Καινούργιο ψυγείο !

Οκ, ευχαριστώ!
Εχω το r-s700 ντουλάπα, με ενσωματωμένο δοχειο νερου και δεν ειμαι καθολου ευχαριστημένος με την ροη του νερου, σε σχέση με αλλες μάρκες,απλα ηθελα να δω αν το εχει να ποιος αλλος για να μου πει αν εχει και αυτος το ιδιο θεμα.

Re: Απάντηση: Καινούργιο ψυγείο !

Λίμπχερ είχα παλια, η αληθεια ειναι πως κρατησε καμια 10ετια και βαλε. Της κουνιαδας μου της χαλασε στην 3ετια. Επι του παροντος εχω AEG, 8-9 ετων.
Αν επαιρνα τωρα, μαλλον LG θα κοιτουσα. Το πλυντηριο που πηρα προπερσι, σε αντικατασταση προβληματικου miele, ειναι εξαιρετικο.

+100
Το δικό μας προηγουμενο Liebherr κράτησε ακριβώς 5 χρονια και 5 μηνες. Εκτοτε LG ψυγειο και LG πλυντήριο με direct drive. Απολυτα ευχαριστημενοι και από τα δύο.

Δώστε πολύ προσοχή στην τοποθετηση ειδικά του πλυντηριου να ειναι σε απολυτα επιπεδη επιφάνεια και τσεκάρετε για οσο το δυνατον καλύτερο αποτέλεσμα με αλφάδι. Ακομα και ελάχιστη κλίση μπορει να προκαλει κραδασμούς ή ανεπιθύμητους θορύβους.

Επίσης μην κοιτάτε μόνο τον Κωτσόβολο, υπάρχουν αρκετά σοβαρά μαγαζιά τριγύρω (κανονικά και online) με πολύ καλύτερες τιμές. Ψαχτείτε..

Last edited:
Πρόσφατα που νόμισα ότι είχε χαλάσει το AEG και έψαχνα να το αντικαταστήσω (τελικώς μόνο η αποχέτευσή του είχε βουλώσει, τώρα είναι μια χαρά), κοιτούσα, επειδή δεν χωράει στον χώρο μου πλάτος ψυγείο μεγαλύτερο από 65 εκ. και επειδή έχω στη συνεχόμενη αποθήκη και χωριστό όρθιο καταψύκτη, να πάρω ψυγείο σκέτης συντήρησης. Βρήκα ότι δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά (τουλάχιστον όχι στη χώρα μας, και εάν θέλεις και inox ξεφεύγουν αδικαιολόγητα οι τιμές) και ότι σπανίζουν σε ύψη άνω του 1.70. Θα ήταν καλή περίπτωση πάντως, και με σοβαρή χωρητικότητα.
Βέβαια αντί για inox μπορείς να πάρεις και λευκό και να του κολλήσεις μια ωραία μεμβράνη, πχ τπτ Union Jack που είναι και της μοδός ή κάτι πιο ιδιαίτερο.

Να πχ για τον Ναθαναήλ:

unnamed.jpg

Πρόσφατα που νόμισα ότι είχε χαλάσει το AEG και έψαχνα να το αντικαταστήσω (τελικώς μόνο η αποχέτευσή του είχε βουλώσει, τώρα είναι μια χαρά), κοιτούσα, επειδή δεν χωράει στον χώρο μου πλάτος ψυγείο μεγαλύτερο από 65 εκ. και επειδή έχω στη συνεχόμενη αποθήκη και χωριστό όρθιο καταψύκτη, να πάρω ψυγείο σκέτης συντήρησης. Βρήκα ότι δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα στην αγορά (τουλάχιστον όχι στη χώρα μας, και εάν θέλεις και inox ξεφεύγουν αδικαιολόγητα οι τιμές) και ότι σπανίζουν σε ύψη άνω του 1.70. Θα ήταν καλή περίπτωση πάντως, και με σοβαρή χωρητικότητα.
Βέβαια αντί για inox μπορείς να πάρεις και λευκό και να του κολλήσεις μια ωραία μεμβράνη, πχ τπτ Union Jack που είναι και της μοδός ή κάτι πιο ιδιαίτερο.

Να πχ για τον Ναθαναήλ:

unnamed.jpg

Mάλλον στον Σταύρο ταιριάζει καλύτερα ...

Θεικο !!! :SFGSFGSF:

Θα ταιριαζει τελεια στο σπιτι μου που θα μετακομισω οταν με χωρισει η γυναικα μου μετα απο απανωτες τρομαρες οταν περναει διπλα απο το ψυγειο :flipout:

Λοιπον ακομα δεν εχω κανει κινηση για ψυγειο γιατι ακομα αντεχει το χρυσο μου αλλα επειδη ερχεται καλοκαιρακι και δεν θελω να μεινω με τα κρεατα στο χερι θα προχωρησω σε αγορα - για αρχη- ενος καταψυκτη μαλλον μπαουλου.

Θα τσεκαρω τι παιζει με τις εγγυησεις τους και αν υπαρχουν τιποτα θεικες εγγυησεις οπως αυτες που δινουν οι LG σε ολα της τα ψυγεια και η Samsung σε καποια αλλα αν εχει κανεις να προτεινει καποιον μπαυλοκαταψυκτη θα με βοηθουσε.

Απο οτι ειδα ομως οι κορεατες δεν φτιαχνουν τετοια κομματια.

Για αρχη κοιταζα καποιους της AEG αλλα τα σχολια χρηστων που διαβασα στο skroutz με εκαναν να το ξανασκεφθω.....

Το μονο βεβαιο ειναι οτι θελω :

* ενεργειακης κλασης Α++ (το θεωρω σημαντικοτερο να ειναι τα τοιχωματα χοντροτερα σε εναν καταψυκτη γιατι αυξανεται η ασφαλεια των τροφιμων αν γινει διακοπη ρευματος)
* Να μην ξεπερνα τα 300-350
* Να εχει μια χωρητικοτητα μεταξυ 150-200lt
* Να εχει μια καλη εγγυηση

Last edited:

Για κοιτα αυτο > https://www.skroutz.gr/s/9411545/Whirlpool-SW8-AM2Y-WR.html
(Π x Y x Β) 59.5 x 187.5 x 63 ...... στα 363 λιτρα ..... και ειναι και Α++ -bye-

Aποκλειστικα συντηρησης !

Πότε πια whirlpool ψυγείο. Φτιαγμένο στην Τουρκία και με εγγύηση πολύ μακρυά από τα κορεατικα

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Λοιπον ακομα δεν εχω κανει κινηση για ψυγειο γιατι ακομα αντεχει το χρυσο μου αλλα επειδη ερχεται καλοκαιρακι και δεν θελω να μεινω με τα κρεατα στο χερι θα προχωρησω σε αγορα - για αρχη- ενος καταψυκτη μαλλον μπαουλου.

Θα τσεκαρω τι παιζει με τις εγγυησεις τους και αν υπαρχουν τιποτα θεικες εγγυησεις οπως αυτες που δινουν οι LG σε ολα της τα ψυγεια και η Samsung σε καποια αλλα αν εχει κανεις να προτεινει καποιον μπαυλοκαταψυκτη θα με βοηθουσε.

Απο οτι ειδα ομως οι κορεατες δεν φτιαχνουν τετοια κομματια.

Για αρχη κοιταζα καποιους της AEG αλλα τα σχολια χρηστων που διαβασα στο skroutz με εκαναν να το ξανασκεφθω.....

Το μονο βεβαιο ειναι οτι θελω :

* ενεργειακης κλασης Α++ (το θεωρω σημαντικοτερο να ειναι τα τοιχωματα χοντροτερα σε εναν καταψυκτη γιατι αυξανεται η ασφαλεια των τροφιμων αν γινει διακοπη ρευματος)
* Να μην ξεπερνα τα 300-350
* Να εχει μια χωρητικοτητα μεταξυ 150-200lt
* Να εχει μια καλη εγγυηση

Κανας σχετικος με μπαουλοκαταψυκτες ?

Απάντηση: Re: Καινούργιο ψυγείο !

Πότε πια whirlpool ψυγείο. Φτιαγμένο στην Τουρκία και με εγγύηση πολύ μακρυά από τα κορεατικα

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Κι όμως, αν δεις στην wikipedia ποιές μάρκες κατασκευάζει η Whirlpool, θα εκπλαγείς... Αmana, Maytag, Bauknecht, Ariston... και καμμιά εικοσαριά άλλες...
Παιδιά, όσον αφορά την μάρκα, τα ψυγεία (και οι μπαουλοκαταψύκτες) είναι εξαιρετικά απλές συσκευές. Οτι αξίζει να προσεχθεί - αν υπάρχει αυτή η ευχέρια - είναι ο συμπιεστής τους, αλλά λίγο πολύ όλα τους ίδιους έχουν. (Δεν ξέρω ποιοί είναι καλοί ή τις διαφορές τους... :) ). Επίσης ο εξαερισμός του χώρου του συμπιεστή. Δεν είναι ούτε πλυντήρια ούτε airconditions που παρεμβαίνουν διάφοροι παράγοντες. Σαν καλύτερη κίνηση, θεωρώ να πάρει κάποιος ένα ψυγείο που δεν είναι noname, τον βολεύει η αισθητική, το μέγεθος και η εσωτερική διαρύθμισή του, και να εξασφαλίσει με το κατάστημα αγοράς οτι υπάρχει μια καλή και μεγάλη εγγύηση με συνεργάτη της αντιπροσωπείας στην περιοχή/πόλη του. Απο εκεί και πέρα παίζει κανεις με τα Α, Α+, κλπ...

Εγραψα οτι τελικως μια χαρα ηταν το ψυγειο, δεν αλλαζω ετσι συσκευη των 1200 ευρω. Θα περιμενω να το πει το ποιημα

Χθές πήρα ένα μετρητή της hama και τον έβαλα στο ψυγείο .
Μου είχαν μπεί κάποιες υποψίες εδώ και καιρό ,γιατί όποτε κατέβαινα στο μετρητη της ΔΕΗ τον έβλεπα να γυρνάει [αργά] ενώ στο σπίτι δεν υπήρχε τίποτε ανοικτό εκτός από αναμονές συσκευών και φυσικά το ψυγείο
Μόλις πρίν λίγο είδα τη μέτρηση 12 ώρων που ήταν 1.40kwh .
Kοιτάζοντας τις καταναλώσεις αντίστοιχων σημερινών ψυγείων [σε όγκο] βλέπω ότι κυμαίνονται κάπου στις 300 kwh το χρόνο
Εχω αρχίσει και προβληματίζομαι σοβαρά

Last edited:
Απάντηση: Re: Καινούργιο ψυγείο !

Το ακους να "βαρυγκομαει" ?

Οχι μια χαρά δουλεύει ,απλά σχεδόν δεν σταματάει ποτέ
Και η πόρτα δεν μένει ανοικτή με τις ώρες ,ώστε να υπάρχει απώλεια από εκεί
Κάποιες πρόχειρες μετρήσεις που έκανα διαπίστωσα ότι το μοτέρ της συντήρησης καταναλώνει κάπου στα 140 βαττ σε λειτουργία .
Υποθέτω ότι το πρόβλημα προέρχεται από αυτό γιατί δουλεύει πάρα πολύ συχνά

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό βλέπω ότι έχω τριπλάσια κατανάλωση [σχεδόν]

Με λίγο ψάξιμο έπεσα και σ αυτό με ετήσια κατανάλωση κάπου στις 180KWh .Υποθέτω ότι υπάρχουν και άλλα παρόμοια

http://www.siemens-home.bsh-group.c...mb=fridgefreezers#/tab=section-technicalspecs

Last edited:

είναι μπαταχτσήδες.
Εγώ αγαπάω -τι λέω; λατρεύω- μόνο τα "κλούβια αυγά" τους: τον Byron, τον Shelley, τον Orwell, το Ray Davis, τους Who, τους Incredible String Band, τον Alex Harvey, τον Fad Gadget, τον George Best, όλους αυτούς που κώφευσαν
στα λιμά των ΜΜΕ και ψήφισαν Brexit...the list goes on forever.

:ADFADF1: