Κύριε Κόγια,
Δεν κατάλαβα, αλήθεια γράφω, δεν κατάλαβα τον τρόπο σκέψης σας.
Αν υπάρχει διαφορά, μεταξύ δύο καλωδίων των 30 , ισχυρίζεστε ότι δεν θα υπάρχει μεταξύ ενός «κοινού» και ενός, κατά πολύ, ακριβότερου?
Επίσης, σας ενδιαφέρει να βγάλετε μεροκάματο, από την πώληση του ακριβότερου καλωδίου στην περίπτωση που κερδίσετε σε αυτή την ακρόαση?
Τελικά, το συμπέρασμα που βγάζω προσωπικά, είναι ότι με το «τσαμπουκά» του πληκτρολογίου, τη «δύναμη» του ιντερνέτ ως παροχή πρόσθετων γνώσεων στην, αν μη τι άλλο, ήδη υπάρχουσα γνώση σας (πραγματικά σέβομαι τις γνώσεις σας), επιτρέπει τη θεωρητική άποψη επί παντός επιστητού και ταυτόχρονα ένα «μίσος» στο χώρο πώλησης μηχανημάτων ήχου!
Δε φταίμε εμείς για το τι μπορεί να σας έχει συμβεί από ανθρώπους του χώρου, δε φταίμε εμείς για το αν σας έχουν υποτιμήσει ως επιστήμονα, ως γνώσεις, ως άνθρωπο γενικά…
Μπορώ, λοιπόν, να έχω μία ξεκάθαρη απάντηση?
Ζητήσατε κάποιον να ακούσει σε τυφλή δοκιμή το καλώδιό σας εναντίον του δικού του και να σας πει αν άκουσε διαφορά, αν αναγνώρισε το δικό του.
Δέχομαι αυτή την πρόσκληση δοκιμής.
Σας παρακαλώ να επιλέξετε την ημέρα που θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο για εσάς.
Αν αυτή η ημέρα, μπορεί να είναι εκτός Κυριακής, λόγω οικογένειας, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.
Ευχαρίστως να το εξηγήσω. Είμαστε δύο αντίπαλοι. Εσείς λέτε πως θα διακρίνετε την ηχητική διαφορά με εναλλαγή του καλωδίου τροφοδοσίας, και εγώ αμφισβητώ αυτόν τον ισχυρισμό σας, υποστηρίζοντας πως δεν είναι ανάγκη να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα ακριβό καλώδιο τροφοδοσίας, διότι από τεχνικής άποψης, ένα τέτοιο καλώδιο δεν προσφέρει κάποια βελτίωση. Από άποψης γοήτρου, υποκειμενικής ικανοποίησης ή ό,τι άλλο, φυσικά, ένα τέτοιο καλώδιο προσφέρει πολλά, αλλά καθαρά από τεχνικής άποψης δεν προσφέρει τίποτα, κατά τον δικό μου ισχυρισμό.
1. Εάν, λοιπόν, κάνουμε την τυφλή δοκιμή, συγκρίνοντας δύο φθηνά καλώδια, το καλώδιο της τοστιέρας και ένα άλλο λίγο ακριβότερο, με τιμή ας πούμε 30 , και εσείς εντοπίσετε εύστοχα τη διαφορά, προσδιορίζοντας με επιτυχία ποιο καλώδιο έπαιξε κάθε φορά, τότε, ναι, έχετε δίκιο, θα έχετε κερδίσει το στοίχημα, και θα έχουμε βγάλει το συμπέρασμα, ότι ακόμη και μεταξύ φθηνών καλωδίων υπάρχουν διαφορές.
2. Εάν, όμως, δεν προσδιορίσετε επιτυχώς ποιο καλώδιο θα έχει παίξει κάθε φορά, και το ποσοστό επιτυχίας σας κυμανθεί γύρω από την τυχαία πιθανότητα, δηλαδή 40 – 60%, τότε, υπηρετώντας τον εγωισμό του, το συμπέρασμα που θα εξαγάγει κάποιος κάτοχος ακριβού καλωδίου τροφοδοσίας θα είναι, πως, ναι μεν, δεν εντοπίσατε διαφορές, διότι και τα δύο καλώδια ήταν
φθηνά, ενώ το δικό του, που το αγόρασε 3000 , θα του φανερώνει μέχρι και την οπτασία του Αγίου Ευλαμπίου του χαϊεντά.
Έτσι, λοιπόν, εάν αντί του φθηνού, ή σχετικά φθηνού καλωδίου που προτείνετε εσείς, συγκρίνουμε το καλώδιο της τοστιέρας με ένα πραγματικά ακριβό καλώδιο, τότε καλύπτουμε όλες τις περιπτώσεις, και την (1) και τη (2), ελαττώνοντας τα περιθώρια δικαιολογιών από μέρους των κατόχων ακριβών καλωδίων.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, περί του «μίσους», όπως λέτε εσείς, ότι τρέφω για τα καταστήματα του χώρου, ή για το αν με έχουν υποτιμήσει ως επιστήμονα, ή ως άνθρωπο, ή ό,τι άλλο, εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα; Εκεί κολλήσατε; Εδώ υπάρχουν άτομα «του χώρου» (του «high end» εννοώ) που ακούν το όνομά μου και βγάζουν σπυριά, και θα με πειράξει τι θα σκεφθείτε εσείς; Δημοκρατία έχουμε, ελεύθερος άνθρωπος είστε, νομίστε ό,τι θέλετε. Δεν μπορώ να σας πω εγώ τι να σκεφθείτε για μένα.
Και κάτι τελευταίο για τα ελατήριά μου. Εάν εγώ αναζητώ στοίχημα με ακριβό καλώδιο για να βγάλω μεροκάματο, είναι ένα ερώτημα, και επ’ αυτού σας λέω το εξής. Εάν χάσω το στοίχημα, δεν θα έχω βγάλει μεροκάματο, έτσι δεν είναι; Πάμε παρακάτω. Εάν κερδίσω το στοίχημα –το έγραψα «εκεί», το γράφω και εδώ, δύο είναι τα ενδεχόμενα για το καλώδιο που θα κερδίσω. Πρώτον, να το βάλω σε αγγελία και να το πουλήσω για μεταχειρισμένο, οπότε θα έχετε να λέτε ότι το έκανα για να «βγάλω μεροκάματο». Καλύτερα έτσι, όμως. Διότι αν το κρατήσω και το χρησιμοποιώ στο σύστημά μου, τότε θα γίνω περίγελως, κοινώς ρεντίκολο των σκυλιών,
και δικαίως, καθώς θα ασπασθώ κάτι που αμφισβητούσα, κι ας το επιβεβαίωσα με τυφλή δοκιμή. Το άλλο ενδεχόμενο είναι να το καταστρέψω, τέλος πάντων να το ανοίξω να δω τι έχει μέσα, να δω πώς είναι φτιαγμένο. Αν παρ’ όλ’ αυτά θέλετε να με κατηγορήσετε ότι ψάχνω για «μεροκάματο», με γεια σας – με χαρά σας.
Γι’ αυτό λοιπόν,
παρακαλώ, προτείνετε ένα ακριβό καλώδιο, με street price άνω των 500 . Αλλιώς, λυπούμαι, δεν δέχομαι δοκιμή με φθηνά καλώδια.