Καλιμπράρισμα Οθονών & Συσκευών εκτύπωσης

Re: Monitor calibration

Στον παρακατω συνδεσμο,αδυνατω να ρυθμισω το μονιτορ μου,ωστε τα τετραγωνα να δειχνουν πιο γκρι απο το μαυρο φοντο,αντιθετως αυτα δειχνουν να ειναι ελαφρως πιο μαυρα(πχ στη δευτερη και τριτη σειρα που ξεχωριζουν λιγο καλητερα,τα τετραγωνα δειχνουν λιγο πιο μαυρα απο το φοντο)

http://www.lagom.nl/lcd-test/black.php

Επισης εδω,αδυνατω και παλι να ρυθμισω το μονιτορ ωστε το Α να ειναι ο πιο σκουρος τονος,στο μονιτορ μου φαινεται το β το πιο μαυρο και το Α ελαχιστα πιο γκρι.Δε μπορω να το φερω με καμια ρυθμιση.Με τους φωτεινους τονους ειναι οκ.

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&sqi=2&ved=0CBgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.photofriday.com%2Fcalibrate.php&ei=sdmKTp74NsHo-gbBx4m3BA&usg=AFQjCNGhFxx1Es8P95ThUly8tc-XOw5I7w

Να πω και οτι το μονιτορ το χρησιμοποιω σε ενα δωματιο το οποιο διατηρω σχετικα σκοτεινο τη μερα,χωρις να αναψω καποιο φως,και το βραδυ,η εχω εντελως τα φωτα σβηστα,η αναβω ενα πορτατιφ με χαμηλο φως για να μην κουραζει τα ματια.

Γιάννη πολύ μυστήριο αυτό που λες. Έχεις κάνει τίποτα "τραβηγμένες" ρυθμίσεις στην οθόνη ή στην κάρτα γραφικών ?

Στην οθονη εχω προσπαθησει να το φερω σε μια κατασταση νορμαλ στα δικα μου ματια,μεσω των ρυθμιστικων,χωρις να χρησιμοποιησω καποιο προγραμμα.

Προσπαθωντας χθες επι πολυ ωρα να ρυθμισω αυτο που περιεγραφα πιο πριν,δεν καταφερα να το φερω εκει που πρεπει στα μαυρα.

Για την καρτα γραφικων,απο που το ρυθμιζω?

Στην οθονη εχω προσπαθησει να το φερω σε μια κατασταση νορμαλ στα δικα μου ματια,μεσω των ρυθμιστικων,χωρις να χρησιμοποιησω καποιο προγραμμα.

Προσπαθωντας χθες επι πολυ ωρα να ρυθμισω αυτο που περιεγραφα πιο πριν,δεν καταφερα να το φερω εκει που πρεπει στα μαυρα.

Για την καρτα γραφικων,απο που το ρυθμιζω?

Την οθόνη τη ρυθμίζεις απ'το μενού της.
Η κάρτα γραφικών (εκτός και αν έχεις κατεβάσει τίποτα εφαρμογές τρίτου κατασκευαστή) έχει τη δική της εφαρμογή.Πχ η nvidia έχει το nvidia control panel.

Γιαννη απο τον πινακα ελεγχου,εμφανιση και θεματα,οθονη,εχω κανει τις ρυθμισεις αναλυσης,βαθος χρωματος που λεει,και σε hz,αυτα εννοεις?

NVIDIA GFORCE 4 MX 440 WITH AGP8X αυτη ειναι η καρτα γραφικων (?)

Γιαννη απο τον πινακα ελεγχου,εμφανιση και θεματα,οθονη,εχω κανει τις ρυθμισεις αναλυσης,βαθος χρωματος που λεει,και σε hz,αυτα εννοεις?

NVIDIA GFORCE 4 MX 440 WITH AGP8X αυτη ειναι η καρτα γραφικων (?)

Όχι αυτές είναι βασικές ρυθμίσεις για την ανάλυση. Αν έχεις μπει στο nvidia control panel έχει ρυθμισεις για τα χρώματα gamma κλπ.
Αλλά αφού ρωτάς που είναι μάλλον δεν το έχεις κάνει.
Μήπως έχεις κατεβάσει κανά utility που καλιμπράρει και καλά την οθόνη, ή μήπως έχεις κατεβάσει κανά "έτοιμο" color profile ?

Εγω προσωπικα οχι,αλλα το pc ηταν της αδερφης μου και αμφιβαλλω αν αυτη κατεβασε κατι τετοιο.

Πως μπορω να μπω στο nvidia control panel?

Εγω προσωπικα οχι,αλλα το pc ηταν της αδερφης μου και αμφιβαλλω αν αυτη κατεβασε κατι τετοιο.

Πως μπορω να μπω στο nvidia control panel?

Αν είναι εγκατεστημενο , κάνοντας δεξί κλικ στο desktop κάπου στη μέση βγάζει την επιλογή.

οχι δε μου το βγαζει.

Τελος παντων αστο και δε πειραζει.

@Beavis... Τι έγινε το δοκίμασες ?? Εντυπώσεις ?

σορυ για την καθυστερηση
λιγο κατι ταξιδια
λιγο κατι banniaρισματα -bye-

πολυ καλο,αν και στην οθονη μου δεν ειδα τρομερη αλλαγη (Dell U2711 27”)
Αλλα εχει καποια πραγματακια λιγο σπαστικα
Αναλυτικα εδω

http://damiensymonds.blogspot.com/2011/08/initial-review-x-rite-i1display-pro.html

σορυ για την καθυστερηση
λιγο κατι ταξιδια
λιγο κατι banniaρισματα -bye-

πολυ καλο,αν και στην οθονη μου δεν ειδα τρομερη αλλαγη (Dell U2711 27”)
Αλλα εχει καποια πραγματακια λιγο σπαστικα
Αναλυτικα εδω

http://damiensymonds.blogspot.com/2011/08/initial-review-x-rite-i1display-pro.html

Το παρήγγειλα και είναι κάπου στο χάος των ΕΛΤΑ..
Και εγώ στο Dell U2410 θα το χρησιμοποιήσω.Μου κάνει εντύπωση που λες είδες μικρή διαφορά.Τι λέει το option για τον έλεγχο του ambient light ?
Θα διαβάσω το link αύριο και θα επανέρθω. Πάντως όλοι λένε πολύ καλά λόγια. -bye-

Το παρήγγειλα και είναι κάπου στο χάος των ΕΛΤΑ..
Και εγώ στο Dell U2410 θα το χρησιμοποιήσω.Μου κάνει εντύπωση που λες είδες μικρή διαφορά.Τι λέει το option για τον έλεγχο του ambient light ?
Θα διαβάσω το link αύριο και θα επανέρθω. Πάντως όλοι λένε πολύ καλά λόγια. -bye-

το δοκιμασα
αλλα σε εμενα δεν εχει σημασια
Ετσι και αλλιως την εχω επιτηδες σε σημειο αρκετα σκοτεινο με σταθερο φωτισμο
πιστευω με μια αναβαθμιση στο software θα γινει τελειο
Εμενα ηρθε πολυ γρηγορα παντως
Μην ξεχασεις οταν το κανεις να εχεις custom στα preset modes της οθονης
Ετσι τουλαχιστον διαβασα σε φορουμς

Ναι αν έχεις σταθερές συνθήκες φωτισμού δεν χρειάζεται.
Και εμένα το έστειλαν απο Αγγλία σε 1 ημέρα. Απ'την Παρασκευή παίζει τένις στα ΕΛΤΑ, σήμερα έχει απεργίες λογικά απο αύριο.
Ναι και εγώ έχω διαβάσει για custom για να κάνεις ρυθμίσεις.Διάβασα και το link και όπως τα λέει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν σε καθοδηγεί να κάνεις ρυθμίσεις στα χρώματα..χμ... περίεργο.
Να φανταστώ ότι το ADC δεν έπαιξε στο Dell ?

Ναι αν έχεις σταθερές συνθήκες φωτισμού δεν χρειάζεται.
Και εμένα το έστειλαν απο Αγγλία σε 1 ημέρα. Απ'την Παρασκευή παίζει τένις στα ΕΛΤΑ, σήμερα έχει απεργίες λογικά απο αύριο.
Ναι και εγώ έχω διαβάσει για custom για να κάνεις ρυθμίσεις.Διάβασα και το link και όπως τα λέει το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν σε καθοδηγεί να κάνεις ρυθμίσεις στα χρώματα..χμ... περίεργο.
Να φανταστώ ότι το ADC δεν έπαιξε στο Dell ?

οχι παιζει το ADC
Στην τηλεοραση που δοκιμασα δεν επαιζε,και επρεπε να τα κανω manual

Επιτέλους το παρέλαβα(i1 display pro). Δοκιμή το βράδυ αφού κάνω factory reset στο monitor και γυρίσω σε custom profile. Επίσης θα γυρίσω και την κάρτα γραφικών στα default.
Ααα και φυσικά να αφήσω το monitor κανά 30λεπτο να ζεσταθεί.
Σκέφτομαι να κάνω μετά και το htpc με τη 46".

Επιτέλους το παρέλαβα(i1 display pro). Δοκιμή το βράδυ αφού κάνω factory reset στο monitor και γυρίσω σε custom profile. Επίσης θα γυρίσω και την κάρτα γραφικών στα default.
Ααα και φυσικά να αφήσω το monitor κανά 30λεπτο να ζεσταθεί.
Σκέφτομαι να κάνω μετά και το htpc με τη 46".

καλοριζικο!
πες μου εντυπωσεις
Αα ξεχασα να σου πω και κατι αλλο που παρατηρησα
Ενω ξεκινουσα με το custom profile οταν τελειωνε την διαδικασια η οθονη ειχε γυρισει σε standard profile
:huh2: