Και μια φωτογραφια απο το εσωτερικο ενος RT-50, δηλαδη του δικου μου!
Το οτι δεν εχει καλυμα ειναι γιατι το εκαψα στο τσακι μια πολυ βαρεια χειμωνιατικη μερα και με κομενο το ρευμα...
Ο πολυ insider στα RT-50 βλεπει μια ακομα λαμπα, ειναι μια ECC82 (buffer) που εχω βαλει μετα απο stereo decoder, εχω καταργησει δηλαδη το δικο τους αναλογικο τμημα εξοδου με τρανσιστορ γερμανιου. Μερικοι πυκνωτες φαινονται αλλαγμενοι, ο μεγαλος ηλεκτρολυτικος αλουμινιου ειναι αυτος που μπηκε απο το εργοστασιο πριν ........ 43 χρονια! Ακομα δεν βγαζει βομβο και δεν δειχνει τιποτα το παραξενο στον παλμογραφο! Μαλλον τοτε η Siemens ηξερε πως κανουν πυκνωτες!
Η γεφυρα ανορθωσεως τυπου σεληνιου ειναι αλλαγμενη, απλα για να αλλαχτει, δεν ειδα ουτε ακουσα καμμια αλλαγη με αυτην την αλλαγη.
Οταν το πηρα, πριν 20 χρονια, ηθελε μια ρυθμιση στην μεσαια συχνοτητα, την εκανε ενας ραδιοτεχνιτης, απο τοτε δεν εχει χρειαστει ξανα.
Μην ξεχασω, σε ενα σημειο ηταν χειρωτερο απο τα υπολοιπα ραδια το capture ratio, συντελεστης εγκλωβισεως στα Ελληνικα(?), τα αλλα μπορουσαν να ξεχωριζουν καλυτερα εναν αδυνατο σταθμο διπλα σε εναν δυνατο. Και πραγματικα ειχα λιγο προβλημα με εναν αγαπημενο μου σταθμο κλασσικης απο μια γειτονικη χωρα, η αποσταση ηταν μικρη απο εναν δικο μας δυνατο ηταν 102MHz (102,2). Αλλα αυτο λυθηκε τελειως με την καινουργια μου κεραια TRIAX FM-8 τροποποιημενη κατα Peter Korner.
Φυσικα η κεραια ειναι πληρως περιστρεφωμενη.
Και αλλο ενα προβλημα ειναι οτι ανεβαινει μεχρι στους 104MHZ, αλλα αυτο μπορει να φιαχτει ευκολα απο εναν ραδιοτεχνιτη ωστε να ανεβαινει μεχρι τους 108MHz.