Καινουριο DAC

Δεν το διάβασα όλο αλλά αν τα +15dBu που δίνει η bf αντιστοιχουν σε 4+volt τότε πως είναι δυνατόν να παίζει πιο σιγά απο τα 2,7volt του evo;
Αρα μάλλον κάτι έγινε και νομίζαμε οτι παίζαμε στα 0dB .. αν είναι όντως έτσι τότε δεν την άκουσαμε την κάρτa .. εννοώ στις πραγματικές της δυνατότητες!!!
Κανονικά, όταν πρόκειται μία συσκευή επιπέδου Proffessional να οδηγήσει μία Consumer συσκευή πρέπει να ρυθμιστεί η έξοδος της στα - 10 dBV, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.

Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έγινε με τη συγκεκριμένη, αλλά αυτός είναι ο γενικά ισχύων κανόνας...

Δεν το διάβασα όλο αλλά αν τα +15dBu που δίνει η bf αντιστοιχουν σε 4+volt τότε πως είναι δυνατόν να παίζει πιο σιγά απο τα 2,7volt του evo;
Αρα μάλλον κάτι έγινε και νομίζαμε οτι παίζαμε στα 0dB .. αν είναι όντως έτσι τότε δεν την άκουσαμε την κάρτa .. εννοώ στις πραγματικές της δυνατότητες!!!

μα ειναι απλο.
χρησιμοποιησες ανταπτορα xlr σε rca οποτε -6db και 2volt εξοδο.
οντως δεν ακουσατε τις δυνατοτητες της.

μα ειναι απλο.
χρησιμοποιησες ανταπτορα xlr σε rca οποτε -6db και 2volt εξοδο.
οντως δεν ακουσατε τις δυνατοτητες της.

Δεν χρησιμοποιήσαμε αντάπτορα ο soke έφερε μαζι ενα καλώδιο breakout σε αρσενικό στέρεο rca (http://www.audioconn.com/proddetail.asp?prod=DuetDAC)

TC Impact twin:
Variable Level Range (Ch. 1, 2): -40 dBu <> +12 dBu (analog gain scale)
Fixed Full Scale Range (Ch. 3, 4): +12 dBu

Απο ο,τι φαίνεται παραπάνω η Impact twin έχει χαμηλότερο gain απο την Babyface!!
Aφου όταν τη είχα συνδέσει απο την fixed εξοδο το ποντεσιόμετρο της έντασης του προ δεν είχε πάει ποτέ πάνω απο το παρα 10 και μάλιστα είχα τη αισθηση οτι ήταν ένα κλικ απο το να παραμορφώσει... οπότε κατέληξα να παίζω απο την variable εξοδο με το ποντεσιόμετρο της κάρτας στο και 15' ωστε να έχω ενα μεγαλύτερο ευρος ρυθμισης της εντασης απο τον προεν/τη μου!

99% δεν την ακουσαμε σωστά!
Το θέμα τωρα ειναι αν το ρυθμιστικό της κάρτας λειτουργει σε exclusive access των s/w players ωστε να την ρυμίζει κανεις κατάλληλα γιατι αν δεν λειτουργει τότε δεν...

H απάντηση απο το φορουμ της RME:
"+15 dBu = 4.3 Vrms. But you used it unbalanced, that means +9 dBu = 2.2 Vrms.
Exclusive mode can not prevent TM FX from working, as this is a remote program for the hardware itself. No mixing done in software."

τα 12 είναι πάντως πάρα πολύ.
Τα επαγγελματικά συνήθως έχουν διακόπτη στο πίσω μέρος που δίνει ή τα βγάζει τα 12 κατα βούληση.

Απο τα συγκεκριμένα μηχανηματα δεν ειχε κανενα διακόπτη...
Η tc έπαιζε πολύ πιο δυνατά απο το evo σε φουλ εξοδο αρα με δεδομενο οτι η bf εχει πιο πολύ gain πάλι καταλήγω στο συμπέρασμα οτι δεν την ακουσαμε σωστα!!!

από όσο κατάλαβα η διαφορά στην στάθμη ήταν αισθητή απλώς γι αυτό και ο προβληματισμός σου
Αν όμως ήταν εκεί το θέμα, η διαφορά έπρεπε να είναι κολοσσιαία.

Μήπως ήταν τελικά κάτι άλλο?

Δεν ξερω τι άλλο μπορει να ηταν...
Το ερώτημα συνοψιζεται στο εξης:
Η Bf με τα 2,2Vrms σε unbalanced συνδεση, όπως λέει πιο πάνω ο admin απο το φορουμ της rme στο νημα που ανοιξα (http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?pid=67108#p67108), έπαιζε πολύ πιο κάτω απο το evo dac των 2,7Vrms ... περι τα 10'+ στο ρυθμιστικό του προενισχυτή μου! Αρκουν 0,5Vrms για τέτοια διαφορά σταθμης;
Αν υποθεσουμε οτι ακουγαμε στα 0dB και όχι πιο κάτω απο λαθος μας στην ρυθμιση;

Δεν ξερω τι άλλο μπορει να ηταν...
Το ερώτημα συνοψιζεται στο εξης:
Η Bf με τα 2,2Vrms σε unbalanced συνδεση, όπως λέει πιο πάνω ο admin απο το φορουμ της rme στο νημα που ανοιξα (http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?pid=67108#p67108), έπαιζε πολύ πιο κάτω απο το evo dac των 2,7Vrms ... περι τα 10'+ στο ρυθμιστικό του προενισχυτή μου! Αρκουν 0,5Vrms για τέτοια διαφορά σταθμης;
Αν υποθεσουμε οτι ακουγαμε στα 0dB και όχι πιο κάτω απο λαθος μας στην ρυθμιση;

το οτι δεν χρησιμοποιησατε ανταπτορα αλλα καλωδιο rca δεν αλλαζη κατι.
τα 0.5vrms ειναι μεγαλη διαφορα.
αν ηταν 10volt Με 10.5 δεν θα ηταν αλλα 2.2 ,με 2.7 ειναι πανω απο 20%.

