καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Εχει απαντηθει προ ημερων φιλε δεν υπαρχει θεμα. Απλα οι οροι ειναι αλλοι και οχι αυτοι που γουσταρει ο Κυριος Κογιας μας.
Τωρα για το γαντι πρεπει να ειναι απο την συλλογη του...

Αφήστε τις 'θεωρίες' γιατί το ταμπούρωμα πίσω από αυτές μόνο κακό κάνει, στέκονται εμπόδιο. Χρησιμοποιείστε επιχειρήματα από τις εμπειρίες σας και μην 'επιχειρηματολογείτε' με 'αποσπάσματα' κάποιων θεωριών.
Πείτε μας το σύστημα στο οποίο δοκιμάσατε καλώδια ρεύματος τί περιμένατε και γιατί απογοητευτήκατε! Λ.Σ.

Τώρα ακούω με αυτό αρκεί;

Attachments

• 08022008144.jpg
    08022008144.jpg
    77.2 KB · Views: 114
Όσον αφορά εμένα, αυτό ουδέποτε συνέβη. Για να γίνει μια δοκιμή θα πρέπει να προσυμφωνηθεί κάποια κοινά αποδεκτή ημερομηνία. Διαφορετικά, μπορώ κι εγώ να βγω και να σας πω να έρθετε σπίτι μου σε πέντε λεπτά από τώρα, και μετά να κοκκορεύομαι. Σας παρακαλώ, μην υποβιβάζετε το επίπεδο της κουβέντας. Εάν δεν έγινα κατανοητός, ευχαρίστως να σας εξηγήσω ό,τι θέλετε.
Ειχε ανακοινωθει ημερομηνια Κυριε Κογια.

Καταρχήν δε θέλω να σνομπάρω την άποψή σας, προφανώς κάτι ακούσατε περισσότερο από μένα και έχετε καταλήξει σε κάποιο καλώδιο, ίσως πάλι εγώ δεν μπορώ να διακρίνω αυτές τις τόσο μεγάλες η μικρές διαφορές στον ήχο.
Αλλά πραγματικά θα δεχτώ μια τεκμηριωμένη επιστημονικά απάντηση για το πως επηρεάζετε τελικά το εναλασόμενο ρεύμα μέσα από ένα hitech καλώδιο.
Δηλαδή δεχόμαστε του νόμους του Ωμ η του Κουλόμπ για άλλες συσκευές του συστήματός μας και για το καλώδιο ρεύματος λέμε απλά ότι ακούγετε καλύτερα.
Και πραγματικά ζητώ συγνώμη αν νοιώθει κάποιος ότι προσέβαλα το γνωστικό του αντικείμενο.
Δηλαδή αν πάρεις μια επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση ότι τα καλώδια ρεύματος όντος κάνουν δουλιά, παρά όλα τα κακά της ΔΕΗ κλπ., αυτό θα αρκεί για σένα και ξαφνικά τα αφτιά σου θα ακούν τις διαφορές[βελτιώσεις] ενώ πριν δεν τις άκουγαν!!!!!!
Δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμες τέτοιου είδους τεκμηριώσεις. Τα αφτιά μας είναι το παν. Και αφού τα αφτιά μας είναι το παν, κατόπιν δεν βλάπτει και κάποια επιστημονική τεκμηρίωση.
Δεν έχω αντίρηση. Η αντίρησή μου είναι στο ότι η όποια 'τεκμηρίωση' στέκεται εμπόδιο και δεν αφήνει τα αφτιά μας να ακούσουν πραγματικά τα όσα μπορούν να ακούσουν. Λ.Σ.

Δηλαδή αν πάρεις μια επιστημονικά τεκμηριωμένη απάντηση ότι τα καλώδια ρεύματος όντος κάνουν δουλιά, παρά όλα τα κακά της ΔΕΗ κλπ., αυτό θα αρκεί για σένα και ξαφνικά τα αφτιά σου θα ακούν τις διαφορές[βελτιώσεις] ενώ πριν δεν τις άκουγαν!!!!!!
Δεν νομίζω ότι είναι χρήσιμες τέτοιου είδους τεκμηριώσεις. Τα αφτιά μας είναι το παν. Και αφού τα αφτιά μας είναι το παν, κατόπιν δεν βλάπτει και κάποια επιστημονική τεκμηρίωση.
Δεν έχω αντίρηση. Η αντίρησή μου είναι στο ότι η όποια 'τεκμηρίωση' στέκεται εμπόδιο και δεν αφήνει τα αφτιά μας να ακούσουν πραγματικά τα όσα μπορούν να ακούσουν. Λ.Σ.
Με παρεξηγήσατε κύριε δεν προσέβαλα την ικανότητά σας να ακούτε καλύτερα από εμένα και φυσικά ούτε πρόκειται να ακούσω ξαφνικά καλύτερα αν μου τεκμηριώσετε την ερώτησή μου, αλλά με αυτή τη λογική παρακαλώ πολύ δεχθήτε οτι το ραδιοφωνάκι μου ακούγετε καλύτερα γιατί έχει ένα broad band μεγάφωνο τροφοδοτείται απο μπαταρία άρα δέν έχει παρεμβολές απο δυνορεύματα και στο κάτω κάτω το λέω εγώ.

