Καλώδια απο την Κίνα

Kαλώδια ηχείων απο Χονγκ Κονκγ την γλιτώσανε..... το PSP Gold πού πήρα για τον αδερφό μου πήρε 30 ευρουδάκια τελωνείο.κι ας ήτανε το 1/5 σε μέγεθος και πολύ λιγότερο σε βάρος. Βέβαια τα καλώδια μου τα έφερε η TNT ενώ το PSP ταχυδρομείο.

Ερώτηση:
έχει παραλάβει κανείς από Κίνα (ή Χονκ-Κονγκ, μήπως αλλάζει?) κάτι μεγαλύτερο από καλώδια? Ας πούμε κάτι στα 3-4-5 κιλά? Γιατί ωραία και ενδιαφέροντα τα προσφερόμενα από Άπω Ανατολή, αλλά εάν είναι για ένα γκάτζετ να μας βγει η ψυχή στο τελωνείο...
Ή βλέπουν χοτσιμίνχι (δηλαδή κάτι που φανερά δεν είναι καμία επώνυμη μάρκα) και δεν ασχολούνται περαιτέρω;

Είχε κανείς ανάλογη εμπειρία?
3 ενισχυτές και 1 προ σύνολο καμιά 30αρια κιλά , πλήρωσα μόνο φπα
και ενα κάρο διάφορα μικρα κερατάκια απο καλώδια μεχρι εξαρτήματα κατα καιρούς , ποτέ δεν με απασχόλησε τελωνείο
μάλλον υπάρχει διακρατική συμφωνία με κίνα !!! , και εδω μιλάμε για ολόκληρα κοντέινερ εισαγωγές πλέον , ποιος θα ασχοληθεί με ενα κουτάκι που θα φέρουμε εμείς

Kαλώδια ηχείων απο Χονγκ Κονκγ την γλιτώσανε..... το PSP Gold πού πήρα για τον αδερφό μου πήρε 30 ευρουδάκια τελωνείο.κι ας ήτανε το 1/5 σε μέγεθος και πολύ λιγότερο σε βάρος. Βέβαια τα καλώδια μου τα έφερε η TNT ενώ το PSP ταχυδρομείο.
μάλλον φπα πλήρωσες !! 30 ευρα !!! το τελωνείο εαν σε μαγκώσει
τρέχεις με ενα κάρο χαρτιά και το νούμερο είναι 167 ευρώ και πάνω , έστω και αν έφερες ένα βύσμα αξίας 70 ευρώ !! (απο 50 ευρώ θεωρητικά περνάει τελωνείο )

3 ενισχυτές και 1 προ σύνολο καμιά 30αρια κιλά , πλήρωσα μόνο φπα
και ενα κάρο διάφορα μικρα κερατάκια απο καλώδια μεχρι εξαρτήματα κατα καιρούς , ποτέ δεν με απασχόλησε τελωνείο
μάλλον υπάρχει διακρατική συμφωνία με κίνα !!! , και εδω μιλάμε για ολόκληρα κοντέινερ εισαγωγές πλέον , ποιος θα ασχοληθεί με ενα κουτάκι που θα φέρουμε εμείς

συγγνώμη, πώς θα βγει το ΦΠΑ?
Μιλάμε για κάτι που θα δηλωθεί "gift" (το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο δώρα, αλλά από ό,τι κατάλαβα κάθε αποστολή που δεν αφορά σε εμπορική συναλλαγή, δηλ. να φαίνεται ιδιώτης και όχι πχ κατάστημα) και η αξία του θα μπει ας πούμε στα 50$ (κοντά δηλαδή στην πραγματική, πόσο κάνει πια ένα γκάτζετ από Κίνα?). Δηλαδή είναι κακό να έρθει με ΕΛΤΑ? Για υπηρεσίες κούριερ που συνεργάζονται με δικούς τους εκτελωνιστές έχω ακούσει ότι υπάρχει τρελό χαράτσι (αποθήκευτρα ανά ημέρα παραμονής κλπ κλπ)

συγγνώμη, πώς θα βγει το ΦΠΑ?
Μιλάμε για κάτι που θα δηλωθεί "gift" (το οποίο δεν περιλαμβάνει μόνο δώρα, αλλά από ό,τι κατάλαβα κάθε αποστολή που δεν αφορά σε εμπορική συναλλαγή, δηλ. να φαίνεται ιδιώτης και όχι πχ κατάστημα) και η αξία του θα μπει ας πούμε στα 50$ (κοντά δηλαδή στην πραγματική, πόσο κάνει πια ένα γκάτζετ από Κίνα?). Δηλαδή είναι κακό να έρθει με ΕΛΤΑ? Για υπηρεσίες κούριερ που συνεργάζονται με δικούς τους εκτελωνιστές έχω ακούσει ότι υπάρχει τρελό χαράτσι (αποθήκευτρα ανά ημέρα παραμονής κλπ κλπ)
βαση τιμολογίου βγαίνει το φπα , εαν δεν υπάρχει τιμολόγιο και δεν περάσεις τελωνείο δεν πληρωνεις τιποτα ! οι ενισχυτές που έφερα είχαν τιμολόγιο και ήρθαν με ελτα

Last edited:
Μάλιστα...
Φαντάζομαι κοινή υπηρεσία EMS (express mail), σωστά? Τα EMS Κίνας και Hong-Kong (ξέρει κανείς εάν υπάρχει διαφοροποίηση στη μεταχείρησή τους;) έρχονται οπωσδήποτε μέσω ΕΛΤΑ?

ενα ενα μου έρχονται , ο ενισχυτής που έφερα απο Αυστραλία ήρθε με ένδειξη
radio parts χωρίς τιμολόγιο μέσω ελτά και δεν πλήρωσα τίποτις
σε αντίθεση με 5 dvd με γραφικό υλικό απο αμέρικα αξίας 150 δολάρια πλήρωσα
167 ευρω τελωνείο , επίσης κατι επαγγελματικά φώτα πάλι 167 χαράτσι !!
η λεπτομέρεια που σκοτώνει ειναι οτι τα 2 τελευταία ήρθαν μέσω dhl !!!!
απλως κατάθεσα την εμπειρία μου , τωρα τι ακριβώς συμβαίνει σε δικονομικό επίπεδο δεν είμαι αρμόδιος , ισως κάποιο μέλος που σχετίζεται επαγγελματικά μας διαφωτίσει !!!

δεν ειναι γκαφες ρε παιδεια λεφτα βγαζουν.

ειδικα αν δεν εισαι αθηνα η δεν εχεις χρονο να εκτελωνισης

σε σφαζουν για να αναλαβουν αυτοι τη χαρτουρα.

Τα μέχρι 2 κιλά πάντως εάν βολεύει ο όγκος μπορούν να έρθουν ως γράμματα (και όχι δέματα), οπότε εάν σταλούν με ταχυδρομείο τα διεκπεραιώνουν τα ΕΛΤΑ. Αλλά ως γνωστόν καλό hiend είναι το βαρύ. Τι να πάρεις με 2 κιλά... Καλώδια? Αντικραδασμικά? Λυχνίες ίσως.

μάλλον φπα πλήρωσες !! 30 ευρα !!! το τελωνείο εαν σε μαγκώσει
τρέχεις με ενα κάρο χαρτιά και το νούμερο είναι 167 ευρώ και πάνω , έστω και αν έφερες ένα βύσμα αξίας 70 ευρώ !! (απο 50 ευρώ θεωρητικά περνάει τελωνείο )

τότε κάτι γίνεται .

σε αυτά που έχουν ειπωθεί περι DHL και UPS συμφωνώ γιατί κι εγώ την πάτησα. μακριά παιδιά !!!

Άσχετο , καλό το gift , αλλά άμα το ασφαλίσει για την πραγματική αξία ;;; τι γίνεται ;;; δεν το παίρνουν πρέφα ;;;

Πριν μερικες μερες μου ηρθε απο ΗΠΑ ενα ολοκληρωμενο συστηματακι με ηχεια κλπ βαρους 12 κιλων και διαστασεων 0,90χ045χ055 περιπου, μεσω ταχυδρομειου,δεν πληρωσα τιποτα,επισης λυχνιες απο Ουκρανια ,μεσω ταχυδρομειου τιποτα

Για να μην το επαναλαμβανουμε!!!! ΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΕΛΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ 25% ΤΗς ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ( ΛΕΤΕ ΤΟΝ+ ΝΤΙΛΕΡ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ). ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΞΤΡΑ.

ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΚΟΥΡΙΕΡ ΘΕΛΟΥΝ Γ...........Α ΜΟΝΟ 90-100 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΟΥΝ!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ!!! + ΤΟ ΔΑΣΜΟ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΠΑΛΟΘΚΩΝΟΘΝ ΩΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΦΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΑ 4ΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ.
ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ Α.....Σ!!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΥΡΙΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ!!!! ΜΟΝΟ ΕΛΤΑ!!!!

Last edited by a moderator:
Καλημέρα σε όλους ! Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και μιας που συζητάτε για καλώδια κινέζικα θα ήθελα να ξέρω τη γνώμη σας για τα LEO POSITIVE CABLES τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα . Ενδεικτική τιμή 20 ευρώ για το 1 μέτρο (hdmi καλώδιο). Στράφηκα σε αυτό γιατί το ενός μέτρου
αντίστοιχο της OEHLBACH έχει εξαντληθεί στα sites από Αθήνα τουλάχιστον και το ψιλο-επείγομαι . Ευχαριστώ .

Εγώ έχω αγοράσει από τον Νάκα κάποια καλώδια Positive Cable. Έχω πάρει και HDMI, αλλά δεν το χρησιμοποιήσα. Πάντως τα άλλα που χρησιμοποίησα (για σαμπγούφερ, για αναλογικό βίντεο, για ψηφιακό ήχο) δούλεψαν μια χαρά. Το HDMI έχει και πολύ εντυπωσιακή εμφάνιση με τα μωβ... Γενικά για 1 μέτρο απόσταση ό,τι HDMI και να βάλεις θα δουλέψει. Η ποιότητα φαίνεται στα μεγάλα μήκη. Αν θες κάτι φτηνότερο, μπορείς να πάρεις και της Belkin με 15 ευρώ για 1,5 μέτρο (αυτό έχω βάλει εγώ).

Καλημέρα σε όλους ! Είναι η πρώτη φορά που γράφω στο forum και μιας που συζητάτε για καλώδια κινέζικα θα ήθελα να ξέρω τη γνώμη σας για τα LEO POSITIVE CABLES τα οποία κυκλοφορούν στην Ελλάδα . Ενδεικτική τιμή 20 ευρώ για το 1 μέτρο (hdmi καλώδιο). Στράφηκα σε αυτό γιατί το ενός μέτρου
αντίστοιχο της OEHLBACH έχει εξαντληθεί στα sites από Αθήνα τουλάχιστον και το ψιλο-επείγομαι . Ευχαριστώ .

OEHLBACH εχει και to media markt