Καλωδια δικτυου και chipset ελεγχου...

Mολις τσεκαρα το συστημα μου ...
Ειναι vista 64bit + SP1 το ενα, και Vista 32 bit + Sp1 to allo.
O macbook pro ειναι με Leoprad 10.5.6 kai φυσικα αναβαθμισμενος με το τελευταιο software.

Στο μεγαλο μηχανημα που λειτουργει σαν server και εχει τις 2 υποδοχες gigabite ethernet , ειχα συνδεσει τη μια απο τις 2 (Realtek) kai htan kleidvmenh se 100 Μbit !!! (αγνωστο γιατι).
Τα καλωδια ολα cat 5E.
Εβγαλα το καλωδιδιο ethernet απο αυτην και την εβαλα στην αλλη με ελεγκτη Marvel και αμεσως κλειδωσε σε 1000 Mbit!!!

Εφταιγε λοιπον ο ελεγκτης (αγνωστο γιατι)...

Εκανα μερικες δοκιμες με vista -> vista kai vista->mac osx και ειδα ταχυτητες γυρω στα 50 MB/sec ... πολυ καλυτερες απο πριν, αλλα δυστυχως σε μεγαλα αρχεια (10-50 GB) , ta Vista φαγανε κολλημα!!!

Ενω αρχισε κανινικα η αντιγραφη, καπου στη μεση κολλησε εντελως και δεν προχωρουσε με τιποτα.
Γ!@#μω τα Vista moy!

Εκανα μερικες δοκιμες με vista -> vista kai vista->mac osx και ειδα ταχυτητες γυρω στα 50 MB/sec ... πολυ καλυτερες απο πριν, αλλα δυστυχως σε μεγαλα αρχεια (10-50 GB) , ta Vista φαγανε κολλημα!!!

Ενω αρχισε κανινικα η αντιγραφη, καπου στη μεση κολλησε εντελως και δεν προχωρουσε με τιποτα.
Γ!@#μω τα Vista moy!

Αυτό μου κάνει πιο πολύ για network timeout, λόγω προβληματικού καλωδίου / κονέκτορα.

Πως το κάνεις αυτό; Έχει βγει AnyDVD HD router edition? :p

:clown:
Φυσικά, αλλά που το να το ξέρεις εσύ ο άσχετος που ασχολείσαι με Server Home Edition :p

ΥΓ HDCP ίσως ήθελα να πω. LOOOL Φτού πάλι HDCP έγραψα. Δεν παίζει, το HD εχει μπει στο πετσί μου. DHCP DHCP DHCP DHCP DHCP DHCP DHCP :p

Το προβλημα αντι να λυθει , εγινε χειροτερο!!!
Τωρα λοκαρει στο 1 Gbit, αλλα οποιαδηποτε μεταφορα απο και προς το κεντρικο μηχανημα κολλαει σε μεγαλα αρχεια!!!

Αλλαξα και καλωδια με καινουργια , cat5E ....

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα για τη μέτρηση της ταχύτητας ή μεταφέρουμε ένα αρχείο γνωστού μεγέθους και κάνουμε τον υπολογισμό?

Tera copy απλα super .Εχει και que για πολλα copy.que=τα κανει copy το ενα μετα το αλλο.

|Αυτο εκανα τωρα, αλλα τζιφος!
Δεν πρεπει να ειναι θεμα καλωδιων και switcher.
Μαλλον τα Vista εχουν προβλημα.
Δοκιμαζω καποια tips απο internet αλλα ακομη τιποτα...

Μαλλον το προβλημα σου ειναι στις ρυθμισεις δικτυου που εχουν εξ ορισμου τα vista.
Ακολουθησε τις παρακατω οδηγιες:

Windows throttling mechanism
Because multimedia programs require more resources, the Windows networking stack implements a throttling mechanism to restrict the processing of non-multimedia network traffic to 10 packets per millisecond.

The throttling will come into effect only when you are running multimedia programs that are time sensitive. However, this throttling mechanism can potentially cause a decrease in network performance during the active multimedia playback period. This decrease in performance is likely to occur only on high speed networks that are saturated to maximum capacity.
Back to the top
How to improve network performance in Windows Vista
Warning Serious problems might occur if you modify the registry incorrectly by using Registry Editor or by using another method. These problems might require that you reinstall the operating system. Microsoft cannot guarantee that these problems can be solved. Modify the registry at your own risk.

In circumstances where you experience a decrease in network performance, you can control the throttling rate to improve network performance in Windows Vista. However, you must do this with caution because this may affect the quality of multimedia playback.

To configure the throttling rate, change the value of the NetworkThrottlingIndex registry entry under the following registry subkey:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Multimedia\SystemProfile\
Name : NetworkThrottlingIndex
Value type : DWORD
Value data : From integer 1 through integer 70 (Decimal) (Decimal)

By default, the value for the NetworkThrottlingIndex registry entry is set to 10. When the NetworkThrottlingIndex registry entry does not exist, the behavior resembles the default behavior. Network throttling can be completely turned off by setting the value to FFFFFFFF (hexadecimal). You must restart the computer after you make a change to the value of the NetworkThrottlingIndex registry entry.

Problem:
Slow browsing of machines on the network.
Slow Remote Desktop Connection.
How to turn off auto-tuning?
Slow when accessing network resources.
Fetching files from network folders is slow.

Cause:
Microsoft Windows Vista has auto-tuning enabled for TCP/IP which continually adjusts itself. It increases file transfer speed on the network but in some cases it may actually slow down everything which is accessing network. Auto-tuning also slows down network browsing of other machines on the network.

What is Auto-Tuning?
Microsoft TCP/IP stack supports Receive Window Auto-Tuning. Receive Window Auto-Tuning continually determines the optimal receive window size by measuring the bandwidth-delay product and the application retrieve rate. It adjusts the maximum receive window size based on changing network conditions. By default in Windows Vista Receive Window Auto-Tuning enables TCP window scaling which allows up to 16MB window size.
The TCP/IP stack monitors the connection and measures the current bandwidth delay for the connection and the application receive rate and adjusts the receive window size to optimum throughput.

Solution:
To disable auto-tuning:
Run command prompt as an Administrator.
Type: "netsh interface tcp set global autotuninglevel=disabled" (without quotes) and press enter.

You may also need to run this command:
netsh interface tcp set global rss=disabled

To enable auto-tuning:
Type: "netsh interface tcp set global autotuninglevel=normal" (without quotes) and press enter.

To view the current TCP settings:
Type: "netsh interface tcp show global" (without quotes) and press enter.

Απάντηση: Re: Καλωδια δικτυου και chipset ελεγχου...

|Αυτο εκανα τωρα, αλλα τζιφος!
Δεν πρεπει να ειναι θεμα καλωδιων και switcher.
Μαλλον τα Vista εχουν προβλημα.
Δοκιμαζω καποια tips απο internet αλλα ακομη τιποτα...

Oσον αφορα τις εθερνετ του πισι, οντως η μια ειναι 100 και η αλλη 1000. Οπως σου ειπα και παραπανω εχω το ιδιο μπορντ αλλα υπεθεσα οτι το ειχες τσεκαρει. Ενιγουει.

Οσον αφορα το κολλημα που λες και το κοπι, κανε μια δοκιμη και παρολο που νομιζεις οτι κολλησε , αστο να συνεχισει και θα δεις :antlers:

Μαλλον το προβλημα σου ειναι στις ρυθμισεις δικτυου που εχουν εξ ορισμου τα vista.
Ακολουθησε τις παρακατω οδηγιες:

nix , τα εχεις δοκιμασει αυτα και φερνουν αποτελεσμα/διαφορα στην ταχυτητα των αντιγραφων μεσω δικτυου ?

Ναι.Ειχα σοβαρο προβλημα με το δικτυο μεταξυ vista.
Τα Vista ειναι καταπληκτικα ως λειτουργικο αλλα θελουν λιγο πειραγμα για να δειξουν τις δυνατοτητες τους.

.

Last edited:
Καλώς ή κακώς, δεν έχω vista ακόμα πουθενά!
Με αυτά που διαβάζω όμως με πιάνει λίγο... "αναγούλα"!
Έλεος να πάρει! Δεν δικαιολογούνται σε ένα τόσο βασικό ζήτημα όπως της κλασικής δικτύωσης, να θέλει να κάνει κανείς "τούμπες" για να πετύχει τα αυτονόητα!

Τα παραπάνω είναι tweaks για τα Vista. Δεν χρειάζεται να τα εφαρμόσει ο μέσος χρήστης. Ισχύουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, και αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα. Απλά αποδεικνύουν την ευελιξία και παραμετροποιησιμότητα των Vista σε αυτόν τον τομέα.

Το πρώτο ουσιαστικά εξυπηρετεί τις ανάγκες για QoS που υπάρχουν στις σύγχρονες εφαρμογές, ενώ το δεύτερο επίσης δρα ως εργαλείο tuning.

Σημαντικότερο από όλα αυτά βέβαια είναι η υποστήριξη SMB 2.0 και από τα δύο εμπλεκόμενα μηχανήματα / λειτουργικά. Εκεί οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές.

Δεν ξερω τι να πω...
Δοκιμασα αρκετα tips μεχρι αργα χτες αλλα επειδη ημουν κουρασμενος, δεν εβγαλα καποιο συμπερασμα.
Σημερα θα συνεχισω τις προσπαθειες.
Παντως αντιστοιχα προβληματα εχω και οταν μετακινω μεγαλα αρχεια μεταξυ του ιδιου συστηματος (απο τον ενα σκληρο στον αλλο).

Χρηστο αυτο που ειπες για τις ethernet θυρες , ΜΑΛΛΟΝ δεν ειναι σωστο... παραθετω αποσπασμα απο το manual της Asus (αναφερει ρητα οτι και οι 2 θυρες ειναι gigabit ethernet!!!).

p5k.jpg

Προφανώς και οι 2 θυρες ειναι GBIT (δεν υπάρχει πλέον πρακτικά μητρική με 100αρι LAN).

Εγω παντως δεν εχω παρατηρήσει προβληματα στο δικτυο μεταξυ Vista.

Δεδομένου μάλιστα ότι λες ότι το πρόβλημα εμφανίζεται και εκτός δικτύου, θα έλεγα ότι ειναι προφανές ότι έχεις θέμα με το setup.

Προσωπικά θα έκανα το κλασικό: Nεο BIOS, format, SP1, latest drivers.

Τα παραπάνω είναι tweaks για τα Vista. Δεν χρειάζεται να τα εφαρμόσει ο μέσος χρήστης. Ισχύουν σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, και αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα. Απλά αποδεικνύουν την ευελιξία και παραμετροποιησιμότητα των Vista σε αυτόν τον τομέα.

Το πρώτο ουσιαστικά εξυπηρετεί τις ανάγκες για QoS που υπάρχουν στις σύγχρονες εφαρμογές, ενώ το δεύτερο επίσης δρα ως εργαλείο tuning.

Σημαντικότερο από όλα αυτά βέβαια είναι η υποστήριξη SMB 2.0 και από τα δύο εμπλεκόμενα μηχανήματα / λειτουργικά. Εκεί οι διαφορές είναι πολύ σημαντικές.

Δημητρη, εαν κανω το tweak στα μηχανακια μου που ειναι ολα βιστα, θα βελτιωθει η ταχυτητα στη μεταφορα μεταξυ τους η θα βελτιωθει και μεταξυ αυτων και του σερβερ? (whs)

Δεν ξερω τι να πω...
Δοκιμασα αρκετα tips μεχρι αργα χτες αλλα επειδη ημουν κουρασμενος, δεν εβγαλα καποιο συμπερασμα.
Σημερα θα συνεχισω τις προσπαθειες.
Παντως αντιστοιχα προβληματα εχω και οταν μετακινω μεγαλα αρχεια μεταξυ του ιδιου συστηματος (απο τον ενα σκληρο στον αλλο).

Χρηστο αυτο που ειπες για τις ethernet θυρες , ΜΑΛΛΟΝ δεν ειναι σωστο... παραθετω αποσπασμα απο το manual της Asus (αναφερει ρητα οτι και οι 2 θυρες ειναι gigabit ethernet!!!).

View attachment 34504

Δεν διαφωνω Γιαννη, ετσι λεει και το μανουαλ το δικο μου, απλα και σε μενα η μια δινει 1000 και η αλλη 100, οπως και σε σενα !

Το συστημα προερχεται απο format... γι αυτο το λογο ακριβως.
Εχουν περαστει και ολα τα update απο Microsoft +SP1 .

Xρηστο αυτο δεν ειναι λογικο, εφοσον αναφερεται σαν gigabit θα επρεπε να κλειδωνει στο 1 Gbit !!!

Tελος ν αναφερψ οτι παρομοια προβληματα (copy - paste μεγαλων αρχειων ) εχω και σε αλλους yπολογιτες που εχουν Vista.
Πολλοι φιλοι μου , αναγκαστηκαν ν αλλαξουν λειτουργικο και σε πολλα laptop που πηραν με ενσωματωμενα vista γι αυτο το λογο.

Last edited:
Γιάννη δει πολλά vista να πιάνουν 40-50 mb/s μετα τα sp1. Ο μόνος σωστός τρόπος είναι να αρχίσεις να πιάσεις το δικτυο σοτ τμηματικά. Πάρε ένα καλώδιο και σύνδεσε το κατευθείαν απο το ένα pc στο άλλο και μετέφερε αρχεία, μετά με άλλο καλώδιο (μπορείς κάλλιστα να πάρεις και ένα cat 6 να δοκιμάσεις γιατί σίγουρα υπάρχει διαφορά με το 5e). Μετά βάλε ενδιάμεσα το switch και ξαναδοκίμασε κλπ, κλπ Ετσι θα βρεις τι φταίει...
Εγώ το βλέπω η θέμα switch ή θέμα κάρτών δικτύου εφόσον θεωρούμε δεδομένο ότι είναι σωστες οι δικτυακές σου ρυθμίσεις