Καλωδια Stealth - Εντυπωσεις

Όπως γνωρίζετε, δεν συχνάζω σε αυτήν την κατηγορία και το αντικείμενό της μου είναι εντελώς άγνωστο. Δεν χρειάζεται πολλή ενασχόληση, όμως, για να διαπιστώσει κανείς ότι τα θέματα περί καλωδίων συχνά οδηγούνται σε flames, διότι το εύρος των απόψεων είναι τεράστιο. Όσα test και να γίνουν, πάντα θα βρεθεί κάποια (ουσιώδης ή μη) λεπτομέρεια που θα αμφισβητήσει την "οριστική επιβεβαίωση/διάψευση του μύθου", και μετά από άλλη μία μάχη, τα στρατόπεδα θα παραμένουν.

Για το λόγο αυτό, παρακαλώ:
1. τα μεν μέλη που έχουν κατασταλλαγμένες απόψεις περί του θέματος να καταθέτουν τα επιχειρήματά τους με ηρεμία, απευθυνόμενοι σε αυτόν που ζητά να μάθει, όχι σε αυτόν που είναι ούτως ή άλλως αμετακίνητος.
2. τα δε μέλη που ακόμα ψάχνονται, να έχουν τα αυτιά τους ανοιχτά σε ακροάσεις, πειράματα και επιχειρήματα και να παίρνουν διδάγματα από όλες τις πλευρές.
3. όλα τα μέλη να αποφεύγουν ακράιες, "αιρετικές", ενίοτε ακόμα και χιουμοριστικές τοποθετήσεις σε θέματα που οι παρεξηγήσεις είναι ο κανόνας.

Επίσης, να υπενθυμίσω ότι κανέναν δεν αφορά η προσωπικη άποψη ενός μέλους για ένα άλλο. Τέτοια σχόλια διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τέλος, ελπίζοντας να ρίχνω νερό και όχι λάδι, μία γνώμη για το προκείμενο, ακόμα και αν δεν είμαι "του χώρου": Μήπως ο Charles-Marie-Widor αναφέρεται στο πώς είναι σωστό να ακούγεται ένα καλώδιο, ενώ ο geopolitis στο πώς του αρέσει;

Last edited:
Μια από τα ίδια λοιπόν.

Κάθε φορά που κάποιος ανακαλύπτει την μια και αληθινή θρησκεία θέλει να κάνει και τους άλλους πιστούς.

Είναι προφανές μετά από τόσες συζητήσεις πως κάποιοι αξιολογούν τα καλώδια σαν μια ακόμα συσκευή που θέλει φροντίδα προδέρμ και φυσικά ένα αξιοσέβαστο budget για να υπάρχει βελτίωση σε ένα σύστημα.

Από την άλλη μεριά υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν πως τα καλώδια αν πληρούν κάποιες προδιαγραφές ποτέ δεν πρόκειται να επιφέρουν τέτοια βελτίωση σε ένα σύστημα όση η αλλαγή ενός άλλου συστατικού.

Αυτές οι παραπάνω απόψεις με τις παραλαγές τους έχουν φανατικούς θιασώτες, εγώ περιμένω και από τους δυο να μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους να μας κάνουν όμορφες παρουσιάσεις συστημάτων ή δοκιμών με λεπτομέρειες που είναι χρήσιμες και για άλλους αναγνώστες και όχι μόνο με τα ξερά συμπεράσματα τους.

Τί δεν θέλω ?
Δεν είναι δυνατόν σε μια συζήτηση να περιμένει ο ένας από τον άλλο να αλλάξει γνώμη για κάτι που δεν είναι καν κοινό βίωμα. Οπότε σεβαστείτε την άποψη του συνομιλητή σας και μην προσπαθείτε να μειώσετε την αξία της.

Οι παρατηρήσεις του Dipie ισχύουν και δεν αφορούν εκφοβισμό, αλλά διασφάλιση των κανόνων

Απάντηση: Re: Καλωδια Stealth - Εντυπωσεις

Κοίτα, αν διαφωνείς με κάποια άποψη, καλώς να καταθέσεις και τη δική σου - οι έχοντες ώτα θα ακούσουν. Αν όμως αμφισβητείς την πρόθεση κάποιου μέλους, το θέμα είναι αρκετά σοβαρό και οφείλεις να ειδοποιήσεις τη διαχείριση, η οποία θα εξετάσει το ζήτημα. Το να εκφράσεις τις υποψίες σου συνιστά προσβολή και δεν επιτρέπεται.

Ελπίζω να ανακαλέσεις, ειδάλλως θα πρέπει να διαγράψουμε όλες τις σχετικές αναφορές.

Last edited by a moderator:
Φίλε μου είτε είσαι κατασκευαστής καλωδίων ή έμπορος και δικαίως παρεξειγήσε ή προσπαθείς να ανάψεις ένα Flame που μόλις έσβησε.

οχι ειλικρινα δεν θελω να αναψω flame ειμαι ενας απλος χομπιστας οπως ολοι εδω μεσα απλως θελω να υπαρχει σεβασμος και να μη μου επιτιθεται κανεις οταν γραφω την αποψη μου χωρις να υποβιβαζω τους συνομιλητες μου.

δυστυχως οι επιθεσεις συνεχιζονται ατιμωρητες και αυτο δε με χαροποιει

Νίκο αντιπρόσωπος των Stealth audio cables είναι στην Ελλάδα η Ultra Audio και ο γράφων εκπρόσωπος της, ο Γιώργος από όσο τον ξέρω είναι ένας ανήσυχος (με την έννοια του ψαξίματος) χομπίστας.

Γενικά -το έχω ξαναγράψει- με τα καλώδια μπορεί κάποιος να ασχολείται -αν θέλει- αφού έχει ολοκληρώσει ένα σύστημα με τις βέλτιστες συσκευές που μπορεί να αποκτήσει βάσει των γούστων του, εμεπειριών του, γνώσεων του και της τσέπης του. Αν θέλει μπορεί μετά να πειραματιστεί με καλώδια μπορεί και όχι, όσα λιγότερο ασχολείσαι τόσο λιγότερα ξοδεύεις και οι εποχές είναι και δύσκολες.

Σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω ότι σύμφωνα με τον κατασκευαστή της Stealth audio, υπάρχουν 2 εξαιρετικά βιβλία όπου μπορεί κάποιος να βρει υλικό να φτιάξει εκπληκτικά καλώδια και να μην έχει περαιτέρω οικονομική αιμορραγία αλλά και τραγικά ερωτήματα αν τα καλώδια παίζουν δεν παίζουν.
Σας παραθέτω λοιπόν αυτά τα 2 προτεινόμενα βιβλία και ελπίζω να έχετε καλά αποτελέσματα:
"Essex Echo" by Malcolm Omar Hawksford
Allen Wright's Cables Cookbook (πολύ διάσημος στο χώρο).

Προτείνω το παρόν thread εαν κάποιος εκ της Δ.Ο. το εκλάβει ως διαφήμιση να το κλειδώσει και να χαθεί στη λήθη.
Το παγκόσμιο impact όμως της απόδοσης των καλωδίων της Stealth audio cables δεν μπορεί να καμφθεί. βλ. http://www.stealthaudiocables.com/reviews/

Άλλωστε ο Ρωσσικής καταγωγής κατασκευαστής της Stealth είναι από τους λίγους κατασκευαστές καλωδίων (μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού) που έχουν βραβευθεί για την ενασχόληση τους
http://www.positive-feedback.com/Issue34/awards2.htm

Ευχαριστώ για την προσοχή σας και πάντα να κρίνετε 2 και 3 φορές και παραπάνω και αν είναι δυνατόν στο σύστημα σας, ειδικά τα καλώδια, πριν προχωρήσετε σε όποια κίνηση αγοράς.

2007combosmall.jpg

Κύριοι, το εν λόγω καλώδιο είναι τελείως λάθος, είναι μια παταγώδης αποτυχία. Διότι, σας ερωτώ, θα αγράζατε ποτέ ένα καλώδιο Stealth, βαμμένο άσπρο; Ήμαρτον δηλαδής!! Τρελαθήκαμεν ομαδικώς;

(Αααααχχχ, έχει και βελάκια κατευθυντικότητας. Καλέ, τώρα τα πρόσεξα)...

Χαίρομαι που ακόμα και οι Lepton και Κρυωνάς παρεμβαίνουν στην κατάσταση.

Θα πιαστώ από την έκφραση
Μια από τα ίδια λοιπόν.
Κάθε φορά που κάποιος ανακαλύπτει την μια και αληθινή θρησκεία θέλει να κάνει και τους άλλους πιστούς.

Όσοι έχουν ζήσει το net/wired/internet/διαδίκτυο από τα γεννοφάσκια του, γνωρίζουν ότι τα forums / irc / chat / ΙM ως μέσο είναι εξαιρετικά χρήσιμα αλλά οδηγούν σε μόνιμα flames. Flames άλλοτε θεματικά, και άλλοτε flames μεταξύ συγκεκριμένων χρηστών. Που διαιωνίζονται και πάντοτε κάποιος θα ρίχνει λάδι…

Σκεφθείτε απλά το πόσοι πριν από εμάς και πριν από αυτό το forum έχουν πλακωθεί για αντίστοιχα θέματα στο net…. Αλλά κυρίως σκεφτείτε πόσοι έχουν πλακωθεί για πολύ πιο ασήμαντα θέματα, ή για θέματα τα οποία ποτέ δεν θα περίμενε κανείς να δημιουργούν παρεξηγήσεις.
Ποιο είναι το καλύτερο φαγητό?
Απαντά ο πρώτος τυρόπιτα
Απαντά ο άλλος παιδάκια
Απαντά ο άλλος κιμμάς βοδινός με μακαρόνια.
Πετάγετε ο άλλος και λέιε «τρώτε το ιερό ζώο?»
Μετά πετάγετε άλλος και λέει «τρώτε κρέας?»
Μετά πετάγετε και ο επόμενος με τη δίαιτα Atkinson
Και καταλήγουμε στο χάος.

Υπάρχουν σήμερα 12χρονα στο net που κατανοούν τι είναι το flame. Και μάλιστα γνωρίζουν το πώς να αποφεύγουν τα flames.
Ας εκπαιδευτούμε όλοι μας να αποφεύγουμε τα flames

:grinning-smiley-043

Κ.Κ σωστός, και τώρα με τον καύσωνα δεν πραγματοποιώ πωλήσεις καλωδίων αν δεν έχει προηγηθεί κρύο ντους του υποψηφίου πελάτη.

Αν δεν είσαι σε θέση να αποδείξεις ότι αυτοί που αναφέρεσαι,έχουν τέτοιου είδους προθέσεις και συμφέροντα,συκοφαντείς.

Επομένως ή αποδεικνύεις όσα ισχυρίζεσαι ή ανακαλείς ή αρχίζει να τρέχει το μπάν.

Διαλέγεις.

Παρακαλώ την ΓΔ σε περίπτωση που δεν αποδείξει ή δεν ανακαλέσει να βάλει σ' εφαρμογή το μπάν.

Last edited:
Ξαφνικά; Εγώ από τότε που άκουσα τη λέξη hi-end διαβάζω τσακωμούς για καλώδια!

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν είναι η αλήθεια των υποψιών σου, αλλά το ότι δεν έχεις δικαίωμα να τις εκφράσεις δημόσια. Μπορούμε να συμφωνήσουμε σε αυτό;

Το "κακό" συμβαίνει γιατί μερικοί πιστεύουν ότι η γνώμη τους είναι "αδιαμφισβήτητη".
Το πιστεύουν ακόμη και σε υποκειμενικά πράγματα...

Πάντως μάθαμε από αυτό το θέμα ότι τα ηλεκτρικά όργανα δεν έχουν "αληθινό" ήχο !

2007combosmall.jpg

Κύριοι, το εν λόγω καλώδιο είναι τελείως λάθος, είναι μια παταγώδης αποτυχία. Διότι, σας ερωτώ, θα αγράζατε ποτέ ένα καλώδιο Stealth, βαμμένο άσπρο; Ήμαρτον δηλαδής!! Τρελαθήκαμεν ομαδικώς;

(Αααααχχχ, έχει και βελάκια κατευθυντικότητας. Καλέ, τώρα τα πρόσεξα)...

Xαχαχα!!
Γειά σου μπρε Κώστα!
Αν δεν σ' αρέσει το χρώμα μπορείς να το παραγγείλεις σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείς!*

*Αστείζομαι,χωρίς παρεξήγηση

Μια μικρή παρατήρηση, το μέλος geopolitis τον γνώρισα δια ζώσης την περασμένη Τρίτη (8-7-08) όπου και απεδέχθην πρόσκληση του όπου ήθελε να γνωρίσει τα προιόντα της Stealth audio από κοντά και να τα ακούσει με σκοπό και πιθανή αγορά μέρους εξ αυτών.
Μάλιστα ήταν και η πρώτη επαφή του geopolitis με τα εν λόγω καλώδια.
Ειδικά δε εκείνη την βραδυά ήταν να πάω στο Ηρώδειο Riccardo Mutti/ Rossini's Stabat mater, αλλά δεν βρέθηκαν τα εισητήρια που υπολόγιζα.

Διευκρίνηση για το προηγούμενο συμβάν-ακροάση στου Ηλία Μ. δεν συμμετέιχα ούτε εγώ ούτε καλώδια της Stealth audio.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Πάντως μάθαμε από αυτό το θέμα ότι τα ηλεκτρικά όργανα δεν έχουν "αληθινό" ήχο !

Για την ακρίβεια, μάθαμε (εγώ τουλάχιστον) ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε την αληθοφάνεια ενός συστήματος από την απόδοση των ηλεκτρικών οργάνων.

timbre
av diabaseis to ti egrapsa, kaveis dev 3erei pws eva nlektriko orgavo eivai grammevo, n mallov epe3ergasmevo apo tov paragwgo, ta nlektrika orgava dev exouv diko tous nxo! Auto pou n8ela va tovisw eivai oti evas pou grafei toso peiskatika gia tis "terasties" beltiwseis pou epeferav ta kalwdia tou, 8a prepei va exei kai mia poly kaln avtilnpsn gia to pws akougovtai ta akoustika orgava kai autos dev exei, symfwva me tov idiov!
Dev epikaloumai to movopoleio twv gvwsewv autwv, yparxouv polloi sav kai emeva edw mesa.
Pros DIPIE, apla dev avakalw, eivai sav va mnv pisteuw auta pou grafw kai auto dev to kavw!

:grandpa: Για σκέψου το στην Ανταρκτική (πριν λιώσουν οι πάγοι);
Σαν μαύρες κουτσουλιές on ice θα είναι! Ποιο άγριο θηρίο θα του επιτεθεί για να το φάει;

timbre
av diabaseis to ti egrapsa, kaveis dev 3erei pws eva nlektriko orgavo eivai grammevo, n mallov epe3ergasmevo apo tov paragwgo, ta nlektrika orgava dev exouv diko tous nxo! Auto pou n8ela va tovisw eivai oti evas pou grafei toso peiskatika gia tis "terasties" beltiwseis pou epeferav ta kalwdia tou, 8a prepei va exei kai mia poly kaln avtilnpsn gia to pws akougovtai ta akoustika orgava kai autos dev exei, symfwva me tov idiov!
Dev epikaloumai to movopoleio twv gvwsewv autwv, yparxouv polloi sav kai emeva edw mesa.
....
Αυτό που προσπάθησα να πω με το πρώτο μήνυμα μου είναι ότι η άποψη του geopolitis είναι υποκειμενική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Η "βελτίωση" αφορά το δικό του γούστο και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αφού ο ίδιος το πιστεύει.
Για όποιον είχε την ίδια ακρόαση και δεν του άρεσε ή δεν άκουσε την βελτίωση, ισχύει το ίδιο.

Αλλά το να λέμε ότι όποιος δεν γνωρίζει τον φυσικό ήχο των ακουστικών οργάνων, δεν μπορεί να ξεχωρίζει την "ποιότητα του ήχου" .....είναι υπερβολή και αποδεικνύεται (αν χρειαστεί) ότι δεν ισχύει.

Θα είμαστε Off topic όμως και ας μην το αναλύσουμε εδώ.

Μια μικρή παρατήρηση, το μέλος geopolitis τον γνώρισα δια ζώσης την περασμένη Τρίτη (8-7-08) όπου και απεδέχθην πρόσκληση του όπου ήθελε να γνωρίσει τα προιόντα της Stealth audio από κοντά και να τα ακούσει με σκοπό και πιθανή αγορά μέρους εξ αυτών.
Μάλιστα ήταν και η πρώτη επαφή του geopolitis με τα εν λόγω καλώδια.
Ειδικά δε εκείνη την βραδυά ήταν να πάω στο Ηρώδειο Riccardo Mutti/ Rossini's Stabat mater, αλλά δεν βρέθηκαν τα εισητήρια που υπολόγιζα.

Διευκρίνηση για το προηγούμενο συμβάν-ακροάση στου Ηλία Μ. δεν συμμετέιχα ούτε εγώ ούτε καλώδια της Stealth audio.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας.

http://www.ultraaudio.gr/

Προσοχή η γνώμη και ο σχολιασμός μου είναι εντελώς προσωπική άποψη-εκτίμηση, ερευνήστε περαιτέρω και εν μέσω πολλών ακροάσεων...

κ. ΚΟΨ δεν χρειαζεται να απολογεισαι επειδη εκανες μια σωστη κινηση κατ εμε δηλαδη διαθεσες ενα καλωδιο για ακροαση.
Τωρα το γεγονος οτι καποιοι ερχομαστε σε αντιπαραθεση για το θεμα των καλωδιων οπως παντου στο ιντερνετ μαλλον καλο κανει στον ανυποψιαστο φιλο χομπιστα μια και μαλλον τον ξυπναει απο τον ληθαργο του και αρχιζει να προβληματιζεται.
Απλως οι εκφρασεις μας πρεπει να ειναι προσεχτικες ωστε να μην προσβαλουν την προσωπικοτητα του αλλου.