Καλησπερα, μια γνώμη για 46αρα led

Και να θυμασαι κατι οτι σε 2d ταινια blue ray η samsung ειτε 100hz ειναι ειτε 200hz δεν θα δεις διαφορα.Ουτε τρνταγμα στην κινηση ουτε θολωμα εκτος απο υπερβολικα γρηγορα πλαμα με ανοιχτα και σκουρα χρωματα μπορει να δεις ελαχιστο θολωμα.Π.χ. σε ηλιολουστο τοπιο να τρεχει με μαυρο κοστουμι ο ηθοποιος αν προσεξεις τους ωμους του να δεις λιγο motion blur.Mην κρατησεις αυτη με τα 50hz.Ειναι κριμα ειναι και 46αρα

1)Mε το μαγαζί δεν βρήκα άκρη, δεν την παιρνουν πίσω με τίποτα.
2) Στο τηλεφωνικο κέντρο εξυπηρετησης πολιτων της samsung ειναι πολυ καραγκιόζηδες, στην αρχη που ξαναπηρα σημερα τηλ ενας αλλος υπάλληλος που το σηκωσε παραδεχτηκε οτι ειναι 60hz και στην συνέχεια μολις μου ζητησε να δει την καρτέλα μου και ειδε οτι διεκδικω αλαγη... μου λέει συνχνώμη ρωτησα και εγινε λάθος 100hz ειναι τελικα.Του ειπα για το κρυφο μενου και τα υπόλοιπα που μου ειπες περι πανελ και διαφορας των καρε απ το οπισθιο φωτισμο cmr.. και μου ειπε οτι αν μπηκατε στο κρυφο μενου δε θα μπορουμε να την πάρουμε πισω, οτι μαμακια θες σου λένε... του ειπα ποια αλλη βλακεια θα μου πειτε...το καθε πονηρο βαζουν για να σε κοροϊδεύει μπλοφαροντας μηπως κ δε ξερεις... καταλαβε οτι ηξερα και μπερδευε τα λόγια του μετα.Που τα είδες ρε φίλε του λεω τα 100hz κ μου ειπε απο κατι στοιχεια που τους εχουν δωσει κ τα εχουν μόνο αυτοί εκει στα γραφεια.Εισαι σιγουρος για οτι λες διοτι μπορει να το τραβηξω κ να μλέξεις του πα... και μετα κομπιαζοντας ειπε "ναι βεβαια".Του έιπα πρόσεξε γιατι χθες ο αλλος υπάλληλος υποστιριζε οτι gmr to οποιο ειναι 100 και οχι τα καρε του πανελ(την συχνοτητα πανελ) γι τα οποια ρωτουσα... οχι για την συχνοτητα του πανελ λεω μου ειπε.
3) Το τηλεφωνο του service εχει επιλογες samsung και στην επιλογη 3 εχει άλλες εταιρεις, αν επιλεξεις samsung σου δίνει να πάρεις το κέντρο εξυπηρετησεις πελατων της samsung πάλι, εκει που έπερνα και δεν μπορουσα να βρώ άκρη.
4) Πάτησα άλλες επιλογες και το σηκωσαν μετα απο 1 ωρα προσπάθεια τελικα στο service της samsung, τους ειπα τα ονοματα που μου έδωσες ο ένας ελειπε ο άλλος ήταν απασχολημένος, μαλιστα με ρωτησε που τα ξέρω εγω αυτα τα ονοματα και οτι της εκανε εντύπωση.Της ειπα απο ενα φιλο σε ενα φορουμ.
Επειτα μου έδωσε ενα τηλέφωνο του εμπορικου τμήματος της samsung, των κεντρικων γραφείων της samsung δλδ.
5)Mιλησα με ενα του τμηματος μαρκετινκ και μου ειπε να παρω στην εξηπηρετηση πελατων, του ειπα το προβλημα και οτι δε βρισκω ακρη και ειπε να μου δώσει ενα τεχνικό αντιπρόσωπο απο τα κεντρικα γραφεια της samsung και όχι τεχνικους του πλάκ...ς απο την εξυπηρετηση πελατων.Δε τον βρήκε στο γραφειο του και μου ειπε οτι θα με πάρει ο ίδιος τηλεφωνο.Βεβαια δεν με πηρε :twoguns:, οπότε απο δευτερα θα ξαναενοχλησω στο ίδιο τμήμα.
Απο οτι υποστιριζε ο τηλεφωνητης στο τμημα μαρκετινκ των κεντρικων γραφειων της εταιρειας ειναι το μόνο τμημα που μπορει να βρω μια λυση.
Απ οτι καταλαβα απ το εμπορικο τμημα αν μου δώσει το οκ ο υπευθηνος της samsung να επιστρεψω την d5000 και μου δωσουν μια d6100 αποκλείεται να μην μου κρατησουν την διαφορα χρημάτων που ειναι 200ευρω, γι αυτο ξαναρωτω τα 60hz εχουν μεγαλη διαφορα απο τα 100hz στα games και στις highdefenition ταινιες, γιατι η αληθεια ειναι οτι δεν ημουν ουτε ειμαι διατεθημενος να δωσω παραπανω ευρω απ οτι εδωσα, εκτος και αν επαιρνα αλλη μαρκα με 100hz πραγμα που δε γινετε απ το netelectrik που αγορασα.Η ουσία ειναι οτι την πάτησα και τωρα ειναι δυσκολα τα πραγματα.

εγραψα πολλα sory δε γινοταν να δωσω εικονα αλλιώς

Last edited:
Κάνε κάτι να ξεμπερδέψεις και να πάρεις μια τβ με 100Hz που εν ετει 2011 έπρεπε να είναι υποχρεωτικό και μετά ρίξε μαύρη πέτρα στη σαμσουνγκ...

Την αλλη φορά πρώτα ρωτάμε και μετά αγοράζουμε!

Κωστα επειδη το εψαξα το θεμα παντου η Samsung αναφερει "CMR 100 Hz" αλλο αν μετα σου πετανε ενα πανελ 50 Hz και ενα φωτισμο που αναβοσβηνει στα 50 και σου λενε οτι αυτα ειναι μαζι 100.

Άποψή μου, είναι πως δεν υπάρχει σοβαρό πάτημα για αλλαγή της D5000 με D6100, χωρίς οικονομική επιβάρυνση... Δεν υπάρχει πουθενά καμμιά αναφορά περί υπάρξεως MotionPlus στην D5000, ενώ και το νούμερο του CMR είναι μεγαλύτερο από την πραγματική συχνότητα ανανέωσης του πάνελ, σε όλα τα φετινά μοντέλα.

Αν ο φίλος giannis400 ενδιαφέρεται μόνο για ταινίες και gaming, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε μοντέλο με frame interpolation. Αν όμως θέλει να βλέπει τις ταινίες του με κίνηση αλά σαπουνόπερας ή βλέπει και μπάλα, εκεί ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να πληρώσει τα επιπλέον 200 ευρώ για να πάει σε κάτι καλύτερο...

Btw στο κουτί της c650 που πήρα γράφει απ έξω 200 CMR. Όμως η TV είναι και διαφημιζόταν ως 100hz. Με τις καινούριες δε συμβαίνει αυτό. Άρα η Samsung τώρα άλλαξε τακτική και συμφωνώ απόλυτα πως μιλάμε για παραπλάνηση.

Κάνε κάτι να ξεμπερδέψεις και να πάρεις μια τβ με 100Hz που εν ετει 2011 έπρεπε να είναι υποχρεωτικό και μετά ρίξε μαύρη πέτρα στη σαμσουνγκ...

Την αλλη φορά πρώτα ρωτάμε και μετά αγοράζουμε!

Καλησπερα συνοπαδιτη Αριανε, ας ειμαι απο βοιωτια.. εδω ειμαστε λιγοι Αριανοι :). Ειδα και εγω 100hz cmr και μπερδευτηκα, επειδη δεν ξέρω πολλά απο TV την πάτησα, μπορει να ειμαι ηλ/γος ΤΕΙ αλλα με tv δεν εχω ασχοληθει, αλωστε ειναι περισοτερο αντικειμενο για ηλ/νικους.. οχι οτι αν την εψαχνα δεν θα εβρισκα ακρη αλλα εχω τοσα αλλα απ την ειδηκοτητα να ασχοληθ.
Τωρα να βρω άκρη με την samsung μια κουβέντα, πιστευω κάτι να κάνω αν και δυσκολο.Καλο θα ηταν να τους απειλήσω αν δω την δευτερα οτι τα μασουν με δικηγορους κλπ.

Κωστα επειδη το εψαξα το θεμα παντου η Samsung αναφερει "CMR 100 Hz" αλλο αν μετα σου πετανε ενα πανελ 50 Hz και ενα φωτισμο που αναβοσβηνει στα 50 και σου λενε οτι αυτα ειναι μαζι 100.
μηπως ειναι 60hz, γιατι μου ειπαν 60hz ή 100hz θα ειναι.

Κάτι σαν τα πρώτα 200 που αλλού ήταν 100+100 απο τον οπίσθιο φωτισμό και αλλού (σαμσουνγκ) ανανέωση του πάνελ.... βρε πως αλλαζουν οι καιροι...

Οχι τιποτα αλλο, αλλα με την κριση θα χαλασουν και τις πλασμα... Γεμισανε προβληματα εκει που ηταν η πιο ωριμη τεχνολογια...Μια οι μλκιες της Πανασονικ που χαλασε τη φτηνη σειρα και στην ακριβη ακομη να φτασει την κουρο, μια η αδυναμια των υπολοιπων να βγαλουν κορυφαια μοντελα...

Τους μουτζωνω και θα χτυπησω μια προβολαρα με 1200 να βλεπω 106 ιντσες μολις παμε στο σπιτι μας...

Άποψή μου, είναι πως δεν υπάρχει σοβαρό πάτημα για αλλαγή της D5000 με D6100, χωρίς οικονομική επιβάρυνση... Δεν υπάρχει πουθενά καμμιά αναφορά περί υπάρξεως MotionPlus στην D5000, ενώ και το νούμερο του CMR είναι μεγαλύτερο από την πραγματική συχνότητα ανανέωσης του πάνελ, σε όλα τα φετινά μοντέλα
.
Nαι αλλα στο καταστημα που την πηρα και στα αλλα e καταστηματα που ειχα ρωτησει μιλουσαν για 100hz πανελ, και στο τηλεφωνικο κέντρο εξυπηρέτησης πελατων της samsung που πέρνω τωρα μετα την διαπιστωση της λαμογιας τους υποστιρίζουν 100hz πανελ.

Αν ο φίλος giannis400 ενδιαφέρεται μόνο για ταινίες και gaming, δεν υπάρχει λόγος να πάει σε μοντέλο με frame interpolation. Αν όμως θέλει να βλέπει τις ταινίες του με κίνηση αλά σαπουνόπερας ή βλέπει και μπάλα, εκεί ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να πληρώσει τα επιπλέον 200 ευρώ για να πάει σε κάτι καλύτερο...
Ποδσφαιρο βλεπω φιλαρακι, αλλα τι το διαφορετικο θα καταλαβω αν πάρω 100αρι πανελ σε θεαση ποδοσφαιρου, γιατι με τους τεχνικους όρους που το λές δε το καταλαβαινω.Μαλλον εννωεις οτι το frame interpolation ειναι τa HZ και για την θεαση αυτων των δυο (μπαλας και θεαση στυλ σαπουνοπερας) χρειαζομαι περισσότερο frame interpolation δλδ HZ.Αυτο για το στυλ σαπουνοπερας δε το πιασα καθολου, για την μπάλα κάπως πάει στο μυαλό μου.
Θα έιναι μέγάλη διαφορα σε αυτα τα δύο?

