Καλημέρα με κάτι όμορφο

Δεν θα το κρύψω οτι χαίρομαι ιδιαίτερα που είσαι από την πόλη μας και πολύ χαίρομαι που ακούω για τις όμορφες εμπειρίες που έζησες εδώ!!! :ernaehrung004: Τέρας το λάστιχο!

Αυτό με τα λάστιχα το έχω ακούσει από φίλους που ζουν έξω. Μου έχουν δε πει ότι σε σκανδιναβικά κράτη καθώς και σε Ελβετία είναι παράνομο να κυκλοφορείς με λάστιχα που δεν αντιστοιχούν στις συνθήκες καιρού.

Εδώ που ρώτησα τελευταία φορά που άλλαξα λάστιχα τα παιδιά στο βουλκανιζατέρ μου είπαν να μην ασχοληθώ γιατί η μαλακή γόμα που έχουν τα χειμερινά στην Ελλάδα λιώνουν πολύ γρήγορα και δεν είναι οικονομικό.

Με συμβούλεψε οτι θα μου βγει φθηνότερα αν την 1 εβδομάδα τον χρόνο που έχει κακό καιρό δε χρησιμοποιώ το αμάξι. Έχω ακούσει από φίλο και ένα κόλπο ότι αν βρεθείς σε βαθύ χιόνι και κολλήσεις με ακατάλληλα λάστιχα μπορείς προσωρινά να ξεφουσκώσεις λίγο τα λάστιχα για να αποκτήσεις έξτρα κράτημα αλλά οι απόψεις online είναι αντικρουόμενες οπότε δεν το έχω δοκιμάσει.

Προσωπικά ας έβλεπα μια χιονισμένη μέρα και ας χρειαζόμουν λάστιχα. Αγαπώ απίστευτα το χιόνι γιατί καλύπτει τις ατέλειες της πόλης και με κάνει να νιώθω σαν παιδί. Δυστυχώς όπως ίσως θα ξέρεις εδώ χιόνι που να το έστρωσε μέσα στο κέντρο της πόλης είδα μόνο το 89, 99, 2001....μόνο από 2-3 μέρες την κάθε φορά

Υ.γ...@chrisssb είχα ακούσει την έκφραση οτι οι νιφάδες χιονιού είναι σαν τα αποτυπώματα αλλά δεν τις είχα δει ποτέ σε φωτογραφία....είναι σαν να τις έφτιαξε ο Ευκλείδης ένα πράγμα.....αλήθεια εντυπωσιάστηκα!

Last edited:
Απάντηση: Re: Καλημέρα με κάτι όμορφο

to: teddy743

Ναι είναι έτσι όπως σου το είπαν στο βουλκανιζατέρ. Το χειμερινό λαστινο είναι πράγματι πιο μαλακό και φθείρεται γρήγορα. Αρκετοί ταξιτζήδες στην Πράγα που κάνουνε πολλά χιλιόμετρα δεν αλλάζουνε τα λάστιχα 2 φορές τον χρόνο αλλά αφηνουνε τα χειμερινά λάστιχα όλο το έτος και τον άλλο χρόνο βάζουν καινούργια χειμερινά λάστιχα. Τους βγαίνει έτσι πιο φτηνά και δεν χάνουνε μεροκάματα για αλλαγές των ελαστικών.

Αυτήν την στιγμή εδώ το τοπίο είναι πανέμορφο ντυμένο στα λευκά όπου να φτάσει το μάτι σου. Όμως τα αυτοκίνητα στους δρόμους υποφέρουνε τον χειμώνα από κάτω από το αλάτι που ρίχνουν τα συνεργεία συντήρησης στο οδόστρωμα για να λιώσει ο πάγος. Έτσι τον χειμώνα μαζί με τον πάγο λιώνουν από κάτω και τα αυτοκίνητα μας από την διάβρωση που προκαλεί στο μέταλλο το πολύ αλάτι.

Μια και σου αρέσουν (όπως και σε μένα) τα χιονισμένα τοπία σου στέλνω Φώτο από την Τσεχία ντυμένη στα άσπρα. Υπάρχουνε εδώ και μερικοί δρόμοι όπως η τελευταία Φώτο που τον χειμώνα δεν συντηρούνται

poh%C3%A1dkov%C4%9B_zasn%C4%9B%C5%BEen%C3%A9_chaloupky_509388.jpg

cesko-ceka-vichrice-i-snehova-kalamita-napadnout-by-melo-az-10-cm-noveho-snehu~607c64d5b585af6c4d79.jpg

66b46f3-25492-profimedia-0157506591-650x0-shrink.jpg

89d4a62716ab3dc786d28ba7d5630b41.jpg

Θα σκάσω από την ζήλια λέμε....με τόσο χιόνι μπορείς να κάνεις χιονάνθρωπο σε 1:1 κλίμακα!

Εγώ πάλι σας ζηλεύω που ζηλεύετε το χιόνι. Θυμάμαι κι εγώ όσο ήμουν στην Ελλάδα το λάτρευα. Τώρα, ούτε να το βλέπω.

Όλες οι εποχές και όλα τα μέρη έχουνε την ομορφιά τους. Η πατρίδα μας έχει λιακάδα, καταγάλανο ουρανό, θάλασσα, πανέμορφες παραλίες, αλλά και πανέμορφα βουνά όπως για παράδειγμα αυτά στην Ήπειρο. Στα ξένα βορειότερα στην Ευρώπη πάλι έχουνε πιο καταπράσινη βλάστηση το καλοκαίρι και κατάλευκα τοπία από πολλά χιόνια τον χειμώνα. Σημασία φίλοι μου δεν έχει να ζηλεύουμε ότι δεν έχουμε αλλά να χαιρόμαστε αυτό που έχουμε -bye-

ΚΑΛΗΜΕΡΑ-ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
Εγώ την Δευτέρα δεν την μισώ, την αγαπώ όπως όλες τις άλλες ημέρες της εβδομάδας :BDGBGDB55:

psyarcasm_kanapesPsyxo.jpg

Κάτι πραγματικά μοναδικό.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Πως να μην υποκλιθείς σε αυτούς τους ανθρώπους?

Πόσο τυχεροί είστε συμπατριώτες που βρίσκεστε στην πανέμορφη Ελλάδα μας. Καλημέρα σε σας :fahne90:, καλημέρα και σε μας που βρισκόμαστε στα ξένα :fahne90:

Ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον απαθή να γίνει καλός άνθρωπος με ευαίσθητη και καλή καρδιά

Γλυκύτατο.
Thanks my friend -bye-απο την Θεσσαλονίκη μας, την πιο όμορφη πόλη του κόσμου.

Για σημερινό καλωσόρισμα της ημέρας ας ακούσουμε φίλοι μου το παλιό υπέροχο τραγούδι "Καλημέρα " απο την αγαπημένη μου τραγουδίστρια Βικυ Λεανδρος