Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

Δώσε λίγο σημασία στο Arcam Α90. Επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, υπάρχει και τελικός που τον συνοδεύει, υπάρχει 5κάναλη κάρτα αναλογική για να γίνει πολυκάναλος προ, φονο κλπ. Και απο ήχο κάτσε καλά.

Απάντηση: Re: Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

H πιο προσιτή λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτή :

http://www.xtz.se/en/products/electronics/class-a100-d3-svart#.UMdWmuSE3L8

γύρω στα 800Ε που θα σου δώσει ένα 80% των δυνατοτήτων των ηχείων τουλάχιστον. Βέβαια, σε υψηλές εντάσεις ο ενισχυτής σκληραίνει λίγο και αν το τουίτερ των ηχείων τείνει προς το λαμπρό (δλδ τονίζει την υψηλή περιοχή) τότε ίσως και να σε ενοχλεί....

Λοιπον, ακομα και μετα τις ακροασεις με 3 διαφορετικα μηχανηματα ειναι μαλλον
δυσκολο να απαντησω τι θελουν τα ηχεια μου οσον αφορα στις υψηλες.
Με τον nad326 οπως λεει ο Νικος φανηκαν μαλλον κρατημενες. Για να ειμαι ειλικρινης
εγω προσεξα περισσοτερο τις χαμηλες που εδειχναν οτι χρειαζονταν κατι παραπανω.
Με τελικο adcom αντιθετα απεδωσαν εξαιρετικα στις χαμηλες (ηταν και θηριο απο ρευματα ο εν λογω)
αλλα στις υψηλες σκληραιναν αρκετα.
Βεβαια δεν αποκλειω το ενδεχομενο να μην εφταιγε τοσο ο ενισχυτης οσο το οτι τα ηχεια ηταν
(και ειναι ουσιαστικα ακομα) αστρωτα.

Δώσε λίγο σημασία στο Arcam Α90. Επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, υπάρχει και τελικός που τον συνοδεύει, υπάρχει 5κάναλη κάρτα αναλογική για να γίνει πολυκάναλος προ, φονο κλπ. Και απο ήχο κάτσε καλά.

Αυτα ακουγονται οντως ενδιαφεροντα, με μια μονο ενσταση.
Ο συγκεκριμενος δεν παραγεται πλεον, με συνεπεια να μην μπορεσω να βρω πληροφοριες για την καρτα
και τον τελικο στα οποια αναφερεσαι. Εχεις καποιο λινκ μηπως?
Και για τι τιμες μιλαμε? Γιατι ηδη ο ολοκληρωμενος ειναι ψιλοεξω απο τα ορια του μπατζετ μου.
Επισης, με τη χρηση της καρτας θα εχει αναγκη οπωσδηποτε και απο τελικο?
Τελος αν τον εχεις εσυ φιλε Ευαγγελε ή οποιοσδηποτε αλλος συμφορουμιτης, ας μας πει πως ειναι η
συμεριφορα του στις υψηλες, οι οποιες ειναι ενα θεμα...

Και μια ερωτηση ακομα.
Το home cinema μου εχει component out (πρασινο,μπλε,κοκκινο).
Μπορω να βαλω τελικο εκει με καποιο τροπο?

Eίναι μόνο για εικόνα αυτά Γιώργη.

pre out χρειάζεσαι για αυτή τη δουλειά.

Ακόμα και αν έχει δεν στο συνιστώ πάντως... η προενίσχυση του samsung είναι ανάλογου επιπέδου με τα τελικά στάδια!
θα χαντακώσεις και το ηχείο και τον τελικό, όσο καλό τελικό και αν βρεις.

:ernaehrung004:

Last edited:

Eίναι μόνο για εικόνα αυτά Γιώργη.

pre out χρειάζεσαι για αυτή τη δουλειά.

Ακόμα και αν έχει δεν στο συνιστώ πάντως... η προενίσχυση του samsung είναι ανάλογου επιπέδου με τα τελικά στάδια!
θα χαντακώσεις και το ηχείο και τον τελικό, όσο καλό τελικό και αν βρεις.

:ernaehrung004:

+1
Mην προβείς σ'αυτό το εγχείρημα...ιεροσυλία

στις υψηλες σκληραιναν αρκετα.
Βεβαια δεν αποκλειω το ενδεχομενο να μην εφταιγε τοσο ο ενισχυτης οσο το οτι τα ηχεια ηταν
(και ειναι ουσιαστικα ακομα) αστρωτα.

Σε αυτο πρεπει να παιζει οντως πολυ ρολο το στρωσιμο αλλα ακομα και το ποσο εχουν ζεσταθει
ενισχυτης και ηχεια.
Υστερα απο αλλη μια ακροαση παρατηρησα οτι στην αρχη της οι υψηλες ψιλοξυριζαν ενω μετα απο
λιγο εστρωσαν τελειως. Και μαλιστα επειδη ακουσα το υλικο με αντιστροφη σειρα απ'οτι
το ακουω συνηθως παρατηρησα οτι το υλικο που μου εδινε πιο σκληρες υψηλες στις πρωτες ακροασεις
σημερα συμπεριφερθηκε τελεια, ενω εγινε το ακριβως αντιθετο με το υλικο που συνηθως επαιζα πιο
μετα, ενω σημερα το δοκιμασα στην αρχη της ακροασης.

Οσο για το samsung ως προ, ενταξει παιδια, το επιασα το υπονοουμενο;)

Να ευχαριστησω και το Γιαννη που μπηκε στον κοπο να μου φερει να ακουσω τον ενισχυτη του,
αν και γνωριζε οτι ειναι εκτος του μπατζετ μου. Πολυ καλος ηχητικα και εργο τεχνης οπτικα...

Ο κυβος ερριφθη, η μεγαλη αποφαση παρθηκε και επιτελους υστερα απο μια περιοδο
στρωσιματος των ηχειων και εντατικου ψαξιματος (διαβασμα σε ρυθμους πανελληνιων)
τα ηχεια οδηγουνται απο το καινουριο τους ταιρι που ακουει στο ονομα..
harman kardon hk990:award:
(ειπα να ακουσω οσους μου ειπαν οτι τα ηχεια ειναι ποιοτικα και αξιζουν καλο ταιρι)

Για τη φαση του ψαξιματος θα σας πω καποια αλλη στιγμη που θα εχω περισσοτερη ορεξη να γραψω,
οπως και τις εντυπωσεις μου απο τον ηχο του συστηματος.

Αυτο που θελω κυριως τωρα ειναι να πω ενα πολυ μεγαλο ευχαριστω σε οσους με βοηθησαν.
Πρωτα βεβαια στο Σακη που εξαιτιας της προσφορας του ασχοληθηκα με το ολο ζητημα.
Σε οσους εφεραν τα μηχανηματα τους για ακροασεις. Σε οσους προσφεραν τις συμβουλες τους
στο νημα (τις ελαβα ολες υπ'οψιν ακομα και αν δεν απαντησα και τις περισσοτερες τις βρηκα και μπροστα μου).
Σε οσους επρηξα (κυριολεκτικα) τοσο καιρο με πμ και με τηλεφωνα (ξερουν αυτοι).
Στο Βασιλη που ευγενικα μου παραχωρησε το μηχανημα του, για να εχω κατι να ακουω ολο αυτο τον
καιρο και ηταν καθοριστικος παραγων στο να μην παρατησω το ψαξιμο, σε μια φαση που το σκεφτομουν
σοβαρα. Το εκτιμαω πολυ.
Σας ευχαριστω πολυ ολους παιδες! Να'στε καλα.

Εξαιρετικη επιλογη......ειχα διαβασει πιο παλλια 1 συγκριτικο τεστ http://avmentor.gr/reviews/group_test_integrated_amps_2010_4.htm για τον συγκεκριμενο.Θα φανε καλα τα ηχεια!!

Ενα απο τα εκατονταδες που διαβασα ηταν και αυτο.

Είσαι ωραίος! Χαλάλι η αναμονή, το τρέξιμο, το ψαξιμο.... Τώρα sit back and enjoy your music!!!!

Ακριβως αυτο κανω! Αφου με κανατε που με κανατε σαν τα μουτρα σας:p (και σας ευγνωμονω γι'αυτο)
ας το απολαυσω τουλαχιστον.
Ξεκινησα με Therion και Eloy (thanks Bill).
Ακολουθει Σταυρος του Νοτου και ολιγη απο κλασσικη μουσικη (για να δουμε κι εκει τι ψαρια πιανουμε)
Και επεται συνεχεια, με καλη μουσικη ολων των ειδων...

