Καινούρια κεφαλή

Τις AKG φόραγαν μερικά DUAL από το εργοστάσιο.Όπως για παράδειγμα αυτό το CS620Q.
0017_1.JPG

Απάντηση: Re: Καινούρια κεφαλή

Εβγαζε κεφαλές η AKG; :o
Για την V15 III έγραψα και παραπάνω...βρισκεται ανετα σε old-stock και, μάλιστα, ακούγονται τα καλύτερα γι αυτη. Πόσο σίγουρος ειναι κανείς για το old-stock όμως;...

Βλεπω να καταλήγω σε Grado Prestige Gold(ή Platinum, αν καταφέρω να την πάρω απο αμερική) ή Ortofon 2M Blue. To πρόβλημα ειναι οτι δεν μπορώ να τις ακούσω, οπότε θα προχωρήσω μαλλον βασει reviews.

Την Grado prestige gold την έχω εδώ και λίγο καιρό (6 μήνες) πάνω στο Thorens 2001 που έχω και μπορώ να πω πως είναι αξιόλογη κεφαλή συγκριτικά πάντα με τις προηγούμενες που είχα ,προχώρησε άφοβα.
Προηγούμενες κεφαλές που είχα
Stanton 881 / Adcom δεν θυμάμαι τύπο/ Sumico black pearl/ Ortofon MC-15
Η τελευταία υπάρχει ακόμα και ευχαρίστως να στην δάνειζα αλλά χρειάζεται καινούρια βελόνα (ο λόγος που αγόρασα την Grado)

DF

Αναφερόμενος στην αρχική σου ερώτηση θα πρότεινα μεταξύ AT και ORTOFON την δεύτερη.Εχω φορέσει πριν αρκετά χρόνια την ATOC30 μία low budget MC της εποχής, το συμπέρασμα που έχω καταλήξει είναι οτι καμία mm phono ανεξαρτήτου τιμής δεν μπορεί να συγκριθεί με την πιο φτηνή mc phono ,η οποία ήταν αρκετά αναλυτική στα μεσαία με κάπως υπερτονισμένα πρίμα αλλά χωρίς δύναμη στα μπάσα(άλλωστε τα λεφτά εκεί βρίσκονται).Σε συνέχεια πέρασα και απο KOETSU (εδώ είναι τα μπάσα που λέγαμε) και τέλος πέρσι αγόρασα την ORTOFON BRONZE. Βέβαια δεν είναι στον προυπολογισμό που αναφέρεσαι αλλά δεν παύει να ανήκει στην ίδια σειρά,μερικοί ισχυρίζονται ότι οι διαφορές στα τρία μοντέλλα είναι η ποιότητα του διαμαντιού, και να είναι σχεδίασης του 2007 .Πάντως ο ήχος της πιστεύω ότι θα είναι πολύ πιο γεμάτος απο μίας AUDIO TECHNICA ,της οποίας η εταιρεία πλέον αν δεν κάνω λάθος ειδικεύεται σε μικρόφωνα.

Απάντηση: Re: Καινούρια κεφαλή

Ευχαριστώ dutyfree! Σε τι βραχίονα εχεις την Gold;

Sorry για την αργοπορία αλλά ήμουν διακοπές
την κεφαλή την έχω στον δικό του βραχίονα (Thorens)

DF

Re: Απάντηση: Re: Καινούρια κεφαλή

Sorry για την αργοπορία αλλά ήμουν διακοπές
την κεφαλή την έχω στον δικό του βραχίονα (Thorens)

DF

Αχα! Σε ελαφρύ βραχίονα δηλαδή... Μάλιστα.
Μόλις σήμερα ολοκλήρωσα την ανακαλωδίωση του Grace και το απόγευμα θα εχουμε δοκιμές... Θα γράψω σύντομα νεώτερα ;)

και τέλος πέρσι αγόρασα την ORTOFON BRONZE. Βέβαια δεν είναι στον προυπολογισμό που αναφέρεσαι αλλά δεν παύει να ανήκει στην ίδια σειρά,μερικοί ισχυρίζονται ότι οι διαφορές στα τρία μοντέλλα είναι η ποιότητα του διαμαντιού, και να είναι σχεδίασης του 2007

μαλλον δεν ξερουν που πανε τα τεσσερα

Η μπρονζε ειναι μια υπερκεφαλη με τα ολα της με μοναδικο μειονεκτημα τον τονισμο λιγο των χρατς

η μπλου ειναι μια υπεραναλυτικη κεφαλη με το ιδιο προβλημα

και η ρεντ εχει μαλακο ηχο με σχετικα πιο μειωμενη αναλυση και η μονη της σειρας που δεν αντιμετωπιζει προβλημα με μετριας καταστασης και πολυπαιγμενους δισκους

Οι ντενον υπεροχες μουσικοτατες κεφαλες, αλλα απο αναλυση δεν με ικανοποιουν οι μπενζ στην μεση της μουσικοτητας με την αναλυση, μιλαω για την εις, η γκλιντερ πιο γλυκια, αλλα πιο ιδιοτροπη να δεσει με συστημα και η γουντ παραεχει σιροπι δεν μ αρεσε.
Δυστηχως την μικρη δεν την εχω ακουσει, αν ειναι κοντα στην εις θα ειναι υπεροχη - ετσι τουλαχιστον λενε, αλλα αφου δεν την εχω ακουσει δεν μπορω να πω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καινούρια κεφαλή

Αχα! Σε ελαφρύ βραχίονα δηλαδή... Μάλιστα.
Μόλις σήμερα ολοκλήρωσα την ανακαλωδίωση του Grace και το απόγευμα θα εχουμε δοκιμές... Θα γράψω σύντομα νεώτερα ;)

Περιμένουμε, διότι πάντα μας ενδιαφέρουν οι πειραματισμοί

DF

Re: Απάντηση: Καινούρια κεφαλή

Η μπρονζε ειναι μια υπερκεφαλη με τα ολα της με μοναδικο μειονεκτημα τον τονισμο λιγο των χρατς

η μπλου ειναι μια υπεραναλυτικη κεφαλη με το ιδιο προβλημα

Κάτι τετοιο διαβάζω και στα βινυλιακά forums και μου φαίνεται οτι θα ξεχάσω τις Ortofon.

Re: Απάντηση: Καινούρια κεφαλή

Έχω Grado Ref Platinum σε RB250 σε TD125 και μπορείς να την ακούσεις.
Είμαι όμως Αθήνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καινούρια κεφαλή

Έχω Grado Ref Platinum σε RB250 σε TD125 και μπορείς να την ακούσεις.
Είμαι όμως Αθήνα.

Μιάς και είμαι κοντά στην αγορά μία ίδια, μπορείς να αναφέρεις τις εντυπώσεις σου από την Platinum?
To πλατώ είναι το Pro-Ject RPM 9.1. Δυστυχώς δεν την έχω ακούσει και πάω μόνο από περιγραφές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καινούρια κεφαλή

Μιάς και είμαι κοντά στην αγορά μία ίδια, μπορείς να αναφέρεις τις εντυπώσεις σου από την Platinum?
To πλατώ είναι το Pro-Ject RPM 9.1. Δυστυχώς δεν την έχω ακούσει και πάω μόνο από περιγραφές.

Μου βάζεις δύσκολα..
Στην διάθεσή σου όμως να την ακούσεις.