Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

Απάντηση: Re: Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

Καλορίζικιος. Λέω να περάσω καμμία βόλτα να δώ αν η πανασονικ έχει καμμια γραμμή όχι για τίποτε άλλο μην βάζεις σκέψεις με το μυαλό σου.

Με therion σε άφησα. Οι Eloy πως προέκυψαν?? Και ακούς μονο eloy ή και camel ας πούμε???

Ε τι γρίφους. πηγή - ντακ - καλώδια. Για ενιχυτή πήγαινες με πλάσμα 50άρα βρέθηκες. Για ντακ θα πας με προβόλι θα βρεθείς. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Πατάς σε λα ματζόρε και σου βγαίνει ντο μινόρε

Ρε προεδρα μεσα σε ολα εισαι. Για Camel ειχα να ακουσω απο τοτε που ημουν φοιτητης!
Αμα εεις ακουσει και ayreon θα πηδηχτω απ'το παραθυρο...
Το ξερα οτι το round 3 ηταν ατακα που μονο εσυ θα την καταλαβαινες. Για ντακ δεν θα παω γιατι ημανε
πονηρος ο βλαχος και πηρα ενισχυτη 2 σε 1. Οποτε γλιτωα και το προβολι (παλι καλα, φτου-φτου)

Μολις ακουσα το Σταυρο του Νοτου, αγαπημενο μου ακουσμα απο πριν καν παω σχολειο
(με βαση τη μετρηση του χρονου κατα dalanik δηλαδη πριν καμμια δεκαρια χρονια).
Αισθανομαι οτι ΕΤΣΙ το ακουω για πρωτη φορα.
Και 2 ερωτησεις για την εκλεκτη κοινοτητα:
1. O ενισχυτης με το που ανοιγει βγαζει ενα μικρο θορυβο στα ηχεια (ενα φσσσσσσσσ)
το οποιο δεν επηρεαζεται απο την αυξομειωση της εντασης. Δεν ειναι κατι που με ενοχλει καθολου
στην ακροαση αλλα ειπα να ρωτησω, ειναι φυσιολογικο? Σημειωτεον ο ενισχυτης ειναι μεταχειρισμενος
μολις τριων με τεσσαρων μηνων και εχει παιξει ελαχιστα πριν τον παρω.
2. Παιζω flac απο media player και το δινω στον ενισχυτη μεσω οπτικης ωστε να μην εχω απωλεια και να
αναλαμβανει το dac του την επεξεργασια. Απο τη στιγμη που το dac της πηγης μου δεν παρεμβαινει
καθολου, παιζει κανενα ρολο η πηγη καθαυτη? Αν δηλαδη επαιζα με αλλο media player (καλυτερο ή
χειροτερο) θα καταλαβαινα διαφορα, ή ολη τη δουλεια την κανει το dac?

Aντε δεν κρατιεμαι τωρα που αρχισα, αλλη μια...
3. Θα μπορουσα να παρω καλυτερο αποτελεσμα με αλλη συνδεσμολογια? (αν πχ εστελνα στον ενισχυτη
μεσω coaxial?)

Last edited by a moderator:
Καλη επιλογη, εχω εκφραστει εκτενως και κατ'ιδιαν για το μηχανημα, υπερκαλυπτει τις αναγκες του ηχειου, και futureproof για μελλοντικα σεναρια, η ισοσταθμιση χωρου που διαθετει ειναι προκληση. Να το χαρεις, καλες ακροασεις -bye-

Να την χαίρεσαι.............. την ενισχυτάρα:laugh:
Κανόνισε να περάσω και να βρώ τα ηχεία με λάθος πολικότητα.:motz: Θυμάσαι τι λέγαμε να διπλοτσεκάρεις...

*(τουλάχιστον εσύ ανέστησες το νήμα που άνοιξες, για να πεις πού κατέληξες)*

Να την χαίρεσαι.............. την ενισχυτάρα:laugh:
Κανόνισε να περάσω και να βρώ τα ηχεία με λάθος πολικότητα.:motz: Θυμάσαι τι λέγαμε να διπλοτσεκάρεις...

*(τουλάχιστον εσύ ανέστησες το νήμα που άνοιξες, για να πεις πού κατέληξες)*

Τι ειναι πολικοτητα? :damnyou::jester::chinese:
*(ηταν υποχρεωση μου και το λιγοτερο που μπορουσα να κανω το να σας ευχαριστησω για τη συνεισφορα σας)*

Στις 3 ερωτηξεις μου δεν βλεπω να απανταει κανεις. Παλι χαζομαρες ρωτησα?:bang:

Re: Απάντηση: Re: Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

2. Παιζω flac απο media player και το δινω στον ενισχυτη μεσω οπτικης ωστε να μην εχω απωλεια και να
αναλαμβανει το dac του την επεξεργασια. Απο τη στιγμη που το dac της πηγης μου δεν παρεμβαινει
καθολου, παιζει κανενα ρολο η πηγη καθαυτη? Αν δηλαδη επαιζα με αλλο media player (καλυτερο ή

Ο ρόλος του player είναι κυρίως ΤΙ στέλνει στο Dac... πχ το WD Live TV που έχω, ότι και αν το ταϊσω, αυτό στο dac θα δώσει 16/44.1... οπότε όλα γίνονται downsample...
Νομίζω αυτός είναι ο βασικός ρόλος του player... ας βοηθήσουν και οι υπόλοιποι...

Να βάλεις -->

1261546714_cover-front.jpg

Από τα αγαπημένα μου... :music-smiley-005:

Μολις ακουσα το Σταυρο του Νοτου, αγαπημενο μου ακουσμα απο πριν καν παω σχολειο
1. O ενισχυτης με το που ανοιγει βγαζει ενα μικρο θορυβο στα ηχεια (ενα φσσσσσσσσ)
το οποιο δεν επηρεαζεται απο την αυξομειωση της εντασης. Δεν ειναι κατι που με ενοχλει καθολου
στην ακροαση αλλα ειπα να ρωτησω, ειναι φυσιολογικο? Σημειωτεον ο ενισχυτης ειναι μεταχειρισμενος

3. Θα μπορουσα να παρω καλυτερο αποτελεσμα με αλλη συνδεσμολογια? (αν πχ εστελνα στον ενισχυτη
μεσω coaxial?)

Το γεγονός ότι ξανα ανακαλύπτεις τις μουσικές σου Γιώργο ήταν αναμενόμενο και το είχαμε πει.
Μία ακόμα "παρενέργεια" ενός καλού συστήματος είναι ότι με τον καιρό θα διευρύνεις και τους μουσικούς σου ορίζοντες προς και άλλες κατευθύνσεις (εδώ είμαστε...)

Δυό λόγια για τις ερωτήσεις σου (απ'όσα γνωρίζω και έχω δοκιμάσει)
1. αν είναι κάτι που ακούς έως τους 20-30 πόντους απο το ηχείο, απλά ξέχνα το. Λέγεται χις, το προκαλέι ο ενισχυτής και το μειώνει ή αυξάνει το ηχείο ανα´λογα το πόσο ευαίσθητο (db) είναι. Είναι φυσιολογικό και μάλλον το πιο σύνηθες. Αν ακούγεται όμως στη θέση ακρόασης το πιθανότερο είναι να μιλάμε για κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα (τροφοδοσία, γείωση ή κάτι άλλο) που θα σε βοηθήσουν περισσότερο τα τσακάλια στην diy.

2. Το τάισμα γίνεται απο την πηγή. Η πηγή περιλαμβάνει (a) το transport (διαβασμα υλικού... εν προκειμένω τα flac σου) και (b) το dac το οποίο αναλαμβάνει την ψηφιοαναλογική μετατροπή των flac. Άποψή μου είναι ότι η επιρροή αυτών των δύο είναι της τάξης 70/30 %. Μάλιστα το αναλογικό στάδιο του dac μπορεί να παίζει κοντά στο 50% του τελικού αποτελέσματος. Ένα απλώς αξιοπρεπές λοιπόν media player σαν αυτό που έχεις, θα σου κάνει τη δουλειά επαρκώς (λαμβάνοντας υπόψιν ότι και το dac του ενισχυτή σου είναι και αυτό απλώς αξιοπρέπές). Σαφώς η πηγή σου είναι κατώτερη του υπόλοιπου συστήματος, αλλά άποψή μου αρκεί για τη φάση που βρίσκεσαι. Αργότερα το ψάχνεις και αυτό, με δοκιμές κτλ και αποφασίζεις.

3. Αυτό που υπονόησα πριν ήταν τα καλώδια - κυρίως των ηχείων. Πάλι με δοκιμές και ανάλογα αποφασίζεις.
Μετά κοιτάς για κάποιο i/c αναλογικό και τέλος το ψηφιακό. Προτιμώ το coaxial αλλά δεν είναι πανάκια. Εξαρτάται και απο την υλοποίηση των εξόδων/εισόδων, αλλά και την ποιότητα του καλωδίου.

Σε αυτή τη φάση μάθε το σύστημά σου (κυρίως με καλές ηχογραφήσεις θα το κάνεις αυτό) και δες τι παραπάνω θες. Μετά μπορείς να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση με το λεγόμενο fine tuning (δοκιμές καλωδίων).
Όταν με το καλό μάθεις το σύστημά σου, θα σου φέρω μερικά για δοκιμή και βλέπεις τι θα κάνεις.

:ernaehrung004:

Last edited by a moderator:

Ο ρόλος του player είναι κυρίως ΤΙ στέλνει στο Dac... πχ το WD Live TV που έχω, ότι και αν το ταϊσω, αυτό στο dac θα δώσει 16/44.1... οπότε όλα γίνονται downsample...
Νομίζω αυτός είναι ο βασικός ρόλος του player... ας βοηθήσουν και οι υπόλοιποι...

Aν ειναι ΜΟΝΟ αυτο, προς το παρον δεν με πειραζει καθολου, αφου ο,τι εχω ειναι σε 16/44.
(:ernaehrung004: και dawn και ocean και τα παντα ολα.)

Το γεγονός ότι ξανα ανακαλύπτεις τις μουσικές σου Γιώργο ήταν αναμενόμενο και το είχαμε πει.
Μία ακόμα "παρενέργεια" ενός καλού συστήματος είναι ότι με τον καιρό θα διευρύνεις και τους μουσικούς σου ορίζοντες προς και άλλες κατευθύνσεις (εδώ είμαστε...)

Δυό λόγια για τις ερωτήσεις σου (απ'όσα γνωρίζω και έχω δοκιμάσει)
1. αν είναι κάτι που ακούς έως τους 20-30 πόντους απο το ηχείο, απλά ξέχνα το. Λέγεται χις, το προκαλέι ο ενισχυτής και το μειώνει ή αυξάνει το ηχείο ανα´λογα το πόσο ευαίσθητο (db) είναι. Είναι φυσιολογικό και μάλλον το πιο σύνηθες. Αν ακούγεται όμως στη θέση ακρόασης το πιθανότερο είναι να μιλάμε για κάποιο ηλεκτρικό πρόβλημα (τροφοδοσία, γείωση ή κάτι άλλο) που θα σε βοηθήσουν περισσότερο τα τσακάλια στην diy.

2. Το τάισμα γίνεται απο την πηγή. Η πηγή περιλαμβάνει (a) το transport (διαβασμα υλικού... εν προκειμένω τα flac σου) και (b) το dac το οποίο αναλαμβάνει την ψηφιοαναλογική μετατροπή των flac. Άποψή μου είναι ότι η επιρροή αυτών των δύο είναι της τάξης 70/30 %. Μάλιστα το αναλογικό στάδιο του dac μπορεί να παίζει κοντά στο 50% του τελικού αποτελέσματος. Ένα απλώς αξιοπρεπές λοιπόν media player σαν αυτό που έχεις, θα σου κάνει τη δουλειά επαρκώς (λαμβάνοντας υπόψιν ότι και το dac του ενισχυτή σου είναι και αυτό απλώς αξιοπρέπές). Σαφώς η πηγή σου είναι κατώτερη του υπόλοιπου συστήματος, αλλά άποψή μου αρκεί για τη φάση που βρίσκεσαι. Αργότερα το ψάχνεις και αυτό, με δοκιμές κτλ και αποφασίζεις.

3. Αυτό που υπονόησα πριν ήταν τα καλώδια - κυρίως των ηχείων. Πάλι με δοκιμές και ανάλογα αποφασίζεις.
Μετά κοιτάς για κάποιο i/c αναλογικό και τέλος το ψηφιακό. Προτιμώ το coaxial αλλά δεν είναι πανάκια. Εξαρτάται και απο την υλοποίηση των εξόδων/εισόδων, αλλά και την ποιότητα του καλωδίου.

Σε αυτή τη φάση μάθε το σύστημά σου (κυρίως με καλές ηχογραφήσεις θα το κάνεις αυτό) και δες τι παραπάνω θες. Μετά μπορείς να κινηθείς προς αυτή την κατεύθυνση με το λεγόμενο fine tuning (δοκιμές καλωδίων).
Όταν με το καλό μάθεις το σύστημά σου, θα σου φέρω μερικά για δοκιμή και βλέπεις τι θα κάνεις.

:ernaehrung004:

Σ'ευχαριστω φιλε αλλα αν ειναι να διευρυνω τους μουσικους μου οριζοντες προς το Σοτη Βολανη που εμαθα οτι ακους στο δικο σου, καλυτερα να τον πεταξω απο το παραθυρο. (with all due respect):clown:
1. Nαι αυτο που περιγραφεις ειναι νομιζω. Ωραια, απο δω ειμαστε ενταξει.
2. Εν προκειμενω με απασχολει μονο το transport λοιπον καθως τη μετατροπη σε αναλογικο την κανει το dac
του ενισχυτη, ετσι δεν ειναι απο τη στιγμη που του στελνω το σημα ειτε με optical ειτε με coaxial?
Αν λοιπον καταλαβα καλα το ερωτημα μετασχηματιζεται σε: Απο τη στιγμη που προς στιγμην ακουω
αποκλειστικα 16/44.1 flacs, για αυτα και μονο εχει νοημα το να ψαξω και αναμεσα σε αλλα players?
3. Eδω ρωταω καθαρα για τη συνδεση player-ενισχυτη. Αυτο που εχω διαβασει ως προς το θεμα optical-coaxial
ειναι οτι το οπτικαλ δεν εχει απωλειες. Δεδομενης ομως της μικρης αποστασης αναμεσα σε player και ενισχυτη
και των επομενων εξ αυτης μικρων απωλειων, εχει καποιο πλεονεκτημα η χρηση ομοαξονικης αντι για
οπτικαλ?
Για τα καλωδια ηχειων εχω κανει τα κουμαντα μου εκ των προτερων. Τωρα στην πορεια...βλεπουμε.

Aν ειναι ΜΟΝΟ αυτο, προς το παρον δεν με πειραζει καθολου, αφου ο,τι εχω ειναι σε 16/44.
(:ernaehrung004: και dawn και ocean και τα παντα ολα.)

Σ'ευχαριστω φιλε αλλα αν ειναι να διευρυνω τους μουσικους μου οριζοντες προς το Σοτη Βολανη που εμαθα οτι ακους στο δικο σου, καλυτερα να τον πεταξω απο το παραθυρο. (with all due respect):clown:

Ασε και μένα τα ίδια μου έκανε. Είχα βολευτεί με τα δικά μου και μου λέει σταμάτα να ακούς mp3 και το χώρο σου και αξιοποίησε το σύστημα σου.

τις άλλες που είχε έρθει σπίτι τούβαλα αυτό

και με βρήκε με πρόβλημα ανάλυσης / διακριτικότητας σε συνάρτηση με άδειες μεσοχαμηλές.

Ετσι τόχω ρίξει στα έγχορδα ελλείψει σώματος χαμηλά (ετσι μου το είπε έτσι στο λέω).
dirol.gif

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

Ετσι τόχω ρίξει στα έγχορδα ελλείψει σώματος χαμηλά (ετσι μου το είπε έτσι στο λέω).
dirol.gif

Αμαννν. Βαρια κουβεντα ξεστομισε. Δεν ξερω τι σημαινει αλλα για βρισια το κοβω.
Με αυτα τα λογια ακριβως? Οτι δεν εχεις σωμα χαμηλα? Ρε φιλε σα σεξουαλικο υπονοουμενο
μου φαινεται αυτο. Ποιο ακριβως συστημα του δειχνες και σου το ειπε αυτο,
γιατι με βαζετε σε σκεψεις τωρα...

Να το κοιταξεις παντως αυτο που σου βρηκε. Πρεπει να ειναι πολυ καλος στα ιατρικα.
Οταν ειχε ερθει σπιτι μου ειχε κολλησει το αυτι στο τζακι και το ακροαζοταν για μπουμαρισμα.
Την επομενη βλεπω να φερνει και στηθοσκοπιο.

Last edited:
Έχετε χάρη και οι δύο που πήζω (και θα πήζω:grinning-smiley-043) αλλιώς θα σας έλεγα και για τα σώματα και για τα πνευστά και τα έγχορδα...

-bye-

Καλά το γλεντάτε παλληκάρια, αλλά ίσως υπάρχουν και άλλα
μέλη που τους ενδιαφέρει το θέμα της οδήγησης και πως ξεκινάει ένας αρχάριος.

Αν παρατηρήσετε να λείπουν διάφορα από αυτά που ποστάρατε, μην ανησυχήσετε!...

Wellcome to the club...

Οπως σου ειπε ο Νικος.

Κοιτα να δεις... υπαρχει ενα ρητο, garbage in garbage out. Ουσιαστικα δηλαδη, οτι το ταισεις θα παρεις (ως ενα βαθμο).
Με ενα καλυτερο transport οι πιθανοτητες ειναι (αλλα οχι απαραιτητα, γιατι εξαρταται απο πολλους παραγοντες) οτι θα δεις καποια διαφορα.

μεσω coaxial?)

Το αν θα παρεις καλυτερο αποτελεσμα (απο την ινα ή απο το ομοαξονικο) εξαρταται απο την υλοποιηση και μονο με προσωπικο τεστ μπορεις να το διαπιστωσεις.
Εξαρταται ουσιαστικα απο το ποια εισοδος ειναι "καλυτερη" στο dac του ενισχυτη σου.
Λεγοντας δε καλυτερη εννοω σε υλοποιηση αλλα και υλικα. Αυτο ομως δεν ειναι και το πιο ευκολο να διαπιστωσει κανεις απλα κοιταζοντας το μηχανημα. Οποτε η πιο απλη λυση ειναι, αν και ο player σου εχει και ομοαξονικη, να βαλεις ενα ομοαξονικο και να δοκιμασεις.

Μονο μην μπεις στο trip των καλωδιων, απολαυσε τη μουσικη (ακομα και αν ειναι οι Therion... :P )

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Καλά τα κερδίσαμε..Πως τα οδηγούμε?

Wellcome to the club...

Οπως σου ειπε ο Νικος.

Κοιτα να δεις... υπαρχει ενα ρητο, garbage in garbage out. Ουσιαστικα δηλαδη, οτι το ταισεις θα παρεις (ως ενα βαθμο).
Με ενα καλυτερο transport οι πιθανοτητες ειναι (αλλα οχι απαραιτητα, γιατι εξαρταται απο πολλους παραγοντες) οτι θα δεις καποια διαφορα.

Το αν θα παρεις καλυτερο αποτελεσμα (απο την ινα ή απο το ομοαξονικο) εξαρταται απο την υλοποιηση και μονο με προσωπικο τεστ μπορεις να το διαπιστωσεις.
Εξαρταται ουσιαστικα απο το ποια εισοδος ειναι "καλυτερη" στο dac του ενισχυτη σου.
Λεγοντας δε καλυτερη εννοω σε υλοποιηση αλλα και υλικα. Αυτο ομως δεν ειναι και το πιο ευκολο να διαπιστωσει κανεις απλα κοιταζοντας το μηχανημα. Οποτε η πιο απλη λυση ειναι, αν και ο player σου εχει και ομοαξονικη, να βαλεις ενα ομοαξονικο και να δοκιμασεις.

Μονο μην μπεις στο trip των καλωδιων, απολαυσε τη μουσικη (ακομα και αν ειναι οι Therion... :P )

Μπορω να πω οτι με καλυψατε σε μεγαλο βαθμο με τις απαντησεις σας:worshippy:
Για αλλη μια φορα σας ειμαι υποχρεος.
(Αν ειναι οι Therion την απολαμβανεις ακομα περισσοτερο ιεροσυλε)

Aς κανω αλλη μια νεκρανασταση του νηματος, αν και δεν ξερω μηπως επρεπε να ανοιξω αλλο νημα
γι'αυτο στο οποιο θελω τη γνωμη σας.
Ο media player με τον οποιο παιζω μουσικη και ταινιες εχει αυτες τις εξοδους.
http://prohardver.hu/dl/cnt/2011-05/73133/pic/himedia_hd200b_back_b.jpg
To ΗΤ εχει αυτες
http://hexenwald.he.funpic.de/ebay/HT-TZ212_2.JPG
και ο δικαναλος αυτες
http://www.studio-22.com/harman-kardon/images/harman-kardon-hk990-back.jpg
Aυτη τη στιγμη δουλευω με την optical εξοδο του πλειερ και πρεπει καθε φορα που θελω να αλλαξω απο μουσικη σε ταινια και το αντστροφο να βαζω και να βγαζω το καλωδιο απο το samsung στο harman.
Περαν του οτι δεν εχω ορεξη να κανω αυτη τη δουλεια μια δυο φορες τη μερα με ανησυχει και τυχον
φθορα των υποδοχων των ενισχυτων. Μην ξεχναμε οτι οι optical ειναι πλαστικουρες και δεν εχω καμμια ορεξη
να μου μεινουν στο χερι καμμια ωρα. Τη λυση του να στειλω μεσω coaxial στο Harman δεν την εχω χρησιμοποιησει θελοντας να αποφυγω εστω και τις απειροελαχιστες απωλειες ή παρεμβολες που μπορει να
συνεπαγεται αυτο. Σκεφτομουν επισης τη λυση καποιου σπλιτερ με μια εισοδο οπτικαλ και 2 εξοδους
αλλα και αυτο δεν ξερω αν θα ειχε αλλα προβληματα.
Τι λετε λοιπον?

Στείλε coaxial... -bye-

Από το player στέλνεις στον Harman coaxial και οπτική στο home theater.

Eυχαριστω αμφοτερους για την απαντηση. Οπως ειπα εχει περασει ηδη απο το μυαλο μου.
Το μονο που με σταματαει ειναι οτι θελω να δινω το βελτιστο δυνατο σημα στο Harman.
Για το HT δεν με πολυενδιαφερει. Το σαραουντ του το βγαζει, δεν με πολυαπασχολει η ποιοτητα.
Απλα και σε μαγαζια που ρωτησα για καλωδια μου ειπαν οτι το οπτικαλ δινει καλυτερο αποτελεσμα
απο το coaxial. Δεν ισχυει αυτο που εγραψα περι παρεμβολων και απωλειων?
Τη λυση με optical splitter τελος πως θα τη βλεπατε? Εχει δοκιμασει κανεις? Αξιζει τον κοπο?

Απλα και σε μαγαζια που ρωτησα για καλωδια μου ειπαν οτι το οπτικαλ δινει καλυτερο αποτελεσμα
απο το coaxial. Δεν ισχυει αυτο που εγραψα περι παρεμβολων και απωλειων?
Τη λυση με optical splitter τελος πως θα τη βλεπατε? Εχει δοκιμασει κανεις? Αξιζει τον κοπο?

Αυτά θα περιμένω να τα σχολιάσει κανένας δικάναλος... :laugh: