Καλώδια Ηχείων

Φιλε dimitris_av, θα ειμαι ειληκρινης. Ενα ποιοτικο καλωδιο παντα εχει ακουστη διαφορα σε σχεση με ενα απλο ηλεκτρολογικο. Μπορει να εχει καλυτερη αναλυση, πιο καθαρα μεσαια, διαφορα στις υψηλες κλπ. Απλα δεν νομιζω στα μουσικα ειδη που ακους να δεις διαφορα σε παραμετρους οπως χροια, αναλυση κλπ γιατι δεν ενδεικνυται η μουσικη..

φιλικα Tyler
Μην εισαι τοσο σιγουρος γι αυτο:music-smiley-005:

Yπαρχουν μπανανες με βιδες και θερμοσυστελλομενα καλυματα που ευκολα κλεινουν με λιγη θερμοτητα.Θα σου παρει 15 λεπτα.Η εξοικονομηση λεφτων σου παιρνει καλυτερο καλωδιο

Σαν ειδικός και έμπειρος εύκολα το λές και ευκολότερα το κάνεις. Αν έχεις στα χέρια σου όμως ένα ακριβό καλώδιο και δεν ξέρεις είσαι επιρεπής στην μ@#%$ και δεν θέλω να το παίξω, αν δεν έχω κάποιο σχέδιο του πώς γίνεται.

Πρόταση για φτηνό εισαγωγικό καλώδιο?
Kαμια.Τα μισα λεφτα θα ειναι πεταμενα ειδικα αν το παρεις τερματισμενο.
Βαλε καλυτερα μονοκλωνο 14awg.Ειναι καλυτερο απο ολα τα "εισαγωγικα" και βαλε...............

Σαν ειδικός και έμπειρος εύκολα το λές και ευκολότερα το κάνεις. Αν έχεις στα χέρια σου όμως ένα ακριβό καλώδιο και δεν ξέρεις είσαι επιρεπής στην μ@#%$ και δεν θέλω να το παίξω, αν δεν έχω κάποιο σχέδιο του πώς γίνεται.
Θα σου δωσω οδηγιες αν θες.Αντε να σου παρει λιγο χρονο παραπανω να γινουν πιο προσεκτικα.Ολοι περασαμε απο την πρωτη φορα.......και ακομη ερχονται περιπτωσεις που ειναι σαν την πρωτη φορα

δεν ειμαι σιγουρος, αλλα εχω ενδοιασμους με βαση το χαρακτηριστικο κομματι που εβαλε ο φιλος σε διπλανο thread που ειχε ανοιξει. Η αληθεια ειναι οτι τρομαξα λιγο

:blush:

Tα οργανα καθε ειδους μουσικης εχουν τις χροιες και την υπογραφη τους.Οπως θα χαθει η χροια και η υπογραφη ενος stradivari ετσι θα χαθει και η χροια και η υπογραφη μιας fender σε ενα ανεπαρκες συστημα

συμφωνοι. Απλα νομιζω οτι η διαφορα που θα βλεπε με ενα καινουριο καλωδιο σε προγραμμα jazz, vocal, εθνικ, μικρα συνολα κλπ, θα ηταν πολυ πιο εμφανης σε σχεση με το thrash metal κλπ, σε βαθμο που να δικαιολογει την δαπανη των χρηματων. Το ανεφερα γιατι ο Δημητρης ρωτησε παραπανω εαν η διαφορα που θα δει αξιζει τα χρηματα που θα δωσει..

συμφωνοι. Απλα νομιζω οτι η διαφορα που θα βλεπε με ενα καινουριο καλωδιο σε προγραμμα jazz, vocal, εθνικ, μικρα συνολα κλπ, θα ηταν πολυ πιο εμφανης σε σχεση με το thrash metal κλπ, σε βαθμο που να δικαιολογει την δαπανη των χρηματων. Το ανεφερα γιατι ο Δημητρης ρωτησε παραπανω εαν η διαφορα που θα δει αξιζει τα χρηματα που θα δωσει..
Πιστευω καποιος που ακουει metal καταλαβαινει εξ ισου καλα με καποιον που ακουει jazz τις διαφορες.Δεν ειναι καθολου ευκολη η αναπαραγωγη της metal.

Μάλλον συμφωνώ!!!!!

Μάλλον συμφωνώ!!!!!
Και γω θα συμφωνουσα αν ηξερα οτι οποιος ακουει jazz,κλασικη κλπ.....ξερει ακριβως τι ακουει,ενω καποιος που ακουει rock,metal κλπ.......δεν ξερει.Αυτο το λεω διοτι εχουμε ακουσει πολλες φορες το επιχειρημα αυτο,κυριως απο ατομα που δεν ακουνε rock,metal κλπ.

Πιστευω καποιος που ακουει metal καταλαβαινει εξ ισου καλα με καποιον που ακουει jazz τις διαφορες.Δεν ειναι καθολου ευκολη η αναπαραγωγη της metal.

Εδώ επιτρέψτε μου να συμφωνήσω με τον φίλο audiolytic. βέβαια το κομμάτι που παρέθεσε ο φίλος tyler και το είχα παραθέσει σε άλλο νήμα είναι λίγο ακραίο για να δείξω τα όρια στα οποία μπορεί να φτάσει η μουσική που ακούω. όμως metal δεν είναι μόνο αυτό και συμφωνώ ότι μπορεί να φτάσει την jazz σε πολυπλοκότητα ίσως και παραπάνω για τον λόγο αυτό ίσως ψάχνω για καλά ηχεία και το συζητάω παρόλες τις τιμές που άκουσα.
π.χ. http://www.youtube.com/watch?v=9WjdpG7e2zg

και επειδή αναφέρουμε καλώδια με ΤΑΧΥΤΗΤΑ και ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΗΤΑ ίσως εδώ χρειαστούν...
http://www.youtube.com/watch?v=hmknU9HLFoI

Και γω θα συμφωνουσα αν ηξερα οτι οποιος ακουει jazz,κλασικη κλπ.....ξερει ακριβως τι ακουει,ενω καποιος που ακουει rock,metal κλπ.......δεν ξερει.Αυτο το λεω διοτι εχουμε ακουσει πολλες φορες το επιχειρημα αυτο,κυριως απο ατομα που δεν ακουνε rock,metal κλπ.

Xμμ, και με αυτό μάλλον συμφωνώ!! -bye-

Πάντως φίλε audiolytic αν μπορείς στειλε κάποιο λίνκ με οδηγίες για τοποθέτηση μπανάνας και καμια ιδέα για το τί μπανάνες χρειάζονται...πάντως οχι chiquita...ή καμια τέτοια: :Banane0:

για μενα το σημαντικο στο οποιο θα θελα να βοηθησω το Δημητρη, ειναι να δουμε αν μπορουμε να καταληξουμε σε ασφαλη απαντηση στο ερωτημα του, αν η διαφορα που θα δει με ενα καλωδιο θα αντιστοιχει στα χρηματα που θα δωσει. Δυστυχως θεωρητικα απαντηση ασφαλης δεν μπορει να δωθει.

για να δεις πραγματικα τι γινεται μπορεις

1) να δανειστεις απο φιλους, γνωστους αν υπαρχει η δυνατοτητα, καλωδια ηχειων, τα οποια να δοκιμασεις στο συστημα σου για να δεις μονος σου τι αλλαγη μπορουν να επιφερουν στο τελικο αποτελεσμα, και να αξιολογησεις αν πρεπει να προβεις σε μελλοντικη αγορα.

2) Να παρεις το ρισκο να αγορασεις καλωδιο στα τυφλα, με οτι αυτο υπεισερχεται, και να δεις τελικα τι γινεται στην πραξη.

οπως κ να χει γραψε μας τις εντυπωσεις σου:ernaehrung004:

Dimitris_av ξεκίνα με μπανάνες που έχουν βίδα και σφίγγουν το γυμνό καλώδιο εσωτερικά.
Φυσικά αυτό σημαίνει ότι το γυμνό καλώδιο πρέπει να χωράει στην μπανάνα. Άρα ανάλογα και με το καλώδιο αποφασίζεις.
Δεν είναι ανάγκη να πας κατευθείαν σε ακριβούς ακροδέκτες, και μιας και θα έχεις πάνω από ένα ζεύγος καλωδίων οι μπανάνες άχρηστες δε θα πάνε.

Προσωπικά χρησιμοποιώ Kimber 4TC και θεωρώ ότι τα "τεσσάρια" είναι πιο "συμβατά" με τα περισσότερα συστήματα από τα "οκτάρια". Οπότε προτίμησε το 4VS (=varistrand, δηλαδή αγωγοί με διαφορετικοί διάμετρο) από το 8PR (= αγωγοί με την ίδια διάμετρο) στα ίδια χρήματα.