καλοταξιδα και απο εμενα .... απο οτι καταλαβα σου μπηκε το μικροβια ....καλως ηλθες λοιπον Οταν θα εισαι πιο ετοιμος ( τουλαχιστον μετα απο ενα χρονο ) θα μου στειλεις πμ να σου δωσω ενα σετ τελικο προ να τον κανεις ενα τεστ drive να γραψεις τις αποψεις σου ...

Μια φιλικη συμβουλη .... για αρχη μην απλωθεις σε χιλιαδες μουσικα θεματα ...κρατησε μονο τα πολυ αγαπημενα σου κοντα , ακουγε τα συνεχως , μαθε τα οσο γινεται καλυτερα και με την μεγαλυτερη δυνατη λεπτομερια και μετα θα εισαι ακομα πιο ετοιμος για αποψη και κριτικη αλλα σε συγκεκριμενα θεματα πλεον ( αυτο κανω και εγω ...μαζι με επαναληψεις για να μην τα ξεχνω)

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Φιλαράκι άξιος!

καλοτάξιδα ηχεία και ενισχυτής και με πολλές πολλές μουσικές!

ξεκινάς για round 3 σύντομα ;-)

Eloy & Therion??? δικός μας και εσυ !!! Πάρε εξωτερικό σκληρό μεγάλο....σου έχω υλικό....

Τσοβολα δωσ'τα ολα.
(απο therion εχω τα απαντα. ο,τι αλλο εχετε την ευχαριστηση δεν λεμε οχι, να μην προσβαλλουμε κιολα..):flipout:
Να πάρω κι' εγώ σκληρό καλέ κύριος;!;!;!;!;! :ADFADF1:

Κατσε καλα, εγω τον ειδα πρωτος.:music-smiley-005:

καλοταξιδα και απο εμενα .... απο οτι καταλαβα σου μπηκε το μικροβια ....καλως ηλθες λοιπον Οταν θα εισαι πιο ετοιμος ( τουλαχιστον μετα απο ενα χρονο ) θα μου στειλεις πμ να σου δωσω ενα σετ τελικο προ να τον κανεις ενα τεστ drive να γραψεις τις αποψεις σου ...

Μια φιλικη συμβουλη .... για αρχη μην απλωθεις σε χιλιαδες μουσικα θεματα ...κρατησε μονο τα πολυ αγαπημενα σου κοντα , ακουγε τα συνεχως , μαθε τα οσο γινεται καλυτερα και με την μεγαλυτερη δυνατη λεπτομερια και μετα θα εισαι ακομα πιο ετοιμος για αποψη και κριτικη αλλα σε συγκεκριμενα θεματα πλεον ( αυτο κανω και εγω ...μαζι με επαναληψεις για να μην τα ξεχνω)

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Αυτα τα ατιμα τα μικροβια και τους ιους δεν τα γλιτωνει κανεις ευκολα με τετοιες παρεες εδω μεσα.
Καλως σας βρηκα. Για το σετακι μεσα με χιλια, αν και ουτε σε ενα χρονο δε νομιζω οτι θα ειμαι ετοιμος
να κανω σοβαρη κριτικη σε μηχανηματα. Επειδη ομως προφανως το εχεις ακουσει με τα εν λογω ηχεια ή παρομοια και σιγουρα ξερεις παραπανω για το συνδιασμο θα το εχω υπ'οψη.:2thumb22sup:

οσο για τη συμβουλη, απλα, ακουω αρκετα διαφορετικα πραγματα (μερικα εκ των οποιων ανεφερα.)
Να σαι σιγουρος οτι τις (λιγες) πολυ αγαπημενες μου μουσικες δεν μου τις ξεκολλα κανεις ουτε
με χειρουργικη επεμβαση και δεν προκειται να τις αφησω στην ακρη. Αυτες γεμιζουν τη συντριπτικη πλειοψηφια του χρονου των ακροασεων μου.

Φιλαράκι άξιος!

καλοτάξιδα ηχεία και ενισχυτής και με πολλές πολλές μουσικές!

ξεκινάς για round 3 σύντομα ;-)

Round 3?
Μιλας με γριφους γεροντα. Ή σε εχει φαει η παρεα με τον papavas, ή αρχισες κρυφα τις επαναληψεις στο
Babylon. Οτι απο τα 2 και να ειναι...:2thumb22sup: