Καλώδια ρεύματος απλά(Μαύρα) VS επώνυμα καλώδια ρεύματος με ακριβούς ακροδέκτες

απ'την στιγμη που αυτο ειναι το θεμα,μπορω να πω πως ναι,τα καλωδια σαφως κ κανουν διαφορα κ παιζουν ρολο,η οποια φενεται περισσοτερο σε ενα καλοστυμενο κ ισοροπιμενο συστημα.Το σιγουρο ειναι οτι η καθε εταιρια εχει ενα "χαρακτηρα".Αυτο ειναι το συμπερασμα που εχω φτασει εγω ως τωρα μετα απο δοκιμη αρκετων δεκαδων καλωδιων....

Φίλε Παναγιώτη στα καλώδια ηχείων με πολύ μικρή πείρα που έχω θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί άκουσα με τα ίδια τα αυτιά μου διαφορές με διάφορες μάρκες και τύπους καλωδίων!! Στου ρεύματος πήρα δύο διαφορετικές μάρκες και δοκίμασα! Μόνο δύο !! Και στις δύο όμως??

Αν μπορουμε να το θεσουμε "ιεραρχικα" το θεμα.Αυτο που εχω καταλειξει ειναι οτι,τον σημαντικοτερο ρολο (μεγαλυτερες ακουστες διαφορες) κανουν πρωτα τα καλωδια των ηχειων,μετα τα interconnect κ μετα του ρευματος.Xωρις αυτο να σημαινει οτι δεν κανουν η' οτι δεν εχουν το "χαρακτηρα" της εταιριας.Απλα πιστευω οτι καποιος για να φτασει στα καλωδια ρευματος,πρεπει να εχει "τακτοποιησει" πρωτα το θεμα των καλωδιων ηχειων κ των interconnect του.

Θα σου πρότεινα ένα πολύ απλό πείραμα . Αντικατέστησε προσωρινά, τα πιθανόν μακριά καλώδια των ηχείων σου, με κάποια πολύ κοντά (κάτω από μέτρο) όχι καλής ποιότητας, απλά από ηλεκτρολογικό κατάστημα και έλεγξε αν εξακολουθεί το πρόβλημα με τα καλά καλώδια ρεύματος. Αν εξακολουθεί στρέψε το φτηνό καλώδιο των ηχείων πολλές φορές σαν κορδόνι και παρατήρησε αν εξακολουθεί το πρόβλημα με την ίδια ένταση ή αν ελαττώνεται. Ενημέρωσε για το αποτέλεσμα και τα ξανάλεμε.-bye-

μα αν δεν κανω λαθος ο φιλος δεν εχει προβλημα με τα καλωδια των ηχειων του αλλα με του ρευματος που αγορασε....

Ένα άλλο θέμα που θα πρέπει να ελεγχθεί είναι εάν στα καλώδια ρεύματος είναι ενωμένος ο ακροδέκτης της γείωσης και από τις δυο μεριές (με ένα απλό πολύμετρο στην θέση που μετράει αντίσταση).

Απάντηση: Re: Καλώδια ρεύματος απλά(Μαύρα) VS επώνυμα καλώδια ρεύματος με ακριβούς ακ

μα αν δεν κανω λαθος ο φιλος δεν εχει προβλημα με τα καλωδια των ηχειων του αλλα με του ρευματος που αγορασε....

Το ίδιο πρόβλημα είχα και γω παλαιότερα με ενισχυτή λαμπάτο ιδιοκατασκευή. Τελικά μετά από πολλά πειράματα βρήκα ότι τα μακριά καλώδια των ηχείων λειτουργούσαν σαν κεραίες που άρπαζαν τους ηλεκτρονικούς θορύβους του σπιτιού και μέσω της ανάδρασης του ενισχυτή ενισχύονταν και έφθαναν στα ηχεία.

Καλημέρα σε όλους!
Τα καλώδια των ηχείων μου είναι περίπου στα 2μ. και επάνω τους έχουν ένα μεγάλο κουτί το οποίο λειτουργεί υποτίθεται σαν φίλτρο.(MIT Terminator 2) Τώρα να λειτουργεί σαν κεραία το καλώδιο είναι μία υπόθεση σωστή αλλά όχι στην δικιά μου περίπτωση!!Να θυμίσω πως αλλάζοντας τα καλά καλώδια ρεύματος (που όπως είπα και σε προηγούμενό μου Reply τα μέτρησα με πολύμετρο και είναι OK) με τα μαμά (Μαύρα απλά) σταματάνε όλα ως δια μαγείας.
Βέβαια ίσως σας φαίνομαι λίγο απόλυτος ώς προς τα ακριβά καλώδια αλλά δεν είμαι έτσι.
Αν δεν πίστευα ότι κάτι κάνουν τα καλώδια ρεύματος δεν θα τα αγόραζα αλλά πιστεύω κατά την άποψή μου πως η σχέση Τιμής με το Αποτέλεσμα είναι η σχέση του Βορρά με τον Νότο,τα δύο άκρα δηλαδή!!Πάρα πολλά χρήματα με πάρα πολύ λίγες διαφορές (άσε και τις εκπλήξεις που σου επιφυλάσει η τύχη). Και αν ξεκίνησα αυτό το Topic είναι γιατί κάπου πρέπει να γίνετε και μία κουβέντα για να προφυλάσετε και ο <<άρρωστος πλην όχι πλούσιος hi-end_ας >>
Πάντως εν ολίγης κατάλαβα πως πάνω κάτω συμφωνούμε όλοι σε αυτό το συμπέρασμα,σωστά??

Μα και το μαύρο το μαμά μια απλή αμερικάνα είναι!!Όχι δεν δοκίμασα άλλο καλώδιο αλλά μιας και το ανέφερες θα το δω το βράδυ!!

Πέτρο (και κάποιοι άλλοι φίλοι που παρεξήγησαν) επειδή μάλλον δεν διάβασες καλά τι λέω και παρεξήγησες το περιεχόμενο.....αυτό που λέω είναι το εξής,
έχεις λύσει το θέμα σύστήματος σου?

δηλαδή έχεις τελειώσει με συσκευές
χώρο, σωστή οδήγηση, σωστή πηγή,
γραμμή από τον πίνακα,
και είναι ελεγμένα από κάποιο service τα 10ετή μηχανήματα σου?
έλεγξες για βρόγχους γείωσης?
και αφού όλα είναι αρμονικά και τέλεια,
είπες να δοκιμάσεις καλώδια ρεύματος??? [δικαίωμα σου βέβαια]

Επαναλαμβάνω τα καλώδια ρεύματος (για το σύνολο των συστημάτων) είναι το τελευταίο που μπορεί να ασχοληθεί κανείς κι αφού πρώτα έχει κτίσει σωστό ματσαρισμένο σύστημα.
-Και ως γνωστόν στην UltraAudio εμπορευόμαστε καλώδια-

Επίσης τα καλώδια ρεύματος καλό είναι να τα αγοράζεις μόνο με δοκιμή, είναι ξεκάθαρα μέρος του hifi tuning που απαιτεί δοκιμή.

Εμείς (UltraAudio) τουλάχιστον τη δοκιμή προτείνουμε στο 100% των περιπτώσεων και εκτός Αθηνών επιστρέφουμε τα χρήματα πίσω μετά από συμφωνημένες μέρες δοκιμής. [δεν χρειάστηκε ακόμη να επιστρέψουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, δεν ανήκουμε στο ευρύτερο 12θεο].

ακουτε ρε παιδια τον Γιωργο (κοψ), οταν αυτος τα πουλαει και σας λεει αυτα τα πραγματα μπειτε λιγακι στο νοημα...

Απάντηση: Re: Καλώδια ρεύματος απλά(Μαύρα) VS επώνυμα καλώδια ρεύματος με ακριβούς ακ

ακουτε ρε παιδια τον Γιωργο (κοψ), οταν αυτος τα πουλαει και σας λεει αυτα τα πραγματα μπειτε λιγακι στο νοημα...

Καλά τα λέει σε θεωρητικό επίπεδο ο φίλος ΚΟΨ. Αλλά τον άνθρωπο που ενώ όλα πήγαιναν καλά από ότι κατάλαβα και είπε ο άνθρωπος να κάνει μια μικρή βελτίωση και αντί για μαλλί βγήκε κουρεμένος και έδωσε και κάποια χρήματα πως θα βοηθήσουμε.
Πιστεύω κανένας μας δεν θα ήθελε να πληρώσει για να αγοράσει βόμβο και χρατς χρουτς και να κάνει τον σκοπό μην ανάψει κανένας το φως και μην πάρει μπρος το ψυγείο ή το πλυντήριο.

1.RUSSANDREWS / W320 / The Reference PowerKord / 1.8m με βυσματα FURUTECH
2.AUDIOQUEST / AC 15 / 1.5m με FURUTECH

Τα μαύρα τελικά είναι από Η/Υ ή οτιδήποτε άλλο γιατί τα μαμά τα έχω ακόμη στα κουτιά τους μέσα, μιάς και είναι με το περίεργο βύσμα μπροστά (Αγγλικό) και δεν ταίριαζαν!!

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Καλώδια ρεύματος απλά(Μαύρα) VS επώνυμα καλώδια ρεύματος με ακριβού

Καλά τα λέει σε θεωρητικό επίπεδο ο φίλος ΚΟΨ. Αλλά τον άνθρωπο που ενώ όλα πήγαιναν καλά από ότι κατάλαβα και είπε ο άνθρωπος να κάνει μια μικρή βελτίωση και αντί για μαλλί βγήκε κουρεμένος και έδωσε και κάποια χρήματα πως θα βοηθήσουμε.
Πιστεύω κανένας μας δεν θα ήθελε να πληρώσει για να αγοράσει βόμβο και χρατς χρουτς και να κάνει τον σκοπό μην ανάψει κανένας το φως και μην πάρει μπρος το ψυγείο ή το πλυντήριο.

Φίλε Στέλιο τα λέω και σε πρακτικό επίπεδο, ας προτιμάτε (ή τουλάχιστον ζητήστε το) καλώδια με δοκιμή και δυνατότητα επιστροφής.

Και για να δώσω μια λύση...
Εγώ από την πλευρά μου μπορώ να στείλω 2 καλώδια ρεύματος* της Stealth να δοκιμάσει ο φίλος με έξοδα αποστολής του κι αν του κάνουν [και οικονομικά] να του κάνω ειδική έκπτωση-ανταλλαγή αυτά που δεν τον ικανοποίησαν, (αν είναι εργοστασιακά).....είναι αρκετό?

Αλλά αν και πάλι λέω ότι δεν νομίζω (ΙΜΗΟ) να δημιούργησαν το πρόβλημα έτοιμα εργοστασιακά καλώδια με σούκο τερματισμούς, εκτός κι αν είναι ελαττωματικά ή έχουν λάθος κατασκευής.

(*= με εγγύηση την αξία των καλωδίων)

Φίλε Γιώργο από ότι είδα ποιο πάνω το όνομά σου, σε ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σου και για την πολύ δελεαστική πρόταση αν και θα ήθελα να σε έχω από κοντά για να βοηθούσες ακόμη ποιο πολύ! Τέλος δεν είμαι σε θέση να ξοδέψω και άλλα χρήματα προς το παρόν αλλά αν μου αφήσεις ανοιχτό το χρονικό περιθώριο και φυσικά το όλο Budget είναι στα οικονομικά πλαίσια τα δικά μου τότε και φυσικά και θα ακολουθήσω την πρότασή σου.Άλλωστε εγώ πρότεινα το να υπήρχε κάποιος που να μπορούσε να κάνει αυτήν την δουλειά,δηλαδή να δίνει προς δοκιμή καλώδια έτσι ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να παίρνει πραγματικά αυτό που του κάνει στο αυτί και όχι αυτό που του κάνει κλικ στο μάτι!! Fair enough λοιπόν.

Pettr@n η πρόταση μου μένει ανοιχτή....

Αν με φέρει ο δρόμος στην ωραία πόλη σου, θα σε επισκεφθώ....μέχρι τότε οι προτάσεις θα ήταν μεταξύ: Stealth Swift ή Jorma Power ....ή μεταχειρισμένο Siltech spx30 mkII G5....

κι αυτό διότι σε συστήματα ισορροπημένα, ματσαρισμένα εν γένει "ψαγμένα" σε αντίστοιχο περιβάλλον (χώρος) τελικά ακόμη και τα καλώδια ρεύματος πολλές φορές κάνουν τη διαφορά.....αλλά όπως είπαμε αφού δούμε όλους τους υπόλοιπους παράγοντες........γιατί τις τελευταίες μέρες ανακαλύπτουμε όρια τέτοιων καλωδίων και μάλιστα σε πολλαπλά συστήματα!