Πωπω, τώρα τον είδα τον πόλεμο της babyface!
Ώπα ρε παιδιά, ηρεμία λίγο..
Το ξέρω πως οι πιο πολλοι χαηφιντελάδες δεν ειναι εξοικειωμενοι με studio gear και τους καθεται περιεργα στο στομαχι το παλμοτροφοδοτικό αντί του 25κιλου αναλογικου τροφοδοτικου αλλά.......
Έχετε ακούσει ποτέ την RME??
Έχετε ακούσει τη Metric Halo? Οποιαδήποτε ΜΗ, και την πιο φθηνη ακομα. Κι αυτη με παλμοτροφοδοτικο παιζει!
Έχω την τύχη να έχω ακούσει και συγκρίνει dacs και των 2 κόσμων σε διάφορα επίπεδα τιμής. Η σχέση τιμής/απόδοσης του studio gear είναι πολλά επίπεδα καλύτερη απο το hi-fi gear, με τις εξαιρέσεις να είναι λίγες πραγματικά (βλεπε audio-gd, eastern electric κλπ).
Αλλά για να μη γενικολογούμε και μιας και το θέμα δεν είναι ο πόλεμος των 2 κόσμων, το πράγμα έχει ως εξής:
1.Η Babyface έχει νεότερο και καλύτερο DAC απο τις υπόλοιπες RME (ff400, 800, UFX κλπ). Όχι μόνο σα σπεκς, αυτο λενε και τα ριβιους στα φόρα.
2.Στο επίπεδο των μηχανημάτων μας (του Μιχάλη και εμένα εννοώ), η διαφορά της RME απο τη Metric LIO-8 είναι ΜΙΚΡΗ. Ρώτησα πολύ κόσμο στο γκηαρσλατζ για αυτο, κόσμο μάλιστα που συνηθίζει να κάνει την τρίχα τριχιά όσον αφορες στις διαφορες μετατροπέων (οι οποίες είναι εξ ορισμού πολύ μικρές για κάθε επίπεδο τιμών).
Και μιλάμε για την καλύτερη κάρτα ήχου στον κόσμο (ίσως και το καλύτερο DAC γενικά στον κόσμο) versus καρτας 500ευρου.
3. Αυτη η αρλούμπα περί "παντρέματος" ήταν να χαμε να λέγαμε. Απο οταν βγηκε η baby, 4-5 αγγελίες έχουν ανεβεί στο gearslutz (με 5 καινουριες σελιδες αγγελιων τη μερα) οι οποιες χτυπιουνται αμεσως. Με το που ψηθει να τη δωσει, θα το κανει χωρις να χασει μαλιστα και λεφτα (αν την παρει σε καποια καλη προσφορα..)
4 και τελος. Παίρνεις ενα ζευγάρι ενεργων καλων μονιτορ και συγκρινεις μετατροπεις. Βλέπεις διαφορές σε ποιότητα και σε τιμές και αποφασίζεις. Για μένα η babyface το κέρδισε το στοίχημα. Επειδή μάλιστα δεν είμαι χαηενντάς, παίζω και με το EQ της ξεδιάντροπα και έχω έναν ήχο που μου ΑΡΕΣΕΙ τόσο πολύ που όταν ακούω ένα κομμάτι που μου αρέσει ανατριχιάζω. Mission accomplished.
Και επειδή συνειδητοποιώ πως το μήνυμά μου είναι κάπως επιθετικό, να το σώσω λίγο.
Προς Θεού δε λέω πως η Babyface είναι μονόδρομος. Σπίτι έχω και ένα Unico CD λαμπάτης εξόδου των 2.300 και ένα Audio-GD nfb12 των 250 για να αλλάζω γεύσεις. Τα απολαμβάνω και τα 3 εξίσου. Επίσης έχουν περάσει απο το σύστημα μου απο dacmagic μέχρι Krell DAC. Πιστεύω πως για κάποιον που δε θέλει να δώσει πολλά χρήματα για αγορά dac, οι επιλογές ΚΑΛΟΥ ΗΧΟΥ είναι ελάχιστες και οι περισσότερες αναφέρθηκαν στο ποστ μου.
Είμαι ανοιχτός σε συζήτηση και θα ακούσω με προσοχή τις προτάσεις σας για εναλλακτικές στο 500ρικο - και θα μπουν σίγουρα στη λίστα μου
Cheers.