Καλό και φθηνό tuner??

Δεν αξίζει να δώσεις για ράδιο πάνω από 100 ευρώ.
Σε πέντε χρόνια θα πεταχτούν όλα τα υπάρχοντα τιούνερ αναγκαστικά και αμετάκλητα....

Δεν αξίζει να δώσεις για ράδιο πάνω από 100 ευρώ.
Σε πέντε χρόνια θα πεταχτούν όλα τα υπάρχοντα τιούνερ αναγκαστικά και αμετάκλητα....

Οπως ακριβως,λεγανε και για τα cdplayers,με την ελευση του sacd -dvdaudio,και βεβαια με τα πλατω,που επρεπε να μην υπαρχουν εδω και 15 χρονια

Κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Απο αυτα που διάβασα συμπεραινω ότι η λύση που ταιριάζει σε αυτά που θέλω ειναι αυτή του denon. Εχει ότι ζητάω , ειναι όμορφο και πιστεύω οτι θα παιζει μια χαρά. Εχει 210 , οπότε ειναι στο χαμηλό budget μου και εαν καποτε εχουμε στην Ελλάδα DigitalAudioBroadcasting και αξίζει , κατι θα κανω.;)

Οπως ακριβως,λεγανε και για τα cdplayers,με την ελευση του sacd -dvdaudio,και βεβαια με τα πλατω,που επρεπε να μην υπαρχουν εδω και 15 χρονια

Ξεχνάς κάτι σημαντικό και συνεπώς πέφτεις έξω.
Το ότι μέχρι 2012 σύμφωνα με τη ΕΕ θα καταργηθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.
Ακόμα και το ράδιο που έχεις στο αμάξι σου θα το πετάξεις θές δεν θές.
Γιατί απλά θα καταργηθούν οι ΟΛΕΣ αναλογικές εκπομπές και δεν θα πιάνεις κανένα σταθμό !
Υπάρχει το DAB αν αυτό σου λέει κάτι...

http://www.worlddab.org/

To DAB εχει πεθανει, δεν υπαρχει μελλον πλεον, ασχετα με το τι γραφουνε.
Εξαλλου ακουγεται πολυ χαλια, (σε κλασσικη μουσικη).
Οι αναλογικες εκπομπες θα συνεχιστουν τουλαχιστον αλλα 10 χρονια, τουλαχιστον.
Το RT-50 μου εχει ρυθμιστει μονο μια φορα πριν 12 χρονια και απο τοτε δεν εχει ζητησει τιποτα αλλο εκτος απο μερικες λαμπες. Ειναι τερας αξιοπιστιας.
Και ειδικα τωρα με την κανουργια μου κεραια Triax FM8, τροποποιημενη κατα Peter Korner , ακουγεται τοσο καλα οσο τιποτα αλλο εδω μεσα.
Κατα καιρους λαμβανω Γερμανια και Πολωνια ακομα και σε καλο stereo.
Αυτα για κλασσικη μουσικη, αν ακουει καποιος ποπ η λαικη τοτε δεν παιζει κανενα ρολο τι ραδιο εχεις. Σε αυτο συμφωνουμε, ετσι?

Ξεχνάς κάτι σημαντικό και συνεπώς πέφτεις έξω.
Το ότι μέχρι 2012 σύμφωνα με τη ΕΕ θα καταργηθούν ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ.
Ακόμα και το ράδιο που έχεις στο αμάξι σου θα το πετάξεις θές δεν θές.
Γιατί απλά θα καταργηθούν οι ΟΛΕΣ αναλογικές εκπομπές και δεν θα πιάνεις κανένα σταθμό !
Υπάρχει το DAB αν αυτό σου λέει κάτι...

http://www.worlddab.org/

Ως συνηθως, η Ελλαδα θα ζητησει παραταση και θα την παρει.
Αλλα ακομα κι αν δεν την παρει, θα ακολουθηθει η πολιτικη των προστιμων.

