Καλή WiFi IP Camera?

Re: Καλη wifi IP Camera?

με το γράφει εννοώ σαν καταγραφικό , δικό μου λάθος. Για να δεις αν έγινε κατι την ώρα που έλειπες. Επίσης έχει και software μαζί?

Απάντηση: Καλη wifi IP Camera?

Αν εχεις αφησει ανοιχτο το pc, θα γράψει κανονικά.
Μεσα απο τον browser γινεται ο ελεγχος

Re: Καλη wifi IP Camera?

Μπορεί να δουλέψει και με android κινητό ?

Δηλαδή να μπορείς να την κουνάς μέσω κάποιας εφαρμογής android ?

Απάντηση: Re: Καλη wifi IP Camera?

Μπορεί να δουλέψει και με android κινητό ?

Δηλαδή να μπορείς να την κουνάς μέσω κάποιας εφαρμογής android ?

Ναι υπάρχει το icam για android
Επισης υπάρχει και το ip camera player για java κινητα.

Παρέλαβα χθες την ali2 cam που ανέφερα παλαιότερα.
Ο λόγος ήταν γιατί τα χρώματα της foscam δεν με ικανοποιούσαν και η ali2 είχε κύκλωμα για να κόψει το IR φίλτρο στο φως της ημέρας.
Από ποιότητα κατασκευης η foscam ειναι καλύτερη.
Αυτό το μαυρο ματ με την αισθηση βελούδου που έχει, την κάνει πιο ακριβη σαν καμερα.
Η ali2 εχει ένα απλό πλαστικό όχι κατι ιδιαιτερο.
Η ποιότητα εικόνας στα χρώματα όμως ειναι η μέρα με την νύχτα με κυριαρχο την ali2.
Είχα ανεβάσει μία φωτό παλαιότερα της foscam.
Ανεβάζω πάλι καποιες και νούργιες για να δείτε την σύγκριση.
Οι δοκιμές έγιναν το βράδυ με φως της λάμπας.
Στις φωτό που είναι μαζί και οι 2 κάμερες, αριστερά είναι η foscam και δεξια η Ali2

Attachments

• Foscam.jpg
    Foscam.jpg
    38.8 KB · Views: 80
  • Ali2.jpg
    Ali2.jpg
    41.5 KB · Views: 81
  • Foscam-Ali2.jpg
    Foscam-Ali2.jpg
    38.4 KB · Views: 79
  • Foscam-Ali2_.jpg
    Foscam-Ali2_.jpg
    35.9 KB · Views: 72

Αν δεν κανω λαθος και η foscam εχει on/off για το Infrared.
Επισης, η εικονα της μου φαινεται καμμενη. Εχεις ρυθμισει σωστα brightness/contrast?

Η foscam (η 8918) έχει on/off για τα IR leds, το IR φίλτρο όμως παραμένει και δίνει αυτά τα αφύσικα χρώματα σε φως ημέρας ή λάμπας πυρακτώσεως (με λάμπες φθορισμού τα πάει καλύτερα).
Η ali2 είναι σαν την προηγούμενη Foscam (8908), οπότε, λογικά, δεν θα έχει δυνατότητα on/off στα IR leds.Έχει όμως καλύτερο φακό και κύκλωμα αφαίρεσης του IR φίλτρου, γι'αυτό και πρέπει να έχει καλύτερη εικόνα, τόσο σε ευκρίνεια, όσο και σε χρώματα.

Επειδή την έχω παραγγείλει κι εγώ(την ali2), για τους πιο πάνω λόγους (έχω ήδη μια Foscam FI8918W) θα ήθελα να ρωτήσω, αν ισχύει το ότι δεν έχει on/off για τα IR leds, πόσες μέρες έκανε να έρθει και αν πέρασε τελωνείο.
Ευχαριστώ.

Εχει on/off αλλα δεν έχει IR cut για το φίλτρο.
Αυτό είναι το σημαντικό.
Το on/off ειναι απλά για να ενεργοποιεί τις υπέρυθρες.
Την εικόνα την άφησα ετσι γι ανα σας δείξω με τις ιδιες συνθηκες φωτισμου πως δείχνει η μία κάμερα και πως η αλλη.

Αν δεν κανω λαθος και η foscam εχει on/off για το Infrared.

To on/off είναι για να ενεργοποιεί απενεργοποιεί. Το θέμα είναι να βγαίνει τελείως το φίλτρο του infrared μπροστά από τον φακό για να μην επηρεάζονται τα χρώματα.

Το θέμα του καμμένου λευκού όλες το έχουν. Δεν έχουν πολλαπλά σημεία φωτομέτρησης με αποτέλεσμα να βγαίνουν άλλα ντ' άλλων όταν υπάρχουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ πολύ φωτισμένες περιοχές και πολύ σκοτεινές.

Εννοείται ότι υπάρχουν κάμερες με smart επεξεργασία όπως το λένε, αλλά δεν κάνουν 50 ευρώ.....

Η foscam (η 8918) έχει on/off για τα IR leds, το IR φίλτρο όμως παραμένει και δίνει αυτά τα αφύσικα χρώματα σε φως ημέρας ή λάμπας πυρακτώσεως (με λάμπες φθορισμού τα πάει καλύτερα).
Η ali2 είναι σαν την προηγούμενη Foscam (8908), οπότε, λογικά, δεν θα έχει δυνατότητα on/off στα IR leds.Έχει όμως καλύτερο φακό και κύκλωμα αφαίρεσης του IR φίλτρου, γι'αυτό και πρέπει να έχει καλύτερη εικόνα, τόσο σε ευκρίνεια, όσο και σε χρώματα.

Επειδή την έχω παραγγείλει κι εγώ(την ali2), για τους πιο πάνω λόγους (έχω ήδη μια Foscam FI8918W) θα ήθελα να ρωτήσω, αν ισχύει το ότι δεν έχει on/off για τα IR leds, πόσες μέρες έκανε να έρθει και αν πέρασε τελωνείο.
Ευχαριστώ.

Με πρόλαβες.

Δεν έχει on/off για τα IR leds, αλλά αυτο με το on/off δεν το χρησιμοποίησα ποτε και στην foscam. Μόνο κατα το απόγευμα έκανε κάποια δουλεια που ενω είχε φως, εσβηνες τα led για να είναι καλύτερη σε χρώματα η εικονα.
Στην Ali2 δεν χρειάζεται γιατι τα χρωματα ειναι σαφως καλυτερα.

12/2/2011 την εστειλε και μου ηρθε χθες 22/2.
Kανενα πρόβλημα με τελωνείο γιατι την στελνει ως gift.
Μου το ξεκαθαρισε και στο εμαιλ.

Δεν έχει on/off για τα IR leds, αλλά αυτο με το on/off δεν το χρησιμοποίησα ποτε και στην foscam.

Ωπα αυτό είναι σημαντικό.

Μπορεί εσύ να μην το χρησιμοποίησες, αλλά είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο το infrared το βράδυ. Βλέπεις κανονικά (μέχρι τα 8 μέτρα περίπου απόσταση) ενώ στον χώρο δεν μπορείς να κουνηθείς από το σκοτάδι.

Προσωπικά προτιμώ αυτό το feature παρά το χρώμα.

Και είπαμε: αν τα θέλουμε όλα πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη πιό βαθιά.

Μαλιστα... δεν το ηξερα αυτο με το ir φιλτρο..
Παντως, για 50 τοσα ευρω, και πολλα κανει η καμερουλα.

Δυστυχως δεν εχω iphone για να ξερω.
Παντως οπως βλεπεται στις φωτο συνδεσα την ali2 ως 2η καμερα με το Web UI της foscam και επαιξε κανονικα.

Το web UI της ali2 ειναι σχεδόν το ίδιο. οι ρυθμίσεις του admin ειναι ολοιδιες.
Απλα όταν μπάινεις για να κάνει sign in σου έχει και μια 3η επιλογη για κινητα, όπου απλά μπαινοντας με τον explorer του κινητου σου δειχνει snapshot motion

Σας δείχνω και 2 snapshot που εβγαλα χθες.

Attachments

• Foscam_.jpg
    Foscam_.jpg
    21.1 KB · Views: 65
  • Ali2_.jpg
    Ali2_.jpg
    30.5 KB · Views: 68
Last edited:

Με πρόλαβες.

Δεν έχει on/off για τα IR leds, αλλά αυτο με το on/off δεν το χρησιμοποίησα ποτε και στην foscam. Μόνο κατα το απόγευμα έκανε κάποια δουλεια που ενω είχε φως, εσβηνες τα led για να είναι καλύτερη σε χρώματα η εικονα.
Στην Ali2 δεν χρειάζεται γιατι τα χρωματα ειναι σαφως καλυτερα.

12/2/2011 την εστειλε και μου ηρθε χθες 22/2.
Kανενα πρόβλημα με τελωνείο γιατι την στελνει ως gift.
Μου το ξεκαθαρισε και στο εμαιλ.
Ωραία! Για να τη δούμε κι αυτή, όταν έρθει!
Το καλό με αυτές τις κάμερες, που έχουν παρόμοια firmware, είναι ότι τις αναγνωρίζει από το Multi device και μπορείς να τις βλέπεις όλες μαζί, έστω κι αν δεν είναι ίδια μάρκα (έχω και μία Apexis και την αναγνωρίζει).
Αντίθετα μια TP Link που έχω δεν την αναγνωρίζει.

Μπορεί εσύ να μην το χρησιμοποίησες, αλλά είναι ΠΟΛΥ χρήσιμο το infrared το βράδυ. Βλέπεις κανονικά (μέχρι τα 8 μέτρα περίπου απόσταση) ενώ στον χώρο δεν μπορείς να κουνηθείς από το σκοτάδι.

Με μπερδεψες
Στην ali2 είναι αυτοματο οπως και στην foscam που ειχα.
Δηλαδη όταν πέφτει το φως αναβουν αυτοματα τα led.
Οι φωτο που εβγαλα στο προηγουμενο post (οι μαυροασπρες) ειναι εντελως σκοταδι

Infrared έχει, απλά δεν μπορείς να το κλείσεις (να σβήσεις τα λαμπάκια) από το μενού, όπως στη Foscam FI8918W.