Παίζοντας πολλά χρόνια με τα «μαντζούνια» του Hi Fi (καλώδια, αντί-κραδαστικά, φίλτρα, rack, αποσβεστικά, πρίζες, ασφάλειες, τυχόν κατασκευές για συγκεκριμένο λόγο), έχω καταλήξει ότι ξεκινώ πάντα το σύστημά μου με της ίδιας οικογένειας καλώδια.
Με αυτό τον τρόπο σιγουρεύω τον όποιο χαρακτήρα μπορεί να έχουν ή να νομίζω ότι άκουσα.
Αν κάτι δεν ικανοποιεί το υποκειμενικό μου κριτήριο, τότε προχωρώ σε αλλαγή, αρχικά με καλώδιο της ίδιας εταιρείας.
Αν διαπιστώσω ότι ο «χαρακτήρας» είναι γενικά ίδιος, με μερικά +/- ανάλογα τα «μέταλλα», τότε ξεκινώ τις «μίξεις» των καλωδίων.
Συνήθως, με έχει «κερδίσει» ο συνδυασμός, ίδιας εταιρεία I.C, άλλης ηχείων, στην περίπτωση που τα καλώδια της ίδιας εταιρείας δε με ικανοποιούν.
Επίσης, στων ηχείων, προτιμώ στην διπλοκαλωδίωση να χρησιμοποιώ δύο καλώδια ηχείων παρά, ένα χωρισμένο στα δύο.
Αυτό που ακόμα δεν έχω καταλήξει είναι:
Δύο φθηνότερα ή ένα ακριβό με βραχυκυκλωτήρες φτιαγμένους από το ίδιο;
Σε όλα τα ηχεία που δέχονται διπλοκαλωδίωση, πρέπει να την κάνω ή μήπως έχουν φτιαχτεί περισσότερο για δυνατότητα διενίσχυσης, οπότε δε παίζει ρόλο;
Εκεί που καταλήγω στη μία περίπτωση, έρχεται μία άλλη για να μου «υποδείξει» το αντίθετο!
Ρεύματα τώρα:
Καλύτερα τα καλώδια συσκευασίας, αν τα ακριβά καλώδια είναι συνδεδεμένα σε ένα απλό, φθηνό πολύπριζο από το πολυκατάστημα ή το ηλεκτρολογείο της γειτονιάς.
Καλύτερα ένα ιδιοκατασκευής καλώδιο αν είναι συνδεδεμένο σε ένα ιδιοκατασκευής ή ένα ακριβότερο του ηλεκτρολογείου αλλά φθηνό πολύπριζο (αναφέρομαι στα πολύπριζα που έχουν ασφάλειες για τηλεόραση, ΟΤΕ, προστασίες από κεραυνούς κλπ.)
Καλύτερα να αγοράσω μία διπλή πρίζα τοίχου και να βάλω τον τελικό μου στη μία παροχή και ένα πολύπριζο για τα υπόλοιπα μηχανήματα στην άλλη.
Αφού θα έχω κάνει εγώ τη σύνδεση, θα προτιμήσω να βάλω τον τελικό μου εκεί που «έρχεται» η τάση.
Αφού έχω καταλήξει στα I/C και ηχείων, τότε ξεκινώ το παιχνίδι με τα καλώδια ρεύματος, γιατί έχω καταλήξει ότι τότε, σε προσωπικό επίπεδο γράφω πάντα, καταλαβαίνω την προσφορά τους και εκτιμώ το πόσο βοηθούν το σύστημα.