καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Μα καλά, κανείς δεν θυμάται το τεστ με τα καλώδια που έγινε στο παρελθόν ???
Η τα αποτελέσματα ήταν τέτοια που «κανείς» δεν θέλει να το θυμάται ?

Παρακαλώ γίνε πιο συγκεκριμένος...

Προσωπικά θα με βοηθούσες πολύ αφού πλέον δεν βγαίνει καμμία άκρη από αυτά που διαδραματίζονται στο παρόν νήμα.....

Κύριε Κόγια,

Το καλώδιο μου έχει τιμή 300 .
Λυπάμαι, αν τα οικονομικά μου δε μου επιτρέπουν να έχω καλύτερο και ακριβότερο καλώδιο…

Είναι ικανοποιητικό για εσάς?

Λυπούμαι, όχι. Άλλος; Τί στο καλό, τόσα πανάκριβα καλώδια υπάρχουν...

Για πε! Πού και πότε έγινε τέτοιο πράγμα; :)
Να διαιωνίζουμε το είδος βρε παιδί μου αλλά όχι την ίδια συζήτηση...

Εγώ δεν ήμουν παρόν στην δοκιμή για αυτό και λέω όποιος ήταν παρόν ας πει τα είδη των καλωδίων που λάβανε μέρος στο τεστ καθώς και τα αποτελέσματα.
Αυτό που γνωρίζω είναι ότι υπήρχαν καλώδια χειροποίητα από χρυσό καθώς και καλώδια 1500 ευρω και καλώδιο από θερμοσίφωνα
Τώρα η πρώτο η δεύτερο προς μεγάλη έκπληξη των παραβρισκόμενων βγήκε το καλώδιο του θερμοσίφωνα!

Λυπούμαι, όχι. Άλλος; Τί στο καλό, τόσα πανάκριβα καλώδια υπάρχουν...

ーズと同様に肉厚アルミ材のフロントパネルデザインに加え、トップパネルと側板にも5mm厚のアルミ材を採用。またボトムシャーシに5mm厚のスチール製ボードの採用と大型トロイダル・トランスを支えるベースにも5mm厚のスチール製ボードを追加しています。エソテリック独自の3点支持ピンポイントフットと共に、メカニズム取付けの高精度化と筺体の高剛性・低共振化を図っています。ボディ全体の強化に加え、X-05では外観のトップパネル、サイドパネルからビスを排除、アルミブロックから超精密削り出し加工されたトレートップと共に高精度なトレーローディングと相まって美しい質感と品位を醸しだしています。トップパネルには*

*κοτ,κοτ,κοτ

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Δεν μου φάνηκε παράλογο , .......
Εγω παλι παραλογο το βλεπω.
Οταν λεμε ακουγονται η οχι διαφορες, αφορα ολα τα διαφορετικα καλωδια.
...
Μάλλον θα έχετε διαφορετικής αξίας καλώδια στον υπολογιστή σας :grandpa: :flipout:

Για να ξεκαθαρίσω κάτι......
Η διαφορά των απόψεων δεν είναι αν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους (καλώδια γενικά)....είναι εαν 'παίζουν' καλύτερα τα ακριβά.

Μήπως δεν το έχω καταλάβει καλά από την αρχή...;

Μάλλον θα έχετε διαφορετικής αξίας καλώδια στον υπολογιστή σας :grandpa: :flipout:

Η διαφορά των απόψεων δεν είναι αν υπάρχει διαφορά μεταξύ τους (καλώδια γενικά)....είναι εαν 'παίζουν' καλύτερα τα ακριβά.

Αν ειναι ετσι , παω πασο...

...αλλα δεν νομιζω οτι απο τις περιγραφες παει ετσι ...ποιος οριζει το "καλυτερα", ο Ισοβιτης,ο Κ.Κ. η το γουστο ?

Last edited:

Ναί.
Το πρώτο είναι ότι δεν έχουν-δεν μπορούν να έχουν διαφορές τα καλώδια ρεύματος.
Το δεύτερο,γι αυτόν ακριβώς τον παραπάνω λόγο και τ' ακριβά είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλλες σε υπερθετικό βαθμό...

Μιλάω γενικά για το θέμα και την πλευρά των όσων έγραψα.

Στο μεταξύ τους.....δεν μπορώ να επέμβω.

Πάντως από όλη αυτή την κουβέντα έμαθα κάτι που δεν είχα φανταστεί . Οτι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτηκαν να αλλάξουν το καλώδιο τροφοδοσίας μιάς συσκευής . Γι αυτό μ' αρέσει το φόρουμ. Τρελλαίνομαι .

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Πάντως από όλη αυτή την κουβέντα έμαθα κάτι που δεν είχα φανταστεί . Οτι υπάρχουν άνθρωποι που σκέφτηκαν να αλλάξουν το καλώδιο τροφοδοσίας μιάς συσκευής . Γι αυτό μ' αρέσει το φόρουμ. Τρελλαίνομαι .

