Θελωντας να δοκιμασω λγο τις δυνατοτητες του Gigabit δικτυου μου, λογω αργης σχετικα μεταφορας μεγαλων αρχειων multimedia, διαπιστωσα διαφορα πραγματα και θα ηθελα και τη δικη σας γνωμη-βοηθεια.
Εχω την Asus P5K Deluxe wifi me chipshet εκεγχου δικτυου Realtek RTL8110SC kai Marvell 88E8056 (διπλο gigabit δικτυο), switcher dlink gigabit και καλωδια utp cat5E.
Για ευκολια θα αναφερω τα αποτελεσματα μεταξυ μονο 2 υπολογιστων (σε συνολο 6 συστηματων - 3 Pc , 1 Mac , ΧΒΟΧ360 και Wii).
Δεν εχω καταφερει να πετυχω ταχυτητες μεγαλυτερες 11 Μb/sec ,που αυτοματα σημαινει ταχυητες 100 mbit δικτυου.
Και καπου εδω αρχιζει η αναζητηση.
Με μια ερευνα στο δικτυο, βρηκα οτι η gigabit θυρα της Realtek συνδεεται με pci και της Marvell me Pci Express , αρα πρωτος υποπτος ισως ειναι το chipset ελεγχου.
Δευτερος υποπτος φυσικα το switcher, εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο ?
Τριτος υποπτος , τα καλωδια...
Εδω υπαρχει γενικα συγχηση. Πολλοι αναφερουν οτι ακομη και uto cat5 αρκουν για ταχυτητες gigabit.
Aλλοι παλι , θεωρουν απαραιτητα καλωδια τυπου cat6E.
Εσεις τι γνωμη εχετε, και τι εχετε δοκιμασει ?
Εχω την Asus P5K Deluxe wifi me chipshet εκεγχου δικτυου Realtek RTL8110SC kai Marvell 88E8056 (διπλο gigabit δικτυο), switcher dlink gigabit και καλωδια utp cat5E.
Για ευκολια θα αναφερω τα αποτελεσματα μεταξυ μονο 2 υπολογιστων (σε συνολο 6 συστηματων - 3 Pc , 1 Mac , ΧΒΟΧ360 και Wii).
Δεν εχω καταφερει να πετυχω ταχυτητες μεγαλυτερες 11 Μb/sec ,που αυτοματα σημαινει ταχυητες 100 mbit δικτυου.
Και καπου εδω αρχιζει η αναζητηση.
Με μια ερευνα στο δικτυο, βρηκα οτι η gigabit θυρα της Realtek συνδεεται με pci και της Marvell me Pci Express , αρα πρωτος υποπτος ισως ειναι το chipset ελεγχου.
Δευτερος υποπτος φυσικα το switcher, εχει δοκιμασει κανεις το συγκεκριμενο ?
Τριτος υποπτος , τα καλωδια...
Εδω υπαρχει γενικα συγχηση. Πολλοι αναφερουν οτι ακομη και uto cat5 αρκουν για ταχυτητες gigabit.
Aλλοι παλι , θεωρουν απαραιτητα καλωδια τυπου cat6E.
Εσεις τι γνωμη εχετε, και τι εχετε δοκιμασει ?