Κάλεσμα για προστασία πρασίνου τώρα!

McZab

Supreme Member
3 July 2006
4,843
Belleville
Αυτή τη στιγμή κάτοικοι της Κυψέλης έχουν μαζευτεί στη γωνία Πατησίων & Κύπρου προσπαθώντας να προστατεύσουν τα λίγα δέντρα που έχουν απομείνει μετά από την επιδρομή μηχανημάτων! Κόπηκαν 44 δέντρα και ξηλώθηκαν παγκάκια και κούνιες που βρίσκονταν εκεί χρόνια για να γίνει ο χώρος ιδιωτικό πάρκινγκ. Φυσικά η όλη διαδικασία γίνεται με την αρωγή μπάτσων δημοτικών και κρατικών όπως αναμενόταν.
Καλώ όλους τους κατοίκους της περιοχής να σπεύσουν να προφυλάξουν το χώρο πρασίνου που έχει μείνει με κάθε μέσο! Ο δήμαρχος που νοιάζεται για το γήπεδο του ΠΑΟ και την κονόμα του Βωβού θα μας βρει μπροστά του σήμερα και κάθε μέρα! Όλοι τώρα Πατησίων & Κύπρου!
:violent-smiley-030:

Last edited by a moderator:
Eπειδή τα γραπτά μένουν, και το θέμα είναι σοβαρό, καλό θα είναι να αποφεύγονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί, κρίμα είναι να αναγκαστεί κάποιος να το σβήσει για κάτι τέτοιο.

Κάτι πολύ σημαντικό δεν διευκρίνησες. Το οικόπεδο αυτό είναι του δημοσίου? Ή απλά κάποιου που το έχει εκεί χρόνια αναξιοποίητο και αποφάσισε τώρα να το κάνει parking?

Πρέπει να γίνεται σαφής διαχωρισμός σ'αυτό, διότι αν εγώ πχ έχω ένα οικόπεδο στην Κηφισσίας, με αντικειμενική αξία 1δις, στο οποίο τα τελευταία 30 χρόνια που εγώ είμαι στην Αμερική έχουν φυτρώσει δέντρα, δεν έχει κανείς δικαίωμα να μου πει να μην το αξιοποιήσω, εκτός αν μου πληρώσει την αξία του.

Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι η έκταση απλώς "παραχωρήθηκε" από τον Δημο...οπότε καλά κάνετε και φωνάζετε...

Last edited by a moderator:
Πίστεψέ με είμαι μεγάλο παιδί και έχω πλήρη επίγνωση του τί γράφω και πότε.
Οι Moderators ας κάνουν τη δουλειά τους κι εγώ τη δική μου.
Τα στοιχεία μου είναι στη διάθεσή τους και κάποιοι με γνωρίζουν και προσωπικά.

Μετά τις λαμογιές του Πεδίου του Άρεως και την καταπάτηση από τον ΠΓΣ και τον ιδιοκτήτη του, την αλλαγή χαρακτηρισμού ως χώρου πρασίνου του πρώην "Μαρούση" στην Ομόνοια, το γεγονός ότι το γήπεδο της Λεωφόρου παραμένει γήπεδο, τα προσφυγικά παραμένουν αναξιοποίητα ερείπια, και χιλιάδες άλλες μικρές και μεγάλες υποθέσεις δικαιούμαι ως αθηναίος πολίτης να αποκαλώ τον δήμαρχο όπως θέλω και φυσικά να υφίσταμαι και τις συνέπειες. Ας αναλάβουν τώρα έργο οι κάθε λογής υπερασπιστές αυτού και άλλων "πολιτικών ανδρών" όπως κάνουν συνήθως και ας βάλουν εμένα τον "επικίνδυνο" στη θέση μου...

Όσο για την ουσία, φυσικά όπως καταλαβαίνεις ο ντόρος δεν θα γινόταν αν η περιουσία ήταν ιδιωτική. Ο χώρος ήταν δημοτικό πάρκο εδώ και χρόνια. Παραχωρήθηκε σε ιδιωτική εταιρεία για εκμετάλλευση.

Αυτή τη στιγμή πάντως είναι στο σημείο εισαγγελέας και έχει ήδη κατατεθεί μήνυση στον Δ.Α.

Last edited:
Ας αναλάβουν τώρα έργο οι κάθε λογής υπερασπιστές αυτού και άλλων "πολιτικών ανδρών" όπως κάνουν συνήθως και ας βάλουν εμένα τον "επικίνδυνο" στη θέση μου...

Οι διαχειριστές κατηγορίας δεν επέχουν θέση υπερασπιστή κανενός. Ούτε θα εξετάσουμε ποτέ την κριτική που ασκείται, μέσα από τις εδώ συζητήσεις, προς οποιονδήποτε από την άποψη της σκληρότητας της πρώτης.
Εντούτοις η κριτική αυτή θα παρέμενε το ίδιο σκληρή και δίχως τον υβριστικό χαρακτηρισμό που αφαιρέθηκε, ο οποίος και ζήτημα ευθύνης για το παρόν φόρουμ θέτει, αλλά και την επιχειρηματολογία της κριτικής και κατ' επέκταση την ίδια, κατά την ταπεινή μου τουλάχιστον άποψη, αποδυναμώνει.

Δεν υπάρχει λόγος να εκδηλώνεται έτσι εδώ μέσα και η δικαιολογημένη ακόμη αγανάκτησή μας.

Ορίστε και προφητικό δυστυχώς άρθρο της "Ε" με ημ/νία 6/8/2007 με λίστα "εγκλημάτων"...

[...]
Το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει σωρηδόν αποφάσεις για απαλλοτριώσεις χώρων, προκειμένου να γίνουν πάρκα πρασίνου.

Στην πράξη όμως η δημοτική αρχή δηλώνει αδυναμία να καταβάλει τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους, με συνέπεια αυτοί να προσφεύγουν στα δικαστήρια και να πετυχαίνουν τον αποχαρακτηρισμό των εν λόγω χώρων, οι οποίοι εν συνεχεία οικοδομούνται από τους ιδιοκτήτες τους.

Οπως έγινε με τα 8 στρέμματα του κτήματος «ΘΩΝ» στη συμβολή των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Κηφισίας.

Επί δημαρχίας Αβραμόπουλου είχε χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου αλλά ο δήμος δεν προχώρησε στην απαλλοτρίωση με πρόσχημα την έλλειψη χρημάτων (4 δισ. δραχμές τότε), με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας Μπάμπης Βωβός να οικοδομήσει εκεί γιγαντιαίο κτιριακό συγκρότημα.

Οπως έγινε επίσης με τα 2,5 στρέμματα του οικοπέδου «Κατράντζου» στην «καρδιά» της Αθήνας (είχε καεί το 1980).

Το οικόπεδο αυτό είχε απαλλοτριωθεί το 1989, προκειμένου να γίνει πράσινο αλλά πρόσφατα η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου αποφάσισε τον αποχαρακτηρισμό του, δίνοντας άδεια στους ιδιοκτήτες του ακινήτου για την ανέγερση κτιρίου, με το επιχείρημα ότι δεν εξασφαλίστηκε το τίμημα των τριών εκατομμυρίων ευρώ για την απαλλοτρίωσή του. Στις 30/3/2007 εξεδόθη δικαστική απόφαση, με την οποία ανεκλήθη η απαλλοτρίωση χώρου 235 τ.μ. στη συνοικία «Κυπριάδου» στα Ανω Πατήσια, ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής και απεδόθη στον ιδιοκτήτη του, γιατί ο δήμος δεν κατέβαλε το τίμημα της απαλλοτρίωσης. Και ενώ ο ένας μετά τον άλλον οι ελεύθεροι χώροι της Αθήνας «πέφτουν θύματα» του μπετόν, το πιο τραγικό είναι ότι τίθενται εν κινδύνω και οι υπάρχοντες χώροι πρασίνου.

Αίφνης τον Δεκέμβριο του 2006 η δημοτική αρχή αποφάσισε να παραχωρήσει σε ιδιώτη μέρος της έκτασης του πάρκου των 2,5 στρεμμάτων με τους αιωνόβιους φοίνικες στην Κυψέλη (Κύπρου και Πατησίων), προκειμένου να κατασκευαστεί πάρκινγκ αυτοκινήτων. Οπερ σημαίνει ότι είναι άμεσος ο κίνδυνος να κοπούν καμιά πενηνταριά μοναδικά δέντρα.
Το ίδιο συμβαίνει και για ένα κομμάτι του πάρκου των 4 στρεμμάτων στα Πατήσια (στάση Κλωναρίδου), όπου βρίσκεται ο θερινός κινηματογράφος ΑΒ (ο δήμος θέλει να κατασκευάσει εκεί πάρκινγκ).

Στα Σεπόλια έκταση 169 στρεμμάτων είχε δεσμευτεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ για τις ανάγκες κατασκευής του Μετρό.

Οταν κατασκευάστηκε ο σταθμός του Μετρό, αποδεσμεύτηκαν 45 στρέμματα από την εν λόγω έκταση για πράσινο.

Η τότε δημοτική αρχή Αβραμόπουλου, παρ' ότι αποφάσισε η έκταση αυτή να γίνει χώρος υψηλού πρασίνου, δεν τη διεκδίκησε μέχρι τέλους, με συνέπεια να χαρακτηριστεί «οικοδομήσιμη» από το ΥΠΕΧΩΔΕ και να ανεγερθούν εκεί πολυκαταστήματα.

Τον περασμένο Απρίλη ο νυν δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης «κατακεραύνωσε» τους προκατόχους του στο δημαρχιακό θώκο Ντόρα Μπακογιάννη και Δημ. Αβραμόπουλο, για την παρελκυστική τακτική τους στο θέμα των ελεύθερων χώρων πρασίνου, κάνοντας λόγο για «απαλλοτριώσεις στα λόγια και όχι στην πράξη».

Μάλιστα ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Εγώ δεν πρόκειται να λαϊκίσω, δεν πρόκειται να στήσω ταμπέλα που να λέει ότι ο χώρος αυτός απαλλοτριώθηκε επί δημαρχίας Κακλαμάνη για να παίρνω παλαμάκια και όταν έρθει η ώρα να με διαδεχθεί κάποιος, να βρεθεί μπροστά σ' αυτό που έχω βρεθεί εγώ τώρα, που για να γλιτώσω χώρους οι οποίοι απαλλοτριώθηκαν στα λόγια και όχι στην πράξη, χρειάζονται περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ». Καλά τα είπε ο νυν δήμαρχος. Ωστόσο προκύπτει το ερώτημα: ήταν τόσο δύσκολο για τον Δήμο Αθηναίων να διαθέσει τρία εκατομμύρια ευρώ για να σωθούν τα 2,5 στρέμματα του «Κατράντζου» (Σταδίου και Αιόλου) και να γίνουν πράσινο;

Η παρούσα δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι προχωρεί στην καταγραφή των ελεύθερων χώρων της Αθήνας, ώστε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ούτως ή άλλως, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του αστικού και περιαστικού πρασίνου, στην Αθήνα δεν υπάρχει περιθώριο να χαθεί ούτε ένα τετραγωνικό ελεύθερου χώρου.

Και εν προκειμένω δεν αρκούν οι όποιες καλές προθέσεις. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, ώστε να μην γίνουν τσιμέντο οι ελάχιστοι εναπομείναντες ελεύθεροι χώροι.

Οι διαχειριστές κατηγορίας δεν επέχουν θέση υπερασπιστή κανενός. Ούτε θα εξετάσουμε ποτέ την κριτική που ασκείται, μέσα από τις εδώ συζητήσεις, προς οποιονδήποτε από την άποψη της σκληρότητας της πρώτης.
Εντούτοις η κριτική αυτή θα παρέμενε το ίδιο σκληρή και δίχως τον υβριστικό χαρακτηρισμό που αφαιρέθηκε, ο οποίος και ζήτημα ευθύνης για το παρόν φόρουμ θέτει, αλλά και την επιχειρηματολογία της κριτικής και κατ' επέκταση την ίδια, κατά την ταπεινή μου τουλάχιστον άποψη, αποδυναμώνει.

Δεν υπάρχει λόγος να εκδηλώνεται έτσι εδώ μέσα και η δικαιολογημένη ακόμη αγανάκτησή μας.

Δεκτό αν και διαφωνώ. Δεν είναι στις προθέσεις μου η αντιπαράθεση με τους mods.

Προσπαθήστε να το αποτρέψετε με κάθε νόμιμο τρόπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε....................................

Ιδιαίτερα το κέντρο τα χρειάζεται το πράσινο.

Πάρτε μια ιδέα από άλλο ένα "έργο πνοής" της περιοχής και προσπαθείστε να σκεφθείτε ποια είναι η νοοτροπία όχι μόνο του Δήμου Αθηναίων, αλλά συνολικά του Κράτους όταν πρόκειται για θέματα περιβάλλοντος που προσκρούουν σε συμφέροντα. Είτε πρόκειται για 2,5 στρέμματα στην Κυψέλη, είτε για χιλιάδες στην Πάρνηθα ή αλλού, η στάση είναι ίδια.

ΥΓ. Ο μπιιιιιιιπ αντιδήμαρχος μίλησε για 12 δέντρα κομμένα και πλήρη αποκατάσταση μετά το τέλος των εργασιών....:flipout:
Το κορυφαίο όλων είναι ότι αυτή η "νομιμότατη" διαδικασία ξεκίνησε στις 5 το πρωί...Γιατί δεν ξεκίναγε στις 11 να μπορούν όλοι να δουν το θεάρεστο αυτό έργο? Γιατί δεν με ειδοποίησε ο Δήμος όπως κάνει πριν από τις δημοτικές εκλογές με φάκελο στο όνομά μου, να πάω να χειροκροτήσω την προσπάθεια? Αναρωτιέμαι...
Δυστυχώς δεν μπορώ να γράψω εδώ περισσότερες σκέψεις μου...

Attachments

• DSC00677.JPG
    DSC00677.JPG
    100 KB · Views: 31
  • DSC00681.JPG
    DSC00681.JPG
    114.6 KB · Views: 24
  • DSC00685.JPG
    DSC00685.JPG
    115.5 KB · Views: 30
  • DSC00689.JPG
    DSC00689.JPG
    63.9 KB · Views: 20
Last edited:
Συνοδεία αστυνομικών η κοπή των δέντρων
Στην κοπή περίπου 50 δέντρων σε πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πατησίων και Κύπρου, προχώρησε στις 4 ξημερώματα της Δευτέρας, ο δήμος Αθηναίων συνοδεία αστυνομικών.

Ο δήμος προέβη στην ενέργεια αυτή καθώς πρόκειται να δημιουργήσει πάρκινγκ στην περιοχή.

Ο Δήμος ακολουθεί τις νόμιμες διαδικασίες, κόπηκαν μόνο 12 δέντρα και τα υπόλοιπα θα μεταφυτευτούν, υποστήριξε στο ΣΚΑΪ ο αντιδήμαρχος τενχικών υπηρεσιών του Δήμου Χρόνης Ακριτίδης.

Χαρακτήρισε αναγκαίο το έργο δημιουργίας δύο πάρκινγκ στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι η δευτεροβάθμια επιτροπή αρχιτεκτονικού ελέγχου της νομαρχίας Αθηνών, ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην ενέργεια αυτή.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο τακτικός εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου στην Επιτροπή, Θεόδωρος Σεραφείδης εφόσον δεν ακολουθούνται οι αποφάσεις μας, η επιτροπή δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης.

"Δεν είμαστε γλάστρες κανενός" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από το SKAI.gr

Και μονο η ωρα της εναρξης των εργασιων δειχνει την αποκοπη της διοικουσας αρχης απο το λαο.

Απαραδεκτη σταση απο εκλεγμενο απο τον λαο Δημαρχο.

Εισαγγελεας περιβαλλοντος θα επρεπε να θεσπιστει.

Στην απαράδεκτη υπόθεση τού Π.Γ.Σ. που αναφέρει ο Γιάννης και στήν οποίαν συνεβησαν ακριβώς τά ίδια(αστυνομία-κόψιμο δέντρων-τσιμέντωμα)o Πρόεδρος τού εν λόγω Σωματείου παρότι καταδικάστηκε απο τά Δικαστήρια(δεν γνωρίζω πρωτοδίκως ή τελεσίδικα)παραμένει στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και νομίζω και σε μιά Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας..
Τά σέβη μου..........................
Ακολουθεί το σημα τού γνωστού Ιδιωτικού Τηλεοπτικού Σταθμού.........................................

Ανεβάζω και δυο φωτογραφίες με το πώς ήταν πριν την "αναβάθμιση" το παρκάκι.

Το θετικό είναι ότι εκτός του ότι ήδη παίζεται σε όλα τα ραδιόφωνα το θέμα, έχει ενισχυθεί πολύ και η παρουσία του κόσμου η οποία με τη σειρά της προκαλεί και ενίσχυση της παρουσίας των μπάτσων. Όπως είπε και ο Σπύρος το έχουμε ξαναδεί το έργο.

Attachments

• kyprou9.jpg
    kyprou9.jpg
    65.1 KB · Views: 42
  • untitled.jpg
    untitled.jpg
    84 KB · Views: 49
Κοίτα Send, θα σου πω το εξής. Κατοικώ από το σημείο περίπου 200-300 μέτρα. Μέχρι χθες, δημοτικοί υπάλληλοι, το καθάριζαν, φύτευαν και φρόντιζαν τα λουλούδια, τις κούνιες, κτλ. Τώρα αν ξαφνικά, με βάση το γράμμα του νόμου και την τυπολατρία που το Κράτος επικαλείται επιλεκτικά, η περιοχή δεν ανήκει στον Δήμο, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Τα οχήματα που εμφανίστηκαν πάντως δεν ήταν ιδιωτικά αλλά δημοτικά.

Για να μην είμαι υπερβολικός πάντως να πω ότι και τώρα το σημείο έχει αρκετό πράσινο, λαδί για την ακρίβεια...:flipout: Ακολουθεί και απόδειξη!

ΥΓ. Υποκρισία είναι να πνέεις τα μένεα ενάντια σε αυτούς που έκαψαν το πλαστικό χριστουγενιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα και να μη σου καίγεται καρφάκι όταν κόβονται πενήντα πραγματικά δέντρα μπροστά στη μύτη σου...Άντε πίσω στις εκπτώσεις τώρα.

Attachments

• dsc02977.jpg
    dsc02977.jpg
    126.2 KB · Views: 37
Last edited:
κοψτε τα ρε τα παλιοδεντρα!!!!!

τι τα θελετε;;;;;;;

δε χαιρεστε ; θα κανετε και μεγαλη φωτια τωρα στις Αποκριες........

ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ μη μεινει τιποτα ορθιο σε αυτη την πολη.......
και το καλοκαιρι καψτε και τα αλλα!

Τελευταία νέα...

Ο εισαγγελέας που βρίσκεται εκεί δήλωσε ευθαρσώς ότι σήμερα θα πρέπει να γίνει περίφραξη οπότε και αν χρειαστεί θα επέμβουν τα ΜΑΤ για τρίτη φορά με χημικά μέσα στην ημέρα.
Αυτά προς το παρών.
Νεότερα το βράδυ, τώρα πάω να ενισχύσω την παρουσία της γυναίκας μου που μου δίνει ανταπόκριση. Όπλα, παλάσκες και στο παρκάκι...:violent-smiley-030:

Στο ράδιο άκουσα πριν λίγο ότι γίνονται επεισόδεια κ πέφτει ξύλο μεταξύ αστυνομικών κ πολιτών !!

Ας μην αρχίσω κ εγώ τώρα τα κοσμητικά επίθετα για τους δημοτικούς υπάλληλους κ λοιπούς που έκαναν ότι έκαναν κ διέλυσαν αυτή την μικρή αναπνοή στο κέντρο της Αθήνας, γιατί θα πρέπει να με μπανάρω !!!

Κοίτα Send, θα σου πω το εξής. Κατοικώ από το σημείο περίπου 200-300 μέτρα. Μέχρι χθες, δημοτικοί υπάλληλοι, το καθάριζαν, φύτευαν και φρόντιζαν τα λουλούδια, τις κούνιες, κτλ. Τώρα αν ξαφνικά, με βάση το γράμμα του νόμου και την τυπολατρία που το Κράτος επικαλείται επιλεκτικά, η περιοχή δεν ανήκει στον Δήμο, δεν με ενδιαφέρει καθόλου.

Το ρωτώ γιατί φαίνεται για πάρκο πολλών ετών, για να μην ανήκει στο Δήμο και να είναι ακόμη υπό απαλλοτρίωση η έκταση. Εάν πάντως ισχύει το τελευταίο, δεν μπορώ να κατηγορήσω τον ιδιώτη ιδιοκτήτη της, όσο εκείνον που δεν φρόντισε να καταβληθεί η αποζημίωση για τη συντέλεση της απαλλοτρίωσης. Δεν μπορεί να χαίρονται όλοι οι περίοικοι σε βάρος ιδιοκτησίας άλλου δίχως αυτός ο άλλος να αποζημιωθεί, αυτό δεν είναι απλή τυπολατρεία αλλά ουσιαστικότατο ζήτημα, δεν μπορεί να επωμίζεται ο ένας το βάρος για την ωφέλεια του συνόλου. Σε αμφότερες τις περιπτώσεις όμως, έχεις δίκιο για τα όσα κατηγορείς τον δήμο.
Το πράγμα είναι βέβαια ακόμη χειρότερο εάν πρόκειται για περιουσία του Δήμου και ο τελευταίος αποφάσισε την "αξιοποίησή" της με αυτόν τον τρόπο.