Καινουριο DAC

@nboullamatsis
:smile:
δεν είναι καθόλου κακή άποψη αλλά δυστυχως δεν το εχω... άσε που επειδή είμαι "ψειρας" όνομα και πράμα δεν πρόκειται ποτέ να το τελειώσω ... αυτό ειναι και ενας απο τους λόγους που βάζω και τις κάρτες ηχου στο παιχνιδι... οταν μου ερθει να ψαχτω με diy φαση κρατώ την κάρτα για ηχογραφήσεις!!!

και το μτχ δεν το κοβω να ειναι εντος budget έτσι "βουβαλια" που τα φτιαχνουν τα βουβαλια... :)

Last edited:
Dom απλά σου αναφέρω οτι με τον Μπιλ μέσα σε 20 λεπτα με τα υλικά οπως τα εφερε ο ποστ οφις, ακουσαμε μουσική
ειχε λίγα μποφωρ.... κανενα εξάρι γιατι μας επιασε η προκοπή και βάλαμε τεσσερις μ/σ στη τροδοφοσία (ξερετε για ποιον πάει αυτό αχαχαχα)
αλλά ολα καλά, ουτε καπνός ουτε φωτιά

Απάντηση: Re: Καινουριο DAC

Άλλωστε γι' αυτό βρισκόμαστε εδώ όλοι μας: Για να βοηθάμε με τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας, ο καθένας με τον τρόπο του. Αυτή η καλή διάθεση φιλίας και προσφοράς γίνεται η καλύτερη προστασία σε τέτοιους δύσκολους καιρούς... :smile:

Αυτός είναι ο θησαυρός των forum Μιχάλη... τα review και τα δελτία τύπου πεθάναν... ζήτω οι καλοί διαδικτυακοί φίλοι που μας ανοίγουν την πόρτα για δοκιμές (και όσοι αντιπρόσωποι κάνουν το ίδιο φυσικά).

Θελω να πω οτι αν δεν τοχει μεσα το κουτι του απο κατασκευης μετρημενο απο τον κατασκευαστη του,εσυ μετα πας στα τυφλα αν δεν εχεις και γνωσεις.
Εγω γενικα ειμαι υπερ στο να εχει το τελικο προιον τα παντα και οχι να παρεις κατι και μετα να ψαχνεις παλι,μας φταναν τα καβλωδια ναχουμε τωρα και τα τροφοδοτικα?

Ν' αγιάσει ο στόμας σου! :worshippy:

Εγώ είχα στο δικό μου βουβάλι τέτοιους ή μεγαλύτερους, και έβαλα ακόμα μεγαλύτερους και ήταν πιό καλά.... (no comment.... - ούτε θελω να αρχίσει σύγκριση sim audio με βουβάλια._)

Thanx!

Dom μην φοβάσαι
παρε κολλητήρι και πλακέτα...μεχρι και εγω μπορω
οχι βουβάλι γιατι πλέον στο φερνουν λέγκο και δεν ειναι οτι καλύτερο για ξεκινήμα
ή παρτο μ/χ, ολο και καποιος θα πάει στο ΙΙΙ

+1

Γνώμη μου είναι να ακούσει από κάποιο φίλο ο Μιχάλης το ΙΙ και αν του κάνει τα κέφια να ξεμπερδεύει....
Έχει περάσει αρκετός καιρός από την κυκλοφορία του και έχει πλέον αποδειχθεί ότι μιλάμε για τιμιότητα και ουσία...

Και αν δεν πιάνουν τα χέρια σου Μιχάλη δώστο για συναρμολόγηση σε κάποιο από τα παιδιά της diy με κάποιο μικρό κόστος ξεμπερδεύεις και δεν έχεις το άγχος μην γίνει ζημιά ή ότι δεν το έκανες καλά... αν βρεθεί και έτοιμο μτχ ακόμα καλύτερα!

εγω παλι μιλαω για ολες τις επιλογες επειδη ψαχνομαι τουλαχιστο εναμιση χρονο για ντακ με budget οσο κατσει αρκει να το αξιζει και να μην μας πιασουν κοροιδο
Δυσκολεύομαι να καταλάβω προϋπολογισμό "όσο κάτσει"!.

Αλλά πάλι η λύση είναι απλή: Άνοιξε ένα νήμα με τις προσωπικές σου αναζητήσεις, ώστε όλοι να μπορούν να βοηθήσουν... :smile:

Last edited:
Ε ενταξει ποσα νηματα να ανοιξουν πια για το ιδιο θεμα?
Οταν λεω ανεξαρτητως τιμης εννοω απο το φτηνο εως καποιο λογικο κοστος,οχι υπερογκο, αρκει να παιζει.

Ε ενταξει ποσα νηματα να ανοιξουν πια για το ιδιο θεμα?
Οταν λεω ανεξαρτητως τιμης εννοω απο το φτηνο εως καποιο λογικο κοστος,οχι υπερογκο, αρκει να παιζει.
Νήματα ανοίγουν οποτεδήποτε χρειάζεται. Δεν πρόκειται για κάτι με μόνιμη ή αιώνια διάρκεια...

Θα μπορούσες να προσδιορίσεις τι είναι για σένα λογικό κόστος με βήματα των 500 ευρώ (500, 1000, 1500, 2000 κλπ);

Συγγνώμη, παραστράτημα, βγήκα και 'γω off-topic. Και είμαι μόλις πρόσφατα ναυτολογημένος! :smash:

Νήματα ανοίγουν οποτεδήποτε χρειάζεται. Δεν πρόκειται για κάτι με μόνιμη ή αιώνια διάρκεια...

Θα μπορούσες να προσδιορίσεις τι είναι για σένα λογικό κόστος με βήματα των 500 ευρώ (500, 1000, 1500, 2000 κλπ);

Συγγνώμη, παραστράτημα, βγήκα και 'γω off-topic. Και είμαι μόλις πρόσφατα ναυτολογημένος! :smash:

θα μπορουσα να φτασω και 2500 με πολυ πονο και αγωνα αλλα το ερωτημα ειναι αξιζει να τα δωσεις σε μια τεχνολογια που μαλλον θα εχει την εξελιξη των pc,δηλαδη του χρονου θα κανει το 1/3 επειδη θαχει βγει κατι καινουριο.
Δεν ειναι ενισχυτης ειναι επεξεργαστης,μαζι ειμασταν στου Οικονομιδη τοτε και ασφαλες συμπερασμα για το πιο επαιζε καλυτερα δεν βγαλαμε,εγω τουλαχιστον,θυμασαι τα αρχεια που ειχες φτιαξει και παλι συμπερασμα δεν βγηκε,γιαυτο μετεχω σε ολες τις συζητησεις ντακ,οσο κι αν κανουν γιατι μπορει καποιο φτηνο νεας τεχνολογιας να ειναι καλυτερο απο καποιο μεχρι χτες πανακριβο.

με την ψηφιακή τεχνολογία να εξελίσσεται όπως εξελίσσεται, οτιδήποτε πάνω από 300 ευρώ σε βασική μονάδα είναι σχεδόν αυτοκτονία.
Καλύτερα να φτιάξεις μιά φορά το πακέτο, με όλα τα παρελκόμενα, τροφοδοσίες, μτς, κουτιά, τελικά στάδια , receivers, κλπ και να αλλάζεις το βασικό τσιπ με μικρές επεμβάσεις.
Το έχω ήδη κάνει μιά φορά από το βουβάλι 24 στο 32ΙΙ.
Εκεί που κολλάς είναι στα σουπερ χαι ντουπερ προγραμματιστικά με τις οθόνες και τον έλεγχο αλλά και πάλι να σκάς 10χίλιαρα....

Ετσι το σκεπτικό του Μιχάλη δεν μου κάθεται με το mdac. Δηλαδή πες δίνεις 700 + άλλα 200 γιά ένα καλύτερο τροφοδοτικό. Και σε δυό χρόνια θα βγεί το sabre 64.
Και θα κάνει πάλι τα ίδια λεφτά.
Πέταμα το κουτί και το τροφοδοτικό.
Αν μπορεί κάποιος έστω και λίγο να καταπιαστεί και με λίγη βοήθεια, η ανταμοιβή είναι μεγάλη.

με την ψηφιακή τεχνολογία να εξελίσσεται όπως εξελίσσεται, οτιδήποτε πάνω από 300 ευρώ σε βασική μονάδα είναι σχεδόν αυτοκτονία.
Καλύτερα να φτιάξεις μιά φορά το πακέτο, με όλα τα παρελκόμενα, τροφοδοσίες, μτς, κουτιά, τελικά στάδια , receivers, κλπ και να αλλάζεις το βασικό τσιπ με μικρές επεμβάσεις.
Το έχω ήδη κάνει μιά φορά από το βουβάλι 24 στο 32ΙΙ.
Εκεί που κολλάς είναι στα σουπερ χαι ντουπερ προγραμματιστικά με τις οθόνες και τον έλεγχο αλλά και πάλι να σκάς 10χίλιαρα....

Ετσι το σκεπτικό του Μιχάλη δεν μου κάθεται με το mdac. Δηλαδή πες δίνεις 700 + άλλα 200 γιά ένα καλύτερο τροφοδοτικό. Και σε δυό χρόνια θα βγεί το sabre 64.
Και θα κάνει πάλι τα ίδια λεφτά.
Πέταμα το κουτί και το τροφοδοτικό.
Αν μπορεί κάποιος έστω και λίγο να καταπιαστεί και με λίγη βοήθεια, η ανταμοιβή είναι μεγάλη.

συμφωνω αλλα δεν πιανουν ολων τα χερια μας ή δεν εχουμε τον χρονο να ασχοληθουμε,εντωμεταξυ αλλοι ακουμε και με τα ματια,γουσταρω στο σαλονι μου να βλεπω και μια consumeradiki επιλογη και οχι ενα με μπλιμπλικια,αλλα περι ορεξεως....
Επισης υπαρχει ενα αλλο μεγαλο θεμα των software players,βγαινει ο Weiss λεει εγω παιζω με ammara βγαινει ο AMR λεει εγω παιζω me audirvana+,ολα αυτα τα γραφω για να πω ποσο δυσκολη και ρευστη ειναι η αγορα ντακ.
Και εκει να δεις διαφορες πουεχουν Τεσπα γραφω στα πεταχτα ελπιζω να γινομαι κατανοητος

Απάντηση: Re: Καινουριο DAC

Ξεκάθαρα τα λεω βρε...
απλά κάνω και άλλες δουλειές και δεν έχω μυαλό και ίσως βγαίνουν ακαταλαβίστικα.
Λέω ότι έχει αξιολογότατες χωρητικότητες.
Τέτοιες που δεν βρίσκεις στον ανταγωνισμό (στον πεζό ανταγωνισμό, αυτό κάνει 17000 νομίζω).
Όμως οι μτς του ίσως φανούν μικροί σε κάποιους.
Εγώ είχα στο δικό μου βουβάλι τέτοιους ή μεγαλύτερους, και έβαλα ακόμα μεγαλύτερους και ήταν πιό καλά.... (no comment.... - ούτε θελω να αρχίσει σύγκριση sim audio με βουβάλια._)

Κάποιες φορές ισχύει αυτό:
"a good engineer was one who could build a bridge safely with a thousand tons of concrete when everyone else used two thousand tons"
25 και 10VA πολύ λίγα είναι, αλλά αν είναι just enough, τότε δεν έχει σημασία.

Re: Απάντηση: Re: Καινουριο DAC

Κάποιες φορές ισχύει αυτό:
"a good engineer was one who could build a bridge safely with a thousand tons of concrete when everyone else used two thousand tons"
25 και 10VA πολύ λίγα είναι, αλλά αν είναι just enough, τότε δεν έχει σημασία.

δυστυχως δεν ισχυη αυτο που λες αλλα ειναι θεμα οικονομιας.

καποτε αλλαξα σε ενα dac το μ/τ απο 10va σε 50va και η διαφορα ηταν μεγαλη.

πιθανως αν εβαζα 30va και μετα 50va ο 30αρης με τον 50αρη να μην ειχαν διαφορα.

ωστοσο το κοστος για εναν diyer ειναι αναξιο λογου οποτε για αυτο βλεπεις και κανουν

ολοι Overengineering και οχι γιατι δεν ειναι καλοι μηχανικοι.

επισης οι εταιριες δεν φτιαχνουν μονο ενα dac οποτε μετρανε το καθε τι.

ειδικα τωρα που ανακαλυψαν οτι με ενα εξτρα τροφοδοτικο στα ξαναπαιρνουν

ακομα καλυτερα για αυτες.

100 va τετράγωνος παραδοσιακός ( σαν τα σουβλάκια τα χωριάτικα ένα πράγμα ..) σε κάθε ρειλ ,, και είσαι οκ ,,
δηλαδή καμια 10ρια κιλά χαλκός ,, αλλά χαλάλι ,, έχεις καλή βάση να πατήσεις .. :ADFADF1:

να ταίσεις μετά κανα 50 100 χιλιάδες mf πγιΟτικά μουντορφάκια
,, η κεραφινάκια .. ελνακια ,,

για να γουστάρεις ,,

Παρακαλώ,
Το παρόν νήμα αφορά την αγορά καινούργιου DAC/Κάρτας ήχου.
Όχι τα συνοδεύοντα τροφοδοτικά,

Άλλωστε για τα τροφοδοτικά των DAC's υπάρχει ήδη σχετικό νήμα, όπου γίνεται η σχετική συζήτηση και μπορεί να συνεχιστεί...
http://www.avclub.gr/forum/showthre...ών-DAC?p=1056304920&viewfull=1#post1056304920 :smile:

θα μπορουσα να φτασω και 2500 με πολυ πονο και αγωνα αλλα το ερωτημα ειναι αξιζει να τα δωσεις σε μια τεχνολογια που μαλλον θα εχει την εξελιξη των pc,δηλαδη του χρονου θα κανει το 1/3 επειδη θαχει βγει κατι καινουριο.
Δεν ειναι ενισχυτης ειναι επεξεργαστης,μαζι ειμασταν στου Οικονομιδη τοτε και ασφαλες συμπερασμα για το πιο επαιζε καλυτερα δεν βγαλαμε,εγω τουλαχιστον,θυμασαι τα αρχεια που ειχες φτιαξει και παλι συμπερασμα δεν βγηκε,γιαυτο μετεχω σε ολες τις συζητησεις ντακ,οσο κι αν κανουν γιατι μπορει καποιο φτηνο νεας τεχνολογιας να ειναι καλυτερο απο καποιο μεχρι χτες πανακριβο.
Έχεις απόλυτο δίκιο!
Η σύντομη τεχνολογική απαρχαίωση χαρακτηρίζει τις ψηφιακές συσκευές, γι' αυτό απαιτείται μεγαλύτερη προσοχή στις αγορές μας.

Αυτό που χρειάζεται, είναι να προσδιορίσουμε με μεγάλη ακρίβεια τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες μας. Και να μην παρασυρόμαστε.

Πράγματι, μαζί είμασταν στου Οικονομίδη. Όπως θυμάσαι, διαφορές υπήρχαν, αλλά ήταν πολύ μικρές. Αυτό ισχύει γενικότερα. Οι σύγχρονοι DAC's'/Κάρτες ήχου παίζουν τόσο καλά, που θα ήταν αδιανόητο πριν 7-8 χρόνια. Σε άλλα σημεία της ηχητικής αλυσσίδας οι διαφορές είναι πολύ μεγαλύτερες.

Γι' αυτό και μου φαίνεται πολύ παράξενη η "σφαγή" και o καυγάς που παρουσιάζεται γύρω από τους DAC's. Αν θες τη γνώμη μου, είναι πολύ πιο σημαντική για τις επιλογές μας η αξιοπιστία και η υποστήριξη της εκάστοτε καταασκευάστριας εταιρείας, παρά οι όποιες επί μέρους ηχητικές μικροδιαφορές. Να ξέρουμε ότι ο κατασκευαστής θα είναι εκεί και θα προσφέρει upgrades και updates, αν και όποτε χρειαστούν.

συμφωνω αλλα δεν πιανουν ολων τα χερια μας ή δεν εχουμε τον χρονο να ασχοληθουμε,εντωμεταξυ αλλοι ακουμε και με τα ματια,γουσταρω στο σαλονι μου να βλεπω και μια consumeradiki επιλογη και οχι ενα με μπλιμπλικια,αλλα περι ορεξεως....
Επισης υπαρχει ενα αλλο μεγαλο θεμα των software players,βγαινει ο Weiss λεει εγω παιζω με ammara βγαινει ο AMR λεει εγω παιζω me audirvana+,ολα αυτα τα γραφω για να πω ποσο δυσκολη και ρευστη ειναι η αγορα ντακ.
Και εκει να δεις διαφορες πουεχουν Τεσπα γραφω στα πεταχτα ελπιζω να γινομαι κατανοητος
Το Software περνάει ακόμα διάφορες παιδικές ασθένειες, αλλά θα διορθωθεί σιγά-σιγά. Αντίθετα το Hardware δίνει πλέον εντελώς ώριμα προϊόντα.

Last edited:
χορσιτ....
σιγά πιά το μυστικό....
θα έχει κανένα cirrus logic της σειράς....
Αντε το πολύ ένα ΑΚΜ

πάντως το σίγουρο είναι ότι παντρεύεσαι έναν υπολογιστή.
όχι ότι δεν το κάνουμε όλοι

+100000000000000 για τον φιλο sonus naturalis σχετικα με το software και to hardware !!!

Last edited:
http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=13350

το νημα απο το φορουμ της rme που άνοιξα για κάποιες ερωτήσεις σε σχεση με την Babyface!
έχει πλάκα η τελευταια απάντηση του Chris (Moderator)... γιατί όμως τέτοια μυστικοπάθεια;;
Πολύ έξυπνη και πολύ καλή κίνηση, άξιος συγχαρητηρίων!

Έτσι πρέπει να κάνουμε πριν από κάθε αγορά. Έρευνα με σχολαστικότητα.

Όσο για τη μυστικοπάθεια τι να σου πω. Είτε χρησιμοποιούν κάτι πολύ πρωτότυπο, είτε κάτι πολύ συνηθισμένο... :confused:

Last edited: