Καλή WiFi IP Camera?

Απάντηση: Καλη wifi IP Camera?

Εχω μόνο μία κάμερα επομένως δεν το έχω κάνει στην πράξη να δω πως δουλεύει.
Νομίζω μία θα είναι η πόρτα πάντα. Και θα πρέπει να ανοίξεις στο router 3 θέσεις: την ίδια πόρτα αλλά για 3 διαφορετικά IP.
Ετσι χτυπώντας από έξω το link που χτυπάς και τώρα για μία κάμερα, αυτό θα "τραβάει" αυτόματα και τα IP που είναι συνδεμένα με αυτή την πόρτα. Επομένως όταν ανοίξεις π.χ. τον ΙΕ αυτό θα φέρει όλα τα IP που είναι συνδεδεμένα στην συγκεκριμένη πόρτα, άρα με έναν ΙΕ ανοικτό θα βλέπεις όλες τις κάμερες (νομίζω ότι αυτό είναι και το σωστό).
Ετσι το καταλαβαίνω θεωρητικά. Αν βάλεις ξεχωριστή πόρτα για κάθε IP τότε θα βλέπεις μία-μία τις κάμερες και πρέπει να χτυπάς τρία links και να έχεις τρία ΙΕ ανοικτά για να τις βλέπεις όλες.

Για πειραματίσου και πες μας.

Last edited:

Νομίζω μία θα είναι η πόρτα πάντα. Και θα πρέπει να ανοίξεις στο router 3 θέσεις: την ίδια πόρτα αλλά για 3 διαφορετικά IP.
Ετσι χτυπώντας από έξω το link που χτυπάς και τώρα για μία κάμερα, αυτό θα "τραβάει" αυτόματα και τα IP που είναι συνδεμένα με αυτή την πόρτα. Επομένως όταν ανοίξεις π.χ. τον ΙΕ αυτό θα φέρει όλα τα IP που είναι συνδεδεμένα στην συγκεκριμένη πόρτα, άρα με έναν ΙΕ ανοικτό θα βλέπεις όλες τις κάμερες (νομίζω ότι αυτό είναι και το σωστό).
Ετσι το καταλαβαίνω θεωρητικά. Αν βάλεις ξεχωριστή πόρτα για κάθε IP τότε θα βλέπεις μία-μία τις κάμερες και πρέπει να χτυπάς τρία links και να έχεις τρία ΙΕ ανοικτά για να τις βλέπεις όλες.

Ευχαριστώ Τάσο για την βοήθεια.Εεεε βλέπεις βρήκα τον χαζο-κινέζο που τις είχε φτηνά-ασχέτως αν της έστειλε με DHL,και θα πλήρωνα τελωνείο τα μαλλιά της κεφαλής μου-και πήρα 3..χαχαχα.Any way θα κάνω δοκιμές και θα αναφέρω.Μην νομίζεις ούτε με την μία δεν έχω δει ακόμα απ'έξω.Να σε ρωτήσω κάτι ακόμα.Την πόρτα 80 που έχει αρχικά πρέπει να την αλλάξω και αυτήν από το μενού της?Σε ρωτάω γιατί όταν την άλλαξα δοκιμαστικά,και πήγα να δω από μέσα,με IE βάζοντας το αρχικό user-admin,η σελίδα δεν άνοιγε.Κάτι λάθος κάνω...αλλά που θα πάει :award:

Αν την αλλαξεις μεσα στην καμερα, πρεπει να την δηλωσεις και στο port forward στο router
Και στον ΙΕ να γράψεις την ip σου και μετα :και τον αριθμο της πορτας

Re: Καλη wifi IP Camera?

Κάθε κάμερα το δικό της Port.

Για παράδειγμα
Κάμερα 1 192.168.1.100 NAT port 8080
Κάμερα 2 192.168.1.110 ΝΑΤ port 8081
Κάμερα 3 192.168.1.120 ΝΑΤ πορτ 8082

Σημερα παρελαβα κι εγω την κάμερα.
Όλα καλά, μπαίνω με την static ip, ακόμα και από το κινητο μου με ενα java πρόγραμμα που βρήκα γιατί δυστυχώς το icam δεν έχει βγει στο λειτουργικό μου.
Επειδή είχα παίξει παλιότερα με αυτην την καμερα http://cgi.ebay.co.uk/Edimax-Wirele...30507003016?pt=UK_Gadgets&hash=item4cf3c0a488

δυστυχως δεν εμεινα τοσο ικανοποιημένος με την foscam.
Το μονο μειονέκτημα της edimax είναι ότι δεν έχει Night vision.Κατά τ αλλα και video σε mpeg4 γράφει και σου στέλνει video σε mail, υποστηριζει ψηφιακο zoom και γενικα εχει πιο ωραιο web interface. Η εικόνα της κορυφη !!!

Το πρόβλημα με την foscam είναι η ποιότητα εικόνας. Τα χρώματα είναι πολύ χάλια. Έτσι είναι και σε σας;
Περίμενα να έχει τουλάχιστον ιδια εικονα με μια φθηνη web cam που εχω.
Η ποιότητα κατασκευης ειναι αρκετα καλη με αυτο το μαυρο ματ υλικο, αλλά αυτά τα χρωματα ειναι αστα να πανε.
Φοραω φανταστειτε ενα πρασινο σκουρο πουλοβερακι και μου το εμφανιζει γκριζομπλε σε δωματιο που φωτιζεται με μια 100αρα λαμπα.
Μπορείτε να μου στείλετε μια φωτο απο την δικη σας καμερα για να δω αν η δικη μου εχει πρόβλημα (αν και δεν νομιζω γιατι πηρα 2 για εναν φιλο επισης και παιζει ακριβως το ιδιο) ή κάτι πάει στραβά.
Απλά επειδή δεν το έχει αναφέρει κανένας λέω μηπως είναι μουφα οι δικες μου καμερες.
Από εδω ψωνισα http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260681475326&ssPageName=ADME:X:RTQ:IE:1123
Δυστυχώς τα χρώματα έτσι είναι λόγω του φίλτρου για τις υπέρυθρες, το οποίο δεν απομακρύνεται από το φακό όταν βλέπεις με κανονικό φωτισμό, αφού η κάμερα είναι, κυρίως, για χρήση σε σκοτάδι.
Έτσι κι αλλιώς με τόσα χρήματα που κοστίζει κάνει πάρα πολλά.
Στην Ελλάδα για κάμερα με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά θες κανένα 200άρι, οπότε ότι πληρώνεις παίρνεις.

Καλησπέρα.Και οι 3 δικές τους πόρτες και port forward στο router ok.Στην επιλογή DDNS Service Settings τι βάζω?Στο DDNS Service βάζω:DynDns.org(dyndns)?

DDNS User:Το user name που έχω
DDNS Password:το pass που έχω
DDNS Host:Εδώ τι βάζω?
Re-Update Ignoring All Errors το τσεκάρω η όχι?Ευχαριστώ

Καλησπέρα.Και οι 3 δικές τους πόρτες και port forward στο router ok.Στην επιλογή DDNS Service Settings τι βάζω?Στο DDNS Service βάζω:DynDns.org(dyndns)?

DDNS User:Το user name που έχω
DDNS Password:το pass που έχω
DDNS Host:Εδώ τι βάζω?
Re-Update Ignoring All Errors το τσεκάρω η όχι?Ευχαριστώ
Αν μπεις στο λογαριασμό σου στο Dyndns, θα δεις το Hostname που έχεις δηλώσει.
Αυτό βάζεις στο Host.

Δυστυχώς τα χρώματα έτσι είναι λόγω του φίλτρου για τις υπέρυθρες, το οποίο δεν απομακρύνεται από το φακό όταν βλέπεις με κανονικό φωτισμό, αφού η κάμερα είναι, κυρίως, για χρήση σε σκοτάδι.

Η άλλη κάμερα που δίνει ο τύπος πάντως στο λινκ που έδωσα, ενω κοστίζει το ίδιο έχει πολύ καλύτερα χρώματα.
Εκτός αν έχει βάλει καμία άλλη και μας κοροιδευει.

Η άλλη κάμερα που δίνει ο τύπος πάντως στο λινκ που έδωσα, ενω κοστίζει το ίδιο έχει πολύ καλύτερα χρώματα.
Εκτός αν έχει βάλει καμία άλλη και μας κοροιδευει.
Ή αν έχει βγάλει το φίλτρο για τις υπέρυθρες.
Μια sony κάμερα παλιά που έχω έχει και δυνατότητα για νυχτερινή λήψη με υπέρυθρες.Όταν μπαίνει το φίλτρο για τις υπέρυθρες (γιατί σε αυτή μετακινείται, ανάλογα με τη λειτουργία) τα χρώματα είναι όπως στη foscam.
Η άλλη κάμερα που δίνει ο τύπος είναι σαν το προηγούμενο μοντέλλο της foscam, ίσως με καλύτερο φακό.Φακούς βρίσκεις να αγοράσεις σε διάφορα μεγέθη και ποιότητες.

Last edited:

Καλημέρα.Πείραμα Νο1:Η θεωρία σου Τάσο είναι σωστή.Με 3 διοφορετικές πόρτες για τις 3 κάμερες,θέλει 3 links και 3 ανοικτά IE.

Στο ΣΚ πάμε για το πείραμα Νο2:Ίδια πόρτα και για τις 3 κάμερες,με 1 IE ανοιχτό,και αναφέρω.

Στο ΣΚ πάμε για το πείραμα Νο2:Ίδια πόρτα και για τις 3 κάμερες,με 1 IE ανοιχτό,και αναφέρω.
Δεν γίνεται στην ίδια πόρτα.
Αν οι κάμερες είναι ίδιας μάρκας (πχ foscam) πας στις ρυθμίσεις, ως administrator και επιλέγεις Multi device settings.εκεί καταχωρείς όλες τις κάμερες (που τις έχεις σε διαφορετική πόρτα) και τις βλέπεις όλες μαζί ή μία μία (με τον Internet explorer πάντα).

Last edited:

Αν οι κάμερες είναι ίδιας μάρκας (πχ foscam) πας στις ρυθμίσεις, ως administrator και επιλέγεις Multi device settings.εκεί καταχωρείς όλες τις κάμερες (που τις έχεις σε διαφορετική πόρτα) και τις βλέπεις όλες μαζί ή μία μία (με τον Internet explorer πάντα).

Έχεις δίκιο.Το δοκίμασα πριν από λίγο στο linksys που έχω ρούτερ και δεν το δέχεται,3 ip με ίδια πόρτα.Ναι foscam είναι και οι 3,και πήγα ως admin στο Multi device settings,και ήδη τις είχα με διαφορετικές πόρτες,και δεν τις πείραξα.Έκανα port forward μία πόρτα,που θα ανοίγω έξω μετά το name.dyndns.com:πόρτα,και με τον IE φαντάζομαι ότι θα μπορώ να τις δω όλες.Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

Και ποιά πόρτα από τις τρεις χτυπάς απ' έξω;

Εγώ θα χτυπήσω αυτήν που άνοιξα στο ρούτερ,με τις κάμερες να έχουν οι 2 από τις 3 άλλη πόρτα,και θα δω τι γίνεται,και αν γίνεται..Έτσι δεν μπορώ να κάνω τον μάντη...και θα αναφέρω.

Όποια χτυπήσεις, αυτή θα τη δείχνει ως νούμερο ένα και τις άλλες θα πρέπει να τις προσθέσεις σαν multidevice.
Αν έχετε δικό σας κομπιούτερ στην άλλη διεύθυνση από την οποία βλέπετε, περάστε και στα δύο (στου σπιτιού και στο άλλο) το Teamviewer για να κάνετε τις δοκιμές σας σε πραγματικό χρόνο (να βλέπετε και να χειρίζεστε την επιφάνεια εργασίας του άλλου).

Όποια χτυπήσεις, αυτή θα τη δείχνει ως νούμερο ένα και τις άλλες θα πρέπει να τις προσθέσεις σαν multidevice.
Αν έχετε δικό σας κομπιούτερ στην άλλη διεύθυνση από την οποία βλέπετε, περάστε και στα δύο (στου σπιτιού και στο άλλο) το Teamviewer για να κάνετε τις δοκιμές σας σε πραγματικό χρόνο (να βλέπετε και να χειρίζεστε την επιφάνεια εργασίας του άλλου).

Καλή η ιδέα σου.Το έχω και στο κομπιούτερ της δουλειάς,και στο σπίτι,και δεν το είχα σκεφτεί,και σκεφτόμουν ποιό φίλο μου να πάρω να δω αν με βλέπει..:music-smiley-005:

Την έχει σετάρει κάποιος με το motion detection ώστε να γράφει στο σκληρό όποτε ανιχνεύει κίνηση;
Εγώ πάντως δε βρήκα επιλογή για εγγραφή σε σκληρό...

Re: Απάντηση: Καλη wifi IP Camera?

Την έχει σετάρει κάποιος με το motion detection ώστε να γράφει στο σκληρό όποτε ανιχνεύει κίνηση;
Εγώ πάντως δε βρήκα επιλογή για εγγραφή σε σκληρό...

Θα βρήκες φαντάζομαι (δε ξέρω τη συγκεκριμένη κάμερα) επιλογές να στέλνει φωτογραφίες μέσω e-mail και ftp.
Απλά στήνεις ένα ftp server σε ένα pc και μέσω ftp αποθηκεύεις τα alert-photos.

Το πρόσεξα αλλά πολλή φασαρία έχει...απλά ήθελα να γράφει απ`ευθείας στο τοπικό pc.

Γραφει κανονικά σε σκληρο.
Εκεί που φτιάχνεις τους user σου λέει που αποθηκεύονται τα αρχεια