Απάντηση: Καιρός για root
Σε ενα παλιο google nexus s , ειχα 3 φορες προσπαθησει για root αλλα ολο κατι πηγαινε στραβα και το παρατουσα. (πότε επρεπε να εχω linux, πότε sdk manager που δεν δουλευε στα win κλπ)
Με αφορμη αυτο το νημα, εχτες βραδυ ψαχτηκα και βρηκα μια (σχεδον) auto εφαρμογη που αναλαμβανε να τα κανει ολα με μια μικρη βοηθεια απο το χρηστη.
Βεβαια αποδειχτηκε περισσοτερο δυσκολη απο οσο περιμενα και στην πορεια εχασα και ολα μου τα data μιας και το backup που υποτιθεται οτι πηρε ηταν προβληματικο.
Βεβαια δεν εχασα τιποτε αναντικαταστατο απο εφαρμογες και media, απλα χρειαστηκε παλι setup των εφαρμογων, σεταρισματα ρυθμισεων κωδικων κλπ κλπ.
Ομως για πρωτη φορα εχω root κινητο και διαολοστειλα καποιες εφαρμογες (google books, google το ενα, google το αλλο)
Εγκατεστησα και μια εφαρμογη trim (lagfix) οπου επρεπε να ειναι rooted το κινητο για να δουλεψει, γιατι το trim δεν υπαρχει στο δικο μου jb 4.1.2.
Yστερα απο τα παραπανω, το κινητο παει ακομα πιο γρηγορα με τις εφαρμογες μου που ηδη ξανα εγκατεστησα, απο οτι παλια οταν δεν ειχε καμια εξτρα εφαρμογη, αλλα ειχε τις εργοστασιακες που ετρεχαν συνεχεια.
Βεβαια, καλο θα ηταν καποιος γνωστης να εκανε εναν οδηγο με το τι μπορουμε να απεγκαταστησουμε ή να κανουμε freeze, γιατι καποιες googlo-διεργασιες δεν ξερω που χρησιμευουν και δεν τολμησα να τις πειραξω.
To προγραμμα που χρησιμοποιησα βρισκεται παρακατω στο link και το δοκιμασα επειδη ειδα οτι το κινητο μου ηταν στη λιστα που υποστηριζει. ( Nexus S: Worldwide, i9020t and i9023 Models)
http://www.wugfresh.com/nrt/
Εκανα μονο unlock και root, χωρις να μπω στη διαδικασια να βαλω και καποια custom rom.
Προτιμησα να εχω την εργοστασιακη jb 4.1.2 μιας και δεν ειμαι ψαγμενος για να ξερω αν υπαρχει καποια σταθερη καλυτερη και γρηγοροτερη rom για το κινητο μου.
(αφηστε που φοβομουν μην μπρικαρω κανα τηλεφωνο)