Καλώδια ηχείων 15.000$. Γιατί?????????????

Κύριε Βαγγέλη δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένα παραπάνω και για τις τιμές που γράφω δεν λέω πόσο κάνει το πιο ακριβό ηχείο στην αγορά(1.000.000$). Μιλάω για πραγματικό κόστος κατασκευής. Γουστάρω Λάρισα Dion!!! Έχω κολλητό φανατίλα Λαρισέο.

Κύριε Βαγγέλη δεν μιλάω για κάποιον συγκεκριμένα παραπάνω και για τις τιμές που γράφω δεν λέω πόσο κάνει το πιο ακριβό ηχείο στην αγορά(1.000.000$). Μιλάω για πραγματικό κόστος κατασκευής. Γουστάρω Λάρισα Dion!!! Έχω κολλητό φανατίλα Λαρισέο.

Και εγω προιν γυνναικα!!!

Απορώ, τόσες ώρες δεν έχει μπει ούτε ένας αντιπρόσωπος καλωδίων για προσφορά.
Αχχχχ !!! Πέρασαν εκείνες οι ωραίες μέρες ..... πέρασαν και πίσω δεν γυρίζουν, τι κρίμα .

Yπάρχουν τόσα και τόσα πράγματα σε αυτή τη ζωή που ζητάνε τρελά λεφτά για να αποκτηθούν.
Ένα μπουκάλι κρασί 5000, ένα κιλό χαβιάρι 35000, δύο κιλά λαδομπογιά και ένα τελάρο 800.000, ένα αυτοκίνητο 1.000.000 ευρώ.
Πάντως , δεν θέλω να σας κρύψω το γεγονός ότι σχεδόν πάντα κινούμαι στα ψηλότερα και ακριβότερα επίπεδα σύμφωνα βέβαια με την οικονομική μου κατάσταση. Τα οποία βέβαια για κάποιους είναι τα κατώτερα.
Αλλά δεν αγχώνομαι. Είμαι ώριμος καταναλωτής.
Δηλαδή αν ήμουν πλούσιος ,σίγουρα θα αποκτούσα τα αντικείμενα εκείνα που θα γούσταρα ανεξάρτητα με το κόστος.
Μπορεί να είναι ηλίθια αντιμετώπιση αλλά πρακτικότητα και επιθυμία δεν συμβαδίζουν εύκολα.
Χαίρομαι με τους ανθρώπους που μπορούν να γευτούν ένα ρομανι κοντι και να δοκιμάσουν αυτό το μοναδικό δημιούργημα από μύκητες.
Όπως χαίρομαι με ανθρώπους που μπορούν να πηγαίνουν βόλτα το σαββατοκύριακο με μία Φερράρι.
Αρκεί να χαίρονται συνειδητά. Να απολαμβάνουν τις στιγμές με όλες τους τις αισθήσεις. Να ξέρουν τι έχουν και πως να το χρησιμοποιήσουν.

Για κάποιον με 12000 εισόδημα το χρόνο το punto είναι η δική του φερράρι.
Για κάποιον που τα 200 ευρώ για καλώδιο είναι υπέρβαση , αυτά είναι τα nirvana του.
Με ενδιαφέρει η συνειδητή αγορά και σιχαίνομαι το νεοπλουτισμό αλλά και τους κακομοίρηδες.
Τα πάντα πουλιούνται και τα πάντα αγοράζονται.
Τα πάθη έχουν και μεγάλη δόση ματαιοδοξίας.
Εντάξει όλα εδώ μένουν αλλά έχει και μια διαφορά η έκφραση του προσώπου σου όταν όλοι θα σε κοιτούν και εσύ θα είσαι ανάσκελα φορώντας κουστουμάκι.

