Κακοποιοί και ΕΛ.ΑΣ. :Προβληματισμοί....

Status
Not open for further replies.
Γιατί άραγε δεν έχουν πάρει ακόμη τα βουνά της Πίνδου να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή για την προστασία του άλλου του Αλβανού κακοποιού;

Re: Απάντηση: Κακοποιοί και ΕΛ.ΑΣ. :Προβληματισμοί....

πόσο τυφλωμένος μαλάκας μπορεί να είσαι για να αποδίδεις την ευθύνη για το θάνατο της νεαρής στην υψηλή κυκλοφορία του δρόμου, όπου αντηλλάγησαν πυροβολισμοί ;

Με κάτι τέτοιες ανακοινώσεις αυτοί οι τρισάθλιοι ανεγκέφαλοι καραγκιόζηδες κάνουν πολύ πιό καλή δουλειά στο να αμαυρώνουν την εικόνα της αριστεράς από οποιαδήποτε προσπάθεια του κυβερνητικού επιτελείου και του μουρουτ τημ.

:a0210:

Re: Που πάει η χώρα;

Πάνω σε αυτό το αν στήθηκε ολόκληρο σενάριο και μάλιστα πιεστικά-πεισματικά-προσβλητικά
να πάει η γνώμη των υπολοίπων προς την μεριά αυτή...Με το ζόρι..Στα όρια του trolling.

Εξ ου και το ban.

Μάλιστα....

Αυτο το "αν" κουβαλάει και "διάφορα" μαζί του......

Last edited:

Λοιπόν ας γράψω και γω την γνώμη μου και να το κλείσω για το θέμα των δραπετών γιατί πολύ το κουράσαμε. Η ένσταση μου (νομίζω και του Αιμίλιου) έχει να κάνει με τον χειρισμό και με την καταδίκη των δραπετών πριν καν γίνει η οποιαδήποτε δίκη. Δεν υποστηρίξαμε ότι είναι το καλύτερα παιδιά. Απλώς το να υποστηρίζεις από τα πριν ότι είναι ένοχος και μάλιστα να βγάζεις ετυμηγορία ότι για τα εγκλήματα του πρέπει να πάει στο χώμα ξεπερνάει κάθε όριο ακόμα και της αστικής νομιμότητας που έχουμε.

Όπως κάποιοι καταδικάζουν τους δραπέτες με την ανώτερη των ποινών κάποιοι άλλοι είχαν δικάσει και καταδικάσει τον Σάκκα πριν από την δίκη επειδή είναι αναρχικός και μόνο. Και τον κράτησαν τόσο καιρό μέσα για παραδειγματισμό και τιμωρία. Και έτσι όπως υπήρξαν διάφοροι που είπαν ότι καλά τους κάναν τους δραπέτες και τους σκότωσαν έτσι υπήρξαν και κάποιοι που είπαν ότι επειδή είναι αναρχικός ο Σάκκας να κάτσει στην φυλακή να σαπίσει.

Και επειδή κάποιοι δεν έχουν καλή μνήμη να τους υπενθυμήσω πως κλείνανε τους κομμουνιστές στην φυλακή μετά τον εμφύλιο. Τους φορτώναν μια ψευδή κατηγορία(ότι λήστεψαν,έκλεψαν,βίασαν) και τους κλείναν στην φυλακή χωρίς δίκη και αιτία. Μόνο και μόνο επειδή ήταν κομμουνιστές.

Είναι θέμα ηθικών αξιών. Άλλοι λένε καλά έκαναν τους δραπέτες, άλλοι λένε καλά έκαναν και κλείσαν τον Σάκκα μέσα και άλλοι λένε καλά κάναν και κλείναν τους κομμουνιστές στην φυλακή....

Με αυτήν την "λογική" θα καταντήσουμε σαν την Αμερική που οι μπάτσοι σκοτώνουν όποιον θέλουν και μετά αθωώνονται κιόλας όπως στην περίπτωση του 17χρονου(που δεν ήταν κιόλας μπάτσος) άλλα και σε πολλές άλλες....

Υ.Γ Αλήθεια τι έχουν να πουν οι διάφοροι αυτόκλητοι κατήγοροι για τον μπρειβικ που σκότωσε 77 άτομα??Γιατί τον έχουν φυλακή και δεν τον σκότωσαν όπως προστάζει η "λογική" τους???

Αν ερμηνεύω καλά τον Αιμίλιο η ένσταση του ήταν η δίκη και η καταδίκη των δραπετών πριν καν γίνει. Δεν ήταν επειδή ήθελε να υποστηρίζει την αθωώτητα των δραπετών άλλα να επισημάνει την αυθαιρεσία της αστυνομίας. Οπότε το ban είναι στηριγμένο σε κάτι που δεν υφίσταται.

