Καλώδια συσκευών!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια συσκευών!!!!

Μπααααα! Και νόμιζα ότι μόνο εγώ είμαι ανώμαλος εδώ μέσα... :flipout: :ADFADF1:
ειμαστε πολλοι απλα ειμαστε σκορπιοι και δεν φαινομστε
 
Στο δικό μου σύστημα επέλεξα να έχω όλα τα καλώδια από την ίδια εταιρεία (CHORD) σε ότι αφορά interconnect. Απλά αγόρασα διαφορετικά μοντέλα, chameleon, siren, cobra.
Από τα ηχεία μου στους ενισχυτές χρησιμοποιώ Nordost Blue Heaven, γιατί στα δικά μου αυτιά κ στα δικά μου μηχανήματα ταιριάζουν καλύτερα. Πριν είχα Nordost πάλι.
 
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλώδια συσκευών!!!!

ειμαστε πολλοι απλα ειμαστε σκορπιοι και δεν φαινομστε

Πόσο χαίρομαι!!
Και νόμιζα ότι ήμουνα μόνος σε αυτό το σκληρό κόσμο τον γεμάτο καλώδια
τοστιέρας!!!!:ernaehrung004:
 
ψαξιμο και σαλατα θα πω και γω
ναι οι συσκευες εχουν χαρακτηρα.Αλλα ποτε δεν βρησκουμε το 100% να κατσει στο αυτι μας.
γιαυτο αλλωστε και σπανια ειναι ολα του ιδιου κατασκευαστη
οποτε ναι σε καποιο καλωδιο που θα μειωσει το πριμακι η θα προβαλει την μεση
Κοινως....ναι στο φιλτρο
 
Re: Απάντηση: Re: Καλώδια συσκευών!!!!

Δεν κατάλαβα φίλε μου
Πιστεύεις δηλαδή οτι τα τάδε καλώδιο της τάδε τιμή
και το δείνα καλώδιο με την τριπλάσια τιμή θα σου δώσουν το
καλύτερο αποτέλεσμα...????
Οσο για τα TA-US έχω σχέδια για σενα στο μέλλον με κάτι παλιομεγάφωνα της Αer
 
Τα καλλίτερα καλώδια φυσικά είναι τα μη καλώδια και απο τον ίδιο κατασκευαστή τον μη κατασκευαστή. Αν δύο συσκευές δεν ταιριάζουν ηλεκτρικά απο την αρχή τότε το καλώδιο δεν μπορεί να κάνει τίποτα, απο την άποψη ότι αν θα κάνει κάτι θα πρέπει να <<χαλάσει>> την καλή για να την φέρει στα μέτρα της κακής. Αν όμως απο την αρχή είχαμε φροντίσει να ταιριάζουν οι δύο συσκευές ηλεκτρικά δεν θα επιφορτίζαμε το καλώδιο με ευθύνες προσαρμογής, που έτσι και αλλοιώς δεν του ανήκουν (γραμμή μεταφοράς είναι άλλωστε όχι προσαρμογέας). Αν μάλιστα και οι συσκευές είναι σωστα σχεδιασμένες ηλεκτρικά τότε θα πρέπει οποιοδήποτε καλώδιο με γνωστα τα RLC χαρακτηριστικά του (και φυσικά δεν είναι κακός αγωγός) να ξέρουμε ακριβώς πως θα ακουστεί. Αποψή μου λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω είναι ότι όταν ένα καλώδιο κάνει μεγάλη διαφορά στον ήχο ενός συστήματος τότε υπάρχει πρόβλημα στις συσκευές και στο ταίριασμα μεταξύ τους. Φυσικά μια συσκευή του συστήματος είναι και ο χώρος και με τα καλώδια θα ασχοληθούμε όταν έχουμε φτιάξει όλα τα άλλα.
 
H αποψη μου απο την εμπειρια μου επι του συγκεκριμενου θεματος ειναι η εξης:

1) Οχι στον αχταρμα!! Το καλυτερο απο ολα ειναι να επιλεξουμε μια πραγματικα καλη μαρκα καλωδιων και κατα το δυνατον λιγοτερο υπερτιμημενη (δεν ειναι και πολλες αυτες-μετριουνται στα δακτυλα του ενος χεριου), και να την φορεσουμε στο συστημα μας απο την κορυφη εως τα νυχια (ηχειων-interconnect-τροφοδοσιας). Ο αχταρμας δημιουργει ενοχλητικα συναισθηματα συγχυσης κατα την ακροαση και καταστρεφει την ομοιογενεια του ακουσματος.

2) Οντως το πραγματικα καλο καλωδιο ΔΕΝ μπορει να "φτιαξει" τον ηχο ενος κακοστημενου συστηματος. Ειναι λαθος δηλαδη η αποψη του καλωδιου "φιλτρου". Το καλο καλωδιο απλα θα σου μεγενθυνει τα πιθανα εγγενη μειονεκτηματα η πλεονεκτηματα αντιστοιχα, του συστηματος σου.

3) Σε ενα καλοστημενο και ματσαρισμενο συστημα το κορυφαιο καλωδιο ειναι αυτο που τελικα θα σου σηκωσει την τριχα πισω απο τον σβερκο και θα σε κανει να ανατριχιασεις...
Τουτεστιν τα καλωδια εχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα ενος συστηματος (προσωπικα τα βαζω στην ιδια κατηγορια με τον ενισχυτη).

4) Πολλες φορες σχετικα προσιτα ποιοτικα μηχ/τα αδικουνται απο την χρηση καλωδιων της "σειρας" τους. Οταν λοιπον καποιος χρησιμοποιησει κορυφαια καλωδια ενδεχεται (το πιθανοτερο ειναι αυτο), να δοκιμασει μια απο τις μεγαλυτερες εκπληξεις της χαιφιντελιστικης ζωης του!
 
Όσον αφορά το 4, κύριε Θεοφιλάκο, το βρίσκω δίκοπο μαχαίρι.

Μήπως αν αντί να αλλαχτούν τα καλώδια, αλλαχτούν τα μηχανήματα, πάρουμε το ίδιο αποτέλεσμα; Δηλαδή με το ίδιο κόστος, αλλά με άλλη γραμμή πλεύσης, καταλήξουμε στο ίδιο πράγμα;

Μπαίνει πολύ η κολοκυθόπιτα στο παιχνίδι...

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ειρωνεύομαι ποτέ. Πάντα ρωτάω.
 
Γιατι πιστευω πως τα καλωδια εμποδιζουν το "σημα" και τα καλυτερα εξ αυτων ειναι αυτα που εμποδιζουν λιγοτερο το σημα να φτασει αλωβητο στον προορισμο του ? (οπως σωστα επισημανθηκε πριν , τα καλυτερα καλωδια ειναι τα μη καλωδια)

Σιγουρα καποια απο αυτα οντως βοηθουν την προσαρμογη των ηλεκτρικων χαρακτηριστικων καποιων αταιριαστων συσκευων αλλα αυτη ειναι η εξαιρεση .

(Οσον αφορα τα καλωδια ρευματος , αυτα λειτουργουν μονο ως φυσικα φιλτρα των παρασιτων και των RF που υπαρχουν στο ρευμα . Μεγαλυτερο αποτελεσμα υπαρχει βεβαια στο μηχανημα που επηρεαζεται περισσοτερο απο αυτα)
 
Συνεπώς, όσον αφορά τα καλώδια ρεύματος, όσο καλύτερος είναι ο μετασχηματιστής ή το τροφοδοτικό ενός μηχανήματος, τόσο λιγότερη διαφορά βλέπουμε στο καλώδιο τροφοδοσίας.

Λογικά, σε μηχανάκια με εξωτερικό τροφοδοτικό μπαταρίας, θα βλέπουμε σχεδόν μηδενική διαφορά...

Σωστά;
 
Απάντηση: Re: Καλώδια συσκευών!!!!

Συνεπώς, όσον αφορά τα καλώδια ρεύματος, όσο καλύτερος είναι ο μετασχηματιστής ή το τροφοδοτικό ενός μηχανήματος, τόσο λιγότερη διαφορά βλέπουμε στο καλώδιο τροφοδοσίας.

Λογικά, σε μηχανάκια με εξωτερικό τροφοδοτικό μπαταρίας, θα βλέπουμε σχεδόν μηδενική διαφορά...

Σωστά;

Mε καποιο τροπο πρεπει να φιλτραριστουν τα βιομηχανικα παρασιτα και οι RF ετσι ωστε να μην επηρεαζονται τα κυκλωματα μιας συσκευης και συνεπακολουθα ο ηχος .
Αυτο μπορει να επιτευχθει η με σχεδιαστικη προνοια η με κατασκευη ανεπηρεαστων κυκλωματων . Αν δεν μπορει να επιτευχθει με καποιο τετοιο τροπο τοτε σειρα εχουν τα καλωδια ρευματος .

Τα τροφοδοτικα μπαταριας φαινεται να ειναι η λογικη λυση , τουλαχιστον σε συσκευες χαμηλης καταναλωσης , η τ αντιστοιχα εικονικης μπαταριας (οπως της AUDIO ANALOGUE) αρκει να μην υπαρχει ηλεκτρικη συνδεση με την πριζα .
Ισως ομως η χρηση συσκευων με τροφοδοτικα μπαταριας να μην ειναι λυση αν οι συσκευες αυτες επηρεαζονται απο αυτην την συσκευη (π.χ. τελικος) που συνδεεται με το "βρωμικο" δικτυο .
 
Παίζοντας πολλά χρόνια με τα «μαντζούνια» του Hi Fi (καλώδια, αντί-κραδαστικά, φίλτρα, rack, αποσβεστικά, πρίζες, ασφάλειες, τυχόν κατασκευές για συγκεκριμένο λόγο), έχω καταλήξει ότι ξεκινώ πάντα το σύστημά μου με της ίδιας οικογένειας καλώδια.

Με αυτό τον τρόπο σιγουρεύω τον όποιο χαρακτήρα μπορεί να έχουν ή να νομίζω ότι άκουσα.

Αν κάτι δεν ικανοποιεί το υποκειμενικό μου κριτήριο, τότε προχωρώ σε αλλαγή, αρχικά με καλώδιο της ίδιας εταιρείας.
Αν διαπιστώσω ότι ο «χαρακτήρας» είναι γενικά ίδιος, με μερικά +/- ανάλογα τα «μέταλλα», τότε ξεκινώ τις «μίξεις» των καλωδίων.

Συνήθως, με έχει «κερδίσει» ο συνδυασμός, ίδιας εταιρεία I.C, άλλης ηχείων, στην περίπτωση που τα καλώδια της ίδιας εταιρείας δε με ικανοποιούν.
Επίσης, στων ηχείων, προτιμώ στην διπλοκαλωδίωση να χρησιμοποιώ δύο καλώδια ηχείων παρά, ένα χωρισμένο στα δύο.

Αυτό που ακόμα δεν έχω καταλήξει είναι:

Δύο φθηνότερα ή ένα ακριβό με βραχυκυκλωτήρες φτιαγμένους από το ίδιο;
Σε όλα τα ηχεία που δέχονται διπλοκαλωδίωση, πρέπει να την κάνω ή μήπως έχουν φτιαχτεί περισσότερο για δυνατότητα διενίσχυσης, οπότε δε παίζει ρόλο;

Εκεί που καταλήγω στη μία περίπτωση, έρχεται μία άλλη για να μου «υποδείξει» το αντίθετο!

Ρεύματα τώρα:

Καλύτερα τα καλώδια συσκευασίας, αν τα ακριβά καλώδια είναι συνδεδεμένα σε ένα απλό, φθηνό πολύπριζο από το πολυκατάστημα ή το ηλεκτρολογείο της γειτονιάς.

Καλύτερα ένα ιδιοκατασκευής καλώδιο αν είναι συνδεδεμένο σε ένα ιδιοκατασκευής ή ένα ακριβότερο του ηλεκτρολογείου αλλά φθηνό πολύπριζο (αναφέρομαι στα πολύπριζα που έχουν ασφάλειες για τηλεόραση, ΟΤΕ, προστασίες από κεραυνούς κλπ.)

Καλύτερα να αγοράσω μία διπλή πρίζα τοίχου και να βάλω τον τελικό μου στη μία παροχή και ένα πολύπριζο για τα υπόλοιπα μηχανήματα στην άλλη.
Αφού θα έχω κάνει εγώ τη σύνδεση, θα προτιμήσω να βάλω τον τελικό μου εκεί που «έρχεται» η τάση.

Αφού έχω καταλήξει στα I/C και ηχείων, τότε ξεκινώ το παιχνίδι με τα καλώδια ρεύματος, γιατί έχω καταλήξει ότι τότε, σε προσωπικό επίπεδο γράφω πάντα, καταλαβαίνω την προσφορά τους και εκτιμώ το πόσο βοηθούν το σύστημα.
 
Όσον αφορά το 4, κύριε Θεοφιλάκο, το βρίσκω δίκοπο μαχαίρι.

Μήπως αν αντί να αλλαχτούν τα καλώδια, αλλαχτούν τα μηχανήματα, πάρουμε το ίδιο αποτέλεσμα; Δηλαδή με το ίδιο κόστος, αλλά με άλλη γραμμή πλεύσης, καταλήξουμε στο ίδιο πράγμα;

Μπαίνει πολύ η κολοκυθόπιτα στο παιχνίδι...

Υ.Γ. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ειρωνεύομαι ποτέ. Πάντα ρωτάω.

Για τον λογο αυτο παντα θα πρεπει να δοκιμαζουμε και να πειραματιζομαστε....

Ουτως η αλλως η προσθηκη κορυφαιων καλωδιων σε προσιτο συστημα hifi ειναι περισσοτερο μια ασκηση, ενα "πειραμα" που θα τπ πραγματοποιησει καποιος οπως ο υποφαινομενος (με επαρκεια συσκευων&καλωδιων), παρα ενας απλος χαιφιντελιστας. Πρεπει λοιπον να καταθεσω οτι το "πειραμα" λειτουργει και μαλιστα εξαιρετικα καλα! (Ισως περισσοτερο απο το αντιστροφο-δηλαδη καλυτερα μηχ/τα με τα ιδια καλωδια).
 
Δηλαδή με μια αναβάθμιση στα interconnects και τα καλώδια τροφοδοσίας μου, θα μπορούσα να πάρω καλύτερο αποτέλεσμα (δεν έχω καλώδια ηχείων, παίζω με ενεργά), από μια αναβάθμιση του προ, φερ' ειπείν;

Ενδιαφέρον...
 
<<σπρωχνοντας>> τα χρηματα σε καλυτερα μηχανηματα,σου δινεται η ευκαιρια αργοτερα να βαλεις και τα πιο καλα καλωδια!Ετσι εισαι διπλα κερδισμενος,γιατι θα ξερεις οτι τις διαφορες που θ'ακουσεις μ'ενα καλυτερο καλωδιο θα ειναι πιο ευδιακριτες σε ενα συνδιασμο <<καλυτερων>> μηχανηματων και θ'αξιζει περισσοτερο η επενδυση που θα εχεις κανει με την αγορα <<ακριβων>> καλωδιων.