Να ρωτήσω κάτι.
Υπάρχει έστω σε δοκιμαστική φαση σταθμός που να εκπέμπει ψηφιακά. Στην τηλεόραση εχουμε δει τα καναλια της ΕΡΤ , αλλά στο ραδιόφωνο έχει παρουσιαστεί κάτι? Αν παρει κάποιος τώρα ενα DAB ραδιόφωνo μπορει να το δοκιμάσει?
Εγώ πάντως πιστεύω ότι η στιγμή που θα πάψει να υπάρχει αναλογική μετάδοση θα ειναι πολύ πολύ αργότερα απο το 2012, χωρις αυτο να σημαινει οτι δε θα αρχισουν οι ψηφιακές μεταδόσεις.

Τέλος πάντως μακαρι να το δουμε DAB στην ελλάδα και θα το στείλω για ανακύκλωση το ραδιόφωνο.

Να σας διορθώσω. Θα σταματήσουν οι αναλογικές εκπομπές τηλεόρασης. Τα FM πιάνουν τότο λίγο χώρο στη μπάντα (στριμώχνονται ανάμεσα σε 2 τηλεοπτικά κανάλια) που δεν υπάρχει λόγος να καταργηθουν.

Κυριοι
Το DAB πεθανε, τελεια και παυλα.
Υπαρχει καποιος χαρτης στην Ελληνικη Ραδιοφωνια που να δειχνει ποια μερη καλυπτει? Μπορεις να τον συμβουλευτεις πρωτα!
Η χωρα που το DAB ειχε πολυ επιτυχεια ηταν η Αγγλια και εχει ακομα, αλλα οι περισσοτεροι δεκτες που πουληθηκανε και πουλιουνται ειναι μικροι για την κουζινα η την εξοχη. Η ποιοτητα των εκπομπων στην Αγγλια ειναι πολυ ασχημη, εδω γραφω για την τεχνικη ποιοτητα και δεν αναφερομαι στην μουσικη.
Ειχα γραψει στην Ραδιοφωνια του τοπου μου και ρωτησα για το μελλον των FM και μου απαντησαν οτι δεν υπαρχει τιποτα που να ειναι απειλητικο, τουλαχιστον για 10 χρονια μπροστα η πολυ παραπανω! Μου ανεφεραν οτι οι δεκτες FM που πουλιουνται σημερα ειναι πολυ ποιο πολλοι απο τους DAB! Συγκεκριμενα, σε μια χωρα σαν αυτην που μενω, ηδη το 1995 ειχε καλυψει το 75% της επιφανειας της με εκπομπες DAB, σημερα καλυπτονται μονο οι 3 μεγαλες πολεις. Μαλιστα γραφει στην σελιδα τους οτι ηταν η πρωτη χωρα της Ευρωπης που αρχισε επισημα της εκπομπες DAB, μερικες ωρες πριν το BBC!
Παρολα αυτα, υπαρχουν ...... 2000 δεκτες και οι περισσοτεροι απο αυτους δωρηθηκαν απο την Ραδιοφωνια σε επιλεγμενους πελατες για τον ελεγχο των εκπομπων! Τεχνικα το συτημα δεν δουλευει καλα, το κυριο προβλημα ειναι οτι πολλες φορες ο ηχος ανεβοκατεβαινει σαν στα παλαια καλα βραχεα κυματα! Ολα αυτα συμφωνα με την απαντηση που μου εδωσαν.
FM ραδια πουλιουνται ακομα και σε κινητα και ετσι ευκολα βγαινει το συμπερασμα οτι εχουν ακομα πολυ ζωη!
Αντιθετα εχουν σταματησει οι αναλογικες εκπομπες TV τελειως, 18 Οκτ ηταν που εσβησε και ο τελευταιος σταθμος, εδω στην περιοχη μου.
Αυτο που μπορει στο μελλον να αντικαταστησει τα FM ειναι το ιντερνετ, αλλα παιρνει πολλα χρονια μεχρι τοτε.

Και όμως υπάρχει DAB στη Ελλάδα. Στη Κρήτη και όσους είναι δίπλα στο Πανεπιστήμιο !
http://www.el.teithe.gr/timeliness/academic_view.asp?id=947

Αλλά και για όσους μένουν στη Δυτική Αθήνα
http://www.radiofono.gr/node/91

"Ο KISS FM 92.9 φυσικά θα είναι ο πρώτος ρ/σ που θα εκπέμψει ψηφιακά με DAB αφού έχει ήδη αγοράσει όλο τον εξοπλισμό από το 2004...

Kαι λίγα λόγια για το DAB:
Tο DAB (Digital Audio Broadcasting) είναι ψηφιακή συμπιεσμένη μορφή δεδομένων k εκπέμπει από τη μπάντα III VHF.

T εύρος σήματος είναι 1.5Mhz k t μέγιστο συνολικό bitrate μετάδοσης είναι 2048kbps.

Κάθε κανάλι εκπέμπει ταυτόχρονα πολλές υπηρεσίες ήχου με διαφορετικό η ίδιο επίπεδο ποιότητας, από 64kbps μέχρι και 340kbps.
Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα ταυτόχρονης μετάδοσης k διαφορων δεδομένων όπως εικόνες, web σελίδες, πληροφορίες τραγουδιού, ....!!!"

...που ολες αυτες οι φωτογραφιες και διαφιμησεις παιρνουν ακομα ποιο πολυ χωρο με αποτελεσμα να μην μενει τιποτα για την μουσικη.
Υπαρχουν ραπορτα απο την Αγγλια για πολυ ασχημη ποιοτητα εκπομπης και ακομα και σταθμοι που το γυρνανε στο mono γιατι το stereo θα ηταν πολυ παραμορφωμενο!

Αν υπηρχε περιπτωση να καταργηθουν τα fm,τοτε οι εταιρειες που βγαζουν δεκτες και μαλιστα πανακριβους θα ειχαν σταματησει την παραγωγη νεων μοντελλων,πραγμα που δεν συμβαινει.Δεν νομιζω οτι θα υπηρχε καποιος να δωσει 3000-4000 ευρω για εναν δεκτη που σε λιγα χρονια θα τον πετουσε στα σκουπιδια,εκτος αν καποιοι εδω μεσα ξερουν κατι παραπανω απο την Magnum Dynalab πχ?,ας κανουν τον κοπο τοτε να πληροφορησουν τις εταιρειες για τον επερχομενο κινδυνο να παραγουν κατι που θα ειναι αχρηστο.Παντως περιμενω και την απαντηση ποσο κοστιζει να δουλεψει ενας Grundig,αν τον αγορασει καποιος μεταχειρισμενο,και οσο για το αν μια πηγη παιζει καλα η κλασσικη η ροκ και τα υπολοιπα απλα δεν αξιζουν,μαλλον ειναι μια δικαιολογια ,προερχομενη μαλλον απο τις 7 λυχνιες και ολο το κυκλωμα που κουβαλαει

Διαβαζοντας ξανα την απαντηση που μου δωσανε απο την ραδιοφωνια, γραφουνε οτι δεν υπαρχει κανενα σχεδιο η propose απο την βουλη στην χωρα μου για την καταργηση η αντικατασταση των σταθμων Fm, το μονο που υπαρχει ειναι μια σκεψη να μεταδιδουν ενα ειδος ψηφιακου σηματος αναμεσα στα ψηφιακα σηματα των ηδη υπαρχουσων ψηφιακων εκπομπων της τηλεορασεως.
Η ποιοτητα θα ηταν 320ΚΒ, ενω παρομοια σχεδια της Νορβηγικης Ραδιοφωνιας προβλεπουν 1ΜΒ, αλλα μην ξεχναμε οτι η Νορβηγια ειναι μικρωτερη χωρα και δεν εχει πολλα πραγραμματα! Αυτα ομως ειναι σκεψεις χωρις τιποτα το συγκεκριμενο.
Τα FM ομως πρεπει να διατηρηθουν για τα κινητα ραδια (αυτοκινητο, φορητα ραδια και mobile phones).
Ενα RT-50 θελει μερικους πυκνωτες αλλαγμα, μικροπραγματα φυσικα, στο δικο μου αλλαξα και 5 τριμποτενσιομετρα. Συν το κοστος για ρυθμιση, αν χρειαζεται βεβαια.
Τα υπολοιπα δεν τα καταλαβαινω, αν ακους κλασσικη και οι σταθμοι που μεταδισουν αυτην την μουσικη ειναι καλοι, τοτε αξιζει, αν ακους ποπ, τοτε οι ηχογραφισεις ειναι χαλια και δεν χρειαζεσαι κανενα καλο ραδιο, απο εμπειρια μπορω να αναφερω οτι οι σταθμοι που μεταδιδουν ποπ στελνουν με κομπρεσσορες και αυτο σκοτωνει την ηδη χαμηλη ποιοτητα της ηχογραφησεως! Αυτο με τις 7 λαμπες δεν το καταλαβαινω, αν εννοεις οτι με μονο 7 λαμπες δεν μπορει να γινει ενα καλο ραδιο, τοτε μαλλον κανεις λαθος! Εγω εδιωξα MacIntosh MR-68B το οποιο ηταν τελεια ρυθμισμενο, γιατι απλα ηταν για κλαμματα διπλα στο Grundig! Μαζι φυγανε και ολα τα αλλα χαιεντ ραδια μου.

Eννοω το να ρυθμισεις 7 λυχνιες δεν ειναι και το ευκολοτερο ,περα απο το οτι αδυνατουν να ακολουθησουν τους ρυθμους της πιο συγχρονης μουσικης,λογω σχεδιαστικης και κατασκευαστικης ηλικιας.Τωρα το να αφοριζουμε ολες τις αλλες ηχογραφησεις περαν της κλασσικης μουσικης,μαλλον ειναι υπερβολικο,οπως και το να λεμε οτι οσοι σταθμοι δεν παιζουν κλασσικη μουσικη συμπιεζουν,και απο απλη περιεργεια ρωτω ποια αλλα ραδιοφωνα φυγανε Και κατι αλλο τις λυχνιες δεν τις εχεις αλλαξει?παιζει με αυτες που ειχε?Και αν θελεις μπορεις να γραψεις και τον τοπο διαμονης σου,γιατι να ακους Γερμανικους σταθμους fm απο Ελλαδα ,μαλλον δυσκολο η εχουν αλλαξει οι νομοι της φυσικης

Last edited:
Και αν θελεις μπορεις να γραψεις και τον τοπο διαμονης σου,γιατι να ακους Γερμανικους σταθμους fm απο Ελλαδα ,μαλλον δυσκολο η εχουν αλλαξει οι νομοι της φυσικης

Αν κρίνω απο το ονομα του φίλου συνφορουμίτη πρέπει να είναι στη Γαλλία και λάτρης του εκκλησιαστικού οργανου.
Γι'αυτό και τα κριτήρια του είναι αυστηρά.

Βασίλης

Και εγω καπου αναμεσα σε Γαλλια και Βελγιο η Ελβετια υποθετω,αλλα ας μας το πει καλλιτερα ο ιδιος.Οσον αφορα τις μουσικες μας προτιμησεις ειναι αποδεκτες ,αλλα ας μην ισοπεδωνουμε οτι δεν μας αρεσει να ακουμε

Άντε. Μακάρι να ξεκουμπιστούν οι χλιδέμποροι από τα FM για να βρεθεί χώρος για αυτούς που έχουν πραγματική όρεξη για πρόγραμμα. :Banane0:

Φιλε Πετρο
Δεν ρυθμιζεις καθε λαμπα ξεχωριστα, στις λαμπες δεν εχεις τιποτα να ρυθμισεις. Απλα οι μεσαιες συχνοτητες ισως εχουν ξεφυγει λιγο απο την S-curve και να θελουν ρυθμιση, αλλα αυτο ειναι πανευκολο για εναν ραδιοτεχνιτη.
Στο stereo decoder εχει μερικες ρυθμισεις ακομα, αλλα ειναι απλα πραγματα, οι ρυθμισεις που δινει το service manual της Grundig ειναι σε μιση σελιδα!
Ποια η διαφορα μεταξυ της συγχρονης μουσικης, τι εννοεις εδω δεν ξερω και τον σχεδιασμο των κυκλωματων, δεν το καταλαβαινω, ακομα και ενα συγχρονο ραδιο ακολουθει τους ιδιους σχεδιαστικους κανονες, αλλοιως δεν θα ηταν compatible με το συστημα FM/MPX stereo που υπαρχει.
Η διαφορα με ενα συγχρονο ραδιο ομως ειναι οτι το συγχρονο υλοποιει τα ιδια κυκλωματα με ημιαγωγους, τρανσιστορ η ακομα ποιο φτηνα για τον κατασκευαστη με IC.
Ανεφερα ηδη οτι εχω αλλαξει μερικες λαμπες, τις τσεκαρω μια φορα τον χρονο ομως, οταν καταιβουν κατω απο το 70% του μαξιμουμ που δινει το AVOmeter μου, τοτε τις αλλαζω! Επειδη η κυρια πηγη μου σπιτι ειναι αυτο το ραδιο, παιζει πολλες ωρες καθε ημερα, τα Σ/Κ σχεδον συνεχεια!
Χωρις να εχω ακουσει ολους τους ραδιοσταθμους του κοσμου, αυτους που εχω ακουσει και μεταδιδουν ποπ, ΟΛΟΙ τους στελνουν με κομπρεσσορα και απο οτι ξερω οι ποπ ηχογραφισεις ΔΕΝ εχουν την αισιοδοξια να ειναι αξιοπιστες, (high fidelity), στα οργανα/τραγουδι, αλλα κοιτανε να δωσουνε την χροια που τους αρεσει, παραποιοντας αυτα τα οργανα/τραγουδι.
Στην κλασσικη ειναι ακριβως το αντιθετο, εκει θα ηταν αυτοκτονια στον παραγωγο/ηχοληπτη να περασει οργανο/τραγουδι απο κομπρεσσορα η να το ωραιοποιησει με ηλεκτρονικο τροπο!Γιαυτο οι κλασσικοι σταθμοι δεν στελνουν δια μεσου κομπρεσσορα η για να λεμε την αληθεια, το κανουν αλλα σε παρα πολυ διακριτικη μορφη, αλλοιως λογω της μεγαλης δυναμικης του ειδους αυτου της μουσικης, ορισμενα χαμηλα περασματα δεν θα ακουγοντουσαν καθολου ειδικα σε αυτοκινητο και κατοικειες κοντα σε δρομους!
Accuphase T10(X) δεν θυμαμαι ακριβως το νουμερο στο (X), ισως 1 ισως 4
Ενα καλο Denon, απλα δεν θυμαμαι τι μοντελο ηταν, αυτο ηταν και το χειρωτερο της παραιας,
Philips 673, αυτο μαλλον θα επαιζε καλυτερα με αλλο κυκλωμα ηχου,
Εχω δοκιμασει yamaha CT7000,
και Technics ST-9030,
και σε λιγο καιρο θα εχουμε μια μαχη μεταξυ του RT-50 και 2 Kenwood τα οποια ειναι πολυ μα παρα πολυ τροποποιημενα. Δεν υπαρχουν δευτερα στον κοσμο με αυτες τις τροποποιησεις!!
Δεν ειχα την προθεση να θιξω κανενος τις μουσικες προτιμησεις, εξαλλου και εγω ακουω μη κλασσικη μουσικη, σχεδον οτι υπαρχει.
Αυτο που εγραψα για την ποπ μουσικη ειναι μια προσωπικη εμπειρια μου απο διαφορα στουντιο ηχογραφισεων ποπ μουσικης που εχω επισκεφτει και το τι ειδα!Δηλαδη εθιξα το τεχνικο μερος και οχι την ποπ μουσικη!

Αυτής της γενιάς οι δέκτες τι λένε; Έχει κανείς άποψη; Ψάχνω κάτι παρόμοιο και δε με ενδιαφέρουν οι μνήμες. Καλή και μακρινή λήψη να έχει μονάχα.

http://cgi.ebay.de/Kenwood-KT-6500_...yZ153034QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

μιλαμε για αθανατες κατασκευες !!!!!!

εγω εχω παρει ενα πιο καινουργιο μοντελο αλλα στο αυτο στυλ !!!!

μιλαμε για καταπλικτικη κατασκευη !!!!

και πιανει φοβερα και ηχο καλο !!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

ασε που εχουν συλεκτικη αξια πλεον......