Yπάρχουν τόσα και τόσα πράγματα σε αυτή τη ζωή που ζητάνε τρελά λεφτά για να αποκτηθούν.
Ένα μπουκάλι κρασί 5000, ένα κιλό χαβιάρι 35000, δύο κιλά λαδομπογιά και ένα τελάρο 800.000, ένα αυτοκίνητο 1.000.000 ευρώ.
Πάντως , δεν θέλω να σας κρύψω το γεγονός ότι σχεδόν πάντα κινούμαι στα ψηλότερα και ακριβότερα επίπεδα σύμφωνα βέβαια με την οικονομική μου κατάσταση. Τα οποία βέβαια για κάποιους είναι τα κατώτερα.
Αλλά δεν αγχώνομαι. Είμαι ώριμος καταναλωτής.
Δηλαδή αν ήμουν πλούσιος ,σίγουρα θα αποκτούσα τα αντικείμενα εκείνα που θα γούσταρα ανεξάρτητα με το κόστος.
Μπορεί να είναι ηλίθια αντιμετώπιση αλλά πρακτικότητα και επιθυμία δεν συμβαδίζουν εύκολα.
Χαίρομαι με τους ανθρώπους που μπορούν να γευτούν ένα ρομανι κοντι και να δοκιμάσουν αυτό το μοναδικό δημιούργημα από μύκητες.
Όπως χαίρομαι με ανθρώπους που μπορούν να πηγαίνουν βόλτα το σαββατοκύριακο με μία Φερράρι.
Αρκεί να χαίρονται συνειδητά. Να απολαμβάνουν τις στιγμές με όλες τους τις αισθήσεις. Να ξέρουν τι έχουν και πως να το χρησιμοποιήσουν.

Για κάποιον με 12000 εισόδημα το χρόνο το punto είναι η δική του φερράρι.
Για κάποιον που τα 200 ευρώ για καλώδιο είναι υπέρβαση , αυτά είναι τα nirvana του.
Με ενδιαφέρει η συνειδητή αγορά και σιχαίνομαι το νεοπλουτισμό αλλά και τους κακομοίρηδες.
Τα πάντα πουλιούνται και τα πάντα αγοράζονται.
Τα πάθη έχουν και μεγάλη δόση ματαιοδοξίας.
Εντάξει όλα εδώ μένουν αλλά έχει και μια διαφορά η έκφραση του προσώπου σου όταν όλοι θα σε κοιτούν και εσύ θα είσαι ανάσκελα φορώντας κουστουμάκι.

ετσι ειναι! αλλο το ροκφορ και αλλο το μπλου-τσιζ!

(Τα πάντα πουλιούνται και τα πάντα αγοράζονται.
Τα πάθη έχουν και μεγάλη δόση ματαιοδοξίας)
Ο φιλος δημτρης τα ειπε ολα
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟςςςςςςςςςςςςς
απλα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: Απάντηση: Καλώδια ηχείων 15.000$. Γιατί?????????????

(Τα πάντα πουλιούνται και τα πάντα αγοράζονται.
Τα πάθη έχουν και μεγάλη δόση ματαιοδοξίας)
Ο φιλος δημτρης τα ειπε ολα
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟςςςςςςςςςςςςς
απλα!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδη νομιζεις οτι η Παπαρηγα κυκλοφορει με τα ποδια,μενει σε σκηνη,τρωει βραστες πατατες και δεν εχει τηλεοραση αλλα ενα philips ραδιοφωνο του 1950??? :flipout:

Το stereophile Δεκεμβριου ειχε μια πολυ ωραια παρουσιαση/κριτικη για τα interconnect καλώδια The Zero της Tara Labs, αξιας $14900 ανα ζευγος. Ο κριτικος Michael Fremer λεει πως πριν απο ενα χρονο ειχε αναλαβει να ακουσει και να παρουσιασει τα ηχεια 101Ε Radialstrahler της mbl . Για το στησιμο των ηχειων θα ερχοταν στο σπιτι του καποιο στελεχος της mbl, ο οποιος ομως εφερε μαζι του τον ιδιοκτητη της Tara Labs, Matthew Bond. Ο απροσκλητος επισκεπτης εφερνε μαζι του τα εν λογω καλωδια με σκοπο να τα ακουσει ο Fremer, μαζι με τα mbl. Σε αυτο το αρθρο ο Fremer αναφερει διαφορα πραγματα που συζητησε με τον Bond και που αφορουσαν τις τιμες των καλωδιων και απο που αυτες προκυπτουν. Λεει λοιπον ο Bond πως ο καθε ενας ακροδεκτης RCA κοστιζει στην εταιρια του $473,5. Χρειαζονται 4 τετοιοι για καθε ζευγος, δηλ. $1894 στο συνολο. Πολλαπλασιαζουμε αυτο το νουμερο με το 5, το οποιο ειναι ενας κλασικος πολλαπλασιαστης τιμης για το high end και φτανουμε στα $10000 μονο για τους ακροδεκτες. Ειναι χαρακτηριστικο πως τα συγκεκριμενα καλωδια εχουν ιδια τιμη για το 1 στερεο μετρο, για τα 2 και για τα 3.

Υ.Γ. Συμφωνω απολυτως με αυτα που γραφει ο Μανωλακος. Ετσι ακριβως λειτουργω κι εγω, αν και παντα εχω στο νου μου πως απο ηθικης αποψεως και μονο, δεν πρεπει να "πεταμε" λεφτα.

Last edited:
Οντως έτσι είναι. Γι αυτό υπάρχουν καλώδια με 30 ευρώ το μέτρο και με 10.000 ευρώ το μέτρο. Για όλα τα πορτοφόλια.

Το ερώτημα όμως που θέτω είναι αν όντως υπάρχουν σημαντικές διαφορες ανάμεσα στα δύο αυτά καλώδια.
Προσωπικά πιστεύυω ότι οι ακουστικές διαφορές είναι από μεγάλες έως τεράστιες σε σημείο που ένα άριστο κατά τα άλλα σύστημα απλά να μην παίζει όπως το θέλουμε με τα φτηνά καλώδια και αυτό το αντιλαμβάνεσαι μόνο όταν ακουσεις το ίδιο σύστημα με το ακριβά καλωδια. Και εδώ είναι η παγίδα.

Το "σημαντικές διαφορές " είναι υποκειμενικό. Κάποιος μπορεί να μην ακούει σημαντικές διαφορές αλλά ακόμα και να ακούει κάποιες διαφορές να μην τις θεωρεί σημαντικές και κάποιος άλλος να φτάνει στο σημείο να μην ακούει καν το σύστημά του γιατί αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλα με τα καλώδια.
Δύο διαφορετικοί επομενως χαρακτήρες ανθρώπων με εντελώς διαφορετικά κριτίρια.

Η χειρότερη περίπτωση είναι να είσαι ο χαρακτήρας τύπου Β και να μην έχεις τα χρήματα για να αγοράσεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει και μάλιστα να αγχώνεσαι για αυτό το λόγο.

Και επειδή αυτό το θέμα των καλωδίων έχει πολυσυζητηθεί τελευταία, εμένα προσωπικά αυτό με έχει ήδη κουράσει. Ξέρω επίσης ότι τα άτομα που διαθετουν τα πολυ ακριβά συστήματα με τα ακριβά καλώδια συνήθως δεν γράφουν στα φορουμς γιατί δεν τους απασχολεί ούτε τους προβληματίζει το τι θα πούμε εμείς που δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε.

ΔΕΝ ειναΙ προβλημα για τις εταιριες να βγαλουν καλουδια αρκει να πουλησουν οι
TFΤ TV κουβαλανε τοση τεχνολογια που εαν τις ποyλουσανε οι εταιριες που πουλανε καλωδια hiend θα θελανε 100000000000000$ per temaxio αλλα οι τηλεορασεις εχουν ενα δισ κοσμακη αγοραστικο κοινο και τα καλωδια ενα τσουρμο τρελαμενους σαν κι εμας

ΔΕΝ ειναΙ προβλημα για τις εταιριες να βγαλουν καλουδια αρκει να πουλησουν οι
TFΤ TV κουβαλανε τοση τεχνολογια που εαν τις ποyλουσανε οι εταιριες που πουλανε καλωδια hiend θα θελανε 100000000000000$ per temaxio αλλα οι τηλεορασεις εχουν ενα δισ κοσμακη αγοραστικο κοινο και τα καλωδια ενα τσουρμο τρελαμενους σαν κι εμας

Οσοι βγάλανε καλώδια βγάλανε , please όχι άλλα καλώδια.

Οπως έχω αναφέρει και αλλού, τα δικά μου καλώδια είναι είτε δικής μου ιδιοκατασκευής, είτε καλώδια έτοιμα με προσιτή τιμή.
Και αυτό το έκανα όχι επειδή δεν ακουω τις διαφορες στο σύστημά μου με τα ακριβά καλώδια αλλά επειδή δεν μπορώ να διαθέσω τα χρήματα που απαιτούνται για να πάρω ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Δεν αγχώνομαι καθόλου. Μάλιστα χαίρομαι, γιατί γνωρίζω ότι το σύστημα μου έχει κρυμμένες και άλλες αρετές που θα τις ανακαλύψω με το χρόνο.

Last edited:
... Μάλιστα χαίρομαι, γιατί γνωρίζω ότι το σύστημα μου έχει κρυμμένες και άλλες αρετές που θα τις ανακαλύψω με το χρόνο.

:flipout: Σαν να λέμε να βρίσκεις το ψυγείο στις 02:00' κλειδωμένο, η πόρτα να ανοίγει μόλις για να περάσουν τα δάχτυλα και τα καλούδια να μοστράρουν περήφανα :nounder:

Είναι σωστό αυτό που γράφει ο Βασίλης.
Εάν πάρουμε τον Σουσούριν της LAMM βλέπουμε πως πουλάει πολύ λιγότερα κομμάτια από δεκάδες άλλες Αμερικάνικες εταιρείες.
Δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα να απευθυνθεί στις μάζες.
Γιατί αντί να φτιάξει έναν ολοκληρωμένο με 3-4 χιλιάρικα και να γεμίσει την αγορά, αποφασίζει να φτιάξει τον ΜL 3 και τον κοστολογεί 120.000 χιλ.δολ.
Απευθύνεται σε 10-20 άτομα στον πλανήτη.
Γουστάρει να καλύψει τη μικρή τρύπα αγοραστών στα υψηλά και όχι την τεράστια στα χαμηλά.
Οπότε...

Συμφωνώ και με τον Ιντερνετ king. Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τα ακριβά wilson σπίτι του; Aλλά αν είναι να πουλήσεις ένα νεφρό, την αδερφή σου να την κάνεις συνοδό πολυτελείας, να αρχίσεις να σπρώχνεις κόκες και τα σχετικά ,ε, δεν λέει.
Γουστάρω μικρές υπερβολές αλλά αν είναι να είμαι μία φορά την εβδομάδα ξάπλα στον καναπέ του Σούρλα, δεν...
Καλύτερα να πηγαίνω και να ψάχνουμε για κανένα σίγουρο στη Β´ Αγγλίας.
Έχω και περισσότερα πάθη του ενός.
Το μόνο που μας σώζει είναι η σοφία των γηρατειών.

:flipout: Σαν να λέμε να βρίσκεις το ψυγείο στις 02:00' κλειδωμένο, η πόρτα να ανοίγει μόλις για να περάσουν τα δάχτυλα και τα καλούδια να μοστράρουν περήφανα :nounder:

Ατυχές το παράδειιγμα με το ψυγείο. Δυστυχώς όλες οι πόρτες των ψυγείων ανοίγουν και κλείνουν και μασουλάμε διαρκώς ,

Θα σου πω εγώ ένα άλλο παράδειγμα, πιστεύω ποιο χαρακτηριστικό, αρκεί να μας το περάσουν οι συντονιστες.

Είναι σαν το στιπτιζ. Να τα βγάζει αργά-αργά και κάθε φορά που θα θέλεις λίγο ακόμα .... αυτή να μην..... .....

Αμα τα βγάλει όλα στην αρχή, δε λέει .