καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Εχει τελικά κανείς σχετική εμπειρία;

H Αcoustic Zen ακολουθει αυτη την φιλοσοφια κατασκευης (zero crystal modulation) και ειναι απο τις πιο τιμιες εταιριες της αγορας οσον αφορα το κοστος.

Για την αξια της εγω δεν εχω πολλα να πω. Οποιος επιθυμει ας ερθει να ακουσει

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ασε γιατι παλιοτερα που ειχαν ριξει αλλοι το γαντι στον Κογια αυτος εκανε την παπια. Οπως τωρα που εχω πει ποσες φορες να παω να ακουσω το μαλλον πολυ ψαγμενο απο οτι φαινεται συστημα του(με τα καλωδια τοστιερας) και να γραψω εντυπωσεις παλι την παλαβο μας κανει.
Αλλα ξερετε τι με ενοχλει περισσοτερο? οτι θεωρει ολους εσας χαζους που εμεις οι ΕΜΠΟΡΟΙ θα σας φαμε με το ετσι θελω τα χρηματα λες και ειστε αβουλα πλασματα και κουφοι. Αυτο με εξοργιζει περισσοτερο απο ολα. Αν βγω δηλαδη εγω και πω οτι το heimdall ειναι το καλυτερο καλωδιο στα λεφτα του ο ψαγμενος δεν θα μου ζητησει να το ακουσει πρωτα? Ετσι θα το παρει επειδη το ειπα εγω που το πουλαω? Κωστα εχει ξυπνησει ο κοσμος και εχει απαιτησεις δεν εναι χαζοι που εσυ θα τους δειξεις τον δρομο. Κρατα οποιες αντιρησεις και αμφιβολιες για τον εαυτο σου. Μην χειροτερευεις την θεση σου. Ηδη υπαρχουν πολλοι που κανουν χαβαλε μαζι σου που δεν γραφουν στα φορουμ.

Κι η.........γιαγια μου η μακαριτισα οταν εβλεπε πριν μια εικοσαετια καποιες λαμπες διαφορων ειδων στα συρταρια της ντουλαπας μου, νομιζε οτι το ειχα χασει....

Βρε Κωστα αστο.....Αφου δεν κανεις! Τι ασχολεισαι??

Παιξε κανα ταβλι στο διαδικτυο καλυτερα, απο το να μπαινεις σε high end στεκια και να "σπαταλας" τον "πολυτιμο" χρονο σου..

Εισαι ΑΛΛΟΥ....ακριβως σαν την γιαγια μου, Θεος σχωρεστην...

icon10.gif

Έχω ξαναγράψει τουλάχιστον άλλες δύο φορές για τα καλώδια ρεύματος, αλλά θα προσπαθήσω να εκφράσω την γνώμη μου ακόμα μια φορά.
Καταρχήν δεν χρησιμοποιώ κανένα επίθετο για να χαρκτηρίσω του υπέρμαχους της μίας η της άλλης πλευράς.
Αλλά βρε συνάδελφοι έχει αναρωτηθεί κανείς τι βρίσκετε πίσω από το πολύπριζο; Πόσα μέτρα ακριβού hitech καλωδίου πρέπει να βάλω μέχρι τον ηλεκτρολογικό πίνακα για να ακούσω επιτέλους αυτό τον υπέροχο διαυγή ήχο;
Άντε έστω ότι μπορώ να διαθέσω 60.000 euro για να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά μετά θα με τρώνε οι τύψεις οτι δεν άλλαξα την παροχή της ΔΕΗ μέχρι το ρολόι. Αλλά πείτε οτι είμαι νεόπλουτος και το αλλάζω και αυτό, μετά όμως δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ γιατί σκέφτομαι ότι από το ρολόι μέχρι τον μετασχηματιστή μεσολαβεί απλό χάλκινο καλώδιο και μετά;...
Απλή φυσική είναι για όνομα... δηλαδή ένα μέτρο καλωδιάκι θα ακουστεί καλύτερα απο τα υπόλοιπα χιλιόμετρα του δικτύου της ΔΕΗ;
Ωραία μαγκιά τους και πραγματικά βγάζω το καπέλο σ´αυτούς που μπορούν να διαθέσουν τέτοια ποσά για αγορά καλωδίου ρεύματος ενός μέτρου.
Αλλά μην ακούσω άλλα περί στασήμων κυμάτων στα καλώδια ρεύματος η στα παθητικά καλώδια ηχείων, που προσαρμόζονται σύμφωνα με την ωμική αντίσταση της εξόδου του ενισχυτή δεν θα το αντέξω!!

Έχω ξαναγράψει τουλάχιστον άλλες δύο φορές για τα καλώδια ρεύματος, αλλά θα προσπαθήσω να εκφράσω την γνώμη μου ακόμα μια φορά.
Καταρχήν δεν χρησιμοποιώ κανένα επίθετο για να χαρκτηρίσω του υπέρμαχους της μίας η της άλλης πλευράς.
Αλλά βρε συνάδελφοι έχει αναρωτηθεί κανείς τι βρίσκετε πίσω από το πολύπριζο; Πόσα μέτρα ακριβού hitech καλωδίου πρέπει να βάλω μέχρι τον ηλεκτρολογικό πίνακα για να ακούσω επιτέλους αυτό τον υπέροχο διαυγή ήχο;
Άντε έστω ότι μπορώ να διαθέσω 60.000 euro για να κάνω κάτι τέτοιο, αλλά μετά θα με τρώνε οι τύψεις οτι δεν άλλαξα την παροχή της ΔΕΗ μέχρι το ρολόι. Αλλά πείτε οτι είμαι νεόπλουτος και το αλλάζω και αυτό, μετά όμως δεν μπορώ να κοιμηθώ το βράδυ γιατί σκέφτομαι ότι από το ρολόι μέχρι τον μετασχηματιστή μεσολαβεί απλό χάλκινο καλώδιο και μετά;...
Απλή φυσική είναι για όνομα... δηλαδή ένα μέτρο καλωδιάκι θα ακουστεί καλύτερα απο τα υπόλοιπα χιλιόμετρα του δικτύου της ΔΕΗ;
Ωραία μαγκιά τους και πραγματικά βγάζω το καπέλο σ´αυτούς που μπορούν να διαθέσουν τέτοια ποσά για αγορά καλωδίου ρεύματος ενός μέτρου.
Αλλά μην ακούσω άλλα περί στασήμων κυμάτων στα καλώδια ρεύματος η στα παθητικά καλώδια ηχείων, που προσαρμόζονται σύμφωνα με την ωμική αντίσταση της εξόδου του ενισχυτή δεν θα το αντέξω!!

Αυτα που λετε ακουγονται λογικα, αλλα δεν ισχυουν..

Η πραξη εχει αποδειξει οτι τον μεγιστο ρολο στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα οσον αφορα τα καλωδια ρευματος, τον παιζει ΑΥΤΟ το...τελευταιο 1,5 μετρο που καταληγει στην συσκευη!

Ακουγεται παραλογο, ομως ειναι περα ως περα ΑΛΗΘΙΝΟ.

Για αυτο οταν εχουμε τρια hifi καλωδια τροφοδοσιας απο τα οποια το ενα ειναι φθηνοτερο και υποδεεστερο, τα 2 ακριβοτερα και καλυτερα τα βαζουμε στις συσκευες (π.χ. CDP-ενισχυτης), και το φθηνο στο πολυμπριζο (αν ειναι αποσπωμενου τυπου), ΚΑΙ ΟΧΙ το αντιστροφο!

Αυτα που λετε ακουγονται λογικα, αλλα δεν ισχυουν..

Η πραξη εχει αποδειξει οτι τον μεγιστο ρολο στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα οσον αφορα τα καλωδια ρευματος, τον παιζει ΑΥΤΟ το...τελευταιο 1,5 μετρο που καταληγει στην συσκευη!

Ακουγεται παραλογο, ομως ειναι περα ως περα ΑΛΗΘΙΝΟ.

Για αυτο οταν εχουμε τρια hifi καλωδια τροφοδοσιας απο τα οποια το ενα ειναι φθηνοτερο και υποδεεστερο, τα 2 ακριβοτερα και καλυτερα τα βαζουμε στις συσκευες (π.χ. CDP-ενισχυτης), και το φθηνο στο πολυμπριζο (αν ειναι αποσπωμενου τυπου), ΚΑΙ ΟΧΙ το αντιστροφο!

Κύριε Θεοφιλάκο, το γάντι μου περιμένει και εσάς. Υπό τους ιδίους όρους.

Μα... τα εκατοντάδες μέτρα πηνιοσύρματος που έχει ο μετσχηματιστής τροφοδοσίας δεν είναι ο τελευταίος κρίκος στο εναλασόμενο ρεύμα;

Κύριε Θεοφιλάκο, το γάντι μου περιμένει και εσάς. Υπό τους ιδίους όρους.

Α καλα η ασθενεια ειναι ανιατη...Κωστα τους ορους καταρχην δεν τους θετεις εσυ! Τους εθεσα κι εγω αλλα γειωθηκαν αν θυμασαι. Στα αλλα που γραφτηκαν προτυτερα τι εχεις να πεις?

Αγαπητέ, αν νομίζεις ότι δεν αξίζει τον κόπο να προσθέσεις 1 ή 2 μέτρα καλώδιο ρεύματος στο μηχάνημά σου γιατί όλα είναι τόσο χάλια από τον πίνακα του σπιτιού σου έως τη ΔΕΗ, δικαίωμά σου!!!
Αλλά δεν έχεις την περιέργεια να δοκιμάσεις; Μήπως και χάνεις πραγματικά κάτι σπουδαίο από την αναπαραγωγή της μουσικής στο σπίτι σου; Προς τί η προσπάθεια ακρόασης, η απόκτηση συστήματος, δισκοθήκης και προς τί το χόμπυ;;;
Εμείς που επιμένουμε ότι αξίζει η δοκιμή καλωδίων το ίδιο κακό ρεύμα έχουμε όπως και εσύ. Δεν είμαστε τρελοί που βρίσκουμε αξιόλογες διαφορές.
Δεν αναρωτιέσαι μήπως χάνεις κάτι σημαντικό; Λ.Σ

Φιλε μου καλημερα. Προσωπικα θεωρω σημαντικοτερα αλλα πραγματα πριν απο τα καλωδια ρευματος. Αν πρωτα εχετε βρει ενα συνολο που σας ικανοποιει επειτα μπορειτε να δοκιμασετε και καλωδια. Αν σας κανουν προχωρατε. Αν οχι δινετε τα χρηματα σας σε κατι αλλο πχ στην δισκοθηκη σας. Ομως μην τα υποτιματε κανουν κι αυτα την δουλεια τους εστω και το τελευταιο 1.5 μετρο.Ειδικα δε σε καλοστημενα και συνηθως "ακριβα" συστηματα που χαρακτηριζοντα απο μεγαλη διαφανεια η ακουστη διαφορα εντυπωσιαζει...

Last edited:
Αγαπητέ, αν νομίζεις ότι δεν αξίζει τον κόπο να προσθέσεις 1 ή 2 μέτρα καλώδιο ρεύματος στο μηχάνημά σου γιατί όλα είναι τόσο χάλια από τον πίνακα του σπιτιού σου έως τη ΔΕΗ, δικαίωμά σου!!!
Αλλά δεν έχεις την περιέργεια να δοκιμάσεις; Μήπως και χάνεις πραγματικά κάτι σπουδαίο από την αναπαραγωγή της μουσικής στο σπίτι σου; Προς τί η προσπάθεια ακρόασης, η απόκτηση συστήματος, δισκοθήκης και προς τί το χόμπυ;;;
Εμείς που επιμένουμε ότι αξίζει η δοκιμή καλωδίων το ίδιο κακό ρεύμα έχουμε όπως και εσύ. Δεν είμαστε τρελοί που βρίσκουμε αξιόλογες διαφορές.
Δεν αναρωτιέσαι μήπως χάνεις κάτι σημαντικό; Λ.Σ
Μα έχω δοκιμάσει και όχι μόνο ένα, από το 1980 ασχολούμαι με τον ήχο 43 ετών σήμερα πιστεύω οτι έχω μια στοιχειώδη άποψη να υποστηρίζω τα γραφόμενά μου.

Α καλα η ασθενεια ειναι ανιατη...Κωστα τους ορους καταρχην δεν τους θετεις εσυ! Τους εθεσα κι εγω αλλα γειωθηκαν αν θυμασαι. Στα αλλα που γραφτηκαν προτυτερα τι εχεις να πεις?

Κύριε Μιχαηλέ, οι όροι είναι σκανδαλωδώς υπέρ σας, επιτέλους παραδεχθείτε το. Όποιο σύστημα θέλετε, όπου θέλετε, όποτε θέλετε -αρκεί να μπορούμε όλοι με βάση τις υποχρεώσεις μας, και με όσο ακριβό καλώδιο θέλετε, με όποιο μουσικό κομμάτι θέλετε.

30 ευρώ τα δικά μου καλώδια, 30 εκατομμύρια ευρώ τα δικά σας.

10 τυφλές δοκιμές. Εάν έστω και ένας από το ακροατήριο αποτύχει πάνω από μια φορά, σας παίρνω τα καλώδια.

Μα έχω δοκιμάσει και όχι μόνο ένα, από το 1980 ασχολούμαι με τον ήχο 43 ετών σήμερα πιστεύω οτι έχω μια στοιχειώδη άποψη να υποστηρίζω τα γραφόμενά μου.
Καλά, και δεν βρήκες κανένα καλώδιο ρεύματος που να αξίζει; Εγώ πώς κατέληξα και χρησιμοποιώ καλώδια ρεύματος; Και εμένα τα περισσότερα δεν μου άρεσαν γιατί χαλούσαν τον ήχο. Όμως δεν είναι όλα έτσι. Νομίζω ότι αξίζει να το ξαναψάξεις. Λ.Σ.

Τι εμμονή κι´αυτή με το γάντι κε Κόγια μας!
Μήπως πρέπει να το κοιτάξετε?

Tι επιμονη και αυτη να μην απανταει κανενας με ενα ναι η οχι !!

Ναι θελουμε και μπορουμε

Οχι δεν θελουμε και δεν μπορουμε

Μα... τα εκατοντάδες μέτρα πηνιοσύρματος που έχει ο μετσχηματιστής τροφοδοσίας δεν είναι ο τελευταίος κρίκος στο εναλασόμενο ρεύμα;
Αφήστε τις 'θεωρίες' γιατί το ταμπούρωμα πίσω από αυτές μόνο κακό κάνει, στέκονται εμπόδιο. Χρησιμοποιείστε επιχειρήματα από τις εμπειρίες σας και μην 'επιχειρηματολογείτε' με 'αποσπάσματα' κάποιων θεωριών.
Πείτε μας το σύστημα στο οποίο δοκιμάσατε καλώδια ρεύματος τί περιμένατε και γιατί απογοητευτήκατε! Λ.Σ.

Καλά, και δεν βρήκες κανένα καλώδιο ρεύματος που να αξίζει; Εγώ πώς κατέληξα και χρησιμοποιώ καλώδια ρεύματος; Και εμένα τα περισσότερα δεν μου άρεσαν γιατί χαλούσαν τον ήχο. Όμως δεν είναι όλα έτσι. Νομίζω ότι αξίζει να το ξαναψάξεις. Λ.Σ.
Καταρχήν δε θέλω να σνομπάρω την άποψή σας, προφανώς κάτι ακούσατε περισσότερο από μένα και έχετε καταλήξει σε κάποιο καλώδιο, ίσως πάλι εγώ δεν μπορώ να διακρίνω αυτές τις τόσο μεγάλες η μικρές διαφορές στον ήχο.
Αλλά πραγματικά θα δεχτώ μια τεκμηριωμένη επιστημονικά απάντηση για το πως επηρεάζετε τελικά το εναλασόμενο ρεύμα μέσα από ένα hitech καλώδιο.
Δηλαδή δεχόμαστε του νόμους του Ωμ η του Κουλόμπ για άλλες συσκευές του συστήματός μας και για το καλώδιο ρεύματος λέμε απλά ότι ακούγετε καλύτερα.
Και πραγματικά ζητώ συγνώμη αν νοιώθει κάποιος ότι προσέβαλα το γνωστικό του αντικείμενο.

Tι επιμονη και αυτη να μην απανταει κανενας με ενα ναι η οχι !!

Ναι θελουμε και μπορουμε

Οχι δεν θελουμε και δεν μπορουμε

Σωστά.Μόνο που όταν σηκώνεται το γάντι ο προκαλών να μην την κάνει γαργάρα.

Σωστά.Μόνο που όταν σηκώνεται το γάντι ο προκαλών να μην την κάνει γαργάρα.

Όσον αφορά εμένα, αυτό ουδέποτε συνέβη. Για να γίνει μια δοκιμή θα πρέπει να προσυμφωνηθεί κάποια κοινά αποδεκτή ημερομηνία. Διαφορετικά, μπορώ κι εγώ να βγω και να σας πω να έρθετε σπίτι μου σε πέντε λεπτά από τώρα, και μετά να κοκκορεύομαι. Σας παρακαλώ, μην υποβιβάζετε το επίπεδο της κουβέντας. Εάν δεν έγινα κατανοητός, ευχαρίστως να σας εξηγήσω ό,τι θέλετε.

Status
Not open for further replies.