Αλλά βρε συνάδελφοι έχει αναρωτηθεί κανείς τι βρίσκετε πίσω από το πολύπριζο; Πόσα μέτρα ακριβού hitech καλωδίου πρέπει να βάλω μέχρι τον ηλεκτρολογικό πίνακα για να ακούσω επιτέλους αυτό τον υπέροχο διαυγή ήχο;

1) Κάποια πολύμπριζα φιλτράρουν. Οπότε σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν πολύ καλό στον ήχο.
2) Στο σπίτι μου παίρνω ρεύμα με καλώδια που έχω διαλέξει και έχω τοποθετήσει εγώ από το στύλο της ΔΕΗ μέχρι το στερεοφωνικό μου και έχω βάλει γείωση μόνο για το στερεοφωνικό σε τοπολογία αστέρα. Αυτό μου κόστισε περίπου 1000 - 1500 ευρώ βέβαια αλλά πίστεψέ με στα επίπεδα τιμών που έχω φτάσει αρχίζει να δουλεύει πολύ καλά. :Banane0:
Και δεν χρειάζεσαι ντε και καλά hitech καλώδιο. Κάποιο πολύ καλό θωρακισμένο ηλεκτρολογικό καλώδιο μέχρι τον πίνακα τουλάχιστον κάνει τη δουλειά του. Για να μη σου πω μέχρι την μπρίζα. :)

ωχ! τι έγινε ρε παίδες με τα καλώδια?

Πάλι μαλώνετε?

Τι γάντια και κάλτσες και σκουφιά ακούω?

Λοιπόν, άποψή μου (που μάλλον την έχω ξαναγράψει) είναι ότι όταν μια εταιρία φτιάχνει ένα μηχάνημα μάλλον έχει σα δεδομένο το χάλια ηλεκτρολογικό δίκτυο. Ακόμη και εκεί που φτιάχνεται το μηχανάκι τέτοια καλώδια θα έχουν στα ντουβάρια. Πολλά χιλιόμετρα από σάπια, χάλια καλώδια.

Οπότε δε χρειάζεται να αλλάξουμε όλο το καλώδιο μέχρι τον υποσταθμό. IMHO.

Κι εγώ λογικός άνθρωπος είμαι, αλλά ρε γαμώτη μου την ακούω τη διαφορά με τα καλώδια. Και μάλιστα όχι σούπερ ντούπερ καλώδια. Από απλό χάλκινο 2,5 σε επικασσιτερωμένο 2,5... καμία σχέση. Είχα και τον Ερμή τότε και ξυριζόμουνα κόντρα. Αλλά σε κάποια φάση μου είχε κάτσει το ίδιο καλώδιο σε άλλο σετάπ και σύστημα!

ναι...ναι...

Τι διαφορά να κάνει ένα μέτρο καλώδιο μετά τα τόσα χιλιόμετρα????

Έλα μου ντε...

Αλλά κάνει το άτιμο, και δε χρειάζεται κανα κατομύργιο στέρεο. Και με απλά πράγματα τυπικώς στημένα ακούγεται.

Εγώ τις ακούω τις διαφορές. Στάνταρ.

Και με τα καλώδια, και με το V4 του Χάιτα (πολύ καλό στις πηγές), και με το APC1200 line R, και με ένα απλό σταθεροποιητή (χάλια, μπρρρρ)...

Ότι και να γίνει, ακούω διαφορές.

Αλήθεια είναι ότι δεν έχω ασχοληθεί εκτενώς με δαύτα, γιατί όταν πληρώνω 300-400-500 ευρώ, προτιμώ να αναβαθμίσω κάποια συσκευή από το σύστημα, παρά σε ένα μέτρο καλώδιο.
Τουλάχιστον στη φάση που βρίσκομαι.
Αν οι συσκευές μου ήταν τίποτα accuphase και mark levinsa τότε θα το σκεφτόμουνα.
Τώρα δεν ασχολούμαι.

Όχι ότι δεν αξίζει, αλλά απλά δεν αισθάνομαι καλά ρε παιδί μου.