Λοιπόν ο φίλος soke είχε την ευγενη καλοσυνη να μου ξανωδωσει την bf για να δω τι έπαιζε τελικά... ΟΚ έτσι και αλλιώς απο unbalanced συνδεση έχει πιο χαμηλό gain απο το evo αλλά όχι τόσο οσο την πρώτη μερα... κάτι είχε γινει στις ρυθμίσεις του ΤΜ FX!
Η κάρτα ακουγεται σε γενικές γραμμες πολύ καλά! Σε σχεση με το evo υστερει καπως σε σωμα όπως επίσης και στο πολύ βαθυ χαμηλό... κάτι massive attack κλπ ακουγόντουσαν λίγο πιο light σε σχέση με το evo... αντίστοιχα στην υψηλά περιοχή είναι πιο αναλυτική και μαλακιά ταυτόχρονα με πιο πολύ λεπτομέρεια!
Χωρις να την απορίπτω ... θα συνεχίσω για λίγο ακόμα την αναζητηση!!!

Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά μια κάρτα σαν τη baby face δε την παίρνεις μόνο για αναπαραγωγή, αλλά για εργαλείο :-)

^ δεν πειράζει η επανάληψη είναι καλό πράγμα εννοιοτε.. :)

Οντως έχεις απόλυτο δίκιο και απο αυτή την άποψη είναι εξαιρετικό εργαλείο... όλο το "περιβάλον" χρήσης της ειναι πάρα πολύ καλό. Δεν κόλλησε ποτέ (η I Twin σε 24/192 κάποια στιγμή μου σταμάτησε ας πουμε και χρειάστηκε να την κλείσω για να κάνει reset).
Aσε που όταν κάποια στιγμή έπαιξα λίιιιγο με το eq χρησιμοποιώντας ενα απο τα presets του στον ελάχιστο βαθμό τσουπ όλα "ζωντάνεψαν".. αλλά αυτά είναι αντιαουντιοφάϊλ πρακτικές και δεν τις λέμε.. :)

Εχω σκοπό να την χρησιμοπιοιήσω και ως εργαλείο κάποια στιγμή... βεβαια θα πρέπει να προμιθευτώ και τον εξτρα εξοπλισμό (βλεπε μικρόφωνα) αντάξιο της ποιότητας της...

Last edited:
^ δεν πειράζει η επανάληψη είναι καλό πράγμα εννοιοτε.. :)

Οντως έχεις απόλυτο δίκιο και απο αυτή την άποψη είναι εξαιρετικό εργαλείο... όλο το "περιβάλον" χρήσης της ειναι πάρα πολύ καλό. Δεν κόλλησε ποτέ (η I Twin σε 24/192 κάποια στιγμή μου σταμάτησε ας πουμε και χρειάστηκε να την κλείσω για να κάνει reset).
Aσε που όταν κάποια στιγμή έπαιξα λίιιιγο με το eq χρησιμοποιώντας ενα απο τα presets του στον ελάχιστο βαθμό τσουπ όλα "ζωντάνεψαν".. αλλά αυτά είναι αντιαουντιοφάϊλ πρακτικές και δεν τις λέμε.. :)

Εχω σκοπό να την χρησιμοπιοιήσω και ως εργαλείο κάποια στιγμή... βεβαια θα πρέπει να προμιθευτώ και τον εξτρα εξοπλισμό (βλεπε μικρόφωνα) αντάξιο της ποιότητας της...

ψαξε την rme adi-2 ειναι ακομα καλυτερη.

Μιχάλη
η baby είναι μικρή.
Δεύτερον τροφοδοτείται από usb.
Δεν ξέρω αν έχει εξωτερικό, αλλά και πάλι....τί θα είναι.
Τα επαγγελματικά είναι καλά, αλλά μην ψαρώνεις με κορυφαίες .....παρουσιάσεις στο utube. Από ανθρώπους που ...δεν ξέρουν ή διευθύνουν ένα διαδικτυακό χώρο της πλάκας ή κάνουν παρουσιάσσεις στις ΝΑΜΜ ....
Επαγγελματικό καλό με κάτω από χιλιάρικο είναι μόνο .....η βάση του μικροφώνου...
Αν δεις τι μετατροπείς έχουν τα στούντιο που σέβονται το όνομά τους θα πάθεις. Τριχίλιαρο τουλάχιστον.

Όλα τα άλλα είναι για να έχουν το hype του επαγγελματικού και μετά να χαίρονται οι χαιφιντελάδες.
Αυτά είναι για οικιακά στούντιο ή ακόμα χειρότερα προσωπικά, on the go studio....
Αλλωστε το λένε "κρυφά" στις παρουσιάσεις. Πάρε την baby και βγές να ηχογραφήσεις....
Κράτα μικρό καλαθάκι που σου λέω....