Θα μπορουσε να ειναι και χειροτερα, να αλλαζεις τη συσκευη αλλα να θες κρατησεις το καλωδιο...

Μιας και λεμε το τι καταλάβαμε, προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι η μια πλευρά υποστηρίζει ότι το «πανάκριβο» καλώδιο, από τεχνικής πλευράς δεν προσφέρει τίποτε παραπάνω στον ήχο, από ένα «συμβατικό» καλώδιο, φτιαγμένο να υπηρετήσει σωστά την αποστολή του.

Η άλλη πλευρά υποστηρίζει ότι το «πανάκριβο», προσφέρει διαφοροποίηση (υπονοώντας μάλιστα «προς το καλύτερο») στο ηχητικό αποτέλεσμα.

Εάν πρόκειται να καταρριφθεί ένα τέτοιος μύθος (?), καλύτερα να γίνει με τις συνθήκες που προτείνει ο Κ.Κ.

Γιατί ένα αρνητικό αποτέλεσμα για το «ακριβό» καλώδιο, εύκολα μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν ισχύει για ένα «πανάκριβο».

Ps
Θα μπορούσα να αλλάξω το καλώδιο τροφοδοσίας, «άνετα».
Αρκεί να υπήρχε μια σοβαρή τεκμηρίωση για το τι – και γιατί – θα εισέπραττα από αυτή την αλλαγή.

Συγνώμη αλλά για στατιστικούς λόγους,ποσους ξέρετε που έχουν καλώδια ρεύματος(γιατί δεν αρκούν 1 ή 2) με συνολικό κόστος πάνω απο χιλιάρικο;
Δηλαδή 300 ευρά γι' ένα μέτρο καλώδιο είναι λίγα;

Η συζήτηση για ποιούς γίνεται;Για τους ελάχιστους που μπορούν να διαθέσουν 3000-4000 ευρά μόνο για καλώδια ρεύματος;

Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Αν ειναι ετσι , παω πασο...

...αλλα δεν νομιζω οτι απο τις περιγραφες παει ετσι ...ποιος οριζει το "καλυτερα", ο Ισοβιτης,ο Κ.Κ. η το γουστο ?

Προσωπικά, δε ψάχνω να βρω αν θα ακουστεί καλύτερα το καλώδιο του κου Κόγια, αλλά αν θα καταλάβουμε το καλώδιο μας, σε τυφλή δοκιμή, σε σύγκριση με ένα απλό συσκευασίας ή υπολογιστή ή τοστιέρας ή… ή… ή…

Κε Κόγια λυπάμαι που το «πορτοφόλι» μου δεν είναι μέσα στους «στόχους» σας.

Θα σας παρακαλούσα, από εδώ και πέρα, όταν γράφεται για διαφορές καλωδίων, να αναφέρεστε και στις τιμές αυτών, ώστε μέλη των φόρουμ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι σας να μην απογοητεύονται όταν πια καταλαβαίνουν ότι είναι «μικρά πορτοφόλια» για τις επιθυμίες σας και τους όποιους σκοπούς σας.

Επίσης, επιτρέψτε μου στην όποια απάντηση δοθεί γι αυτό το σχόλιό μου, να μη συνεχίσω να γράφω.
Μη το λάβετε ως η «αποστόμωση» αλλά ως «απαξίωση» του να χαλάω τη, λιγοστή, φαιά ουσία που έχω, για να καταλαβαίνω τι προσπαθεί να πετύχει ή να εννοήσει ο κος Κόγιας.

Η δοκιμή θα δείξει αν υπάρχει διαφορά στον ήχο από το ένα καλώδιο τροφοδοσίας στο άλλο από τη στιμή που και τα δύο καλώδια τροφοδοσίας μπορούν να αντέξουν το φορτίο που ζητάει η συσκευή που θα μπουν επάνω..

Είπαμε ότι το καλύτερο είναι καθαρά θέμα γούστου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Από εκεί και πέρα η ευθύνη είναι δική σου :smile:

Κάποιος που έχει έναν καλό και ακριβό ενισχυτή ας κάνει ένα γράμμα στην 'μαμα' εταιρεία και να ρωτήσει τι ακριβώς συμβαίνει που ο ενισχυτή του παίζει καλύτερα με ένα νέο καλώδιο ρεύματος.
Είμαι περίεργος να δω την απάντηση.
Ας το κάνει κάποιος...δεν χάνουμε τίποτα.
Εδώ είναι η απάντηση:
Ο Ralph Karsten της Atma-sphere προτείνει και συνιστά την δοκιμή καλών καλωδίων πέραν των απλών που συνοδεύουν τα μηχανήματα. Το αποτέλεσμα είναι η περαιτέρω ανάδειξη όλων των στοιχείων της σχεδίασης. Λ.Σ.

Status
Not open for further replies.