Καλωδια Ηχειων

Το futureshop που ειπε ο φιλος απο πανω ειναι εγγυρο και εχει τεραστια γκαμα για ολα τα βαλαντια.
Ψωνισα κ γω απο κει ηχειων κ interC ολα αψογα εγγρινεται και συστηνεται ανεπιφυλακτα

Για να μην ανοίγω καινούργιο θέμα, σε σύστημα που στήνω με dali zensor3 και denon avrX2000 ποιο από τα 3 θα επιλέγατε ( για τα 3 εμπρός) μιας και όλα κυμαίνονται στα ίδια περίπου λεφτά;

1. Belden άσπρο 12 awg από blue jean's cables
2. VAN DAMME HIFI SERIES STUDIO GRADE SPEAKER CABLE 4.0mm
3. Van Damme Blue Series Studio Grade 2 x 4 mm

Τερματισμός με Nakamichi banana plugs
Για τα πίσω θα γίνει utp φάση :p

Ευχαριστώ

Καλησπερα !

To No3 δειχνει πιο προσεγμενη κατασκευη απο τα αλλα δυο !

Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή το έψαξα λίγο περισσότερο για το συνδυασμό των συγκεκριμένων ηχείων - καλωδίων είδα ότι χρήστες ανέφεραν μουντάδα χαμηλά με το συγκεκριμένο Van Damme Blue Series. Μάλλον θα πάω για τα audio quest

Ευχαριστώ για την απάντηση. Επειδή το έψαξα λίγο περισσότερο για το συνδυασμό των συγκεκριμένων ηχείων - καλωδίων είδα ότι χρήστες ανέφεραν μουντάδα χαμηλά με το συγκεκριμένο Van Damme Blue Series. Μάλλον θα πάω για τα audio quest

Προτεινω τη γνωστη συνταγη "πριν αγορασεις δοκιμασε"

Δυστυχώς δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Θα ξεκινήσω μ' αυτά και αν δεν μου κάτσουν στην πορεία θα δω....

Απάντηση: Re: Καλωδια Ηχειων

Το futureshop που ειπε ο φιλος απο πανω ειναι εγγυρο και εχει τεραστια γκαμα για ολα τα βαλαντια.
Ψωνισα κ γω απο κει ηχειων κ interC ολα αψογα εγγρινεται και συστηνεται ανεπιφυλακτα

Έχω αγοράσει και εγώ.
Άψογοι!

Εγώ έβλεπα και τα QED Ruby Anniversary. Τα ξέρει κάποιος? Σε αυτή την κατηγορία ψάχνω, για αργότερα όμως. Το FutureShop το είχα στα υπόψιν όπως και το www.custom-cable.co.uk

Ναι ειναι εξαιρετικα αν εχεις ομως ηχεια,ενισχυτικα που τονιζουν το ανω ακρο(σε μεγαλο βαθμο εννοω οχι κατι νορμαλ)
θα σε κουρασουν μεχρι να στρωσουν.Οverall ομως ειναι ενα πολυ καλο vfm καλωδιο

Εγώ έβλεπα και τα QED Ruby Anniversary. Τα ξέρει κάποιος? Σε αυτή την κατηγορία ψάχνω, για αργότερα όμως. Το FutureShop το είχα στα υπόψιν όπως και το www.custom-cable.co.uk

Η QED είναι εγγύηση με χαμηλό κόστος,British!

Δοκιμασα προσφατα στο συστημα φιλου (ακριβο συστημα) το QED performance original και ηταν πολυ καλο.Ο φιλος κατεληξε σε αλλο καλωδιο μετα απο δοκιμες αλλα το QED για την τιμη του ηταν πολυ καλο.

Δοκιμασα προσφατα στο συστημα φιλου (ακριβο συστημα) το QED performance original και ηταν πολυ καλο.Ο φιλος κατεληξε σε αλλο καλωδιο μετα απο δοκιμες αλλα το QED για την τιμη του ηταν πολυ καλο.

Γίνεται να μην συμφωνήσω;:2thumb22sup:

Με ψήσατε και πήρα μερικά μέτρα Van Damme 6mm να δοκιμάσω.

Με τι μπανάνες το έχετε τερματίσει? Αυτές που έχω είναι μέχρι 4mm δυστυχώς.

Θα προτιμούσα κάτι κολλητό και όχι τις απλές με το βίδωτο κώλο

Πήρα τελικά κάτι που μοιάζουν με τις Deltron. Περισσότερα όταν έρθουν σε κανα 2 εβδομάδες.

Δεν το λές και φτηνό πάντως το καλώδιο... 70 ευρώ τα 4 μέτρα...

Γραψε εντυπωσεις αν μπορεις, μολις το ακουσεις.
Και εγω για τα zensor ψαχνω.

Θα προτιμούσα κάτι κολλητό...
Μια κουβέντα είναι...
Έχω δει αυτή τη δουλειά να την κάνουν με μικρό ειδικό torch, όπου η κόλληση γεμίζει πλήρως το κοίλωμα της μπανάνας και γίνεται ένα σώμα με το καλώδιο. Μπορείς να την κάνεις μόνος σου;
Αν και δεν είμαι χεράς στις κολλήσεις, νομίζω πως δεν μπορείς να πάρεις ισάξιο αποτέλεσμα με το γνωστό κολλητήρι.

edit: Αναρωτιέμαι μήπως το γυμνό καλοσφιγμένο καλώδιο στη μπόρνα κάνει καλύτερη επαφή από μια βιδωτή μπανάνα.

Last edited:

edit: Αναρωτιέμαι μήπως το γυμνό καλοσφιγμένο καλώδιο στη μπόρνα κάνει καλύτερη επαφή από μια βιδωτή μπανάνα.

Μα εννοείται,λογικά να το πάρει κανείς,το καθόλου έχει λιγότερες απώλειες από το κάτι...
Το μόνο ελάττωμα είναι πως ίσως το γυμνό επιτρέπει κάποια οξείδωση.

Τα Deltron που χρησιμοποιώ έχουν εσωτερικά βίδα, και εξωτερικά έλασμα για σφίξιμο με πένσα. Και φυσικά μπορούν να κολληθούν ώστε να μην έχουμε καθόλου οξειδώσεις. Τα καλύτερα από 3 κόσμους δηλαδή. Περνάς και θερμοσυστελόμενο και είσαι θεός.

http://i.ebayimg.com/t/8-GOLD-4mm-BANANA-PLUGS-6mm-Large-Cable-Entry-for-Speaker-Cable-Bi-wire-NEW-/00/s/MTE2MFgxMjAw/z/CZ0AAOxyHt9R1fV-/$(KGrHqJHJEMFG5mZd)8bBR1fV+G3MQ~~60_57.JPG

Και ναι έχω πάρει κολλητήρι βουτανίου ακριβώς γι αυτή τη δουλειά. Η κόληση γίνεται τέλεια. Απλά θέλει προσοχή σε φτηνότερα καλώδια γιατί λιώνει για την πλάκα τα πλαστικά.

Με το γυμνό καλώδιο διαφωνώ κάθετα. Ακούγεται καλό σαν ιδέα, αλλά σε ένα κανένα μήνα ο χαλκός θα είναι χάλια. Η βιομηχανία της επιμετάλλωσης δεν στήθηκε τυχαία ή απλά για να βγάζουν λεφτά οι audio εταιρείες.

Αν δεν θέλουμε μπανάνες, τουλάχιστον πρέπει να περάσουμε ένα λεπτό στρώμα καλάι για να προστατέψει το χαλκό μας. Και ναι ένα λεπτό στρώμα καλάι είναι απείρως καλύτερο από οξειδωμένο χαλκό. Η επαφή με καθαρό χαλκό είναι κάτι που υφίσταται για 1-2 βδομάδες μόνο. Μετά ξεκινάει η κατηφόρα. Και η μόνη λύση είναι να κόβουμε το οξειδωμένο και να ξεγυμνώνουμε νέο καλώδιο. Κάτι που δεν είναι επιλογή για τον περισσότερο κόσμο, ειδικά σε ακριβά καλώδια.