^ ενδιαφερον... το pcm 4104 της babyface -αν δεν μου τα εγραψε λάθος ο άλλος στο rme φορουμ- δεν το φοραει κανενα απο οτι βλεπω...
στα ματάκια μου και στην, όποια ελάχιστη έχω, εμπειρία μου
Δεν θέλω να ποστάρω flames, με ενδιαφέρει πραγματικά να μάθω που στηρίζει ο Υπερηχητικός τη γνώμη του και νιώθω, όσο νάναι, ριγμένος...
Μα αυτό δεν είναι αυτόνομο DAC. Είναι module για τους ενισχυτές της, και προορίζεται μέχρι και για τον Β-175 (ολοκληρωμένο) των 6.000 ευρώ και τον Β-275 (προ) των 7.500 ευρώ. Για πέταμα πάντως αποκλείεται να είναι.
Συγγνώμη, αλλά αυτό δεν είναι απάντηση. Λες ότι ένα προϊόν μιάς πολύ γνωστής και σεβαστής εταιρείας δεν αξίζει τον κόπο. Σε ρωτάω που βασίζεις τη γνώμη σου και εσύ μου απαντάς, εν πολλοίς, "εγώ ξέρω καλύτερα"; Μου θυμίζει κάποιον που σύχναζε στο φόρουμ παλιότερα, έναν κοντοχωριανό μου...
Σίγουρα δεν είναι για πέταμα. Και ο σουπερσόνικ δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Αλλά επίσης σίγουρα δεν είναι και "ότι καλύτερο μπορεί να βρει" που είπε ο Κώστας.
Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
Οι "κάρτες" που μπαίνουν στους καλούς ολοκληρωμένους είναι δύσκολο να είναι εξαιρετικές λύσεις. Μπορεί να είναι όμως πολύ καλές. ΠΧ αν είχα ένα πικάπ και 13,5 δίσκους και δεν με ενδιέφερε η απόλυτη αναπαραγωγή, θα έπαιρνα ένα phono stage-κάρτα. Αν όμως ήμουν vinyl addicted θα ήταν σαφώς λάθος να επιλέξω κάτι τέτοιο.
Για να δώσω ένα μικρό παράδειγμα, παλιότερα είχα accuphase ενισχυτή, δε θυμάμαι αν ήταν ο Ε211 ή ο Ε406 που πήρα πιο μετά. Είχε phono stage επάνω. Με αυτό άκουγα, μια χαρά ευτυχισμένος...
...μέχρι που μου έδωσε ο Έκτωρας ένα trigon vanguard το οποίο διέλυσε το ενσωματωμένο του accuphase. Μιλάμε για μεταχειρισμένο των 150 ευρώ από ebay.
Ένα DAC σήμερα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς οι συσκευές που διαθέτουν ψηφιακή έξοδο είναι πλέον πολύ περισσότερες, και το φορμά της μουσικής τείνει πλέον να γίνει τελείως άυλο.
Οπότε το DAC αποτελεί για μένα πολύ σημαντικό στοιχείο του συστήματος, πολύ σημαντικότερο από ότι παλιότερα όπου ένα καλό cdplayer ήταν more than enough.
Γι'αυτό συμφωνώ με το να δώσει κάποιος βάση σε αυτή τη συσκευή και να μη πάρει κάτι σε στυλ "κάρτα".
Επειδη ακριβως δεν θελω flames ειπα επι λεξει:
Τι βλεπουν τα ματακια μου και τι καταλαβαινω απο την οποια εμπειρια μου που στα τελευταια δυο τρια χρονια ειναι η μελετη για τουλαχιστον 50-60 dacs, η αναβαθμιση 4-5 cdp, ακροαση στο χωρο μου καμμια δεκαρια εξ αυτων και τελικα την κατασκευη και διαρκη αναβαθμιση, για καποιους υποβαθμιση, τριων dacs.
Αυτα που ειδα στην μοναδικη φωτογραφια που διατιθεται και τα ελαχιστα που διαβασα στο διαδικτυο με οδηγησαν να πω ακριβως και μονο αυτα.
Οποιος παρεπιδημει στην Ιερουσαλημ μπορει να διαβασει αναμεσα στις γραμμες.
Για αλλη μια φορα σημειωνω οτι δεν ειπα τιποτα για σαυρες ουτε βουβαλια, ουτε θα πω.
Το κλασσικό πρόβλημα με τη διαφορά στις στάθμες αναφοράς:
-10 dBV (consumer)
+4 dBu (proffessional)
απο το απόγευμα έχω στο σπίτι και ακουω το evo trio.. (hiface, dac, supply)
το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο απο το απλό hiface στο evo dac.. προς ωρας το παίζω με coax μιας και δεν έχω καλώδio cat 5 για συνδεση I2S.. θα πάω να πάρω αυριο ένα...
το ηχητικό αποτέλεσμα είναι πιο ηρεμο.. μια μηχανική αίσθηση που έδινε το απλό hiface/evo dac έχει φυγει. Εχω περισσότερο σωμα, όγκο και παλμό χωρις να χάνει σε έλεγχο και λεπτομέρεια. Ο εστιασμός είναι σαφως καλύτερος. Απο άποψη χρειων η έλλειψη μηχανικότητας δίνει και πιο αληθηνά ηχοχρώματα μάλλον. Θεωρητικά με I2S συνδεση το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο...
Βεβαια ο συνδυασμός των τριων συσκευων είναι κατα πολύ πάνω απο το budget μου αλλά αφου ο αντιπρόσωπος είχε την καλοσυνη να μου τα δωσει και τα τρια για ακρόαση τα πήρα. Δεν ξέρω πως συγκρίνεται το αποτέλεσμα σε σχέση με dac's του χιλιαρικου αλλά γενικώς το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό ΙΜΟ!
Δυστυχως και το hiface evo αναγνωρίζεται ως σκετο hiface απο τον υπολογιστή οπότε δεν μπορώ να τα έχω και τα δυο συνδεδεμένα ωστε να δω πιο συγκεκριμένες διαφορές και δεν πρόκειται να μπω στην διαδικασία να βαζοβγάζω hiface γιατί και βαριέμαι και η διαφορά σε σχέση με το evo ειναι εμφανής... θα βγάλω το supply βεβαια κάποια στιγμή για να δω τι διαφορά θα έχει με τα απλά πακακια...
Αυριο θα γράψω και για την I2S συνδεση...
Μιχάλη η εξήγηση της διαφοράς ανάμεσα στα δύο standards (consumer και proffessional) είναι αρκετά περίπλοκη.Για αρχή δες αυτό:
και διάβασε το παρακάτω απόσπασμα:
"The figure +12dBV is about 4V and equivalent to roughly +14dBu."
Και αυτό σε υπερκαλύπτει.
Κανονικά μία συσκευή σε θέση proffessional +4dBu πρέπει να υπερφορτώνει την είσοδο μίας consumer συσκευής και όχι να την υποοδηγεί. Γι' αυτό και συνήθως δίνεται η δυνατότητα επιλογής της κατάλληλης στάθμης εξόδου από το Software (τους drivers) της "κάρτας ήχου".
Αποκλείεται η Babyface να μην είναι σε θέση να οδηγήσει οτιδήποτε. Μου φαίνεται απίθανο. Είμαι σίγουρος ότι πρέπει να έχει σχέση με τις ρυθμίσεις...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.