Καλα ακουστικα για Home Cinema??

Re: Απάντηση: Καλα ακουστικα για Home Cinema??

Κοιταξε, αν εχεις ζησει με καλο πολυκαναλο συστημα (για ταινιες), σου λειπει η αισθηση χωρου του surround.. Μου φανηκε λιγο flat η εμπειρια, αλλα επιφυλάσσομαι...

εδώ βρε οι παραδοσιακοί ηχειάκηδες κλαίνε ότι τους λείπει η στερεοφωνική εικόνα....

άλλο ακουστικό, άλλο ηχείο, άλλο ΗΤ

Εαν συγκρινεις το πολυκαναλο σου με τα ακουστικα και περιμενεις να ακουσεις το ιδιο αποτελεσμα πολυ φοβαμαι οτι κανενα ακουστικο δεν θα σου αρεσει.
Οχι μονο απο αυτα που σου προτειναμε αλλα και απο αλλα παρα πολυ ακριβοτερα..
Ριξε λιγο νερο στο κρασι σου και προσπαθησε με τον καιρο να συνηθισει το αυτι σου τα ακουστικα..

Καλα ρε Stratos με συγχωρεις τωρα...
Του προτεινεις ψειρες για χρηση home cinema?:behead:
Τι να απολαυσει ο ανθρωπος ετσι?
Ουτε τους μισους ηχους της ταινιας δεν θα πιανουν τα αυτια του..

Συγχωρεμενος εισαι :)

Τι εννοεις ακριβως? Ποιους ηχους δεν θα πιασει??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλα ακουστικα για Home Cinema??

Ποσες ωρες εχουν στρωθει τα ακουστικα?
Α...και πες μου πως βρηκες το μπασο τους?

Ολοκαίνουργια... Συμπαθες το μπασο.

Εαν συγκρινεις το πολυκαναλο σου με τα ακουστικα και περιμενεις να ακουσεις το ιδιο αποτελεσμα πολυ φοβαμαι οτι κανενα ακουστικο δεν θα σου αρεσει.
Προφανως.

Μιλαμε για αλλη εμπειρια από ''μαμα''.

Απάντηση: Re: Καλα ακουστικα για Home Cinema??

Οχι μονο απο αυτα που σου προτειναμε αλλα και απο αλλα παρα πολυ ακριβοτερα..
Ριξε λιγο νερο στο κρασι σου και προσπαθησε με τον καιρο να συνηθισει το αυτι σου τα ακουστικα..

Φανταζομουν κατι υποδεεστερο αλλα οχι και ετσι...
Δεν χανω ελπιδα παντως. Θα την ψαξω και με ακουστικα surround οπως και με καλυτερα ακουστικα απο αυτα που δοκιμασα. Τα τελευταια οντως χρειαζονται στρωσιμο οπως με προειδοποιησε ο Πανος.

Re: Απάντηση: Re: Καλα ακουστικα για Home Cinema??

Φανταζομουν κατι υποδεεστερο αλλα οχι και ετσι...
Δεν χανω ελπιδα παντως. Θα την ψαξω και με ακουστικα surround οπως και με καλυτερα ακουστικα απο αυτα που δοκιμασα. Τα τελευταια οντως χρειαζονται στρωσιμο οπως με προειδοποιησε ο Πανος.

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια....:a0210:
Πολλα απο τα ακουστικα της sennheiser θελουν πανω απο 70+ ωρες για να στρωσουν και να αρχισουν να τοποθετουνται σωστα τα οργανα και οι ηχοι στα αυτια,οπως επισης και να γινονται πιο καθαρα...
Παρεπιπτοντως φορας καρτα ηχου στο htpc η εχεις την onboard?

Συγχωρεμενος εισαι :)

Τι εννοεις ακριβως? Ποιους ηχους δεν θα πιασει??

Οταν παρακολουθεις μια ταινια απο πολυκαναλο συστημα ηχου και οχι απο τα ηχεια της tv υπαρχουν πολλοι backround ηχοι οπως να ακους τον κυματισμο του νερου οταν η σκηνη της ταινιας διαδραματιζεται κοντα σε θαλασσα,οταν σε μα σκηνη δρασης καποιος πυροβολαει απο πισω/μπροστα και αλλες πολλες τετοιες λεπτομερειες.
Αυτοι οι ηχοι για να φθασουν στα αυτια σου πρεπει να εχεις ακουστικα τα οποια αποδιδουν οσο το δυνατον καλυτερα αυτες τις λεπτομερειες,οι οποιες σιγουρα δεν αποδιδονται απο in-ear-monitor ακουστικα!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλα ακουστικα για Home Cinema??

Η ελπιδα πεθαινει τελευταια....:a0210:
Πολλα απο τα ακουστικα της sennheiser θελουν πανω απο 70+ ωρες για να στρωσουν και να αρχισουν να τοποθετουνται σωστα τα οργανα και οι ηχοι στα αυτια,οπως επισης και να γινονται πιο καθαρα...
Παρεπιπτοντως φορας καρτα ηχου στο htpc η εχεις την onboard?

Πλεον παιζω ταινιες σε DTS MA με HDMI bitstream απο το HTPC στον Pioneer LX-73. Για audio εχω macmini με Ammara σε συνδεση spdif στον ενισχυτη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλα ακουστικα για Home Cinema??

Πλεον παιζω ταινιες σε DTS MA με HDMI bitstream απο το HTPC στον Pioneer LX-73. Για audio εχω macmini με Ammara σε συνδεση spdif στον ενισχυτη.

Σωστος.....:grinning-smiley-043
Απο οτι ειδα ο ενισχυτης δεν εχει Dolby headphone feature η κανω λαθος?
Επισης χρησιμοποιεις καθολου τον foobar σαν player για μουσικη?

Δεν εχει επισημως, αλλα εχει ενα mode phone surround που υποτιθεται οτι ειναι παραπλησιο.
Το foobar το χρησιμοποιουσα χρονια, αλλα ο συνδυασμός amarra + mac mini μου δινει καλυτερο αποτελεσμα.

Δεν εχει επισημως, αλλα εχει ενα mode phone surround που υποτιθεται οτι ειναι παραπλησιο.
Το foobar το χρησιμοποιουσα χρονια, αλλα ο συνδυασμός amarra + mac mini μου δινει καλυτερο αποτελεσμα.

Δεν μας κανει αυτο το mode phone surround...:rifle:
Αλλου θελω να καταληξω με τον foobar..
Eαν εχεις ορεξη μπορω να σου πω να κανεις ενα τεστ χρησιμοποιωντας το dolby surround feature του foobar ετσι ωστε να κανεις οσο το δυνατον καλυτερη προσομοίωση του ηχου και να καταλαβεις το πως ακουγεται μια ταινια με dolby απο ακουστικα ετσι ωστε να δεις εαν οντως σου αρεσει ο ηχος για να ξερεις εαν θα καταληξεις σε dolby surround ακουστικα..

Αχα, ενδιαφερον ακουγεται, αλλα κοπιαστικο! :D
Ασε που παιζω με ΤΜΤ 5 οποτε...

Θα σε βοηθουσε αρκετα παντως στο να καταληξεις..
Αnyway εγω προσπαθησα παντως...:smile: