Κάλεσμα για προστασία πρασίνου τώρα!

@AKIS96

Καλά τώρα είδα ότι στο quote που έχεις κάνει στα γραφόμενά μου έχεις προσθέσει link στο site της "Aνοιχτής Πόλης".

Ειλικρινά, αν το είχα προσέξει από την αρχή δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σου απαντήσω. Δεν έκανες καν τον κόπο να αναφέρεις ότι το Link δεν είναι δικό μου αλλά δική σου προσθήκη.

Προφανώς έχεις μάθει να είσαι απλά φορέας άλλων απόψεων και να μην "χάνεις το χρόνο σου σχηματίζοντας τη δική σου" όπως δείχνουν και τα γενικότερα, άσχετα σχόλιά σου οπότε και υποθέτεις το ίδιο και για όλους τους άλλους. Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια αγαπητέ, φερέφωνα και παπαγαλάκια ψάξε αλλού να βρεις.

Για το χώρο στάθμευσης στην Τρικούπη από ότι άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο και το ΤΕΕ και ο δήμος έχουν πάρει απόφαση να γίνει χώρος πρασίνου. Η ιστορία ξεκίνησε το 1990 (επί δημαρχίας Έβερτ νομίζω) και το ΤΕΕ πήρε απόφαση να παραχωρήσει το χώρο στο κέντρο της Αθήνας για να πάρει μεταφορά συντελεστή αλλού (νομίζω είναι κοντά στα 2 στρέμματα). Από ότι είπαν στο ραδιόφωνο υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από το 1990 για να γίνει χώρος πρασίνου. Τυπικά δεν βλέπω κάποιο κώλυμα να μην γίνει έστω και με τόσα χρόνια καθυστέρηση ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου εκεί...

Για να διορθώσω και ένα λάθος μου, ο κατηγορούμενος ληστής για τον οποίο έγινε η επίθεση στο Κολωνάκι δεν είναι φυσικά ο Βούγιας αλλά ο Βούτσης.

Re: Απάντηση: Κάλεσμα για προστασία πρασίνου τώρα!

Για το χώρο στάθμευσης στην Τρικούπη από ότι άκουσα το πρωί στο ραδιόφωνο και το ΤΕΕ και ο δήμος έχουν πάρει απόφαση να γίνει χώρος πρασίνου. Η ιστορία ξεκίνησε το 1990 (επί δημαρχίας Έβερτ νομίζω) και το ΤΕΕ πήρε απόφαση να παραχωρήσει το χώρο στο κέντρο της Αθήνας για να πάρει μεταφορά συντελεστή αλλού (νομίζω είναι κοντά στα 2 στρέμματα). Από ότι είπαν στο ραδιόφωνο υπάρχει ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από το 1990 για να γίνει χώρος πρασίνου. Τυπικά δεν βλέπω κάποιο κώλυμα να μην γίνει έστω και με τόσα χρόνια καθυστέρηση ένας μικρός πνεύμονας πρασίνου εκεί...

Παρόλα αυτά και ενώ τα γράφεις πολύ σωστά, από το 90 ο χώρος είναι ιδιωτικό πάρκινγκ και τίποτα δεν εμπόδισε για μια ακόμη φορά την αστυνομία να βρεθεί το Σάββατο το μεσημέρι εκεί, 2-3 διμοιρίες ΜΑΤ μαζί με μια ντουζίνα ασφαλίτες και να κάνουν δυο προσαγωγές από ανθρώπους που εκείνη τη στιγμή φύτευαν δέντρα, άκουγαν μουσική και ενημέρωναν περαστικούς. Χωρίς καμμιά καταγγελία ή διαμαρτυρία κανενός φορέα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κάλεσμα για προστασία πρασίνου τώρα!

Αφού αφιερώνεις κάποιο χρόνο ούτως ή άλλως γιατί δεν ασχολείσαι με την ουσία της δήλωσης και τον στόχο της και ασχολείσαι απλά με τη δικιά μου αναφορά, την υπογραφή και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Αν θεωρείς ότι η δικιά μου στάση και θέση απέναντι στα πράγματα έχει μεγαλύτερη αξία από αυτή του εκλεγμένου δημάρχου Αθηναίων, σε ευχαριστώ αλλά είμαι μετριόφρων και δεν μου αρέσει.
Ασχολήθηκα μέ τή δήλωση τού Δημάρχου πού παρέθεσες (2,5 γραμμές) αλλά καί τά δικά σου σχόλια πού έπιασαν 18 γραμμές..γεμάτες μέ νοηματικές ακροβασίες καί Λαζοπουλικού τύπου χαριτωμενιές..
Δέν απαντάς όμως στίς δικές μου επισημάνσεις αλλά υπεκφεύγεις..ή ίσως απαντάς βιαστικά.

Εννοείται πώς ότι είναι χρωματισμένο στό quote αποτελεί δική μου παρέμβαση..

Όσο γιά τό τελευταίο...από σπόντα έπεσες μέσα, έχω σάν αρχή νά υπερεκτιμώ τόν συνομιλητή μου..

Απάντηση: Re: Κάλεσμα για προστασία πρασίνου τώρα!

Εδώ (σε αυτό το topic) έχουμε να κάνουμε με το πώς αντιμετωπίζονται οι κάτοικοι της Αθήνας από τον "δήμαρχό τους" και πώς οι προσπάθειές τους εξισώνονται και υποβαθμίζονται στο επίπεδου του χουλιγκανισμού όταν η δράση τους για προστασία του πρασίνου και των ζωτικών, ελεύθερων χώρων δεν εξυπηρετεί τα γνωστά συμφέροντα. Προφανώς αυτό το θεωρείς ελλάσονος σημασίας.
Ίσα ίσα πού καί γιά μένα έχει μεγάλη σημασία ή προστασία τού υπάρχοντος πρασίνου εντός καί εκτός τής πόλης μας. Από πού προκύπτει κάτι διαφορετικό??
Μέ τήν προστασία άλλης φύσεως "μπουμπουκιών" έχω πρόβλημα..είναι σαφές?

ΥΓ. Ελπίζω να εγκρίνεις την καινούργια μου υπογραφή. Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων.

...

Nά προσθέσω μάλιστα πώς η διαρκής εμφάνιση τών ´μπουμπουκιών´αυτών ,πού αναφέρει ο Ακης ,αποτελούν τροχοπέδη γιά μαζικότερη συμμετοχή τών Πολιτών σέ πολλά σημαντικά θέματα.
Το ποιούς εξυπηρετούν αυτά τά ´μπουμπούκια´είτε ηθελημένα είτε άθελά τους είναι προφανές,ότι και να πιστεύουν(εάν πιστεύουν σέ κάτι δηλαδή πέρα απο την άσκοπη και τυφλή βία)

Re: Απάντηση: Κάλεσμα για προστασία πρασίνου τώρα!

Nά προσθέσω μάλιστα πώς η διαρκής εμφάνιση τών ´μπουμπουκιών´αυτών ,πού αναφέρει ο Ακης ,αποτελούν τροχοπέδη γιά μαζικότερη συμμετοχή τών Πολιτών σέ πολλά σημαντικά θέματα.
Το ποιούς εξυπηρετούν αυτά τά ´μπουμπούκια´είτε ηθελημένα είτε άθελά τους είναι προφανές,ότι και να πιστεύουν(εάν πιστεύουν σέ κάτι δηλαδή πέρα απο την άσκοπη και τυφλή βία)

+1000

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν και απευθύνομαι και στον AKIS96 και στον Σπύρο όχι μόνο να προσπαθήσουμε να απεμπλέξουμε και να ξεχωρίσουμε τα δύο ζητήματα αλλά να βγάλουμε και το εύκολο συμπέρασμα ότι όποιος προσπαθεί να τα δει σαν ένα, μόνο κάποιο περίεργο συμφέρον εξυπηρετεί.
Τι να θυμηθούμε, τις δηλώσεις για "τους περιφερόμενους μαλιάδες", το τωρινό, από πού να αρχίσουμε; Η σύνδεσή τους θολώνει το τοπίο και τις προθέσεις του καθενός.

Ο σκοπός του νήματος είναι η ενημέρωση και η αφύπνιση γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά θέματα στο άστυ και τις δράσεις γύρω από αυτά.
Δεν είναι (άλλη) μία πολιτική αντιπαράθεση γι αυτό τα σχόλια περί Λαζοπουλικού ύφους και τα συναφή υπονοούμενα απλά τα προσπερνάω.

@AKIS96

Καλά τώρα είδα ότι στο quote που έχεις κάνει στα γραφόμενά μου έχεις προσθέσει link στο site της "Aνοιχτής Πόλης".

Ειλικρινά, αν το είχα προσέξει από την αρχή (όλα τά άλλα δηλαδή τά πρόσεξες?)δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να σου απαντήσω. Δεν έκανες καν τον κόπο να αναφέρεις ότι το Link δεν είναι δικό μου αλλά δική σου προσθήκη.
Δεν διαβάζεις προσεκτικά..όσο προσεκτικά γράφω εγώ τουλάχιστον.
Χρωματισμένες λέξεις υπάρχουν δύο ακόμα, μαζί καί ένα σημείο στίξης (το ερωτηματικό δίπλα σέ άσχετο όνομα)
Τό λίνκ γιά νά καταδείξω τήν ομοιότητα τού χαρακτηρισμού στό πρόσωπο τού Δημάρχου (Κλουζώ-Πουαρώ) καί τίς λέξεις "δημιούργησαν" καί "ήταν" γιά προφανείς λόγους...Αυτά γιατί κάνεις πώς δέν τά βλέπεις?

Προφανώς έχεις μάθει να είσαι απλά φορέας άλλων απόψεων και να μην "χάνεις το χρόνο σου σχηματίζοντας τη δική σου" όπως δείχνουν και τα γενικότερα, άσχετα σχόλιά σου οπότε και υποθέτεις το ίδιο και για όλους τους άλλους. Κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια αγαπητέ, φερέφωνα και παπαγαλάκια ψάξε αλλού να βρεις.
Επιφυλάσσομαι ώς πρός τήν επιστροφή τών χαρακτηρισμών καί σού απαντώ πώς ότι γράφω αποτελεί αποψή μου καί μόνο. Τό αυτό επιθυμώ καί δι' υμάς..
..

Nά προσθέσω μάλιστα πώς η διαρκής εμφάνιση τών ´μπουμπουκιών´αυτών ,πού αναφέρει ο Ακης ,αποτελούν τροχοπέδη γιά μαζικότερη συμμετοχή τών Πολιτών σέ πολλά σημαντικά θέματα. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΩ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ.

Nά προσθέσω μάλιστα πώς η διαρκής εμφάνιση τών ´μπουμπουκιών´αυτών ,πού αναφέρει ο Ακης ,αποτελούν τροχοπέδη γιά μαζικότερη συμμετοχή τών Πολιτών σέ πολλά σημαντικά θέματα. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΑΔΥΝΑΤΩ ΕΓΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΠΡΑΞΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΟ ΤΣΕΠΑΚΙ ΤΟΥ.

Tα μπουμπουκια η αστυνομια τα συντηρει. Σε οποιαδηποτε αλλη σοβαρη χωρα, θα ειχαν συλληφθει. Τωρα για ποιο λογο δεν τα συλλαμβανουν?? Μηπως για τον λογο π αναφερεις??

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν και απευθύνομαι και στον AKIS96 και στον Σπύρο όχι μόνο να προσπαθήσουμε να απεμπλέξουμε και να ξεχωρίσουμε τα δύο ζητήματα αλλά να βγάλουμε και το εύκολο συμπέρασμα ότι όποιος προσπαθεί να τα δει σαν ένα, μόνο κάποιο περίεργο συμφέρον εξυπηρετεί.
Τι να θυμηθούμε, τις δηλώσεις για "τους περιφερόμενους μαλιάδες", το τωρινό, από πού να αρχίσουμε; Η σύνδεσή τους θολώνει το τοπίο και τις προθέσεις του καθενός.

Γιάννης ειναι σαφές πώς υπάρχουν δύο θέματα.
Το πρώτο αφορά στο θέμα πού άνοιξες (κάλλιστα κατά την γνώμη μου)καί στο οποίο εξέθεσα τήν προσωπική μου θέση και σαφώς θεωρώ πώς ο Δήμαρχος τσουβαλιάζει τά πάντα αναπόδεικτα καί ´βολικά´γιά τον ίδιον.
Αν είχε αποδείξεις ας τίς κατέθετε στον Εισαγγελέα χωρίς περαιτέρω ´φωνές´.
Το δεύτερο είναι πώς ,δυστυχώς,στίς διάφορες κινητοποιήσεις εμφανίζονται και αυτοί που προσωπικά θα ονόμαζα ως ´περιθωριακούς´.
Δεν γνωρίζω την προέλευσή τους...
Θεωρώ πώς είναι ένα μείγμα τουρλού ιδαιτέρως καθοδηγήσιμο και εκμεταλλεύσιμο απο κάθε Εξουσία.Δέν προέρχονται μόνον απο την επίσημη εξουσία ,αλλά και απο μερίδα ατόμων πού επιθυμούν να αποτελέσουν πρωτοπορία ,έχοντας θολή ιδεολογία.
Οι δεύτεροι ,ουσιαστικά εμποδίζουν τήν αφύπνιση τού πολίτη και τήν συμμετοχή του.
Δεν το προχωράω στον ρόλο τού indymedia(γιά το οποίο έχω εκφράσει σαφέστατη γνώμη αλλού),γιατί δεν θέλω να παρεμβληθεί στό θέμα σου,πού για μένα κύριο στόχο (από πλευράς σου) έχει την ενημέρωση και αφύπνιση.

Διαδήλωση για τους Ελεύθερους Χώρους

"Κάτω τα χέρια απο τους Ελεύθερους Χώρους. Αυτο-οργάνωση σε όλες τις γειτονιές"

Η ανοιχτή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο πάρκο με τη συμμετοχή εκπροσώπων απο τις συνελεύσεις ελεύθερων χώρων απο όλη την Αττική, όπως το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, την πρωτοβουλία κατοίκων για το Αλσος Παγκρατίου, τις συνελεύσεις για τους λόφους Φιλοπάππου και Στρέφη, τον Ελαιώνα, πρωτοβουλίες της Δυτικής Αττικής, τον Αλιμο κ.α. καλεί όλους σε διαδήλωση τη Δευτέρα στις πέντε το απόγευμα απο το απελευθερωμένο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο της Ναυαρίνου προς το Δήμο Αθηναίων.

Καλούμε τις γενικές συνελεύσεις όλων των πρωτοβουλιών, των απελευθερωμένων δημόσιων ή κοινωνικών χώρων, να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία, ζητώντας απο το Δήμο την παραίτηση του απο τα σχέδια εμπορευματοποίησης, εκμετάλευσης και δόμησης των τελευταίων εναπομείναντων χώρων. Τον χαρακτηρισμό τους σε χώρους υψηλού πρασίνου και την απόδοση τους στους κατοίκους των περιοχών.

Καλούμε ακόμα τους κατοίκους της Αθήνας να προχωρήσουν σε αυτο-οργανωμένες δράσεις υπεράσπισης των χώρων τους. Οι δημόσιοι χώροι κάθε ειδους ανήκουν στους κατοίκους και τους πολίτες της Αθήνας. Η παράδοση τους στην τσιμεντοποίηση και την εκμετάλευση είναι απολύτως απονομιμοποιημένη αφού καταπατά το δικαίωμα μας σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στιον Αστικό χώρο, το δικαίωμα μας στην ύπαρξη, ελάχιστων πλέον, χώρων πρασίνου και το δικαίωμα στην συμμετοχή, την συλλογικότητα και την συνδιαμόρφωση της κοινής μας ζωής στον δημόσιο χώρο.

Καλούμε άτομα και συλλογικότητες να διαδηλώσουν μαζί μας εκφράζοντας και μεταφέροντας τις ιδιαίτερες αντιλήψεις, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες τους. Κυρίως όμως καλούμε όλους να αναλάβουν δράση στους χώρους κατοικίας τους, μετατρέποντας τους απο χώρους εκμετάλευσης, σε χώρους ζωής, έκφρασης και δημιουργίας.

Οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε όλους. Δεν τους εκχωρούμε. Δεν τους διαπραγματευόμαστε

Εμείς, εδώ και τώρα για όλους εμάς !

(Από το blog του ελευθερου, αυτοδιαχειριζομενου παρκου,στη συμβολη των οδων Ναυαρινου και Χαριλαου Τρικουπη)

Attachments

• afisa2.jpg
    afisa2.jpg
    119 KB · Views: 1
Last edited:
Χωρίς σχόλια παραθέτω δήλωση χθεσινοβραδυνή που θέτει νεά όρια στη λέξη θράσος...

Με μια ατάκα-«φωτιά» για διαδηλωτές που«θέλουν να μιμηθούν τους παρακρατικούς δολοφόνους του Γρηγόρη Λαμπράκη», αλλά και την επίσημη ανακοίνωση τής εκ νέου υποψηφιότητάς του στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας το 2010, επισφράγισε τον απολογισμό της διετούς πλέον θητείας του ο δήμαρχος Αθηναίων κ.

Ν. Κακλαμάνης - «γενέθλια» τα οποία γιόρτασε χθες βράδυ, με εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η δήλωση που επισκίασε τον απολογισμό παραλλήλιζε στην ουσία διαδηλωτές με παρακρατικούς και τον δήμαρχο με τονΓρηγόρη Λαμπράκη, προκαλώντας την αντίδραση της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Ανοιχτή Πόλη» που έκανε λόγο για«ατόπημα και αστοχία μεγάλου μεγέθους» .

Σε επεξήγηση, λίγες ώρες αργότερα, ο κ. Κακλαμάνης αποσαφήνισε πάντως ότι οι αντισυγκεντρώσεις σε εκδηλώσεις θεσμικών φορέων όπως ο Δήμος Αθηναίων «παραπέμπουν σε άλλες εποχές».

Η συγκέντρωση- περίπου 100 ατόμων- την ώρα της εκδήλωσης έξω από το Μέγαρο Μουσικής δεν απέτρεψε τον δήμαρχο από το να επαναλάβει τη θέση του για ομηρεία της Αθήνας από οργανωμένες μειοψηφίες, αλλά και να καταστήσει σαφές ότι«δεν υπάρχει τίποτε πιο υποκριτικό από την επίκληση της Δημοκρατίας για την υπονόμευσή της».

Στο ολιγόλεπτο βίντεο, με τους βασικούς άξονες της πολιτικής του τα δύο αυτά χρόνια, ο κ. Κακλαμάνης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κοινωνικό έργο, τις απαλλοτριώσεις και τις πρωτοβουλίες του σε σχέση με το περιβάλλον, στο πλαίσιο ενός«νοικοκυρεμένου δήμου» , συνεπούς προς τις δανειακές υποχρεώσεις του, και με σπάνια- σε ευρωπαϊκό επίπεδο- πιστοληπτική ικανότητα, με τη βούλα του διεθνούς οίκου Μoody´s. «Σε δύο χρόνια έχουν γίνει τόσες απαλλοτριώσειςόσες δεν έγιναν από τη Μεταπολίτευση»σημείωσε ο δήμαρχος για τα 125 στρέμματα που έχουν ήδη εξοφληθεί, κυρίως στο πλαίσιο της Διπλής Ανάπλασης.

Με έμφαση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, στην Αθηναϊκή Αγορά, στο Ιδρυμα Αστέγων ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι έχει δεχθεί τα συγχαρητήρια του (αυστριακού) προέδρου των ευρωπαίων δημάρχων για το δίκτυο πρόνοιας της Αθήνας- το συνέδριο των οποίων μάλιστα θα διεκδικήσει να διεξαχθεί το 2012 στην ελληνική πρωτεύουσα.

Ο ίδιος έκανε λόγο για πλήρη δικαίωση των περυσινών ενεργειών του ως προς το Θέατρο του Λυκαβηττού, η τύχη του οποίου δεν είναι εξασφαλισμένη ούτε για το εφετινό καλοκαίρι, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι«ο ΠΑΟ θα αποκτήσει νέο γήπεδο-κόσμημα στον Βοτανικό, και η Αθήνα δύο μητροπολιτικά πάρκα».

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ | Πέμπτη 9 Απριλίου 2009
TO BHMAOnline

ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΓΚΡΙΝΗ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Η ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ Η ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΣ ΠΑΝΥΒΛΑΞ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.