Καλό και φθηνό tuner??

Αυτής της γενιάς οι δέκτες τι λένε; Έχει κανείς άποψη; Ψάχνω κάτι παρόμοιο και δε με ενδιαφέρουν οι μνήμες. Καλή και μακρινή λήψη να έχει μονάχα.

http://cgi.ebay.de/Kenwood-KT-6500_...yZ153034QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Κλάσεις ανώτερο!

Οπως και αυτό: http://www.audioscope.net/kenwood-kt917-tuner-p-1029.html
ότι καλύτερο έχει βγει ποτέ σε tuner. Και δεν θα ξαναβγει...

Εχω εναν αναλογικο της Akai περιπου αγορασμενο το 75,εξαιρετικη κατασκευη,με τεραστια <χτενα> και ενα πολυ καλο αναλογικο τμημα,αλλα και με ολα τα προβληματα των αναλογικωνΠερασε απο τα χερια μου και Τ 103 Accuphase τρομερη κατασκευη αναλογικος,χωρις τα τερτιπια των απλων αναλογικων.

Και μια φωτογραφια απο το εσωτερικο ενος RT-50, δηλαδη του δικου μου!
Το οτι δεν εχει καλυμα ειναι γιατι το εκαψα στο τσακι μια πολυ βαρεια χειμωνιατικη μερα και με κομενο το ρευμα...:flipout:

Ο πολυ insider στα RT-50 βλεπει μια ακομα λαμπα, ειναι μια ECC82 (buffer) που εχω βαλει μετα απο stereo decoder, εχω καταργησει δηλαδη το δικο τους αναλογικο τμημα εξοδου με τρανσιστορ γερμανιου. Μερικοι πυκνωτες φαινονται αλλαγμενοι, ο μεγαλος ηλεκτρολυτικος αλουμινιου ειναι αυτος που μπηκε απο το εργοστασιο πριν ........ 43 χρονια! Ακομα δεν βγαζει βομβο και δεν δειχνει τιποτα το παραξενο στον παλμογραφο! Μαλλον τοτε η Siemens ηξερε πως κανουν πυκνωτες!
Η γεφυρα ανορθωσεως τυπου σεληνιου ειναι αλλαγμενη, απλα για να αλλαχτει, δεν ειδα ουτε ακουσα καμμια αλλαγη με αυτην την αλλαγη.
Οταν το πηρα, πριν 20 χρονια, ηθελε μια ρυθμιση στην μεσαια συχνοτητα, την εκανε ενας ραδιοτεχνιτης, απο τοτε δεν εχει χρειαστει ξανα.
Μην ξεχασω, σε ενα σημειο ηταν χειρωτερο απο τα υπολοιπα ραδια το capture ratio, συντελεστης εγκλωβισεως στα Ελληνικα(?), τα αλλα μπορουσαν να ξεχωριζουν καλυτερα εναν αδυνατο σταθμο διπλα σε εναν δυνατο. Και πραγματικα ειχα λιγο προβλημα με εναν αγαπημενο μου σταθμο κλασσικης απο μια γειτονικη χωρα, η αποσταση ηταν μικρη απο εναν δικο μας δυνατο ηταν 102MHz (102,2). Αλλα αυτο λυθηκε τελειως με την καινουργια μου κεραια TRIAX FM-8 τροποποιημενη κατα Peter Korner.
Φυσικα η κεραια ειναι πληρως περιστρεφωμενη.
Και αλλο ενα προβλημα ειναι οτι ανεβαινει μεχρι στους 104MHZ, αλλα αυτο μπορει να φιαχτει ευκολα απο εναν ραδιοτεχνιτη ωστε να ανεβαινει μεχρι τους 108MHz.

Attachments

• RT-50.JPG
    RT-50.JPG
    120.3 KB · Views: 82
Απάντηση: Re: Καλό και φθηνό tuner??

KT-917 & KT1100SD βαρέως τροποποιημένα και καλιμπραρισμένα από τον Peter Korner (φωτο από το ταξίδι μας στη Σουηδία με τον Μορφέα)

http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=5256&d=1164800567
http://www.avclub.gr/forum/attachment.php?attachmentid=5257&d=1164800567

Πως ακούγονταν?

Μακάρι να παίζαν έτσι CD player πολλών χιλιάδων ευρώ...-bye-

Tρομερά εργαλεία! Ειδικά το πρώτο το KT-917 δεν παίζεται!!! Μακάρι να έφτιαχναν και σήμερα τέτοια μηχανήματα...
Αλλά τώρα πια μάς έφαγε η Κίνα με τις φτηνιάρικες κατασκευές....

Απάντηση: Re: Καλό και φθηνό tuner??

Tρομερά εργαλεία! Ειδικά το πρώτο το KT-917 δεν παίζεται!!! Μακάρι να έφτιαχναν και σήμερα τέτοια μηχανήματα...
Αλλά τώρα πια μάς έφαγε η Κίνα με τις φτηνιάρικες κατασκευές....

Εμ, το 1980 κόστιζε 1000$ αυτός ο δέκτης!
Εκείνα τα χρόνια το "hiend" το είχαν αναλάβει εταιρίες μαζικής παραγωγής γιατί και το hifi ήταν της μόδας και γινόντουσαν τρελές πωλήσεις παγκόσμια το 70-80

Άπαξ όμως ο κοσμάκης κατάλαβε ότι με ένα φορητό σύστημα έκανε καλύτερα και φτηνότερα την δουλειά του, γιατί κακά τα ψέματα, το hifi είναι από δύσχρηστο έως ακατάλληλο για τις καθημερινές ανάγκες μουσικής υπόκρουσης των περισσότερων, τότε τους έφυγε το μεράκι για τέτοιες "βαριές" συσκευές.

Άρχισαν τα νοικοκυριά να επενδύουν στην εικόνα που είναι πολύ πιο εντυπωσιακή υπόθεση και ο ήχος ανατέθηκε στα μικρά φτηνομηχανήματα που άρχισαν πλέον να βγαίνουν με το κιλό και να παίζουν ικανοποιητικά καλά για την πλειοψηφία.

Να λάβουμε υπόψη μας και την ανατολή του Ρηγκανοθατσερικού δόγματος, εκεί στα τέλη των 70'ς που "έσφιξε" τα λουριά των εργαζόμενων, οι οποίοι από τότε όλο και φτωχότεροι γίνονται παρασέρνοντας μαζί τους και άλλες κοινωνικές ομάδες.....

Έτσι η Kenwood το έριξε στα ραδιοcd αυτοκινήτου και στα μίξερ.

Αλλά και στα FM πόσοι σταθμοί σήμερα κάνουν πρόγραμμα από πικάπ ή έστω cd ασυμπίεστα και πόσοι από η/υ και mp3? Υπάρχει λόγος να αγοράσει κανείς καλό δέκτη;

Άλλοι καιροί πιο δύσκολοι, πιο "στυφοί" σήμερα.

Εδώ που τα λέμε τι να το κάνεις το 917 όταν ακόμα και το Τρίτο Πρόγραμμα παίζει μεν ασυμπίεστα αλλά από λιωμένα βινύλια που κάνουν ένα σαδιστικό χράτς χρούτς.
Στο μέλλον μπορεί να δούμε και το HD radio αλλά προς το παρόν καλό ράδιο ακούμε δορυφορικά ειδικά από τη Ελβετική ραδιοφωνία που έχει συνέχεια μουσική.
Για τούς άθλιους Ελληνικούς ραδιοσταθμούς και ένα TIVOLI πολύ τους είναι.

Και αλλες πηγες κανουν χρατς χρουτς,αλλα ξοδευονται αρκετα ευρω για την αποκτηση τους,η μηπως κανω λαθος?

Εδώ που τα λέμε τι να το κάνεις το 917 όταν ακόμα και το Τρίτο Πρόγραμμα παίζει μεν ασυμπίεστα αλλά από λιωμένα βινύλια που κάνουν ένα σαδιστικό χράτς χρούτς.

Τον τελευταίο καιρό ακούγεται συχνά και το χαρακτηριστικό "γκλόνκ" σφάλματος των windows απο το Τρίτο:ADFADF1:

Βασίλης

Εχω νεωτερα για το τι πηγες χρησημοποιει ενας τυπικος Ευρωπαικος ραδιοσταθμος που μεταδιδει κλασσικη μουσικη.
Καποιος ειχε αναρωτηθει.
Το ερωτηματολογιο μου, σημερα το πρωι, προς τον σταθμο που ακουω συνηθως ηταν το ακολουθο:
Τι μεσα πηγης χρησημοποιειτε?
CD-player?
DAT-player?
HD απο καποιον υπολογιστη η σερβερ?
Μπομπινοφωνο?
Γραμμοφωνο?(αυτο που λεγεται πικαπ στην Ελλδα).
Κατι αλλο?
Χρησημοποιειτε κομπρεσσορες?
Αν παιζετε αναλογικα, το φιαχνετε πρωτα με ψηφιακο τροπο πριν το μεταδωσετε το σημα η το μεταδιδετε οπως ειναι?
Εχετε διαφορετικο τροπο σκεψεως για την ποιοτητα εκπομπης εν σχεσει με τα αλλα καναλια που μεταδιδουν ποπ?

Η απαντηση ηρθε απο εναν πολυ γνωστο εκφωνητη/παραγωγο του κλασσικου καναλιου ο οποιος εχει και την θεση σεφ αναμεσα στους παραγωγους.
Σαν κυρια πηγη χρησημοποιουν υπολογιστη η σερβερ. Η συχνοτητα των μηχανηματων ειναι 48Κβ, δεν υπαρχει τιποτα αλλο.
CD-player χρησημοποιουν επισης πολυ.
DAT ηταν πριν αλλα ακομα ειναι μεσα στο παιχνιδι.
Και φυσικα χρησιμοποιουν ακομα μπομπινοφωνα και γραμμοφωνα, LP και 78!! Υπαρχει πολυ μουσικο υλικο σε αυτα τα φορματ που δεν υπαρχει ακομα σε ψηφιακη μορφη. Ειδικα οι ηχογραφισεις των 78 ειναι ανεκτιμητες.
Στο διπλανο καναλι που ειναι ως επι το πλειστον ομιλια(πολιτικη, κουλτουρα, αναλυσεις, θεατρο) εχουν πολυ χρονο να επεξεργαζονται τις παλαιες ηχογραφισεις. Ειναι ομως πολυ προσεκτικοι και δινουν μεγαλη βαση να μην χασει την πληροφορια ο δισκος/ταινια, διαλεγουν παντα λιγο περισσοτερο θορυβο και σκρατς, αντι κλινικα νεκρες παραγωγες.
Το δικο τους καναλι, δηλαδη της κλασσικης μουσικης, επειδη ειναι νον στοπ, δεν εχουν χρονο για τετοια, παιζουν δισκους χωρις καμμια επεμβαση. Εδω να κανω μια παρενθση δικια μου και να αναφερω οτι εχω ακουσει μερικες φορες να παιζουν δισκους, αλλα τα επιπεδα φθορας ειναι μηδαμινα.
Ναι, χρησιμοποιουν κομπρεσσορα και αυτοι, πρακτικα δεν μπορεις να μεταδιδεις κλασσικη χωρις, εκτος αν καποιος ειχε ενα φανταστικα τελειο συστημα και δεν ειχε εξωτερικο θορυβο! Επειδη ομως δεν ειναι ο κανονας αυτος, αλλα η εξαιρεση αναγκαζονται να χρησιμοποιουν κομπρεσσορα. Ειναι ομως ετσι ρυθμισμενος ωστε να ανεβαζει σε ακουστο επιπεδο τα πολυ χαμηλα περασματα και στα πολυ διεξοδικα τεστ που εχουν κανει εχουν καταληξει στο συμπερασμα οτι ειναι απαραιτητος ακομα και σε αυτους. Συμφωνα με αυτον ομως, ειναι πολυ διακριτικος κομπρεσσορας.
Μια πολυ σοβαρη λεπτομερεια που ανεφερε στην απαντηση του ειναι οτι οι τεχνικοι ξερουν πλεον πως να τον χρησιμοποιησουν αναλογα το περιεχομενο του πραγραμματος και προπαντος την ωρα του ημερονυχτιου! Τα βραδυ εχει πολυ ποιο λιγη εμπλοκη ο κομπρεσσορας, επειδη η ακροαση γινεται σε ποιο ησυχο περιβαλον στα σπιτια.
Τα 2 αλλα καναλια τους με ποπ και ABBA μουσικη χρησιμοποιουν πολυ μεγαλους βαθμους συμπιεσεως και γιαυτο εχουν μεγαλυτερη παραμορφωση.
Πιστευω να μην σας κουρασα.

Το παραπάνω πόστ πρέπει να διαβάσουν οι ρουσφετολογικά διορισμένοι δημόσιοι υπάλληλοι του Τρίτου Προγράμματος......

Γεια σας.
Αν δεν πειράζει να επαναφέρω το θέμα στην επικαιρότητα, γιατί ψάχνομαι.
Τελικά ο φίλος που έψαχνε πήρε και τι? έμεινε ευχαριστημένος?
Κάποιες άλλες προτάσεις μέχρι 500 (+/-) ευρώ το πολύ?

Εγώ έχω τον Cayin και είμαι ευχαριστημένος και από τη λήψη (έχει front-end της ALPS) και από τις ευκολίες (τηλεχειρισμός, μνήμες).

Καλά το accuphase άστο..ξέρω πόσο κάνει.

Το Cayin, φίλε μου πόσο το πήρες. Μήπως έχεις το user manual σε pdf να μου του περάσεις να δω τι γίνεται.
Εχει τη δυνατότητα direct input της συχνότητας που θες από το πληκτρολόγιο?
Dimmer στην οθόνη?
Φαντάζομαι το έχεις βάλει πάνω σε κάποιο ενισχυτή. Θόρυβο σου βγάζει στα ηχεία? από ήχο γενικά πως πάει?

Re: Απάντηση: Καλό και φθηνό tuner??

Να πω και εγω μια προταση
creek H marantz st- 6001

Το marantz στα χαρτιά τουλάχιστον φαίνεται super και με την τιμή που έχει θα το αγόραζα αμέσως...αλλά να πάρεις φρέσκο tuner σήμερα και να μην έχεις telecontrol πάει πολύ.

To Creek δεν το ξέρω θα το τσεκάρω.
Ευχαριστώ.