Καλωδια δικτυου και chipset ελεγχου...

Το tvix τρεχει μια εφαρμογη για να στριμαρει Τασο, οποτε δεν μπορουμε να ξερουμε πως φορτωνει αυτη το δικτυο.

Και σε μενα για παραδειγμα, πεφτει πολυ η ταχυτητα του δικτυου σε μια αντιγραφη για παραδειγμα, εαν απο ενα πισι ειμαι με ριμοτ ντεσκτοπ σε ενα αλλο, ασχετα εαν δεν κουναω τιποτα mouse Και τετοια και δεν κανω καμμια δουλεια...

edit....σε καμμια περιπτωση και ποτε, δεν εχω δει utilization στο gigabit πανω απο 50%.Ποτε

Last edited:
Ο Γιάννης στο Post #54 παραπάνω μιλάει για 85% !!!!! Λες να παίζει ρόλο τίποτα συμβατότητες μεταξύ καρτών δικτύων και router; Κορώνα γράμματα είναι τελικά η ταχύτητα στο δίκτυο;

Ναι αλλά 50% στο gigabit είναι 500Μbps! που σημαίνει υπεραρκετά ότι και streaming να κάνεις.
Ο Γιάννης στο Post #54 παραπάνω μιλάει για 85% !!!!! Λες να παίζει ρόλο τίποτα συμβατότητες μεταξύ καρτών δικτύων και router; Κορώνα γράμματα είναι τελικά η ταχύτητα στο δίκτυο;

Τασο , λαθος πρεπει να εκανα. Μπερδευτηκα με καποιες δοκιμες που εκανα με το τερακοπι.
Σαφως και ειναι παραπανω.

Αυτο που περιγραφεις, μαλλον εινια θεμα της εφαρμογης που τρεχεις στο πισι για να στειλει στοιχεια στο τιβεξ.

Μα δεν τρέχω καμιά ειδική εφαρμογή. Εχω το PC ανοικτό, έχω κάνει share το folder με τις ταινίες και από το tvix επιλέγω την ταινία. Με samba επιλογή από το Tvix, με NAS δεν δουλεύει.
Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει είναι να δω την ταχύτητα αν αντί για το tvix δοκιμάσω pc π.χ. το laptop και να κάνω αντιγραφή κανά μεγάλο αρχείο. Αν η ταχύτητα αυξηθεί δραματικά, τότε το πρόβλημα θα οφείλεται στο tvix.

To Tvix όπως και τα υπόλοιπα NMTs της ίδιας οικογένειας (SMP8635) δεν μπορούν να "βγάλουν" από το Ethernet τους πάνω από ~30Mbps.

Είναι περιορισμός του chipset τους.

Το δικό σου μάλιστα Τάσο έχει Gigabit Ethernet πόρτα, η οποία πηγαίνει εντελώς χαμένη.

Δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα για αυτό.

(Υ.Γ. Δεν διαβάζετε τα άρθρα μου.. ντροπή σας.. :p )

Μα δεν τρέχω καμιά ειδική εφαρμογή. Εχω το PC ανοικτό, έχω κάνει share το folder με τις ταινίες και από το tvix επιλέγω την ταινία. Με samba επιλογή από το Tvix, με NAS δεν δουλεύει.
Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει είναι να δω την ταχύτητα αν αντί για το tvix δοκιμάσω pc π.χ. το laptop και να κάνω αντιγραφή κανά μεγάλο αρχείο. Αν η ταχύτητα αυξηθεί δραματικά, τότε το πρόβλημα θα οφείλεται στο tvix.

Παντως Τασο θυμαμαι πολυ καλα οταν δοκιμασαμε του Μπαμπη απο το δικτυο, επρεπε να τρεξει μια εφαρμογη στο πισι που μοιραζε τους δισκους με το υλικο για να τους δει.
Τωρα τι να σου πω, δεν ξερω. Μαλιστα θυμαμαι που κατεβασαμε την εφαρμογη απο το σαιτ τους

Απάντηση: Re: Καλωδια δικτυου και chipset ελεγχου...

To Tvix όπως και τα υπόλοιπα NMTs της ίδιας οικογένειας (SMP8635) δεν μπορούν να "βγάλουν" από το Ethernet τους πάνω από ~30Mbps.

Είναι περιορισμός του chipset τους.

Το δικό σου μάλιστα Τάσο έχει Gigabit Ethernet πόρτα, η οποία πηγαίνει εντελώς χαμένη.

Δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα για αυτό.

(Υ.Γ. Δεν διαβάζετε τα άρθρα μου.. ντροπή σας.. :p )

Ωχ ναι ε;

Με συγχωρείς Master, πάω να αυτομαστιγωθώ -bye-

Παντως Τασο θυμαμαι πολυ καλα οταν δοκιμασαμε του Μπαμπη απο το δικτυο, επρεπε να τρεξει μια εφαρμογη στο πισι που μοιραζε τους δισκους με το υλικο για να τους δει.
Τωρα τι να σου πω, δεν ξερω. Μαλιστα θυμαμαι που κατεβασαμε την εφαρμογη απο το σαιτ τους

μπορεί να χρειάζεται για NAS, δεν ξέρω.
Για Samba πάντως μια χαρά αέρα πατέρα, κάνεις share ένα folder στο Pc και ακριβώς το ίδιο όνομα το δηλώνεις στο tvix και βλέπει τα αρχεία μια χαρά, δεν χρειάζεται έξτρα τίποτα.

Λοιπόν Δημήτρη σου βγάζω το καπέλο.

Μόλις τελείωσα τα πειράματά μου.

Για την χαμηλή ταχύτητα φταίει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το tvix.

Σύνδεσα το Laptop και έκανα copy ένα μεγάλο mkv και έπιανα utilization 77-82% !!!!