Βασικα επειδη θα πάρω ps3 σε μερικους μηνες, και απο τι λες δε θα έχω προβλημα στα games πράγμα που με απασχολει σαν βασικο στοιχειο της tv... αν δεν εχει μεγάλη διαφορα η θεαση των 50hz στην μπάλα και στο αλλο που λες να το αφήσω και να μην το κυνηγησω.

Last edited:
Καλησπερα συνοπαδιτη Αριανε, ας ειμαι απο βοιωτια.. εδω ειμαστε λιγοι Αριανοι :). Ειδα και εγω 100hz cmr και μπερδευτηκα, επειδη δεν ξέρω πολλά απο TV την πάτησα, μπορει να ειμαι ηλ/γος ΤΕΙ αλλα με tv δεν εχω ασχοληθει, αλωστε ειναι περισοτερο αντικειμενο για ηλ/νικους.. οχι οτι αν την εψαχνα δεν θα εβρισκα ακρη αλλα εχω τοσα αλλα απ την ειδηκοτητα να ασχοληθ.
Τωρα να βρω άκρη με την samsung μια κουβέντα, πιστευω κάτι να κάνω αν και δυσκολο.Καλο θα ηταν να τους απειλήσω αν δω την δευτερα οτι τα μασουν με δικηγορους κλπ.

Kαλησπέρα φίλε μου,μία συμβουλή:Βρες έναν γνωστό σου δικηγόρο να καθίσει 10 λεπτά να φτιάξει ένα εξώδικό να το στείλει στο μαγαζί που σου πούλησε την τηλεόραση,αυτός θα ξέρει τι πρέπει να αναφέρει σε γενικές γραμμές.Δεν έχεις καμια δουλειά να κάθεσαι να μιλάς με τη samsung και να σε κοροϊδεύει ο κάθε αδαής.
Είμαι εν μέρει ομοιοπαθής,ο πατέρας μου έσκασε 1,5 χιλιάρικο να πάρει μια τηλεόραση για το καινούριο του σπίτι,led,3d,fullhd,κλαιν μάιν κλπ,εν τέλει η τηλεόραση δεν πιάνει ούτε κανάλια και βέβαια το κατάστημα τον παρέπεμψε στην αντιπροσωπεία πλην όμως θα τους πάρει ο διάολος,καθότι όπως λέει και το τραγούδι παραποιημένο,"αν δε μας σέβονται θα μας φοβούνται".

.
Nαι αλλα στο καταστημα που την πηρα και στα αλλα e καταστηματα που ειχα ρωτησει μιλουσαν για 100hz πανελ, και στο τηλεφωνικο κέντρο εξυπηρέτησης πελατων της samsung που πέρνω τωρα μετα την διαπιστωση της λαμογιας τους υποστιρίζουν 100hz πανελ.

Ο οπίσθιος φωτισμός του πάνελ, όταν έχεις ενεργή την "Προσθ. κίνηση LED", αναβοσβήνει 100/120 φορές το δευτερόλεπτο, αλλά το ίδιο το πάνελ, ανανεώνει την εικόνα του 50/60 φορές το δευτερόλεπτο. Η Samsung, για να είναι καλυμμένη, στη σελίδα της γράφει τα ακόλουθα:

Απολαύστε πραγματική ευκρίνεια στην απόδοση της κίνησης με την τεχνολογία Clear Motion Rate της Samsung. Σε αντίθεση με τον "ρυθμό ανανέωσης", στον οποίο αποδίδεται ένα μέρος της ποιότητας της εικόνας, η τεχνολογία Clear Motion Rate καθορίζει την κίνηση της εικόνας χρησιμοποιώντας τρεις παράγοντες: το chipset, το πάνελ και τον οπίσθιο φωτισμό. Με αυτό το νέο πρότυπο μέτρησης και ελέγχου κίνησης, θα δείτε σίγουρα μεγάλη διαφορά.
Ποδσφαιρο βλεπω φιλαρακι, αλλα τι το διαφορετικο θα καταλαβω αν πάρω 100αρι πανελ σε θεαση ποδοσφαιρου, γιατι με τους τεχνικους όρους που το λές δε το καταλαβαινω.Μαλλον εννωεις οτι το frame interpolation ειναι τa HZ και για την θεαση αυτων των δυο (μπαλας και θεαση στυλ σαπουνοπερας) χρειαζομαι περισσότερο frame interpolation δλδ HZ.Αυτο για το στυλ σαπουνοπερας δε το πιασα καθολου, για την μπάλα κάπως πάει στο μυαλό μου.
Θα έιναι μέγάλη διαφορα σε αυτα τα δύο?

Βασικα επειδη θα πάρω ps3 σε μερικους μηνες, και απο τι λες δε θα έχω προβλημα στα games πράγμα που με απασχολει σαν βασικο στοιχειο της tv... αν δεν εχει μεγάλη διαφορα η θεαση των 50hz στην μπάλα και στο αλλο που λες να το αφήσω και να μην το κυνηγησω.

Frame interpolation σε απλά ελληνικά, σημαίνει παρεμβολή καρέ. Οι τηλεοράσεις που είναι πραγματικά 100 ή 200Hz, παίρνουν τα 50 καρέ που έχει το σήμα όταν βλέπεις μπάλα ή τα 24/25 καρέ των ταινιών και τα μετατρέπουν σε 100 ή 200 καρέ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η κίνηση να γίνεται πιο καθαρή (όσον αφορά την μπάλα) και πολύ ομαλή, αν και τεχνητή (όσον αφορά τις ταινίες).

Διάβασε και εδώ, εδώ κι εδώ.

Σε games, η παραπάνω λειτουργία είναι πρακτικά άχρηστη, καθώς προσθέτει lag...

Kαλησπέρα φίλε μου,μία συμβουλή:Βρες έναν γνωστό σου δικηγόρο να καθίσει 10 λεπτά να φτιάξει ένα εξώδικό να το στείλει στο μαγαζί που σου πούλησε την τηλεόραση,αυτός θα ξέρει τι πρέπει να αναφέρει σε γενικές γραμμές.Δεν έχεις καμια δουλειά να κάθεσαι να μιλάς με τη samsung και να σε κοροϊδεύει ο κάθε αδαής.
Είμαι εν μέρει ομοιοπαθής,ο πατέρας μου έσκασε 1,5 χιλιάρικο να πάρει μια τηλεόραση για το καινούριο του σπίτι,led,3d,fullhd,κλαιν μάιν κλπ,εν τέλει η τηλεόραση δεν πιάνει ούτε κανάλια και βέβαια το κατάστημα τον παρέπεμψε στην αντιπροσωπεία πλην όμως θα τους πάρει ο διάολος,καθότι όπως λέει και το τραγούδι παραποιημένο,"αν δε μας σέβονται θα μας φοβούνται".
το τελος το σύνθημα πολύ καλό!!
Θα δω τι θα γινει με την samsung, και έπειτα θα στείλω εξώδικο.

Ο οπίσθιος φωτισμός του πάνελ, όταν έχεις ενεργή την "Προσθ. κίνηση LED", αναβοσβήνει 100/120 φορές το δευτερόλεπτο, αλλά το ίδιο το πάνελ, ανανεώνει την εικόνα του 50/60 φορές το δευτερόλεπτο. Η Samsung, για να είναι καλυμμένη, στη σελίδα της γράφει τα ακόλουθα:

Frame interpolation σε απλά ελληνικά, σημαίνει παρεμβολή καρέ. Οι τηλεοράσεις που είναι πραγματικά 100 ή 200Hz, παίρνουν τα 50 καρέ που έχει το σήμα όταν βλέπεις μπάλα ή τα 24/25 καρέ των ταινιών και τα μετατρέπουν σε 100 ή 200 καρέ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η κίνηση να γίνεται πιο καθαρή (όσον αφορά την μπάλα) και πολύ ομαλή, αν και τεχνητή (όσον αφορά τις ταινίες).

Διάβασε και εδώ, εδώ κι εδώ.

Σε games, η παραπάνω λειτουργία είναι πρακτικά άχρηστη, καθώς προσθέτει lag...
επειδη αυτες τι μέρες φίλε εχει κουρκουτιανει το μυαλό μου απ το ψάξιμο-διαβασμα και νομίζω οτι επειδη δε μπορω να καταλαβω αν δεν δω μια d6000 ή d*** με 100αρι panel δίπλα στην δικη μου tv... θα σε ρωτησω μια και βλέπω οτι το κατέχεις: αξίζει πολυ η διαφορά των 200 ευρω ή δε πειραζει κατ εσενα?
Εσυ αν ήσουν στην θέση μου και την Δευτέρα έπερνες τηλ με βάση αυτα που έχουμε πει.. και έβλεπες οτι δε βρίσκεις άκρη με την τελευταια πιθανοτητα που υπάρχη απ το εμπορικο-διηκητικο τμήμα της samsung, θα το συνέχιζες ή θα το αφηνες?

Aπό τί απόσταση θέασης παρακολουθείς; Εσύ είσαι ικανοποιημένος από την D5000 σε σχέση με τα χρήματα που ξόδεψες;

Στην μπαλα οταν βλεπεις απο καναλι απλο σβησε κρατησε το ανενεργο.Τα 100 hz σε καμια ταινια τα χρησιμο ποιω blue ray και μου γραφει 1920χ1080@24hz

Aπό τί απόσταση θέασης παρακολουθείς; Εσύ είσαι ικανοποιημένος από την D5000 σε σχέση με τα χρήματα που ξόδεψες;

Απο 3 έως 4 μέτρα παρακολουθω.Σαν εικόνα ειμαι ικανοποιημενος, απλα σκέφτομαι γιατι να μην πάρω μια 100hz αφου τα σχεδον 1000ευρω που εδωσα δεν ειναι και λιγα.Παρακολουθησα μερικους αγώνες ποδοσφαιρου απο τον δορυφορικο αποκωδικοποιητή που έχω, ίσως με 50hz να ειχε καλύτερο βάθος η εικόνα.Τεσ'πα θα δω τι θα γινει κ τη Δευτέρα και αν δε γινει κάτι θα μεινω με την γευση της λάθος αγορας.Συνηθως πετυχαίνω στις αγορες, αλλα πάντα τυχαίνει η στραβη.

Στην μπαλα οταν βλεπεις απο καναλι απλο σβησε κρατησε το ανενεργο.Τα 100 hz σε καμια ταινια τα χρησιμο ποιω blue ray και μου γραφει 1920χ1080@24hz
Τι να σβήσω αφου δεν εχω 100hz.
Προσπάθω να τα φτασω τα 100hz αλλά => :ADFAD2: :rofl:

50hz panel το 2011 μην σκεφτεσεαι να το κρατησεις.
Φιλε Πάνο δεν ειναι στο χέρι μου, μάκαρι να ειχα μέσω τον διευθηντη της samsung.Και χαρτι παπο δικηγόρο να στειλεις μη νομιζεις οτι συγκινουνται και πολυ πάντα, αλλα όπως ειπε ποιο πάνω ο φίλος με βάση αυτα που γράφουν για τα χαρακτηριστικα της d5000 το κουκουλωνουν μια χαρά απ ότι φένεται το θέμα... λεγοντας για συνεργασια και κουραφέξαλα του panel με το cmr, οπότε δε νομιζω να πετυχω και πολλά με εξώδικα απ την στιγμή που δεν αναφέρουν καθαρα για 1οοhz panel.Απλα σε τέτοιες περιπτωσεις σκέφτονται και την δυσφήμιση, κ αν τους πεις και τίποτα INKA και MIDIA καμια εφημεριδα κλπ, ίσως σε εξυπηρετησουν.Εδω ειναι ελαντα και οι περισσότεροι το :bebored: