Καιρός για Root

Απάντηση: Καιρός για root

Σε εμενα παντως οταν τον ειχα πρωτοπάρει και του εκανα root αργοτερα πηρα κανονικά αναβάθμιση ( ΟΤΑ) και το εχασα .
Αργοτερα αποφάσισα να ξαναπερασω root με την ιδια διαδικασία που αναφερει στο λινκ παραπανω.
Δεν ξερω εαν εχει αλλαξει κατι αλλα νομιζω πως το root δεν σε αποτρέπει απο τα να παίρνεις τις επίσημες αναβαθμίσεις.
Φυσικα αυτο για να γινει πρεπει να παραμείνεις με την μαμα rom.

Η ερώτηση πως γίνεται το root, θέλει περισσότερη πάντα εξειδίκευση ανάλογα με το μοντέλο. Γιατί όπως είδα και εγώ όταν έψαχνα για root στο δικό μου κινητό αυτός ο τρόπος αλλάζει ανάλογα με το μοντέλο. Στο S3 από ότι φαίνεται γίνεται μόνο μέσω του ODIN, αλλά στο δικό μου Samsung (Pocket) εκτός του ODIN γίνεται και με απλό τρέξιμο ενός ζιπαρισμένου φακέλου σε safe mode.
Αυτόν τον τρόπο έκανα και εγώ, και το ρουτάρισμα έγινε σε μισό λεπτό.
Είχα διαβάσει ότι θα έπρεπε να κάνω backup, αλλά τίποτα δεν χάλασε με το ρουτάρισμα. Στην ουσία, αν δεν έβλεπα ότι προστέθηκε η εφαρμογή Superuser (που ορίζει τα δικαιώματα που θα έχουν οι εφαρμογές που μπορούν να έχουν πρόσβαση root) δεν θα καταλάβαινα ότι έγινε root. Το KIES μου δείχνει ότι έχω κανονικά το τελευταίο επίσημο λογισμικό, ξέρω ότι δεν πρόκειται να βγει άλλη για αυτό το μικρό και σχετικά παλιό κινητό, αλλά έχω διαβάσει ότι όταν έβγαιναν ακόμα αναβαθμίσεις πέρναγαν κανονικά, και μάλιστα αυτόματα και ασύρματα (ΟΤΑ δηλαδή). Και ξερουτάριζαν το κινητό που μετά ήθελε πάλι ρουτάρισμα.
Το S3 είναι άλλο πράγμα, αλλά το μικρό δικό μου νομίζω ότι χωρίς root είναι άχρηστο. Έχω παγώσει ένα κάρο εφαρμογές, και πάλι μερικές φορές καταφέρνω να μένω πάλι από μνήμη. Πχ ο Firefox χωρίς root δεν μπορεί να τρέξει γιατί χρειάζεται όλη την μνήμη που έχω.
Αυτό είναι το αρχικό και εύκολο στάδιο. Με το root μπορείς να κάνεις και άλλα πράγματα. Για παράδειγμα περνάς custom rom, που στην ουσία είναι τροποποιημένο λογισμικό, και μπορεί να αλλάξει την μορφή του κινητού. Επίσης υπάρχουν εφαρμογές overclocking του επεξεργαστή, εφαρμογές που κόβουν τις διαφημίσεις από τις άλλες εφαρμογές, εφαρμογές που αλλάζουν τα δικαιώματα και την λειτουργία άλλων εφαρμογών, κτλ. Οι εφαρμογές υπάρχουν και στο Google Play αλλά τρέχουν μόνο αν είσαι root. Οι custom rom υπάρχουν στο internet σε διάφορα forum και θέλουν λίγο ψάξιμο.
Περιμένω σε λίγο καιρό να πάρω επιδότηση από την εταιρία κινητής για καινούριο κινητό, και τότε το παλιό δεν θα είναι το μοναδικό android μου. Δεν θα φοβάμαι να πειραματιστώ, και ήδη έχω έτοιμες τις custom rom για να δω τι γίνεται και σε αυτόν τον τομέα. Προς το παρόν μόνο πάγωμα για να μπορεί να τρέχει αξιοπρεπώς.
Το μόνο θέμα είναι ότι το root ακυρώνει την εγγύηση, και αν χρειαστεί service θα πρέπει πρώτα να το έχεις ξερουτάρει. Πάλι αλλάζει αυτό ανάλογα με το μοντέλο. Στο δικό μου λέει ότι γίνεται πάλι με τρέξιμο ενός φακέλου, και ελπίζω να μην χρειαστεί να δοκιμάσω. Αλλά συνήθως γίνεται πάλι μέσω ODIN.
Μόνο που αρκετά μοντέλα έχουν έναν εσωτερικό μετρητή που μετράει τις αλλαγές rom, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι μετράει και το ρουτάρισμα ή μόνο τις αλλαγές σε custom rom. Πάντως πρέπει σε όποιον κάνει root να ξέρουν αν υπάρχει ο μετρητής, και αν χρειάζεται το τρέξιμο του Triangle που μηδενίζει τον μετρητή. Για το S3 πάντως από ότι βλέπω το άρθρο στο Myphone το αναφέρει και εξηγεί πως δουλεύεται.

Είχα το Note I και τώρα το Note II.

Και τα δυο τα έχω ρουτάρει.

Ο λόγος που το έκανα ήταν το ότι ήθελα να "πετάξω" κάποιες εφαρμογές συστήματος για να ελαφρύνω το τηλέφωνο.

Στο Note I έκανε πολύ μεγάλη διαφορά λόγω μνήμης 1γίγα. Σαν να πήρα άλλο τηλέφωνο!

Ακόμα ένας λόγος για ρουτάρισμα είναι το titanium backup pro το οποίο είναι εξαιρετικό πρόγραμμα.

3 φορές την εβδομάδα ενώ κοιμάμαι κάνει backup όλο το κινητό και το στέλνει στο dropbox!

Μήτσο να περάσω να το κάνουμε ρε?

Re: Καιρός για root

Δεν με ενδιαφέρει νομιζω για την ώρα custom rom.
Απλο ρουτ θέλω να γινω su και να κλεισω μερικα ηλιθια προγράμματα να εχω μνήμη και να βάλω τιτανιουμ.
Σε xp θα γίνει ?
Στέργιε να το δούμε.
Για την ωρα μορφωνομαι.
Πρέπει να βρεθούμε πάντως. ..

Ναι αδελφε θα γινει και σε XP μια χαρουλα :2thumb22sup: !!

Οκ
Θα διαβασω λιγο στο xda να επισημάνω τις κακοτοπιές να υις ξεκαθαρίσω και μετα να το κανω.
Αν και απο οτι βλέπω έχει δουλειά και αφού γίνει το ρουτ για να συμμαζευτει το τηλ

Σε ενα παλιο google nexus s , ειχα 3 φορες προσπαθησει για root αλλα ολο κατι πηγαινε στραβα και το παρατουσα. (πότε επρεπε να εχω linux, πότε sdk manager που δεν δουλευε στα win κλπ)

Με αφορμη αυτο το νημα, εχτες βραδυ ψαχτηκα και βρηκα μια (σχεδον) auto εφαρμογη που αναλαμβανε να τα κανει ολα με μια μικρη βοηθεια απο το χρηστη.

Βεβαια αποδειχτηκε περισσοτερο δυσκολη απο οσο περιμενα και στην πορεια εχασα και ολα μου τα data μιας και το backup που υποτιθεται οτι πηρε ηταν προβληματικο.

Βεβαια δεν εχασα τιποτε αναντικαταστατο απο εφαρμογες και media, απλα χρειαστηκε παλι setup των εφαρμογων, σεταρισματα ρυθμισεων κωδικων κλπ κλπ.

Ομως για πρωτη φορα εχω root κινητο και διαολοστειλα καποιες εφαρμογες (google books, google το ενα, google το αλλο)
Εγκατεστησα και μια εφαρμογη trim (lagfix) οπου επρεπε να ειναι rooted το κινητο για να δουλεψει, γιατι το trim δεν υπαρχει στο δικο μου jb 4.1.2.

Yστερα απο τα παραπανω, το κινητο παει ακομα πιο γρηγορα με τις εφαρμογες μου που ηδη ξανα εγκατεστησα, απο οτι παλια οταν δεν ειχε καμια εξτρα εφαρμογη, αλλα ειχε τις εργοστασιακες που ετρεχαν συνεχεια.

Βεβαια, καλο θα ηταν καποιος γνωστης να εκανε εναν οδηγο με το τι μπορουμε να απεγκαταστησουμε ή να κανουμε freeze, γιατι καποιες googlo-διεργασιες δεν ξερω που χρησιμευουν και δεν τολμησα να τις πειραξω.

To προγραμμα που χρησιμοποιησα βρισκεται παρακατω στο link και το δοκιμασα επειδη ειδα οτι το κινητο μου ηταν στη λιστα που υποστηριζει. ( Nexus S: Worldwide, i9020t and i9023 Models)

http://www.wugfresh.com/nrt/

Εκανα μονο unlock και root, χωρις να μπω στη διαδικασια να βαλω και καποια custom rom.
Προτιμησα να εχω την εργοστασιακη jb 4.1.2 μιας και δεν ειμαι ψαγμενος για να ξερω αν υπαρχει καποια σταθερη καλυτερη και γρηγοροτερη rom για το κινητο μου.
(αφηστε που φοβομουν μην μπρικαρω κανα τηλεφωνο)

Ερώτηση
Ειμαστε 4.1.2
Κάνουμε ρουτ.
Πες οτι έρχεται η 4.3
Σύμφωνα με όσα είπαμε θεωρητικά η 4.3 θα χαλάσει το ρουτ και θα το κάνει στοκ ξανα.
Αν ξαναρουταρουμε θα έχουμε πλέον 4.3?

http://osarena.net/android/aguides/android-basics-ti-ine-root-ke-pos-ginete.html

μπορειτε να διαβασετε και εδω τους οδηγους η να χρησιμοποιησετε τα προγραμματα που ποσταρουν,εγω σε σ3 και σ ενα κινεζικο haipai Noble XD720 χρησιμοποιησα το superoneklik kai to doomlord

πιθανων να εχουν αναφερθει παλιοτερα κι αλλοι χρηστες για αυτα τα προγραμματα.

Απάντηση: Re: Καιρός για root

Ερώτηση
Ειμαστε 4.1.2
Κάνουμε ρουτ.
Πες οτι έρχεται η 4.3
Σύμφωνα με όσα είπαμε θεωρητικά η 4.3 θα χαλάσει το ρουτ και θα το κάνει στοκ ξανα.
Αν ξαναρουταρουμε θα έχουμε πλέον 4.3?

Βεβαίως θα ξανά έχεις.
Απλώς το νέο ρουταρισμα θα γίνεται με κάποιο άλλο αρχείο που θα μπορεί να φλασαριστει στην 4.3

Και που θα το βρω?
Εδω ιδρωσαμε να βρούμε ακρη για το πρωτο....

Εισαι 4.1.2 και κάνεις root.
Tο ότι ήρθε η 4.3,το μαθαίνεις από τα forums γιατί δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση.Για να κανεις την αναβάθμιση,πρέπει να κάνεις πρώτα το τηλέφωνο unroot.
Τέλος.
Τώρα,αν αναβαθμιστείς στην 4.3 και κάνεις μετά root το τηλέφωνο,το ρουτάρισμα έχει καταγραφεί σε κάποιο μετρητή και δεν σβύνει λόγω του KNOX που έχει μέσα η 4.3.Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις πλέον εγγύηση.
Aν με ρωτήσεις τι θα προτιμούσα,να εχω το τηλέφωνο root με την 4.1.2 ή unroot με την 4.3,θα διάλεγα το πρώτο.

http://osarena.net/android/aguides/android-basics-ti-ine-root-ke-pos-ginete.html

μπορειτε να διαβασετε και εδω τους οδηγους η να χρησιμοποιησετε τα προγραμματα που ποσταρουν,εγω σε σ3 και σ ενα κινεζικο haipai Noble XD720 χρησιμοποιησα το superoneklik kai to doomlord

πιθανων να εχουν αναφερθει παλιοτερα κι αλλοι χρηστες για αυτα τα προγραμματα.
Στο link που παραθέτεις,οι εφαρμογές αναφέρουν εκδόσεις android εως 2.3.5 ή άλλες με περιορισμένο εύρος κατασκευαστών (π.χ. SONY).

Last edited:

Εισαι 4.1.2 και κάνεις root.
Tο ότι ήρθε η 4.3,το μαθαίνεις από τα forums γιατί δεν μπορείς να κάνεις αναβάθμιση.Για να κανεις την αναβάθμιση,πρέπει να κάνεις πρώτα το τηλέφωνο unroot.
Τέλος.
Τώρα,αν αναβαθμιστείς στην 4.3 και κάνεις μετά root το τηλέφωνο,το ρουτάρισμα έχει καταγραφεί σε κάποιο μετρητή και δεν σβύνει λόγω του KNOX που έχει μέσα η 4.3.Αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις πλέον εγγύηση.
Aν με ρωτήσεις τι θα προτιμούσα,να εχω το τηλέφωνο root με την 4.1.2 ή unroot με την 4.3,θα διάλεγα το πρώτο.

Σωστοτατος........γιαυτο μετα ψαχνεις για custom rom......!!

Custom Rom μάλλον δεν πρόκειται να βάλω ποτέ,αφού δεν μου λείπει τίποτα στο τηλέφωνο αλλά και γιατί δεν μπορώ να διαθέσω ούτε μία ώρα παραπάνω πλέον για να μάθω πως γίνεται αλλά και να ψάξω να βρω ποιά ρομ να βάλω.Φαύλος κύκλος.
Και το διάβασμα για να κάνω root,πολύ ήταν για μένα.

Re: Απάντηση: Re: Καιρός για root

Στο link που παραθέτεις,οι εφαρμογές αναφέρουν εκδόσεις android εως 2.3.5 ή άλλες με περιορισμένο εύρος κατασκευαστών (π.χ. SONY).

ναι ειναι παλιοτερες ξεχασα να το τονισω,εχουν βγει καινουργιες εκδοσεις,το ποστ ειναι παλιο

Οκ
Θα διαβασω λιγο στο xda να επισημάνω τις κακοτοπιές να υις ξεκαθαρίσω και μετα να το κανω.
Αν και απο οτι βλέπω έχει δουλειά και αφού γίνει το ρουτ για να συμμαζευτει το τηλ
Τα δύο πρώτα που θα χρειαστείς μετά το root (αφού σε ενδιαφέρει μόνο η εξοικονόμηση μνήμης), είναι πρώτα η χρήση του Superuser ή του Super SU, ανάλογα με το πιο από τα δύο θα εγκατασταθεί με το root. Αυτά απλά όταν ανοίγεις μία εφαρμογή (ή όταν ανοίγει αυτόματα από μόνη της) που από τον κατασκευαστή της μπορεί να έχει δικαιώματα superuser, τα προγράμματα super user σε ρωτάνε αν θες να δώσεις δικαιώματα super user στην εφαρμογή που ανοίγει. Και αυτό μόνο για τις εφαρμογές που έχεις εγκαταστήσει εσύ και που μπορεί να έχουν απαιτήσεις για δικαιώματα super user. Αν η εφαρμογή που ζητάει το δικαίωμα αυτό είναι γνωστή (πχ μία εφαρμογή που ανοίγεις εκείνη την στιγμή), του δίνεις το δικαίωμα και τέλος. Είναι χρήσιμο (και κρίσιμο) μόνο σε περίπτωση που κάτι άσχετο και άγνωστο ανοίξει από μόνο του και ζητάει δικαιώματα super user, γιατί μπορεί να είναι ιός. Άρα θα χρειαστεί λίγες φορές για την πρώτη φορά που θα τρέξεις μία εφαρμογή που μπορεί να ζητάει δικαιώματα super user.
Το δεύτερο είναι μία εφαρμογή που θα κάνει το πάγωμα των άσχετων εφαρμογών, που δεν χρειάζεσαι και που τρέχουν συνέχεια και απλά τρώνε μνήμη και μπαταρία. Καλό είναι για αρχή να μην διαγράψεις καμία, απλά να παγώσεις ότι δεν χρειάζεται.
Τέτοιες εφαρμογές είναι η Greenify και η Titanium Backup Pro. Αυτές είναι επί πληρωμή, αλλά υπάρχει και η δωρεάν και πολύ ελαφριά App Quarantine που χρησιμοποιώ εγώ. Αλλά οι πιο διάσημες είναι οι δύο πρώτες. Αυτές απλά παγώνουν ότι θέλεις και σταματούν να τρέχουν και να καταναλώνουν πόρους. Η App Quarantine που χρησιμοποιώ εγώ έχει επιλογή για το αν θέλεις να εμφανίζονται οι εφαρμογές συστήματος ή όχι, και αν θέλεις να εμφανίζονται έχουν ένα κόκκινο χρώμα στην λίστα των εφαρμογών που έχει για να διακρίνονται. Έτσι μπορείς να τις αποφύγεις και να μη τις πειράξεις. Φαντάζομαι ότι και τα άλλα προγράμματα παγώματος θα έχουν κάποιον παρόμοιο τρόπο διαχωρισμού. Αν και πολλές εφαρμογές δεν είναι του συστήματος για να προκαλέσει πρόβλημα στο android, αλλά εγκατεστημένες μετά από την Google ή την εταιρία (Samsung) και το πάγωμα τους δεν προκαλεί πρόβλημα παρότι έχουν κόκκινο χρώμα. Πχ το Google Maps και το Google Music που σε εμένα μου ήρθε μετά από αναβάθμιση λογισμικού από την Google. Τα έχω παγώσει χωρίς πρόβλημα. Αλλά για τις κόκκινες εφαρμογές γίνεται όλη η δουλειά γιατί αυτές τρέχουν συνέχεια και τρώνε πόρους και μερικές είναι άχρηστες. Άρα θέλει σίγουρα να βάλεις χέρι και εκεί, αλλά δεν υπάρχει οδηγός για το τι είναι επικίνδυνο και τι όχι. Για παράδειγμα η εφαρμογή Ρολόι του Samsung μου φαντάστηκα ότι είναι το ξυπνητήρι και ότι δεν είναι απαραίτητο για το android. Εγώ έτσι και αλλιώς δεν το χρησιμοποιώ, οπότε το πάγωσα, και τελικά δεν υπήρξε πρόβλημα. Πάγωσα την εφαρμογή των μηνυμάτων όταν εγκατέστησα το Handcent που είναι πολύ καλύτερο, και πάλι χωρίς πρόβλημα. Τέτοια χοντροκομμένα βήματα χρειάζονται. Γιατί υπάρχουν και κάποια περίεργα αρχεία και εφαρμογές που ακόμα δεν ξέρω τι κάνουν και δεν τα ακουμπάω.
Το καλό με το Titanium Backup Pro είναι ότι είναι ταυτόχρονα και η καλύτερη εφαρμογή backup εκτός από εφαρμογή παγώματος, και μπορείς ταυτόχρονα να έχεις κάνει και backup στα πάντα σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά με τα παγώματα.
Για αρχή αυτά, αφού σε ενδιαφέρει μόνο το πάγωμα για εξοικονόμηση πόρων. Γιατί εκτός της μνήμης κρατάει και η μπαταρία περισσότερο.
Μετά υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις όπως είπα. Εφαρμογές overclocking, εφαρμογές επισκευής της RAM, custom rom κτλ. Αλλά για αρχή τα βασικά είναι αυτά.

Ερώτηση
Αν έχεις ξεφορτωθεί από το κινητό πχ 10 εφαρμογές.
Και θες να το ξερουταρεις για να μην φανεί στο σέρβις.
Πως επαναφέρεις τις κ@λοεφαρμογες που θεωρητικά δεν σβήνονται και οφείλουν να βρίσκονται στο κινητό

Ερώτηση
Αν έχεις ξεφορτωθεί από το κινητό πχ 10 εφαρμογές.
Και θες να το ξερουταρεις για να μην φανεί στο σέρβις.
Πως επαναφέρεις τις κ@λοεφαρμογες που θεωρητικά δεν σβήνονται και οφείλουν να βρίσκονται στο κινητό

περνάς official rom.

Γιατί τόσο άγχος με το service? έχετε εγγύηση?

Υπάρχουν 3rd party επισκευαστές-γατόνια και με μακράν καλύτερες τιμές από την αντιπροσωπεία.