Καινουριο DAC

ΟΚ δεν θα διαφωνήσω ... το ίδιο όμως δεν ισχυει και για το Α.lab; Εσείς εδώ το βουβάλι το φτιάχνετε με πιο πολλά χρήματα απο οσα το πουλάει η Αudiolab (βαλε σπεσιαλ κουτι, εισόδους, τηλεχειρισμό, ποντεσιόμετρο κλπ κλπ) μήπως δεν θα είνα στην πραγματικότητα το "βουβάλι" που όλοι έχετε στο μυαλό σας; Εννοώ για να το πάρω χωρίς ακρόαση -δεν λέω οτι δεν θα παίζει προς θεου-... επίσης για να παίξω με τον υπολογιστή -η μόνη μου πηγη αυτη την στιγμη- με το P.Music σε upsampling mode θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το hiface πάλι... για πάνω απο 96Κ

το βουβαλι μετραη καλυτερα απο το audiolab που ομως μετραη καλυτερα απο τις καρτες που κοιτας.
στη θεση σου θα το επαιρνα.

γιατι το λες αυτο;

με τι το συγκρινες;
Δεν τοχω ακουσει αλλα απο μια φτηνη καρτα ηχου πιστευω θα παιζει καλυτερα και ειναι και ποιο μηχανημα σου γεμιζει και το ματι (σε μενα παιζει ρολο) και δεν εχει και μεγαλη διαφορα χρηματων και φευγει και πιο ευκολα αν δεν σ αρεσει.
Οσο για το βουβαλι συμφωνω οτι μπορει να παιζει καλυτερα αλλα ειναι ολοκληρη ιστορια να φτιαχτει μην κοιτας που εσυ τα ξερεις αυτα,
ασε που βγαινει και πιο ακριβα και δεν εχει και δοσεις :)
Και εχει και σαβρα μεσα για τους τεχνολαγνους.
Παντα θεωρητηκα μιλαμε και με βαση το budget του φιλου Μιχαλη.

πάντως και μια και αναφέρεται το M-DAC, από το λίγο που έχω ακούσει δεδομένου ότι το είχα βάλει να "στρώσει", ο ήχος απο την έξοδο ακουστικών (από εκει ακουσα λίγο..) δεν συγκρίνεται με αντίστοιχο κινέζικο ενισχυτή που έχω αγοράσει και σίγουρα δεν αρκεί για να οδηγήσει επαρκών τα K-701 μου. Πρώτη εκτίμηση είναι αυτή βέβαια..

Δεν τοχω ακουσει αλλα απο μια φτηνη καρτα ηχου πιστευω θα παιζει καλυτερα και ειναι και ποιο μηχανημα σου γεμιζει και το ματι (σε μενα παιζει ρολο) και δεν εχει και μεγαλη διαφορα χρηματων και φευγει και πιο ευκολα αν δεν σ αρεσει.
Οσο για το βουβαλι συμφωνω οτι μπορει να παιζει καλυτερα αλλα ειναι ολοκληρη ιστορια να φτιαχτει μην κοιτας που εσυ τα ξερεις αυτα,
ασε που βγαινει και πιο ακριβα και δεν εχει και δοσεις :)
Και εχει και σαβρα μεσα για τους τεχνολαγνους.
Παντα θεωρητηκα μιλαμε και με βαση το budget του φιλου Μιχαλη.

για το hiface ρωτησα που ειπες οτι πεταξες τα 110 ευρω οχι για το mdac.

πάντως και μια και αναφέρεται το M-DAC, από το λίγο που έχω ακούσει δεδομένου ότι το είχα βάλει να "στρώσει", ο ήχος απο την έξοδο ακουστικών (από εκει ακουσα λίγο..) δεν συγκρίνεται με αντίστοιχο κινέζικο ενισχυτή που έχω αγοράσει και σίγουρα δεν αρκεί για να οδηγήσει επαρκών τα K-701 μου. Πρώτη εκτίμηση είναι αυτή βέβαια..

δεν λεει κατι αυτο παρα οτι τα K701 θελουν ενισχυτη ακουστικων.
περιμενουμε κανονικες εντυπωσεις.

το εβαλα στο benchmark pre, και αντιθετα με οτι λενε αλλοι και στα ξενα forum ο ηχος ειναι για να κλαις σε σχεση με την usb του bench,
εκανα λυσαλεες ακροασεις γιατι δεν πιστευα στα αυτια μου τετοια συμπιεση ηχου,σαν τενεκες ακουγοταν.εκτος και αν θελει στρωσιμο.
Και μην μου πεις οτι κατι εκανα λαθος σε drivers συνδεσεις midi outpout γιατι δουλευαν ολα στην εντελεια,εφτιαξα τα παντα ολα.

Πωπω, τώρα τον είδα τον πόλεμο της babyface!
Ώπα ρε παιδιά, ηρεμία λίγο..

Το ξέρω πως οι πιο πολλοι χαηφιντελάδες δεν ειναι εξοικειωμενοι με studio gear και τους καθεται περιεργα στο στομαχι το παλμοτροφοδοτικό αντί του 25κιλου αναλογικου τροφοδοτικου αλλά.......
Έχετε ακούσει ποτέ την RME??
Έχετε ακούσει τη Metric Halo? Οποιαδήποτε ΜΗ, και την πιο φθηνη ακομα. Κι αυτη με παλμοτροφοδοτικο παιζει!

Έχω την τύχη να έχω ακούσει και συγκρίνει dacs και των 2 κόσμων σε διάφορα επίπεδα τιμής. Η σχέση τιμής/απόδοσης του studio gear είναι πολλά επίπεδα καλύτερη απο το hi-fi gear, με τις εξαιρέσεις να είναι λίγες πραγματικά (βλεπε audio-gd, eastern electric κλπ).

Αλλά για να μη γενικολογούμε και μιας και το θέμα δεν είναι ο πόλεμος των 2 κόσμων, το πράγμα έχει ως εξής:
1.Η Babyface έχει νεότερο και καλύτερο DAC απο τις υπόλοιπες RME (ff400, 800, UFX κλπ). Όχι μόνο σα σπεκς, αυτο λενε και τα ριβιους στα φόρα.
2.Στο επίπεδο των μηχανημάτων μας (του Μιχάλη και εμένα εννοώ), η διαφορά της RME απο τη Metric LIO-8 είναι ΜΙΚΡΗ. Ρώτησα πολύ κόσμο στο γκηαρσλατζ για αυτο, κόσμο μάλιστα που συνηθίζει να κάνει την τρίχα τριχιά όσον αφορες στις διαφορες μετατροπέων (οι οποίες είναι εξ ορισμού πολύ μικρές για κάθε επίπεδο τιμών).
Και μιλάμε για την καλύτερη κάρτα ήχου στον κόσμο (ίσως και το καλύτερο DAC γενικά στον κόσμο) versus καρτας 500ευρου.
3. Αυτη η αρλούμπα περί "παντρέματος" ήταν να χαμε να λέγαμε. Απο οταν βγηκε η baby, 4-5 αγγελίες έχουν ανεβεί στο gearslutz (με 5 καινουριες σελιδες αγγελιων τη μερα) οι οποιες χτυπιουνται αμεσως. Με το που ψηθει να τη δωσει, θα το κανει χωρις να χασει μαλιστα και λεφτα (αν την παρει σε καποια καλη προσφορα..)
4 και τελος. Παίρνεις ενα ζευγάρι ενεργων καλων μονιτορ και συγκρινεις μετατροπεις. Βλέπεις διαφορές σε ποιότητα και σε τιμές και αποφασίζεις. Για μένα η babyface το κέρδισε το στοίχημα. Επειδή μάλιστα δεν είμαι χαηενντάς, παίζω και με το EQ της ξεδιάντροπα και έχω έναν ήχο που μου ΑΡΕΣΕΙ τόσο πολύ που όταν ακούω ένα κομμάτι που μου αρέσει ανατριχιάζω. Mission accomplished.

Και επειδή συνειδητοποιώ πως το μήνυμά μου είναι κάπως επιθετικό, να το σώσω λίγο.
Προς Θεού δε λέω πως η Babyface είναι μονόδρομος. Σπίτι έχω και ένα Unico CD λαμπάτης εξόδου των 2.300 και ένα Audio-GD nfb12 των 250 για να αλλάζω γεύσεις. Τα απολαμβάνω και τα 3 εξίσου. Επίσης έχουν περάσει απο το σύστημα μου απο dacmagic μέχρι Krell DAC. Πιστεύω πως για κάποιον που δε θέλει να δώσει πολλά χρήματα για αγορά dac, οι επιλογές ΚΑΛΟΥ ΗΧΟΥ είναι ελάχιστες και οι περισσότερες αναφέρθηκαν στο ποστ μου.

Είμαι ανοιχτός σε συζήτηση και θα ακούσω με προσοχή τις προτάσεις σας για εναλλακτικές στο 500ρικο - και θα μπουν σίγουρα στη λίστα μου :)

Cheers.

δεν την εχω ακουσει την καρτα σου αλλα το να λεμε οτι ειναι κοντα στην metric lio 8 ειναι τουλαχιστον ιεροσυλια,μονο τα εντοσθια να δει καποιος,τεσπα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.
Παντως αφηνω και ενα περιθωριο να κανω λαθος γιατι με αυτα τα pro προιοντα ποτε δεν ξερεις :)

Είπα με βάση τα μηχανήματα (ενισχυτες, ηχεια κλπ) που έχει ο Μιχάλης κι εγώ, τα οποία είναι σε παρόμοια κατηγορία.

Αν συνδέσεις την καρτούλα με τπτ ATC 150 ενεργά, προφανώς και η διαφορά μεταξύ των 2 καρτών δε θα είναι μικρή.

φιλε δεν μπορεις να συγκρινης την usb του benchmark που κανη 1800 ευρω και εκτος αυτου χρησιμοποιη i2s με το hiface

που επιβαρυνεται με δυο μετατροπες παραπανω i2s-spdif και spdif-i2s.

συγκρινε το με spdif απο cd-transport-καρτες ηχου και μετα βγαζεις συμπερασμα.

Πωπω, τώρα τον είδα τον πόλεμο της babyface!
Ώπα ρε παιδιά, ηρεμία λίγο..

Το ξέρω πως οι πιο πολλοι χαηφιντελάδες δεν ειναι εξοικειωμενοι με studio gear και τους καθεται περιεργα στο στομαχι το παλμοτροφοδοτικό αντί του 25κιλου αναλογικου τροφοδοτικου αλλά.......
Έχετε ακούσει ποτέ την RME??
Έχετε ακούσει τη Metric Halo? Οποιαδήποτε ΜΗ, και την πιο φθηνη ακομα. Κι αυτη με παλμοτροφοδοτικο παιζει!

Έχω την τύχη να έχω ακούσει και συγκρίνει dacs και των 2 κόσμων σε διάφορα επίπεδα τιμής. Η σχέση τιμής/απόδοσης του studio gear είναι πολλά επίπεδα καλύτερη απο το hi-fi gear, με τις εξαιρέσεις να είναι λίγες πραγματικά (βλεπε audio-gd, eastern electric κλπ).

Αλλά για να μη γενικολογούμε και μιας και το θέμα δεν είναι ο πόλεμος των 2 κόσμων, το πράγμα έχει ως εξής:
1.Η Babyface έχει νεότερο και καλύτερο DAC απο τις υπόλοιπες RME (ff400, 800, UFX κλπ). Όχι μόνο σα σπεκς, αυτο λενε και τα ριβιους στα φόρα.
2.Στο επίπεδο των μηχανημάτων μας (του Μιχάλη και εμένα εννοώ), η διαφορά της RME απο τη Metric LIO-8 είναι ΜΙΚΡΗ. Ρώτησα πολύ κόσμο στο γκηαρσλατζ για αυτο, κόσμο μάλιστα που συνηθίζει να κάνει την τρίχα τριχιά όσον αφορες στις διαφορες μετατροπέων (οι οποίες είναι εξ ορισμού πολύ μικρές για κάθε επίπεδο τιμών).
Και μιλάμε για την καλύτερη κάρτα ήχου στον κόσμο (ίσως και το καλύτερο DAC γενικά στον κόσμο) versus καρτας 500ευρου.
3. Αυτη η αρλούμπα περί "παντρέματος" ήταν να χαμε να λέγαμε. Απο οταν βγηκε η baby, 4-5 αγγελίες έχουν ανεβεί στο gearslutz (με 5 καινουριες σελιδες αγγελιων τη μερα) οι οποιες χτυπιουνται αμεσως. Με το που ψηθει να τη δωσει, θα το κανει χωρις να χασει μαλιστα και λεφτα (αν την παρει σε καποια καλη προσφορα..)
4 και τελος. Παίρνεις ενα ζευγάρι ενεργων καλων μονιτορ και συγκρινεις μετατροπεις. Βλέπεις διαφορές σε ποιότητα και σε τιμές και αποφασίζεις. Για μένα η babyface το κέρδισε το στοίχημα. Επειδή μάλιστα δεν είμαι χαηενντάς, παίζω και με το EQ της ξεδιάντροπα και έχω έναν ήχο που μου ΑΡΕΣΕΙ τόσο πολύ που όταν ακούω ένα κομμάτι που μου αρέσει ανατριχιάζω. Mission accomplished.

Και επειδή συνειδητοποιώ πως το μήνυμά μου είναι κάπως επιθετικό, να το σώσω λίγο.
Προς Θεού δε λέω πως η Babyface είναι μονόδρομος. Σπίτι έχω και ένα Unico CD λαμπάτης εξόδου των 2.300 και ένα Audio-GD nfb12 των 250 για να αλλάζω γεύσεις. Τα απολαμβάνω και τα 3 εξίσου. Επίσης έχουν περάσει απο το σύστημα μου απο dacmagic μέχρι Krell DAC. Πιστεύω πως για κάποιον που δε θέλει να δώσει πολλά χρήματα για αγορά dac, οι επιλογές ΚΑΛΟΥ ΗΧΟΥ είναι ελάχιστες και οι περισσότερες αναφέρθηκαν στο ποστ μου.

Είμαι ανοιχτός σε συζήτηση και θα ακούσω με προσοχή τις προτάσεις σας για εναλλακτικές στο 500ρικο - και θα μπουν σίγουρα στη λίστα μου :)

Cheers.

φιλε μου το οτι η διαφορα της Lio8 απο τη babyface ειναι μικρη δεν μου λεει τιποτα.

και αυτο γιατι μπορει να ειναι μικρη στο συστημα σου ενω στο δικο μου τεραστια.

οταν εγω διαβαζω στο gearlutz οτι οι παρπανω καρτες που αναφερεις παιζουν

χειροτερα απο το Benchmark ποιζουν χειροτερα sorry αλλα δεν μου κανουν.

αν ξερεις καποια καρτα 8 καναλη στα 900-1100 ευρω με καλυτερη αποδοση απο τις

παραπανω πες την και σε εμας.

για τροφοδοτικα δεν μιλησε κανενας και η φτηνοτερη ΜΗ κανη 1500 ευρω.

φιλε δεν μπορεις να συγκρινης την usb του benchmark που κανη 1800 ευρω και εκτος αυτου χρησιμοποιη i2s με το hiface

που επιβαρυνεται με δυο μετατροπες παραπανω i2s-spdif και spdif-i2s.

συγκρινε το με spdif απο cd-transport-καρτες ηχου και μετα βγαζεις συμπερασμα.

Εμ βρε αδερφε αυτο λεω οτι διαβαζουμε γυρω γυρω το μακρυ και το κοντο του καθενος,διαβαζα παντου οτι παει τον ηχο του bench στο καλυτερο και επεσα απο τα συνεφα οταν το ακουσα και πεταμε λεφτα,τεσπα μικρη ζημια θα το κρατησω για τα 192αρια,
αυτο που λεω προσοχη στους διθυραμβους και στους χρυσαυτιαδες.

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί η I2S συνδεση είναι καλύτερη απο τις υπόλοιπες... έστω πολύ επιγραμματικά!

Εμ βρε αδερφε αυτο λεω οτι διαβαζουμε γυρω γυρω το μακρυ και το κοντο του καθενος,διαβαζα παντου οτι παει τον ηχο του bench στο καλυτερο και επεσα απο τα συνεφα οταν το ακουσα και πεταμε λεφτα,τεσπα μικρη ζημια θα το κρατησω για τα 192αρια,
αυτο που λεω προσοχη στους διθυραμβους και στους χρυσαυτιαδες.

αυτο δεν σημαινη οτι το Hiface δεν ειναι καλο.

επισης ειχε κυκλοφορηση μια παρτιδα Hiface με ελατωματικο ρολοι.

μηπως επεσες στην περιπτωση;

γιατι μεγαλες διαφορες δεν δικαιολογουνται.

μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί η I2S συνδεση είναι καλύτερη απο τις υπόλοιπες... έστω πολύ επιγραμματικά!

το spdif ειναι ενα πρωτοκολο εποικοινωνιας.

το I2s ειναι η εισοδος που εχουν τα dac chip.

επειδη το i2s εχει προβλημα με την αποσταση

μετατρεπεται σε spdif στελνεται στην επομενη συσκευη

οπου μετατρεπεται ξανα σε i2s οποτε καταλαβαινεις.

αυτο δεν σημαινη οτι το Hiface δεν ειναι καλο.

επισης ειχε κυκλοφορηση μια παρτιδα Hiface με ελατωματικο ρολοι.

μηπως επεσες στην περιπτωση;

γιατι μεγαλες διαφορες δεν δικαιολογουνται.

οχι ειναι καινουριο απλα δεν...τα ιδια κοματια απο την usb του dac ακουγονται πολυ πιο ζεστα και αναλυτικα και με βαθυτερο μπασο,με το hiface χανουν αναλυση και ο ηχος γινεται ξερος.
Εκτος και αν εκτος λεω θελει στρωσιμο.
Τα ιδια ειχε πει και ο fragoulis να δεν κανω λαθος