Η δικαιοσυνη καπταιν οφειλει παντως να ειναι τυφλη...

Δεν θα παιξω τον υποστηρικτη του τυπου, δε με αφορα. Ηταν ενοχος και πρεπει να πληρωσει για τα εγκληματα του οπως οριζει ο Νομος. Ουτε οπως νομιζω εγω, ουτε οπως νομιζει καποιος αυτοκλητος vigilante (ειπα να βαλω δυο ακρα).

Αν σκοτωθηκε δικαιως ή αδικως, εννοω αν η αστυνομια ειχε σκοπο να τον συλλαβει και πανω στην αναμπουμπουλα ετυχε ή μονο να τον σκοτωσει, δεν μπορουμε να το ξερουμε με σιγουρια. Ουτε το ενα ουτε το αλλο.

Εφοσον λοιπον μονο υποθεσεις μπορουμε να κανουμε εκατερωθεν, δεν βρισκω παραλογη τη θεση οσων θεωρουν οτι ηταν εκτελεση. Ειναι το ιδιο βασιμη με οσους θεωρουν οτι ηταν αυτοαμυνα.

Κανεις απο τους μεν ή τους δε δεν ηταν εκει.

Σε μια εποχή που η αστυνομία συμπεριφερεται όλο και περισσότερο βίαια και αυθαίρετα, είναι λογικό οποιαδήποτε ενέργειά της να αντιμετωπιζεται με καχυποψία, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου όλα μοιάζουν λογικά....

....όπως και ας με συγχωρησετε, με καχυποψία αντιμετωπιζω και τα απανωτα μπανάκια ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι .......

ο τύπος ήταν απόβρασμα,
έπρεπε να οδηγηθεί ζωντανός ξανά στη φυλακή,
κλπ κλπ κλπ

όλες οι πλευρές έχουν επιχειρήματα ....

αλλά αν υποθέσουμε οτι έπαθε αυτό που του άξιζε, σε τι διαφέρουμε από μία κοινωνία που επικρατεί το οφθαλμόν αντί οφθαλμού ?

Επειδή μου έκανε εντύπωση τον ban του αιμιλιου διάβασα εκ των υστέρων ολα τα πόστ του στο νήμα, δεν διαπίστωσα κανένα ιδιαίτερα πιεστικό προσβλητικό σχολιο. Τώρα περι πεισματικου τι να πω μπορει.... Αλλα ειναι λόγος αυτός για να μπαναρεται κάποιος? ελπίζω α γινεται δεκτή η κριτική απο τους διαχειριστές.

ακόμη αναρωτιέμαι....

Αυτά είναι αρκετά?...Οταν τελειώνουν τα επιχειρήματα να αρχίζουν
οι προσβολές και οι υπόνοιες πως όσοι δεν συμφωνούν με το σκεπτικό της "δολοφονίας"
του Κόλα είναι υποστηρικτές της ΧΑ?

αυθαίρετα συμπεράσματα...Οτι να ναι...

Υ.Γ Ευτυχώς υπάρχουν οι λίγοι..... Ευτυχώς....!!!!!:a0210::SFGSFGSF:

Εγώ πάντως είναι υπέρ της *άμεσης* θανάτωσης δραπετών σε παρόμοιες καταστάσεις. Οι αθώοι άνθρωποι και οι αστυνομικοί που κινδυνεύουν με την ζωή τους δεν φταίνε σε τίποτα να πεθαίνουν για να εξασφαλίσουμε τα "δικαιώματα" ενός ανθρώπου που έχει παραβεί πολλαπλά τον νόμο και έχει ήδη σκοτώσει ανθρώπους.

Sticky καλέ.... Συμφωνούν πολλοί με αυτό απο ότι διαβάζω.

Μπράβο σε αυτόν που άνοιξε το thread.....:a0210:

καλέ που είναι το post του τυπάκου που με προσέβαλε...?? Αφήστε τα παιδιά να έρθουν κοντά μου...

και επειδή ουδέποτε δεν υποστήριξα τις πράξεις του Κόλα, όπως και καθενός που αφαιρεί ανθρώπινη ζωή και επειδή παραθέτω άρθρα που δείχνουν και την "άλλη" πλευρά των γεγονότων, όχι για να εναντιωθώ με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται απο τον "καθεστωτικό" τύπο ή ως γραμμή υπεράσπισης του οποιουδήποτε δολοφόνου, αλλά γιατί έτσι λειτουργώ και σαν άνθρωπος, τις περισσότερες φορές, θα παραθέσω ένα κείμενο απο το indymedia που αφορά τον Κόλα.

Η περίπτωση Μάριον Κόλα

Τα κοσμητικά επίθετα, όπως «η δολοφονική μηχανή» στην εφημερίδα ESPRESSO, «οι φονιάδες δραπέτες» στην TV Alpha κ.α. Οι εφημερίδες έχουν αφιερώσει ολόκληρες σελίδες κάθε μέρα του Μάριον Κόλα, τα παπαγαλάκια των καναλιών μιλάνε χωρίς να κάνουν καθόλου «οικονομία» στον τηλεοπτικό τους χρόνο, «εμπορεύοντας το χάος», ένα χάος το οποίο είναι δημιούργημα του κράτους. Γιατί το λέω αυτό; Γιατί κανείς, μα κανείς απ’ αυτούς που μιλάνε δεν ξέρουν απολύτως τίποτα για το πρόσωπο του Μάριον Κόλα, ούτε για το παρελθόν του και ούτε μπήκαν στον κόπο να ψάξουν κάτι, έστω από την πιο πρόσφατη «ιστορία» του. Δεν φτάνει που έχουν αρχίσει να λένε για να λένε κάτι –ή να γράφουν κάτι- αλλά λένε και γράφουν και ανακρίβειες. Ή δεν είναι ανακρίβειες, αλλά στοχεύουν άμεσα να δικαιολογήσουν εκ των προτέρων, την εκτέλεση και όχι σύλληψη του Μάριον Κόλα με την παρέα του. Εδώ, έχω την ανάγκη να διευκρινίσω κάτι, είμαι συγκρατούμενος του Μάριον Κόλα και των άλλων, όχι όμως φίλος τους, μάλλον εχθρός με μερικούς απ’ αυτούς. Αλλά αποφάσισα να «παίξω» το δικηγόρο του διαβόλου, διότι η αδικία είναι αδικία απ’ όπου κι αν προέρχεται και όπου κι αν πηγαίνει. Ναι, τον γνώρισα τον Μάριαν Κόλα πριν μερικά χρόνια σε διάφορα «σωφρονιστικά κολαστήρια» του κράτους, τελευταία φορά τον είδα στην 4η πτέρυγα του Κορυδαλλού μετά από τη σύλληψή του στην συμπλοκή όπου ήταν παρών και ο φίλος του Π.Μπεμα (Σάντρι).

Από αυτό το σημείο θέλω να αρχίσω για δύο λόγους, πρώτον: την παλαιότερη ιστορία δεν την ξέρω τόσο καλά και δεν θέλω να υποπέσω σε λάθη, που ήδη κατηγορώ απερίφραστα, και δεύτερο: από εδώ ξεκινάει η ουσία, και όχι να μακρηγορώ αερολογώντας και ασκόπως. Ο Μάριον Κόλα ήταν ένας από τους κατηγορούμενους – ή όμηρους- του κράτους που νόμιζες ότι κατηγορείται για δίπλωμα, ήσυχος και κύριος, η συμπεριφορά του απέναντι στους κρατούμενους ήταν γεμάτη σεβασμό. Είχε όμως μια «αδυναμία», όπως όλοι όσοι έχουν βρεθεί στα τσιμεντένια δόντια του Κράτους, ήθελε πάση φύση την ελευθερία του. Θα ρίσκαρε και τη ζωή του αργότερα, όχι όμως και τη ζωή των άλλων. Και αυτό το απέδειξε ο Κόλα! Μετά από την απόδρασή του από το Α.Τ. Θήβας, όταν ο πολύχρονος φίλος και συμπατριώτης του είχε πάρει άδεια (Σάντρι Πέμα) και ξεκίνησαν ένα μπαράζ ληστειών στην Αθήνα, ήταν ολοφάνερο ότι το έκαναν μ’ ένα άκρως εκδικητικό τρόπο, που σημαίνει πως δεν τους αφορούσαν τόσο τα χρήματα όσο η εκδίκησή τους στο κράτος και ό,τι το αντιπροσωπεύει. Χωρίς όμως να χυθεί ούτε μια σταγόνα αίμα!

Τότε, στον Κηφισό, -αν θυμούνται τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας και οι μισθοφόροι του κράτους- είχαν συναντηθεί με τον Κόλα και Πέμα. Παρόλο που μπορούσαν να τους κάνουν «ότι θέλουν» -διότι συνελήφθησαν αυτοί που πήγαν να συλλάβουν- δεν έπεσε όχι σφαίρα, ούτε σφαλιάρα στους μισθοφόρους του κράτους. Αυτό το θυμάστε κ. Δένδια;

Στη συνέχεια έρχεται μια δεύτερη συμπλοκή στο Παγκράτι όπου ο Πέμα εγκλωβίζεται σε έναν φούρνο, ενώ ο Μάριαν Κόλα είναι στο αμάξι. Εδώ είναι και η γκάφα των παπαγάλων της δημοσιογραφίας – τηλεοπτική και έντυπη- εκείνη τη στιγμή περνάει ο άτυχος ομογενής από Αλβανία (Νικόλα Τόντι) και εκτελείται εν’ ψυχρώ από τα πυρά μισθοφόρων, πεθαίνει στη θέση του Μάριον Κόλα. Ενώ ο Κόλα τραυματίζεται στο λαιμό και πέφτει αιμόφυρτος- στο λαιμό, όχι στα πόδια-, αυτό έχει σημασία για τη συνέχεια. Η σύλληψη αποδίδεται με πανηγυρισμούς στους μισθοφόρους της Δημόσιας Τάξης. Ενώ για το φονικό του ομογενή ούτε «συγνώμη, λάθος»: Κανείς δεν δικάστηκε, αν και αποδείχθηκε ότι πέθανε από κρατικά πυρά και όπλα. Σήμερα, στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην εφημερίδα Espresso, στην TV Alpha κ.ά., ΜΜΕ αποκαλούν δολοφόνο του άτυχου ομογενή τον Μάριον Κόλα. Μετά από αυτή την αναληθή πληροφόρηση των «δημοσιογράφων» έχουμε και αμφιβολίες για το από ποίου όπλο εξωστρακίστηκε η σφαίρα στην Κόρινθο όπου σκοτώθηκε η 25χρονη κοπέλα, ίσως να είναι και του Κόλα, αλλά ίσως να είναι άλλη μια ψευδής πληροφορία για την πρόφαση: «Γι’ αυτό σκοτώθηκε ο Κόλα, ήταν επικίνδυνος» κλπ.

Τι; Πώς; Κινδύνευσαν ζωές και στην απόδραση από το Κ.Κ.Τρικάλων; Αν ήθελαν να σκοτώσουν, δεν θα είχε μείνει ζωντανή καμία κότα λυράτη που κάνουν το μάγκα όταν φοράμε χειροπέδες!

Και στην τελευταία συμπλοκή όπου έχασε τη ζωή του ένας μισθοφόρος του ΟΠΚΕ, ο Κόλα, ή όποιος Κόλα από την παρέα- δεν άνοιξε πυρ με πρόφαση να σκοτώσει. Είχαν πυροβολήσει στα πόδια χαμηλά, αυτό και μόνο μας δείχνει ότι δεν είχαν πρόθεση ούτε σκοπό να σκοτώσουν. Δεν σκοτώνεις κάποιον στο όχημα πυροβολώντας χαμηλά! Ήταν μια μοιραία στιγμή και χτυπήθηκε η αρτηρία, και στο κάτω-κάτω ήξερε που πήγαινε και τι θα έκανε. Όπως και ο Κόλα ήξερε ότι δεν ερχόταν να τον συλλάβουν, αλλά να τους σκοτώσουν!

Και να η ευκαιρία για να στηθεί ένας χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! Μαζεύτηκαν μισθωμένα σκυλιά από όλη την Ελλάδα για τη «σύλληψη» του Κόλα και της παρέας του, εκτός έδρες, βενζίνες, υπερωρίες, φαγητά κλπ., και αυτό που κάνουν είναι έναν περίπατο στην ορεινή Ελλάδα και τα πίνουν στις ταβέρνες και τα καφενεία του χωριού. Οι δημιουργοί του χάους λοιπόν, είναι οι ίδιοι μισθοφόροι του κ. Δένδια, εξάλλου το απέδειξαν μετά την απόδραση από τα Τρίκαλα με την είσοδό τους στις φυλακές και έδερναν τα ΕΚΑΜ τους άμοιρους του κράτους χωρίς λόγο. Ή μάλλον, είχαν λόγο, τους έδερναν γιατί «δεν απόδρασαν» κι αυτοί. Πόσοι καινούργιοι «Κόλα» γεννήθηκαν σε αυτές τις εφόδους; Και οι έφοδοι αυτοί ήταν παράνομοι, ένα κάρο άρθρα του συντάγματος παραβιάστηκαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των κρατουμένων. Ευχαριστούμε και το Νομικό Παρατηρητήριο για την βοήθειά τους, μια ομάδα νέων δικηγόρων. Άρα, καταλήγουμε ότι οι δημιουργοί του χάους είναι οι ίδιοι οι προστάτες του Πολίτη, για να έχουν τι να «θερίσουν» και να «εμπορευτεί» από τα ΜΜΕ του κράτους, για ύστερα αυτά τα γουρούνια να θρέφονται από το χάος που δημιούργησαν και εμπόρευσαν. Σαν τα γουρούνια που θρέφονται με τα κόπρανά τους!

Ν. ΒΟΚΑΝΟΒΣΚΙ – ΜΑΡΟΥΣΚΟ

Ψ.Κ.Κ.

Τ.Κ. 18110

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1482672

Υ.Γ Να ενημερώσω οτι αν ξαναφάω μπαν χωρίς λόγο, θα ήθελα να διαγραφεί ο λογαριασμός μου απο το φόρουμ. Δεν το αναφέρω ως "απειλή", δεν με αφορούν τέτοιες πρακτικές, αλλά ως ενημέρωση. Ευχαριστώ.

Μάλιστα....

Αυτο το "αν" κουβαλάει και "διάφορα" μαζί του......

.......αυθαίρετα συμπεράσματα...Οτι να ναι...

Πες τωρα πως δεν σου έφτασε το 10ήμερο...

Last edited:

Πες τωρα πως δεν σου έφτασε το 10ήμερο...

δεν εχω τέτοια θέματα. Η υπεράσπιση της άποψης μου και σε τι αυτή ανάγεται προσωπικά, ειναι κάτι που αδυνατείτε να αντιλήφθείτε. Δεν με πειράζει Καπταιν. Ετσι και αλλιώς οταν κάποιος "βλέπει" την Εξουσία ως μέθοδο επιβολής(κάτι για το οποίο κατηγορεί αυθαίρετα τους άλλους), ειναι απέναντι μου.

be my guest, έτσι και αλλιώς ίσως "βολευει"......

Υ.Γ Γιατί έκανες "edit" στο post σου???

Καημό το έχω πάντως βρε Αιμίλιε, να πείς μια φορά "συγγνώμη, έγινε τελείως παρορμητικά,
είχα τις μαύρες μου, δεν ήθελα να σας φέρω σε δύσκολη θέση" ή ότι άλλο, για να δείξεις πως υπάρχει
κατανόηση στους δχ της Καφέ....Λες και δεν μας ξέρεις....

υγ: edit για να προσθέσω και την φράση ".......αυθαίρετα συμπεράσματα...Οτι να ναι..." από το άλλο πόστ σου.
υγ2: Οτι άλλο θες με πμ.

Τέλος :offtopic:

Τωρα να σου πω οτι εχω τον ιδιο καημο, ειδικα απο καποια ατομα....

Τεσπα..παμε παρακατω.

Tα εμετικα κειμενα καλα κρατούν απ'οτι φαίνεται πάντως.
Απορώ πως δεν έχουμε ακούσει ότι ο Κόλα έκλεβε απο τους πλούσιους να τα δίνει στους φτωχούς.:flipout:
Γιατί -σχεδόν- οποιαδήποτε άλλη μαλακία την έχουμε ακούσει.
Μέχρι και την άποψη του φίλου Μαρούσκο ακούσαμε.

Τραγέλαφος.

Ναι βρε το έχουμε πει ο γιαλός είναι στραβός.

Απάντηση: Re: Κακοποιοί και ΕΛ.ΑΣ. :Προβληματισμοί....

T
Απορώ πως δεν έχουμε ακούσει ότι ο Κόλα έκλεβε απο τους πλούσιους να τα δίνει στους φτωχούς.:flipout:
.

Καλά δεν τόξερες;

Έχουν μπερδευτεί δύο πράγματα...
Οι μεν πιστεύουν ότι ο Κόλλα δικάστηκε επιτόπου και πυροβολήθηκε εν ψυχρώ.
Οι άλλοι ότι τους στρίμωξαν για να τους συλλάβουν και έπεσαν πυροβολισμοί με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο Κόλλα.

Το όλο πανηγύρι με την περιοδεία του Κόλλα στην Ελλάδα, οι δολοφονίες, οι ληστείες, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι δεύτεροι έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν δίκιο.
Γιατί πρέπει, χωρίς αποδείξεις, μόνο με εικασίες, να πιστέψουμε το πρώτο;
Αν ο σκοπός τους ήταν εξ' αρχής να τον σκοτώσουν και να μη γίνει δίκη δεν θα είχε φτάσει τόσο ψηλά. Θα του την είχαν ανάψει με έναν ελεύθερο σκοπευτή και η ιστορία θα είχε τελειώσει σε λίγες ώρες.

Status
Not open for further replies.