Kαλωδια DNM RESON

crazycamber

Senior Member
19 August 2007
494
Αθηνα
Καλημερα σε ολους!
Τι γνωμη εχετε για τα συγκεκριμενα καλωδια, ειτε ηχειων ειτε interconnect?
Θα ηθελα να ακουσω οσο περισσοτερες γνωμες, απο φιλους που τα εχουν ακουσει - δοκιμασει.

Ταιριαζουν παρα πολυ σε συστηματα με ευαισθητα ηχεια, (ή και μινιμαλ) παθητικους προενισχυτες, 300Β κ.λ.π.
Εχω και ιντερκονεκτ, και ηχειων, οπως και cat5 ηχειων, με παρα πολυ καλα αποτελεσματα.
Οπως καταλαβαινεις δεν εχω ακριβα (και ουτε προκειται να παρω) καλωδια.
Τωρα ηχητικες διαφορες και τετοια, ναι μεν (μικρες), αλλα "κολοκυθοπιτα".
Υπαρχουν πολυ σοβαροτερα θεματα να λυσουμε (και αν), μεχρι ν' ασχοληθουμε με τα καλωδια.

Εχω μονο ic τερματισμενα σε eichman bullet plugs.

Στο συστημα μου (που οπως ειπε πιο πανω και ο φιλος platon ειναι με ευαισθητα ηχεια και 300B) και σε σχεση με vdh αλλα και κατι audio quest (δε θυμαμαι ακριβως τυπους τωρα αλλα αμφοτερα της φθηνης κατηγοριας) εγω τ' ακουω αρκετα πιο αναλυτικα και με μπολικη πληροφορια. Τα vdh και aq συγκριτικα ειναι πιο σκοτεινα και μουντα.

Βεβαια και τα DNM δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα αλλα για τα λεφτα τους πιστευω οτι ειναι καλη περιπτωση. Αν μη τι αλλο θα σου 'λεγα οτι αξιζουν μια δοκιμη στο δικο σου συστημα για να δεις κατα ποσο σου ταιριαζουν ακουστικα.

Εχω μονο ic τερματισμενα σε eichman bullet plugs.

Στο συστημα μου (που οπως ειπε πιο πανω και ο φιλος platon ειναι με ευαισθητα ηχεια και 300B) και σε σχεση με vdh αλλα και κατι audio quest (δε θυμαμαι ακριβως τυπους τωρα αλλα αμφοτερα της φθηνης κατηγοριας) εγω τ' ακουω αρκετα πιο αναλυτικα και με μπολικη πληροφορια. Τα vdh και aq συγκριτικα ειναι πιο σκοτεινα και μουντα.

Βεβαια και τα DNM δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα αλλα για τα λεφτα τους πιστευω οτι ειναι καλη περιπτωση. Αν μη τι αλλο θα σου 'λεγα οτι αξιζουν μια δοκιμη στο δικο σου συστημα για να δεις κατα ποσο σου ταιριαζουν ακουστικα.

Ευχαριστω για την απαντηση, VDH εννοεις μηπως το mk2 το κιτρινο;
Γιατι γινεται ιδιαιτερη μνεια στα ευαισθητα ηχεια;
300Β φανταζομαι αναφερεσαι σε ενισχυτη;

Ναι κιτρινο ειναι, μαλλον αυτο που λες... και με 300Β ειναι ο ενισχυτης.

Τωρα για τα ευαισθητα ηχεια τι να σου πω, σιγουρα δεν ειμαι και ειδικος. Απλα πιστευω πως επειδη -συνηθως- αναφερομαστε σε μονοδρομα (τουλαχιστον τετοια ειναι τα δικα μου) τα οποια δεν εχουν και την... καλυτερη συχνοτικη εκταση, φανταζομαι οτι ισως χρειαζονται την παραπανω αναλυση καποιων συνοδων (μηχανηματων/καλωδιων κλπ) για ν' ακουστουν καλυτερα... imho παντα.

Last edited:
Το κίτρινο VDH MKII είναι μετριότατο καλώδιο και κόβει πολύ πληροφορία ψηλά και γενικότερα δεν ξεχωρίζει πουθενά κατά την γνώμη μου. Το THE INTEGRATION HYBRID από την άλλη είναι το καλύτερο που έχω εγώ μέχρι σήμερα ακούσει, τουλάχιστον στο λαμπάτο σύστημά μου, και το συστήνω ανεπιφύλακτα. Η διαφορά με το κίτρινο VDH είναι απλά χαοτική. Για τα λεφτά του είναι φοβερό καλώδιο και αν ψάξει κανείς το βρίσκει και μεταχειρισμένο σε τιμή χώμα κάτω από 100 ευρώ.

Αν δεν σε πειράζει να ανεβεις λίγο σε κόστος δες και τα www.vovox.com
Τον τελευταίο καιρό παίζω με αυτά και είμαι πολύ ευχαριστημένος...
Δεν ξερω πόσο και αν είναι καλύτερα απο τα DNM αλλά δεν είχα την ευκαιρια να το διαπιστώσω μιας και ο αντιπρόσωπος αρνήθηκε να μου δωσει ενα σετ για δοκιμή...

Παντως και απο αλλες συζητησεις εδω μεσα εχω ακουσει απο πολλους οτι τα vovox εχουν παρομοιο χαρακτηρα με τα DNM.

Αν δεν σε πειράζει να ανεβεις λίγο σε κόστος δες και τα www.vovox.com
Τον τελευταίο καιρό παίζω με αυτά και είμαι πολύ ευχαριστημένος...
Δεν ξερω πόσο και αν είναι καλύτερα απο τα DNM αλλά δεν είχα την ευκαιρια να το διαπιστώσω μιας και ο αντιπρόσωπος αρνήθηκε να μου δωσει ενα σετ για δοκιμή...

Mιλας για αυτο;
http://www.vovox.com/neu/content_e/02_02_03.html

Ειχα διαβασει καπου οτι τα DNM ακουγονται λεπτοηχα, λογω ενδεχομενα μικρης διατομης. (0,6 το i.c. και 0,8 των ηχειων)
Ακουγονται οντως ετσι;

Οντως σε κάποιους τα μονοκλωνα καλώδια μπορεί να ακούγονται λεπτόηχα, χωρίς σωμα και χωρις χαμηλό... πάντα σε σχεση και με το σύστημα ετσι...

Ομως απο την αλλη η δική μου ακουστική εμπειρία με τα vovox initio στο συστημά μου (για τα DNM δεν μπορώ να πω) λέει οτι τα συγκεκριμένα καλώδια ακουγονται με πολύ καλό ελεγχο, ροή, μικροδυναμικές διαφορές-λεπτομέρεια, ατάκα, περιγράμματα οργάνων και φωνων αρα πολύ καλό στησιμο σκηνης, απλωμα στερεοφωνικης εικόνας.
Ισως οντως να είναι κάπως πιο λεπτόηχα αλλά στο συστημά μου πάντα, όχι τόσο ωστε να με ενοχλεί... και όχι σε όλες τις ηχογραφήσεις... σε κάποιες που συμβαίνει αυτό με μια πολύ μικρή αυξηση της εντασης νιωθω οτι το πράγμα "ερχεται" εκει που πρέπει.
Επίσης νιωθω οτι μπορώ να ακουσω πιο ικανιποιητικά σε χαμηλες στάθμες... ίσως λόγω του οτι είναι αρκετά λεπτομερή!
Ηχοχρωματικά σαφώς και δεν προσθέτουν ζεστασιά στον ήχο αλλά ουτε νιώθω οτι αφαιρουν κιόλας... πάλι το πράγμα παίζει ανάλογα με την ηχογράφηση...
Γενικότερα με μια φράση θα τα χαρακτήριζα (όσο παρανοϊκό και αν ακουγεται αυτό ... αλλά δεν βαριέσαι για hifi μιλάμε) καλώδια monitor.... Ντοϊοϊοϊονγκκκκ!!!! :) :) :)
Τέλος για να καταλάβει κανεις τον χαρακτήρα των συγκέκριμένων καλωδίων πιο σωστά, είναι πολύ πιθανό να πρέπει να τα ακούσει ως σετ ic/ηχείων...
Αυτά...

Και γω στα ιντερκονεκτ εχω τα bullet rca.

Για το καλωδιο των ηχειων τωρα, η ''φιλοσοφια" του Cardas ας πουμε, ειναι οτι οσο πιο ευθαισθητο ειναι το ηχειο τοσο πιο λεπτο πρεπει να ειναι το καλωδιο. (σε συναρτηση και με τα υπολοιπα χαρακτηριστικα τους)

Δες εδω.... http://www.cardas.com/content.php?area=products&content_id=2&pagestring
στο τελος της σελιδας τα SE9 - SE11 - SE15.

Δες τα χαρακτ/κα τους και θα καταλαβεις.

Πηγα εχθες και τα ειδα-ακουσα, στον αντιπροσωπο.
Οντως πολυ αναλυτικα, και στο χαμηλο δεν υστερουσαν.
Τα RCA τους ομως δεν μου αρεσαν.
Μου θυμισαν τα φθηνα του εμποριου.
Εχει κανεις να προτεινει καποιο καλο σετ;
Εχω δει καποια που σφιγγουν με το χερι βιδωνοντας το εξ.καπακι.
Καμια γνωμη;

Μήπως αυτά που σου φάνηκαν φτηνιάρικα ήταν τα Bullet Plugs; Επειδή είναι πλαστικά απέξω, ξεγελούν λίγο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κάποια από τα καλύτερα RCA της αγοράς, εφάμιλλα των WBT.

Μήπως αυτά που σου φάνηκαν φτηνιάρικα ήταν τα Bullet Plugs; Επειδή είναι πλαστικά απέξω, ξεγελούν λίγο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κάποια από τα καλύτερα RCA της αγοράς, εφάμιλλα των WBT.

+1