Φιλε Πετρο
Δεν ρυθμιζεις καθε λαμπα ξεχωριστα, στις λαμπες δεν εχεις τιποτα να ρυθμισεις. Απλα οι μεσαιες συχνοτητες ισως εχουν ξεφυγει λιγο απο την S-curve και να θελουν ρυθμιση, αλλα αυτο ειναι πανευκολο για εναν ραδιοτεχνιτη.
Στο stereo decoder εχει μερικες ρυθμισεις ακομα, αλλα ειναι απλα πραγματα, οι ρυθμισεις που δινει το service manual της Grundig ειναι σε μιση σελιδα!
Ποια η διαφορα μεταξυ της συγχρονης μουσικης, τι εννοεις εδω δεν ξερω και τον σχεδιασμο των κυκλωματων, δεν το καταλαβαινω, ακομα και ενα συγχρονο ραδιο ακολουθει τους ιδιους σχεδιαστικους κανονες, αλλοιως δεν θα ηταν compatible με το συστημα FM/MPX stereo που υπαρχει.
Η διαφορα με ενα συγχρονο ραδιο ομως ειναι οτι το συγχρονο υλοποιει τα ιδια κυκλωματα με ημιαγωγους, τρανσιστορ η ακομα ποιο φτηνα για τον κατασκευαστη με IC.
Ανεφερα ηδη οτι εχω αλλαξει μερικες λαμπες, τις τσεκαρω μια φορα τον χρονο ομως, οταν καταιβουν κατω απο το 70% του μαξιμουμ που δινει το AVOmeter μου, τοτε τις αλλαζω! Επειδη η κυρια πηγη μου σπιτι ειναι αυτο το ραδιο, παιζει πολλες ωρες καθε ημερα, τα Σ/Κ σχεδον συνεχεια!
Χωρις να εχω ακουσει ολους τους ραδιοσταθμους του κοσμου, αυτους που εχω ακουσει και μεταδιδουν ποπ, ΟΛΟΙ τους στελνουν με κομπρεσσορα και απο οτι ξερω οι ποπ ηχογραφισεις ΔΕΝ εχουν την αισιοδοξια να ειναι αξιοπιστες, (high fidelity), στα οργανα/τραγουδι, αλλα κοιτανε να δωσουνε την χροια που τους αρεσει, παραποιοντας αυτα τα οργανα/τραγουδι.
Στην κλασσικη ειναι ακριβως το αντιθετο, εκει θα ηταν αυτοκτονια στον παραγωγο/ηχοληπτη να περασει οργανο/τραγουδι απο κομπρεσσορα η να το ωραιοποιησει με ηλεκτρονικο τροπο!Γιαυτο οι κλασσικοι σταθμοι δεν στελνουν δια μεσου κομπρεσσορα η για να λεμε την αληθεια, το κανουν αλλα σε παρα πολυ διακριτικη μορφη, αλλοιως λογω της μεγαλης δυναμικης του ειδους αυτου της μουσικης, ορισμενα χαμηλα περασματα δεν θα ακουγοντουσαν καθολου ειδικα σε αυτοκινητο και κατοικειες κοντα σε δρομους!
Accuphase T10(X) δεν θυμαμαι ακριβως το νουμερο στο (X), ισως 1 ισως 4
Ενα καλο Denon, απλα δεν θυμαμαι τι μοντελο ηταν, αυτο ηταν και το χειρωτερο της παραιας,
Philips 673, αυτο μαλλον θα επαιζε καλυτερα με αλλο κυκλωμα ηχου,
Εχω δοκιμασει yamaha CT7000,
και Technics ST-9030,
και σε λιγο καιρο θα εχουμε μια μαχη μεταξυ του RT-50 και 2 Kenwood τα οποια ειναι πολυ μα παρα πολυ τροποποιημενα. Δεν υπαρχουν δευτερα στον κοσμο με αυτες τις τροποποιησεις!!
Δεν ειχα την προθεση να θιξω κανενος τις μουσικες προτιμησεις, εξαλλου και εγω ακουω μη κλασσικη μουσικη, σχεδον οτι υπαρχει.
Αυτο που εγραψα για την ποπ μουσικη ειναι μια προσωπικη εμπειρια μου απο διαφορα στουντιο ηχογραφισεων ποπ μουσικης που εχω επισκεφτει και το τι ειδα!Δηλαδη εθιξα το τεχνικο μερος και οχι την ποπ μουσικη!