Καλαντα. Ενα εθιμο προς εξαφανιση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλαντα. Ενα εθιμο προς εξαφανιση.

αδόκιμος ο όρος, όταν οι ίδιοι (και όχι άλλοι, ώστε να τίθεται θέμα αντίδρασης) τα ωθούν σε τέτοιες συμπεριφορές.
Εάν είναι έτσι, και εμείς ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού τους μάθαμε, γιατί να αντιδράσουμε (εδώ δόκιμος ο όρος); Είμαστε ανώτεροι δηλαδή από αυτούς για να τίθεται για εμάς τέτοιο ζήτημα, εμείς άνθρωποι και αυτοί ζώα λειτουργούντα ανακλαστικώς;

Σωστός είναι ο όρος , σημαίνει κόντρα στη δράση του να βγάζω τα παιδιά στο δρόμο ( όπως κάνουν κάθε μέρα ) αφού δεν γνωρίζουν άλλη ζωή , αλλά ακόμα και αν γνωρίζουν , το κάνουν από παράδοση και φυσικά για τα λεφτά ...

Δεν συμφωνώ, δεν μιλάμε για Ινδιάνους Τσερόκι.
Αυτό δεν είναι παράδοση. Θα μπορούσαν τουλάχιστον να δεχθούν με χαμόγελο την προσφορά των γλυκών.

Πάντως έχουν όντως εξαφανιστεί τα πιτσιρίκια και δε μου κάθεται καλά αυτό. Η γειτονιά μας δεν είναι και τόσο "αστική", για να πεις ότι εγκυμονεί κινδύνους.

Κρίμα...

Υ.Γ. Να κάνω και μια ερώτηση; Παλιότερα (μιλάμε για κάμποσο) τα κάλαντα δεν τα έλεγαν βράδυ;

Απάντηση: Re: Καλαντα. Ενα εθιμο προς εξαφανιση.

Υ.Γ. Να κάνω και μια ερώτηση; Παλιότερα (μιλάμε για κάμποσο) τα κάλαντα δεν τα έλεγαν βράδυ;

Παλια. πολυ παλια..... Εγω παντως δεν το προλαβα. Οι παπουδες του club (κανενας Νανοπουλος ή κανενας Σουρλας) θα ας πουνε εμπειριες. :flipout::flipout::flipout:

Παλια. πολυ παλια..... Εγω παντως δεν το προλαβα. Οι παπουδες του club (κανενας Νανοπουλος ή κανενας Σουρλας) θα ας πουνε εμπειριες. :flipout::flipout::flipout:

Εχεις δίκιο...
2-3 τά ξημερώματα μαζευόμαστε και τά ´λέγαμε´.Και είμαστε δέν είμαστε 5-6 χρονών...
Πηγαίναμε σέ σπίτια γνωστών κυρίως και όχι σέ καταστήματα και όλοι μάς υποδέχονταν μέ χαρά..
Βεβαια και τότε υπήρχαν μερικοί γρουσούζηδες πού ´κατέβαζαν´τον γενικό γιά να μήν ακούγεται τό κουδούνι-μούχε τύχει-.:flipout::flipout:
Υ.Γ
Από τον παπού γιά να μαθαίνει ο εγγονός...:flipout::flipout:

Μάλιστα, βράδυ Παραμονής προς ανήμερα τα Χριστούγεννα, σωστά;

Ξημερώματα Παραμονής..
Πολλές φορές βέβαια γυρίζαμε μέ περισσότερα γλυκά και λιγότερα φράγκα..
Μην ξεχνάς ότι στά 1966 τό πενηνταράκι είχε αξία γιά τά μόμολα τής εποχής...
Εχω προλάβει και δεκάρες...:blush::flipout::flipout:

καλα ρε σεις 2-3 το πρωι που τα λεγατε στην Λαχαναγορα του Ρεντη?

Στο Μετρό πάντως σήμερα μόνο γυφτάκια έμπαιναν και έλεγαν τα κάλαντα. Αμφιβάλω βέβαια άν για αυτά τα παιδιά τα Χριστούγεννα "λένε" κάτι...
Αφησαν τα φανάρια που ζητιανεύουν και βρήκαν έναν άλλο τρόπο να ζητιανέψουν. Μόλις περάσουν τα Χριστούγεννα θα ξαναγυρίσουν στα καθημερινά τους πόστα.

καλα ρε σεις 2-3 το πρωι που τα λεγατε στην Λαχαναγορα του Ρεντη?

Στήν Καλαματα μεγάλωσα Αρχηγέ..
Οι γονείς μας ξέρανε ότι δέν θα κοιμηθούν πολύ τά ξημερώματα τής Παραμονής..
Μαζεύανε φραγκοδίφραγκα και γλυκά γιά τά παιδιά πού θά έρχονταν να τούς πούν τά κάλαντα..
Οπως και οι άλλοι γονείς μάς περίμεναν μέσα στά ξημερώματα.

ωραια χρονια.....τωρα οπως εγραψαν και αλλα παιδια πριν που να αφησεις παιδι στο δρομο .......

Στη περιοχη μου τα καλαντα τα ελεγαν σημερα κατι "παιδακια" 16-20 χρονων!
Ελληνες φυσικα και μαλιστα πολλες κοπελες. Ενοειται οτι ξεκινησαν να "τα λενε" μετα τις 12 το μεσημερι μια και μαλον θα το ειχαν ξενυχτησει χθες στη γειτονικη αυτοκινηση!!! Ακομα και τωρα (3 το μεσημερι) κουδουνια χτυπανε!

Ενοειται οτι θεωρω τραγικοτατο αυτο το φετινο φαινομενο...

Καποια απο αυτα μου βουτηξαν και τα καπακια απο τις βαλβιδες των ελαστικων του αυτοκινητου(και τις ειχα βιδωσει καλα ρε γαμωτο!) μεσα απο το γκαραζ(ανοιχτο το γκαραζ γιατι θα εφευγα). Και υποτιθεται οτι ειναι και "παιδια" απο καλες οικογενειες τις περιοχης! (εκτος και αν τα ξεβρασε κανενα πουλμαν απο αλλου!)

Οπως και να εχει το συμπερασμα ειναι ενα: Οι σωστοι γονεις της εποχης μας ειναι μαλον ειδος προς εξαφανιση!

Στη περιοχη μου τα καλαντα τα ελεγαν σημερα κατι "παιδακια" 16-20 χρονων!
Ελληνες φυσικα και μαλιστα πολλες κοπελες. Ενοειται οτι ξεκινησαν να "τα λενε" μετα τις 12 το μεσημερι μια και μαλον θα το ειχαν ξενυχτησει χθες στη γειτονικη αυτοκινηση!!! Ακομα και τωρα (3 το μεσημερι) κουδουνια χτυπανε!

Ενοειται οτι θεωρω τραγικοτατο αυτο το φετινο φαινομενο...

Καποια απο αυτα μου βουτηξαν και τα καπακια απο τις βαλβιδες των ελαστικων του αυτοκινητου(και τις ειχα βιδωσει καλα ρε γαμωτο!) μεσα απο το γκαραζ(ανοιχτο το γκαραζ γιατι θα εφευγα). Και υποτιθεται οτι ειναι και "παιδια" απο καλες οικογενειες τις περιοχης! (εκτος και αν τα ξεβρασε κανενα πουλμαν απο αλλου!)

Οπως και να εχει το συμπερασμα ειναι ενα: Οι σωστοι γονεις της εποχης μας ειναι μαλον ειδος προς εξαφανιση!

Παλι καλα που δεν σου πηραν και τα λαστιχα και τις ζαντες μαζι...:flipout:

η σωστη κοινωνια στην εποχη μας ειναι ειδος προς εξαφανιση

του χρονου προτεινω
να τυπωθουν τα καλαντα σε cd και να σταλουν σε γειτονικα σπιτια μαζι με paypal να κανουμε εκει της καταθεσεις μας να τελειωνει το παραμυθι

τα ιδια και εδω (Aγ Παρασκευη)
τρομαξα να ανοιξω την πορτα και μπηκε ενα EMO με μια Trendy πανω κατω 20 χρονων μεφωνη σαν του Shrek αντε τωρα να του πεις μας τα παν αλλοι ...να φας και και κανα shoot για discrimination

η σωστη κοινωνια στην εποχη μας ειναι ειδος προς εξαφανιση

του χρονου προτεινω
να τυπωθουν τα καλαντα σε cd και να σταλουν σε γειτονικα σπιτια μαζι με paypal να κανουμε εκει της καταθεσεις μας να τελειωνει το παραμυθι

τα ιδια και εδω (Aγ Παρασκευη)
τρομαξα να ανοιξω την πορτα και μπηκε ενα EMO με μια Trendy πανω κατω 20 χρονων μεφωνη σαν του Shrek αντε τωρα να του πεις μας τα παν αλλοι ...να φας και και κανα shoot για discrimination

:flipout::flipout::flipout:...ακου paypal..καλο..

ΕΜΟ και Trendy μαζι ? Να το πνευμα των ημερων...και εσεις διαμαρτυρεστε

Εσυ εισουν ο Καγκουρας που περιμενες με τα λεφτα στο χερι ?

Παντως εδω στη Ροδο, σημερα που κατεβηκα στα μαγαζια και ηπια κι ενα καφε, γινοταν χαμος απο τους πιτσιρικαδες στι δρομο και μαλιστα οι περισσοτεροι απο αυτους ηταν και ντυμενοι Αϊ Βασιληδες!!!! Τωρα το ποσοι απο τους μικρους ξερανε τους στιχους...αυτο ειναι αλλο θεμα!
Πηγα για καφε και μου φυγανε κοντα στα 50 απο τα καλαντα :eek::blush: