 1???
ευχαριστω πολυ!

1) Αν εχεις γειτονικό σερβις της toshiba πανε τον μια βολτα να σου πούνε.

μήν τον αφήσεις ομως, μείνε εκεί (ζήτα αξιολόγηση βλάβης).

θα πληρώσεις κανα 15ρι (αν ειναι παραπάνω πήδα στο βήμα 2)

2) βρες τον καλύτερο ηλεκτρονικό του νομού (ξέρω, ειναι δύσκολο, μονο 52 εχει η Ελλάδα) και δως του τον να σου φτιάξει το τροφοδοτικό. Γιατι αν εκαψε προσεσορες δεν πιστευω οτι αξίζει να τον φτιάξεις αν κάνει κάτω απο 2χιλιαρο......

Αν εισαι απο Χανιά, κόπιασε μια βολτα απο Ηράκλειο αφου βρεις κάποιον που να αναλαμβάνει.

τα τηλεφωνα γι αυτό ειναι.

Last edited:
Απάντηση: Re: Κάηκε ο toshiba μου ...:'(((

Προς τον φιλο dion999

δηλαδη προτεινεις να αφηνουμε τα μηχανηματα μας σε σταμπαι;ετσι δεν εχουν συνεχεια ρευμα τα τροφοδοτικα και μειωνονται οι ωρες τους;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Κάηκε ο toshiba μου ...:'(((

Να αναφερω κατι σχετικα με αυτο που ολοι τον τελευταιο καιρο μας "παρακεινουν" να κανουμε με τις stand-by συσκευες μας(να τις κλεινουμε απο τον κεντρικο διακοπτη ή να τις βγαζουμε απο το ρευμα ωστε να καταναλλωνουν λιγοτερο ρευμα).Μια τετοια κινηση ειναι ΒΑΣΙΚΟΣ λογος για καψιμο τροφοδοτικου! Ειδικα σε συσκευες που το τροφοδοτικο τους εχει λειτουργησει για καποια χρονια.(για ακριβως αυτο το λογο ειχε καει καποτε και ενας δικος μου προτζεκτορας).
δηλαδη προτεινεις να αφηνουμε τα μηχανηματα μας σε σταμπαι;ετσι δεν εχουν συνεχεια ρευμα τα τροφοδοτικα και μειωνονται οι ωρες τους;[/QUOTE]

Το παραπανω που εγραψα ειναι ενα γνωστο "φαινομενο"...Μπορει να συμβει σε συσκευες που τα τροφοδοτικα τους εχουν "φαει τα ψωμια τους" χωρις φυσικα αυτο να ειναι κανονας!Απο την αλλη ισχυει και αυτο που λες εσυ,οντως μειωνονται οι ωρες οσο βρισκονται στο ρευμα! Με λιγα λογια δε μπορω να "προτεινω" τιποτα!...Παντως προτζεκτορα απο τη πριζα δε ξανα βγαζω! (εννοειτε εχουμε λαβει τα απαραιτητα μετρα για τη προστασια απο διακοπες-μεταβολες-αυξομειωσεις ρευματος).

(κατι εχει γινει με τα quote! η τελευταια παραγραφος ειναι η δικη μου!)

Last edited:
παντου υπάρχει μία χρυσή τομή.

τα μηχανήματα σε Standby εχουν τα τροφοδοτικα σε keep - alive mode, που σημαίνει οτι αντί για 30-60KHz παλμους αυτά ρίχνουν.....απλά 10-300 παλμους το δευτερόλεπτό, ισα -ίσα να κρατουν την τάση στο πιν standby τροφοδοσίας του ολοκληρωμένου.

Γι αυτό η κατανάλωσή τους σε SB ειναι αμελητέα σε σύγκριση με την κανονική λειτουργία, και βέβαια δεν γράφουν ωρες κανονικής λειτουργίας, καθως χρειάζονται 60 φορές περισσότερο χρόνο (κατα νοηματική αντιστοιχία στο κείμενο) για να γεράσουν.

αν τωρα δεν πρόκειται να χχρησιμοποιήσετε σύντομα την συσκεύη, και βέβαια και συνιστάται, περιβαλλοντικά, οικονομικά, και λογικά, να τις κλείνετε, και για μέγιστη προστασία, να αφαιρείτε το καλώδιο τροφοδοσίας απο την πρίζα.

αν τωρα δεν πρόκειται να χχρησιμοποιήσετε σύντομα την συσκεύη, και βέβαια και συνιστάται, περιβαλλοντικά, οικονομικά, και λογικά, να τις κλείνετε, και για μέγιστη προστασία, να αφαιρείτε το καλώδιο τροφοδοσίας απο την πρίζα.

Ενας που βλεπει στον προβολεα του 1-2 ταινιες την εβδομαδα (ισως και λιγοτερο) ειναι καλο να κλεινει τελειως το ρευμα του προβολεα ή ΟΧΙ ???

Εγω εχω τον Dila μου, σε UPS line interactive, και οταν τελειωνω (και αφου κρυωσει η λαμπα) κλεινω το διακοπτη του UPS!

Πειράζει ? :confused:

Υ.Γ. Λετε να μην εβαλε για αυτο το λόγο η JVC διακοπτη στο τροφοδοτικο του που να κλεινει τελειως, και τον αφησε να μπαινει αυτοματα σε standbuy μολις μπαινει στην πριζα ???

Last edited:
Δηλαδή αφηνουμε ΟΛΕΣ τις συσκευες σε standbuy (τηλεορασεις, προβολεις, PC, PS3 κλπ ) και τις κλεινουμε ΤΕΛΕΙΩΣ μονο το καλοκαιρι που θα παμε διακοπές ??? :grandpa:

Απάντηση: Re: Κάηκε ο toshiba μου ...:'(((

Ενας που βλεπει στον προβολεα του 1-2 ταινιες την εβδομαδα (ισως και λιγοτερο) ειναι καλο να κλεινει τελειως το ρευμα του προβολεα ή ΟΧΙ ???

Εγω εχω τον Dila μου, σε UPS line interactive, και οταν τελειωνω (και αφου κρυωσει η λαμπα) κλεινω το διακοπτη του UPS!

Πειράζει ? :confused:

Υ.Γ. Λετε να μην εβαλε για αυτο το λόγο η JVC διακοπτη στο τροφοδοτικο του που να κλεινει τελειως, και τον αφησε να μπαινει αυτοματα σε standbuy μολις μπαινει στην πριζα ???

Μην κλείνεις τον διακόπτη του ups.
Πρέπει να μένει ανοιχτό για να φορτίζει καλύτερα βάλε ένα πολύμπριζο μετά το ups.

Eγώ έχω βάλει πολύμπριζο που όταν κλείνω τον υπολογιστή αποσυνδέει αυτόματα όλες τις συσκευές απο το δίκτυο.

Ετσι κι αλλιως το δικο μου UPS φορτιζει και με κλειστο διακοπτη ! (εννοω τον μπροστινο διακοπτη που απομονωνει την τροφοδοσια των συσκευών και ΟΧΙ τον κεντρικο διακοπτη του UPS)...

To προβλημα ομως ΔΕΝ ειναι αυτό.... Ειναι το ΑΝ θα πρεπει ή όχι να αφηνουμε τις συσκευες μας σε standbuy και να τις απενεργοποιουμε ΜΟΝΟ σε μεγαλες περιοδους αχρησιας, προκειμενου να ΜΗΝ εχουμε βλαβη των παλμοτροφοδοτικων τους, όπως λενε τα παιδια παραπάνω...:ernaehrung004:

Η εμπειρία μου με την ASTRA SERVICE της INTERSYS είναι πικρή. Εφυγα τρέχοντας... για να μην πω τίποτα χειρότερο...