Καλιμπραρισμα προβολεα

Re: Απάντηση: Re: Καλιμπραρισμα προβολεα

Μπαμπη, ετσι ειναι, αλλα οπως ξαναεγραψα, την κατηγορια την συντηρουν τα ενεργα μελη της.. Παλαιοτερα, που ειμασταν μια φρεσκια ορεξατη παρεα, και συγκριτικα διοργανωναμε, και παρουσιασεις, μεχρι και τον Manutti φεραμε,πληρωνοντας απο την τσεπη μας (ασχετα αν τον απομυθοποιησαμε οταν τον ειδαμε στην πραξη).. Ομως, σημερα, η παλια παρεα εχει σπασει.
Αλλοι βαρεθηκανε, αλλοι τσακωθηκανε, αλλοι αραξανε, δεν εχει σημασια.
Οποτε, για να αναστηθει η κατηγορια, χρειαζεται η δημιουργια νεας παρεας, απο ορεξατους προβολακηδες (που υπαρχουν), αλλα το κυριοτερο, χωρος και μηχανηματα (που δεν υπαρχουν-οχι ευκολα τουλαχιστον). Σιγουρα υπαρχουν και αλλοι παραγοντες που σχετιζονται και με την λειτουργια του avclub, ομως εγω αυτους προσωπικα επιλεγω να τους αγνοω, λογω της συναισθηματικης μου σχεσης με την κατηγορια αυτη, με τους φιλους που εκανα εδω μεσα και το χομπυ της βιντεοπροβολης..
Φοβαμαι ομως, οτι το μεγαλο προβλημα παραμενει η αδυναμια ευρεσης νεων προβολεων για demo και ο καταλληλος χωρος για την δοκιμη/παρουσιαση τους. Γιατι, οπως σωστα εγραψε και ο Γιωργος, δεν αρκει να βρουμε τα μηχανακια, αλλα πρεπει να τα ρυθμισουμε σωστα (οποτε μας χρειαζεται ο Μανωλης, ο οποιος μας εχει χιλιουποχρεωσει στο παρελθον, αλλα δεν ειναι δυνατον να τρεχει συνεχεια για να κανουμε εμεις την τρελα μας), πρεπει να βρεθει σωστος χωρος με μεγαλη καλη οθονη και πληρη συσκοτηση, που να χωραει και απο πανω μπολικα ατομα.. Και το κυριωτερο, καποιος να διοργανωσει ολα τα παραπανω. Αν ολα αυτα συντρεξουν, να εισαι σιγουρος οτι και εσυ και εγω και ο Τασος και ο GeonX και ολοι μας θα ξαναμαζευτουμε σαν τον παλιο καλο καιρο, θα τεσταρουμε και θα ποσταρουμε γιατι κατα βαθος παραμενουμε ολοι "αρρωστακια" της βιντεοπροβολης. Εχουμε ομως κολλησει στα διαδικαστικα του πραγματος...

Και μην ξεχνάμε Τάκη πόσες φορές έχουμε μαζευτεί για να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα της κατηγορίας, χωρίς αποτέλεσμα τουλάχιστον ακόμη. Τα αίτια γνωστά, εγώ τα ανέφερα, εσύ τα ανέλυσες! Κι όσο για τη διοργάνωση, εδώ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα φίλε μου, εδώ είμαστε, ας βρεθούν τα υπόλοιπα και ...φύγαμε. Εδώ δεν κολώνουμε να κουβαλάμε άλλος υπολογιστή, άλλος βάση για το προβόλι, άλλος προβόλι, άλλος φωτογρ. μηχανές, άλλος δισκάκια, άλλος καλώδια,....., τα ξέχασες?
Η τρέλλα μας νάναι καλά κι όλοι μέσα είμαστε!

Απάντηση: Re: Καλιμπραρισμα προβολεα

Μπορεί να έχω τα νεύρα μου Κυριακατικα αλλά αυτή η κατρακύλα που έχει συμβεί στη κατηγορία των προβολέων στο κλάμπ μας, νομίζω οτι είναι για παρατεταμένο γέλωτα αν οχι αξια επιστημονικης διευρεύνησης.

Όλα τα θέματα προβολέων εξαντλούνται:

-Σε μηχανήματα το πολύ μέχρι των 2000Euros ή σε θέματα επισκευής τύπου HD1 δηλαδή 5 ετών μηχανημα!
-Σε ερωτήσεις τι να βάλω στη καφετερια του ξάδελφου του φίλου μου για το Μουντιαλ.
-Στη πιο φθηνη οθόνη που πουλάει το όποιο καταστημα
-Στο πιο φθηνό καλώδιο που πουλάει πχ το πλαίσιο.
-Στο πιο φθηνό switch 4x2 που πουλάει πχ το πλαίσιο.

και τώρα το καλύτερο.
-Κάνε μόνος σου το Calibration. Μπορείς!

Δεν υπάρχουν προβολείς άνω των 2000 Euros; Δεν υπάρχει ζωή μετα τον BenQ; Αν οχι να κρεμάσουμε ταμπέλες.
Δεν μιλάω για κανένα LED γιατι θα πέσουν μούτζες απο όλες τις μεριές του λεκανοπεδίου.
Εμένα δεν ξέρω γιατι μου άρεσε τόσο πολύ που τον ειδα στο Χαλάνδρι, μακράν οτι καλύτερο έχω δει ποτέ μου, ενω όλοι εδω μέσα τον λένε "ανώριμο" και με PΜ που δέχομαι απο μέλη τύπου "Μακριάααα"

Δεν υπάρχει οθόνη καλύτερη μετα τη LianLi-TsouLi? Dalite, Stewart, τι είναι; άγνωστες λέξεις;
Δεν υπάρχει στο λεξικό όρος gain οθόνης?
Οτι κάτσει αρκει να είναι των 300Euros;

Αντε να τη κάνει και ο Μανώλης, τι έμεινε άραγε;
Θα καλιμπράρουμε και μόνοι μας.....
Στο audio μιλάνε για καλύτερο ηχείο, καλύτερο ενισχυτή και εμείς πάμε ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ 10 χρόνια πίσω (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)

Νίκο δεν έχω τίποτα μαζί σου αλλά η κατηγορία του club καταντησε
για projector DIY. Αντε να φτιάξει και κανένας moderator το πρωτότυπο κομμάτι για να κάνουμε και τα βαφτίσια.

Πολύ αγανακτισμένο σε βλέπω, αδερφέ...

1. Τα θέματα τα ανοίγουν τα μέλη.
2. Το πορτοφόλι τους, επίσης.
3. Αν θέλουν ν' αγοράσουν μια οθόνη στα 300 euros δεν ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι η Stewart. Δεν μου φαίνεται και τόσο παράλογο..
4. Δεν έχει διαφορά το χρυσό καλώδιο από τα ποταπά του Πλαισίου.
5. Ούτε και το ''πανάθλιο'' switch αν κλειδώσει σωστά.
6. Στην Audio υπάρχουν άνθρωποι που άνοιξαν θέματα και έδειξαν ενδιαφέρον για μηχανάκια με πενταψήφια νούμερα. Στην προβολέων, όχι...
7. Έχει καταντήσει η κατηγορία projector DIY επειδή ο κόσμος ενδιαφέρεται να διαθέσει εν μέσω κρίσης 2000 euros (700.000 δραχμές, καλό είναι να το ξανασυνηθίζουμε) για να βλέπει ταινίες και μπάλα???

Και τέλος....

Ποιος σε εμπόδισε να ανοίξεις νήμα για τον Sim και τα LED των 15 χιλιάδων????

Με μεγαλη μου χαρα να φιλοξενησω οποιαδηποτε δοκιμη και να σας γνωρισω απο κοντα (εσας και τα προβολια σας:smile:). Μπορω να διαθεσω τον χωρο μου, οπου εχω τον JVC 750 να προβαλει σε μια 120'' OS οθονη. O χωρος ειναι μεν μικρος, 5x3 αλλα ειναι καταλληλος (τοιχοι, οροφη ολα μαυρα). Ειμαι Θεσσαλονικη -bye-.

Να και μιά πολύ καλή προσφορά. Φίλε auteur ευχαριστούμε, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε! :SFGSFGSF: -bye-

παρακαλώ άμεσα οι δυό διαχειριστές της κατηγορίας να αλλάξουν τα avatars τους και να βάλουν κάτι σε προβολέα.
απορώ πως δεν έπεσε στην αντίληψή μας τόσο καιρό.
Κύριοι τη Δευτέρα με τους κηδεμόνες σας.

Οι υπόλοιποι θαμώνες να πάνε στην πλησιέστερη τράπεζα και να υπογράψουν μιά σύμβαση γιά προβολοδάνειο.
Προσωπικά σκέφτομαι να γκρεμίσω και έναν τοίχο στη σοφίτα μου και να την επεκτείνω μερικά μέτρα ώστε να χωρέσει έναν προβολέα.
Είναι πραγματικά ντροπή τόσο καιρό να μην έχω προβολέα.

Να και μιά πολύ καλή προσφορά. Φίλε auteur ευχαριστούμε, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε! :SFGSFGSF: -bye-
οποτε θελετε μου λετε και κανονιζουμε!
μονος περιορισμος (λογω χωρου) να μην εχετε φαει φασολαδα την προηγουμενη..:ciao:

αναμενω..:popcorn:

Φίλε Κώστα Τρούσσα.
Παλαιότερα γράφονταν θέματα γιατί υπήρχε υλικό και πολλές απορίες.
Ξεκινήσαμε απο 800X600 και είχαμε μέλλον μπροστά.
Τώρα παίρνεις προβολέα του χιλιάρικου και είναι η μέρα με την νύχτα με τα τότε προβόλια.
Ίσα ίσα εμένα με ενδιαφέρει να ασχολούμαι με φθηνά προβόλια γιατί από την στιγμή που έχουν γίνει σαν τα pc, η τιμή πέφτει τόσο κατακόρυφα που νιώθω χαζός δίνοντας ένα σωρό λεφτά.
Μηχανηματα που δεν τα αντέχει η τσέπη μου, είναι αδιάφορα για μένα.
Πριν 1 χρόνο έχω πει στον εαυτο μου ότι μηχάνημα πάνω από 1500 ευρώ δεν θα αγοράσω.
Ιδιωτικός υπάλληλος είμαι και δεν βγάζω καμια περιουσία.
Ξέρεις τι ασχημο είναι να εχεις δώσει 2000 και μετά να πουλάς το μηχάνημα για 200 ευρώ;
Επειδή οι εταιρείες έχουν όρεξη να παίζουν, δυστυχώς δεν μπορώ να τις ακολουθήσω.
5000 θα έδινα μόνο αν "παντρευόμουν" τον προβολέα, αλλά ξέρω κάτι τετοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί, γιατί όλοι μας έχουμε αυτήν την φαγούρα και θέλουμε να τον αλλάξουμε όταν εμφανίζεται κάτι καινούργιο.
Μακάρι να είχα την οικονομική δυνατότητα και έπαιρνα μηχανήματα των 10000.
Αν την είχα όμως, πιστεύω ότι δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να ψάξω, να ρωτήσω, να γράψω στο forum. Απλά θα πήγαινα θα τα έσκαγα και θα τον έπαιρνα.
Λες να μην έπαιζε καλά;)
Χλωμό το κόβω.

παρακαλώ άμεσα οι δυό διαχειριστές της κατηγορίας να αλλάξουν τα avatars τους και να βάλουν κάτι σε προβολέα.
απορώ πως δεν έπεσε στην αντίληψή μας τόσο καιρό.
Κύριοι τη Δευτέρα με τους κηδεμόνες σας.

Οι υπόλοιποι θαμώνες να πάνε στην πλησιέστερη τράπεζα και να υπογράψουν μιά σύμβαση γιά προβολοδάνειο.
Προσωπικά σκέφτομαι να γκρεμίσω και έναν τοίχο στη σοφίτα μου και να την επεκτείνω μερικά μέτρα ώστε να χωρέσει έναν προβολέα.
Είναι πραγματικά ντροπή τόσο καιρό να μην έχω προβολέα.

Apologize for our crimes Mr President :grinning-smiley-043:flipout::flipout::flipout:

Μην με ειρωνεύεστε κύροι υπερδιαχειριστές,
βλέπω οτι δεν καταλαβατε ή ΔΕΝ θέλετε να καταλαβετε τι έγραψα.
Κανενα πρόβλημα.

Ισως δεν καταλαβαινετε τη σημειολογεία να είναι κάποιος διαχειριστης στους προτζέκτορες οταν δεν έχει εμπειρία με τη μεγάλη εικόνα ή έστω δεν έχει ονειρα για αυτή.

Για να σας βοηθήσω πως θα σας φαινόταν αντίστοιχα αν ο διαχειριστης στο Hiend ήταν κάποιος που ακούει με ένα Mini της Akai και ήταν απολυτα ικανοποιημένος;

Βέβαια ισως δεν παρακολουθούσατε καν τη κατηγορία προβολέων πριν 3-4 χρόνια.
Μερικά μέλη όπως ο Takisot και ο Μπαμπης παρακολουθόύσαν και ξέρουν τι γράφω.

Να θυμάστε κάτι όμως.
Οσο σκάβεις για το πάτο του βαρελιού πάντα θα ξεθάβεις και δικαιολογίες.
Keep diging!

Last edited:
Κύριε Τρούσσα λυπούμαστε που θα σας απογοητεύσουμε, αλλά και αγαπάμε τη μεγάλη εικόνα, και γνώσεις έχουμε, και άποψη. Βέβαια δεν είναι δυνατόν να έχουμε όλοι προβόλια των 10, 20, 30 ή 40 Κ , και ναί αρκούμαστε στα "ταπεινά" μηχανήματα του διχίλιαρου που μπορούμε να αποκτήσουμε! Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει οτι είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι, ούτε οτι δεν έχουμε όνειρα για τη μεγάλη εικόνα!
Όσο για εσάς αντί να παριστάνετε τον αυτόκλητο επιτιμητή της κατηγορίας, των διαχειριστών της, αλλά και των sm του φόρουμ, εφ' όσον λέτε πως είστε νοσταλγός της παληάς της αίγλης, ιδού εμπρός σας πεδίον λαμπρόν: ανασκουμπωθείτε και εργαστείτε μαζί μας!
Αν όχι παρακαλώ να κρατήσετε τις απόψεις σας για τον εαυτό σας, αλλοιώς θα εφαρμοστούν οι κανόνες λειτουργίας του φόρουμ.

Last edited:
Το να είσαι διαχειριστής σε ένα forum ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι αυτό που μας περιγράφεις φίλε μου Κώστα, ok δεν γεννηθήκαμε χτες ξέρουμε και εμείς τον ορισμό του διαχειριστή mod κτλ αλλα δεν θα το συνεχίσω το Στόρι...

ήθελα να πω,ότι έχω έρθω σε επαφή με 2-3 άτομα με PM πού ενδιαφέρονται, υπάρχουν λύσεις για το καλιμπράρισμα μόνο που θέλει ψάξιμο το πράγμα, επίσης έχω έρθει σε επαφή με ένα club γαλλικό εδώ στην περιοχή που ζω και έχουμε ραντεβού σε λίγες μέρες.

Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή όσο γίνετε "οικονομικά" θα μπορούμε να κάνουμε τι δουελιά μόνοι μας κατά προσέγγιση βέβαια!

Όταν βγάλω άκρη θα σας ενημερώσω!

Το να είσαι διαχειριστής σε ένα forum ΣΙΓΟΥΡΑ δεν είναι αυτό που μας περιγράφεις φίλε μου Κώστα, ok δεν γεννηθήκαμε χτες ξέρουμε και εμείς τον ορισμό του διαχειριστή mod κτλ αλλα δεν θα το συνεχίσω το Στόρι...

ήθελα να πω,ότι έχω έρθω σε επαφή με 2-3 άτομα με PM πού ενδιαφέρονται, υπάρχουν λύσεις για το καλιμπράρισμα μόνο που θέλει ψάξιμο το πράγμα, επίσης έχω έρθει σε επαφή με ένα club γαλλικό εδώ στην περιοχή που ζω και έχουμε ραντεβού σε λίγες μέρες.

Θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή όσο γίνετε "οικονομικά" θα μπορούμε να κάνουμε τι δουελιά μόνοι μας κατά προσέγγιση βέβαια!

Αυτό είναι πολύ καλό και θα περιμένουμε νέα σου.:SFGSFGSF:
Αλλά φυσικά και το αποτέλεσμα.

Ισως δεν καταλαβαινετε τη σημειολογεία να είναι κάποιος διαχειριστης στους προτζέκτορες οταν δεν έχει εμπειρία με τη μεγάλη εικόνα ή έστω δεν έχει ονειρα για αυτή.

Κύριε Τρούσσα, δίνετε την εντύπωση ότι μας ξέρετε και από εχτές, και ότι έχετε στα χέρια σας τα βιογραφικά μας, καθώς και τους τίτλους σπουδών μας. Παράξενο αυτό. Εμείς σας έχουμε διαβάσει μόλις 3-4 φορές τα τελευταία 4 χρόνια στην παρούσα κατηγορία.

Εννοείται ότι δεν πρόκειται να προσπαθήσω να σας πείσω για τα "προσόντα" μου. Είναι προφανές ότι τη στιγμή που έχω ένα ηχείο για avatar και έναν BenQ στο ταβάνι δεν ξέρω από προβολείς. :ADFADF1:

Για να σας βοηθήσω πως θα σας φαινόταν αντίστοιχα αν ο διαχειριστης στο Hiend ήταν κάποιος που ακούει με ένα Mini της Akai και ήταν απολυτα ικανοποιημένος;

Έναν τέτοιον άνθρωπο δεν θα τον είχαμε βάλει διαχειριστή στη Hi End. Όπως όμως επίσης δεν θα βάζαμε ποτέ διαχειριστή κάποιον μόνο και μόνο επειδή έχει το ακριβότερο σύστημα. Οι λόγοι προφανείς..

Κάνετε λάθος. Μια χαρά την παρακολουθούσα.

Δεν πρόκειται να γράψω ξανά τα ίδια για τις διαφορετικές συνθήκες. Αν μπορείτε να το καταλάβετε, έχει καλώς. Αν δεν μπορείτε, δεν πειράζει. Καλή καρδιά.

βλέπω οτι δεν καταλαβατε ή ΔΕΝ θέλετε να καταλαβετε τι έγραψα.
Κανενα πρόβλημα.

Έκανα 6 παρατηρήσεις και 2 ερωτήσεις. Υπάρχει και η άλλη περίπτωση. ΕΣΥ να μην καταλαβαίνεις τι σου απαντάμε...

Να θυμάστε κάτι όμως.
Οσο σκάβεις για το πάτο του βαρελιού πάντα θα ξεθάβεις και δικαιολογίες.
Keep diging!

Ευτυχώς που ειρωνευόμαστε εμείς εσένα και όχι εσύ εμάς....

Έρρωσο!!!!!!!

Re: Απάντηση: Καλιμπραρισμα προβολεα

Τελικα φιλε Nik εβγαλες ακρη; δουλευουν σωστα;

Και κατι ακομα για το καλιμπραρισμα..ποιο το ωφελος π.χ του JVC x7 που εχει CMS σε σχεση με τον Jvc Χ3 που δεν εχει απο την στιγμη που θελει ρυθμιση απο επαγγελματια και δεν μπορει ενας απλος χρηστης να το χρησιμοποιησει;

ενας καλιμπραρισμενος x3 θα παιζει καλυτερα, πιο σωστα απο εναν x7 σε ΤΗΧ mode;

Μπορείτε να με βοηθήσετε να μου πειτε τι να κάνω για να καλιπράρω τον προβολέα μου; Τι ακριβώς είναι το καλιμπράρισμα προβολέα;

Μπορείτε να με βοηθήσετε να μου πειτε τι να κάνω για να καλιπράρω τον προβολέα μου; Τι ακριβώς είναι το καλιμπράρισμα προβολέα;

Το καλιμπράρισμα είναι η διαδικασία ρύθμισης γενικών και ειδικών παραμέτρων στη συσκευή μας ώστε να πάρουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στην ποιότητα της εικόνας από το μέσο μας (τηλεόραση, προβολέας, μόνιτορ), σύμφωνα με τα κατοχυρωμένα στάνταρτς. Το καλιμπράρισμα δεν γίνεται με το μάτι, αλλά, με εξειδικευμένα όργανα για αυτή τη δουλειά (φωτόμετρα, σπεκτρόμετρα κ.λ.π.). Μετά τις μετρήσεις μπορεί κάποιος να επέμβει στο μέσο του ώστε να το ρυθμίσει ανάλογα με τα πρότυπα. Η διαδικασία δεν είναι απλή, χρειάζεται και γνώσεις, αλλά, και εμπειρία (εκτός των χρημάτων που πρέπει να διαθέσει κάποιος για την αγορά του hardware). Γι' αυτό το λόγο υπάρχουν και επαγγελματίες στον τομέα αυτό. Κάθε καλιμπράρισμα είναι μοναδικό για κάθε συσκευή διότι εξαρτάται από το χώρο, το μέσο αναπαραγωγής, το πανί, τις διαστάσεις, το υλικό κ.λ.π. Είναι κατανοητό, λοιπόν, γιατί δεν υπάρχουν στάνταρντ ρυθμίσεις για όλους.

Που το ξεθάψατε αυτό...

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, κατά πρώτον εγώ ποτέ δεν αμφέβαλα για την αξία του Μανώλη Καστρουνή, τις γνώσεις του και την εμπειρία του και το αποτέλεσμα της δουλειάς του, τον παρακολουθώ καιρό είναι κορυφή ένα το κρατούμενο!

Αλλά όταν ο πρώτος μου προβολέας ήταν μεταχειρισμένος των 250 και ο δεύτερος των 800 με όλα μέσα πανί βάση κτλ ΠΩΣ θα πληρώσω ο φτωχούλης ο κυνηγός του μεροκάματου έναν ειδικό να έρθει να μου ρυθμίσει το μηχάνημα μου που ούτος η άλλος είναι περιορισμένων δυνατοτήτων?

Ναι έψαχνα, τα παράτησα τώρα να βρω λύσεις να κάνω κάτι να καλυτερέψω την κατάσταση από μονος μου, δεν τα κατάφερα, βολεύομαι με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις..---

Αν είχα την δυνατότητα να πάρω έναν πολύ καλο προβολέα πιθανόν να είχα και την δυνατότητα να πάρω και έναν Calibrator να πιάσω το απόλυτο!

Απλά πραγματάκια είναι ο κάθε άνθρωπος και η μοίρα του που προσπαθεί να τα φέρει βόλτα!

Ελπίζω να σας κάλυψα

Last edited:
Τώρα θα μου πείτε μετά από ΟΛΑ αυτά που πέρασα ξήλωσα 2 φορες τον προβολέα να του αλλάξω θέση
τον είχα βάλει αρχικά στην απόσταση "ιδανική" που έλεγε ο κατασκευαστής,
αλλά δεν έδινε τα αναμενόμενα, και σε 2 μήνες μετακινήθηκε 2 φορες με ότι συνεπάγεται αυτό..

τρύπες βίδες καλώδια κόψε ράψε κτλ κτλ..!

δίδαγμα??

Ναι δεν είναι απαραίτητο να έχεις ακριβό μηχάνημα προκειμενου να πάρεις έναν ειδικό να κάνει ΟΛΗ την δουλειά!

Αλλα όπως σας είπα και στο προηγούμενο post μου τίθεται και οικονομικό κόστος δυστυχώς!

Μου πήρε πολύ καιρό και ταλαιπωρία να έχω καλό αποτέλεσμα

Δύσκολη κατάσταση γενικός!