Καλώδια ρεύματος

Το απίθανο ειναι οτι ξαφνικά όλοι αποκτήσαμε ηχοσυστήματα των 70.000 ευρώ, και ειμαστε ακόμα 20 χρονών κ´´´´

´´´´
´´´´

Δεν τα λέω για μενα. Εγω 100 φορές να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας (και την πιθανότητα) αλλάζοντας τακάκια συχνότερα στα αυτοκίνητά σας παρά να βελτιστοποιήσετε τον THD κατα 0,001ppm αλλάζοντας καλώδια.

Συμφωνουμε 100%. Μιας και το λές, εγώ ειμαι 36 και δεν εχω τοσο ακριβό συστημα. Οσο για τα τακάκια, σου προτείνω τα Ferodo DS 2500, αυτα φοράω κι εγώ μπρος-πισω, μόνο που εχουν 150 το ζευγάρι. (αλλοι τα ξοδευουν σε καλώδια, αλλοι σε τακακια οπως βλεπεις !! ). Αναρτήσεις H&R + Bilstein Sprint και αλλαγή ελαστικών καθε 2 χρόνια max. Ολα αυτα τα εξοδα με εχουν γλυτώσει πολλες φορες απο περιπετειες και πολλαπλασια εξοδα.. Apologies για το off topic.

Fact: Ένα σύστημα, που με την αλλαγή ενός καλωδίου ρεύματος μεταβάλλει μέχρις αντιληπτού σημείου τον ήχο του, δεν είναι "αποκαλυπτικό", αλλά ευπαθές, λόγω σχεδιαστικών και κατασκευαστικών σφαλμάτων, ή -έστω- αδυναμιών, ή συμβιβασμών.

Όλα τα υπόλοιπα είναι "high end".

:flipout:

Δηλαδή οι Krell,Mark Levinson,Boulder,YBA,McIntosh,Audia Flight,Bladelius,
Conrad Johnson,Accuphase,Jadis,BAT,Luxman......................................
είναι ατελείς και πρόχειροι;

Ήμαρτον!!!!!
Τι άλλο θα ακούσουμε;

Οι ιδιοι οι ενισχυτές μπορεί κάλλιστα να ειναι οσο προς το τέλειο γίνεται.

Οπως προέγραψα θέλουν και τέλειο περιβάλλον για να αποδώσουν τα μέγιστα.

μια απο τις παραμέτρους ειναι η τροφοδοσία.

Γιάννη, τα Bilstein τα λατρευω κι εγω.....

Μην γελάς με αυτά που λέει ο Κώστας, ειναι προσβλητικό για τον οποιοδήποτε σε ενα φορουμ να γελάνε σε βάρος του. Ο Κώστας μίλησε για συμβιβασμούς, και το να μην τραβήξεις ανεξάρτητη γραμμή απο τον πίνακα για να ταισεις ενα σύστημα των 20.000 ευρώ, αν μη τί άλλο, ειναι συμβιβασμός.
Σίγουρα η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη με μια ανεξάρτητη γραμμή παρά μεταξύ καλωδίου των 40 ευρώ και καλωδίου των 500...

Με απλές κινήσεις φυσικά.
Το πιό βασικό είναι να χρησιμοποιήσεις πετιμέζι στις μπάφλες των ηχείων. Το καλοκαίρι κολάνε οι μύγες πάνω και έχεις δύο πολύ όμορφα μυγάφωνα.
Τα ακούς και μυγαλοπιάνεσαι ρε αδερφέ

:flipout::flipout::flipout::flipout:'

...καλό.:SFGSFGSF::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Καλώδια ρεύματος

Υπάρχουν τόσοι άλλοι παράγοντες που επιρρεάζουν την ποιότητα αναπαράγωγης στο χώρο ακρόασης πολύ πιο αποφάσιστικα απο τα
καλώδια τροφοδοσίας των συσκευών μας. Έχουν εξαντληθεί? Αν ναι
πως είναι σίγουρο οτι ο καλύτερος ήχο δεν είναι αποτέλεσμα αυθυποβολής
στην ιδέα? πως ορίζεται το καλύτερο οταν μπαίνει στο παιχνιδί και η
υποκειμενική αντίληψη? Μου έχει τύχει ακριβότερο και θεωρητίκα
καλύτερο καλώδιο να μου ακουστεί χειρότερα από φθηνότερο, υπάρχον.
Τέλος πόσοι δίσκοι υπάρχουν που εμπεριέχουν στοιχεία και είναι τόσο καλά
ηχογραφημένοι, ώστε να αναδειχθούν απο την απλή αλλαγη στα καλώδια
τροφοδοσίας των συσκευών - συστήματος του εκάστοτε?
Κατάλαβα, αφού μιλάς για 'αυθυποβολή' και αν το λές γιατί πιθανόν να σου συμβαίνει, τότε επέτρεψέ με να σου πω να μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Γιατί κάποιοι από εμάς [ελπίζω οι περισσότεροι] να έχουμε προ πολλού ξεπεράσει το στάδιο της 'αυθυποβολής'.
Επίσης θα ήθελα να σε πληροφορήσω [από πολύ πείρα] ότι είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ οι δίσκοι με καλό ήχο.
Από τα λεγόμενά σου φαίνεται να έχεις πολύ περιορισμένες εμπειρίες και γιαυτό κρίνεις τα καλώδεια ρεύματος όπως τα κρίνεις.
Αυτός είναι και ο λόγος που τονίζω ότι καλό θα ήταν να ξέρουμε με ποιον συνομιλούμε.
Η ποιότητα δεν συμβαδίζει ΠΑΝΤΑ με την τιμή. Υπάρχουν και εξαιρέσεις.
Κανένας δεν γενιέται σοφός, αλλά γίνεται. Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Καλώδια ρεύματος

Οι ιδιοι οι ενισχυτές μπορεί κάλλιστα να ειναι οσο προς το τέλειο γίνεται.

Οπως προέγραψα θέλουν και τέλειο περιβάλλον για να αποδώσουν τα μέγιστα.

μια απο τις παραμέτρους ειναι η τροφοδοσία.

Γιάννη, τα Bilstein τα λατρευω κι εγω.....

Μην γελάς με αυτά που λέει ο Κώστας, ειναι προσβλητικό για τον οποιοδήποτε σε ενα φορουμ να γελάνε σε βάρος του. Ο Κώστας μίλησε για συμβιβασμούς, και το να μην τραβήξεις ανεξάρτητη γραμμή απο τον πίνακα για να ταισεις ενα σύστημα των 20.000 ευρώ, αν μη τί άλλο, ειναι συμβιβασμός.
Σίγουρα η διαφορά θα είναι μεγαλύτερη με μια ανεξάρτητη γραμμή παρά μεταξύ καλωδίου των 40 ευρώ και καλωδίου των 500...

:flipout::flipout::flipout::flipout:'

...καλό.:SFGSFGSF::BDGBGDB55:

Ok,αλλά το θέμα ήταν ότι κάθε ενισχυτής(δηλαδή όλοι του εμπορίου), που μεταβάλλει συμπεριφορά με καλώδια ρεύματος,είναι προϊόν συμβιβασμών ή κακοφτιαγμένος.

Ασφαλώς αυτές οι επινοήσεις είναι τουλάχιστον ανόητες.

Εύλογα,θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει,όλους αυτούς τους κυρίους,πως τα διαπίστωσαν όλα αυτά:
-Εχουν τις απαραίτητες γνώσεις κι επαγγελματικό προφίλ;
-Εχουν τα σχέδια όλων αυτών των μηχανημάτων,που βγάζουν άχρηστα;
-Τα μελέτησαν άν τα έχουν;
-Τι διαπίστωσαν που επιβεβαιώνει τα λεγόμενά τους;
-Επιβεβαίωσαν εργαστηριακά τις διαπιστώσεις τους;
...........................................................................................

Πέρα απο οτιδήποτε άλλο,οι κύριοι αυτοί δυσφημούν παλιές κι αναγνωρισμένες εταιρείες και νομίζουν ότι είναι σε θέση να ειρωνεύονται συλλήβδην,όλα αυτά τα μέλη χομπίστες που δεν ανήκουν στην "αίρεσή " τους.

Ε πιά...

Last edited:
Οσο για τα τακάκια, σου προτείνω τα Ferodo DS 2500, αυτα φοράω κι εγώ μπρος-πισω, μόνο που εχουν 150 το ζευγάρι. (αλλοι τα ξοδευουν σε καλώδια, αλλοι σε τακακια οπως βλεπεις !! ). Αναρτήσεις H&R + Bilstein Sprint και αλλαγή ελαστικών καθε 2 χρόνια max.

Fact: Ένα αυτοκίνητο , που με την αλλαγές στα τακάκια και τις αναρτήσεις του μεταβάλλει μέχρις αντιληπτού σημείου την συμπεριφορά του, δεν είναι "ασφαλές", αλλά ευπαθές, λόγω σχεδιαστικών και κατασκευαστικών σφαλμάτων, ή -έστω- αδυναμιών, ή συμβιβασμών.

Tι σε κανει να πιστευεις οτι το ρευμα βρωμικο και με διακυμανσεις οπως ερχεται απο την ΔΕΗ μεσω ενος καλωδιου ενος μετρου θα αλλαξει. Πως το εξηγεις επιστημονικα;
Να μου πεις οτι σταθεροποιεις το ρευμα σου και το καθαριζεις να πω οτι το συστημα επηρεαζεται αλλα η αλλαγη ενος καλωδιου θεωρητικα γιατι να αλλαξει τον ηχο;

Πέστα Χρυσόστομε!

Dipie, η μόνη ειρωνική υποσημείωση που διαπίστωσα είναι αυτή που παρατήρησα κι εγω ο ίδιος.

Ειναι πολύ ευκολο να περάσεις απο την αντικειμενικότητα στην υποκειμενικότητα οταν μικρορρυθμίζεις κορυφαία ηχοσυστήματα και η μόνη προσπάθεια που κάνω

(και όχι προς ιδία επίδειξη αλλά με μόνο στόχο την επιτευξη του επιθυμητου αποτελεσματος απο την πλευρά των ερωτώντων)

ειναι να καθοδηγήσω τον εκάστοτε χρήστη στην βέλτιστη αξιοποίηση του διαθέσιμου κεφαλαίου προς αποφυγή ασκόπων επενδύσεων σε τομεις που ισως να ανήκουν στο επόμενο στάδιο βελτίωσης απο το τρέχον απαιτούμενο.

Εργαστηριακά, εχει αποδειχθεί η διάδοση του φωτός μεσα απο υλικά ταχύτερα απο την συνήθη ταχύτητα διελευσης του μέσα απο τα ιδια υλικά με την χρήση συνθετων κρυσταλλικών δομών. Το θέμα είναι, αξίζει να πληρώσεις 70.000 ευρώ μια οπτική ινα που θα μεταφέρει Spdif και θα ειναι κατασκευασμένη μονοκρυσταλλικά?

Για να εχει lag 1/3000000000 μικρότερο?

Ας ειμαστε ρεαλιστές......

-Εχουν τις απαραίτητες γνώσεις κι επαγγελματικό προφίλ;
-Εχουν τα σχέδια όλων αυτών των μηχανημάτων,που βγάζουν άχρηστα;

1.ειμαι πτυχιουχος ηκεκτρολογος
2. Αυτοι τα εχουν, που ανοιγεις καυτι εταιρειας που πουλαει πχ. μηχανημα 3.000 ευρω και βρισκεις μεσα συσκευη των 500 στο εμποριο´

Kαι για να ελθουμε στο θεμα εσυ που εχεις τις απαραιτητες γνωσεις, για τεκμηριωσε τι αλλαζει στο ρευμα με την προσθηκη στο τελος της γραμμης μεταφορας ενος καλωδιου 4000 ευρω εκτος απο την τσεπη που φερει το ποσο. Επισης για πες μου για το κοστος αυτου του καλωδιου και μη μου πεις οτι η θεωρια εξελιξης του αξιζει 3990 ευρω γιατι ουτε η θεωρια εξελιξης του ανθρωπινου ειδους δεν στοιχισε τοσο. Και τελος για πες μου για τα επωνυμα καλωδια που τα βρισκεις απο εταιρεια πχ. στα 100 και με το τυπωμενο ονομα επωνυμης εταιρειας επανω 1000. Σε παρακαλω μην παιζεις με την νοημοσυνη μας εκτος εαν μπορεις να αποδειξεις κατι.

Fact: Ένα αυτοκίνητο , που με την αλλαγές στα τακάκια και τις αναρτήσεις του μεταβάλλει μέχρις αντιληπτού σημείου την συμπεριφορά του, δεν είναι "ασφαλές", αλλά ευπαθές, λόγω σχεδιαστικών και κατασκευαστικών σφαλμάτων, ή -έστω- αδυναμιών, ή συμβιβασμών.

Δηλαδή Μιχάλη, το Fiat Seicento δεν εχει υποστει συμβιβασμους που να σου λένε οτι το αμάξι της γυναικας σου θα ήταν καλύτερο με Brembo φρένα παρά με τα εργοστασιακά?

ή θα μου πείς οτι δεν υπάρχουν aftermarket προιόντα για Porsche, Ferrari και Lamborghini?

Το θέμα ειναι οτι η τελική της Ferrari στα 320Kmh δεν ειναι π.χ. εφικτή στην Κρήτη αν δεν εχεις κορυφαία φρενα (για να πας 0-320-0 se 2 χιλιόμετρα ευθείας) και το ίδιο ισχύει για τις διαθέσιμες ηχογραφήσεις για τα ηχοσυστηματάκια μας. Δεν υπάρχει υλικό που να μπορεί να εχει τέλειο ήχο, ικανό να δειξει τέτοιες διαφορές.

φιλε μου καταλαβε το η απαντηση στην ερωτηση γιατι δεν στιβουμε ποτε μια μπανανα ειναι γιατι δεν εχει ζουμι. Τωρα αν η απαντηση σου στο παραπανω ερωτημα ειναι γιατι ειναι κιτρινη εγω δεν μπορω παρα να σε συμπονεσω και να κουνησω συγκαταβατικα το κεφαλι.

Θανάση, στάκα, μαζί σου είμαι!!!!!

Πτυχιουχος Ηλεκτρονικός κι εγω, προτιμώ ενα χοντρό καλώδιο 3Χ2.5 του 20ρικου παρά ενα με επίχρυσο φύλλο και cryogenic χαλκό των 500E ανα μέτρο(!) για να αντικαταστήσω ενα στανταρ Σουκο > IEC του ενος ευρώ...

Μην γελάς με αυτά που λέει ο Κώστας, ειναι προσβλητικό για τον οποιοδήποτε σε ενα φορουμ να γελάνε σε βάρος του.

ΟΥΡΙΣΤΕ?? αν μιλάς για τον Κ.Κόγια, μόνο εις βάρος του δεν γέλασα !! Ισα-ίσα!!

Συγγνώμη τότε. Λάθος καταλαβα....

@mods - μήπως να το διαχωρίσουμε καθως εγινε μπάχαλο τελικά?

Οι καυγάδες ειναι πάντα εποικοδομητικοί καθως μαθαινουμε όλοι πράγματα. Εγω μάθει πολλά απο flames και μαθαίνω ακόμα και τώρα - αρα το μόνο συγουρο ειναι οτι το συστημα... δουλευει.

Αν αυριο πάρω π.χ. καλώδιο για τον ενισχυτάκο μου θα το ψάξω σίγουρα περισσότερο

Το πρόβλημά μου ειναι οτι ο Buck εχει ηδη διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη στοχευμένων απαντήσεων.

Last edited:
Δηλαδή οι Krell,Mark Levinson,Boulder,YBA,McIntosh,Audia Flight,Bladelius,
Conrad Johnson,Accuphase,Jadis,BAT,Luxman......................................
είναι ατελείς και πρόχειροι;

Ήμαρτον!!!!!
Τι άλλο θα ακούσουμε;

Μα ο Accuphase μου το λέει σαφώς στην 2η σελίδα του manual στο 2ο bullet: "Μην χρησιμοποιείτε άλλο καλώδιο ρεύματος εκτός από το παρεχόμενο"

Και το παρεχόμενο καλώδιο σάς διαβεβαιώ μοιάζει πάρα πολύ με αυτό που έχει το PC μου στην τροφοδοσία του. Λέτε η Accuphase να μην ξέρει; Γιαυτό δεν μάς προτείνει να χρησιμοποιήσουμε ένα καλώδιο αρκετών Κ που να ξεπερνά την τιμή τού ενισχυτή; ;)

Μα ο Accuphase μου το λέει σαφώς στην 2η σελίδα του manual στο 2ο bullet: "Μην χρησιμοποιείτε άλλο καλώδιο ρεύματος εκτός από το παρεχόμενο"

Και το παρεχόμενο καλώδιο σάς διαβεβαιώ μοιάζει πάρα πολύ με αυτό που έχει το PC μου στην τροφοδοσία του. Λέτε η Accuphase να μην ξέρει; Γιαυτό δεν μάς προτείνει να χρησιμοποιήσουμε ένα καλώδιο αρκετών Κ που να ξεπερνά την τιμή τού ενισχυτή; ;)

Λέει επίσης να μην εκθέτεις τον ενισχυτή σου στην υγρασία.

χεχε :smash:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια ρεύματος

Από τα λεγόμενά σου φαίνεται να έχεις πολύ περιορισμένες εμπειρίες και γιαυτό κρίνεις τα καλώδεια ρεύματος όπως τα κρίνεις.

Χωρίς παρεξήγηση "καλώδια" ρε φίλε, όχι "καλώδεια" Ελεος!