Τώρα αν δεν συμμερίζεστε την άποψή μου, οκ.

Δε σας κακολογώ.

Ούτε και θα προσπαθήσω να σας πείσω γι'αυτό.

Αλλά θα συνεχίσω να γουστάρω την παρέα μας.

Για μένα είναι παράλογο να πουλάει κάποιος ένα ακριβό καλώδιο και να μην μπορεί να σου εξηγήσει τον λόγο που αξίζει τα επιπλέον χρήματα !
Το "Πάρ'το και άκου το" είναι αστείο γιατί δεν έχει ιδέα για το τι επίδραση θα έχει στο σύστημά μου και πόσο μάλλον να μου εξηγήσει θεωρητικά
!
Αν υπήρχαν μετρήσεις που να έδειχναν κάποιες αλλαγές-διορθώσεις στον ήχο θα με έπειθε αλλά......

Κάποιος που έχει δώσει ένα τσουβάλι λεφτά για την αγορά ενός καλού ενισχυτή γιατί δεν κάνει ένα γράμμα διαμαρτυρίας στην εταιρεία για το κακό καλώδιο που συνοδεύει το προϊόν (ενισχυτή) ?

Πίστευα ότι αυτός ο μαγαζάτορας που (ψευδώς) ισχυρίστηκε έλλειψη χρόνου για την δοκιμασία, να μην έγραφε εδώ....αντί αυτού κατηγορεί.... Ντροπή !

Τώρα ακούω με αυτό αρκεί;

Στο συστημα που εχετε (οπως και στο συστημα που εχει ο κ.Κογιας), δεν μπορειτε να βγαλετε αξιοπιστα αποτελεσματα απο την αλλαγη ενος απλου καλωδιου τροφοδοσιας με ενα αντιστοιχο πολυ καλο hifi καλωδιο. Και ο λογος ειναι απλος. Ειναι μετριο. Ειναι σαν να βαζεις 45αρι προφιλ λαστιχο με αντιστοιχες ζαντες στο αμαξι σου και να πηγαινεις μονιμως σε χωματοδρομους. (Τσαμπα τα λεφτα).

Για τον λογο αυτο λετε και αυτα που λετε (και ο κ.Κογιας) και δεν σας αδικω...

Ομως ΑΚΟΥΣΤΕ και ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ καποιους που ζουν και αναπνεουν μεσα σε Ultra high end μηχανες, ηχεια και καλωδια.

ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ....!

Οσον αφορα την κοντρα του Κωστα, τον εχω προκαλεσει πανω απο δυο φορες αλλα κανει την παπια..

Εγω Κωστα Κογια (οπως κι οι υπολοιποι εμποροι της παρεας) κρινομαι καθημερινως απο ανθρωπους οι οποιοι ερχονται και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ γιατι οντως ακουνε ΔΙΑΦΟΡΕΣ! Οχι επειδη ειναι ηλιθιοι και μακακες οπως υποστηριζεις εσυ. Καταλαβες?

Μακακας και με πατεντα μαλιστα ειναι αυτος που υποστηριζει οτι ολοι οι υπολοιποι που δεν υιοθετουν τον δρομο του ειναι τετοιοι, ενω αυτος ειναι ο ξερολας, πονηρος και μαγκας...

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΠΑΙΞΕ ΤΑΒΛΙ !

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ni hao!

Το "Πάρ'το και άκου το" είναι αστείο γιατί δεν έχει ιδέα για το τι επίδραση θα έχει στο σύστημά μου και πόσο μάλλον να μου εξηγήσει θεωρητικά

Αν κάποιος σου έλεγε "αγόρασε αυτό το καλώδιο και θα σου φτιάξει τα χαμηλά, θα σου δημιουργήσει καλύτερο soundstage και θα αφαιρέσει τον κόκκο από το σύστημά σου θα το αγόραζες δηλαδής χωρίς να το ακούσεις;
Εγώ πάντως το βλέπω πιό τίμιο να ακούσω μόνος μου τις διαφορές.

Κάποιος που έχει δώσει ένα τσουβάλι λεφτά για την αγορά ενός καλού ενισχυτή γιατί δεν κάνει ένα γράμμα διαμαρτυρίας στην εταιρεία για το κακό καλώδιο που συνοδεύει το προϊόν (ενισχυτή) ?

Όλα αυτά είναι σχετικά. Αν θα σου βάλει ένα καλό καλώδιο μέσα θα πρέπει να ανεβάσει την τιμή. Αν π.χ. σου ανεβάσει την τιμή κατά 200 ευρώ κάποιος θα γυρίσει να πεί "Γιατί να πληρώσω 200 ευρώ παραπάνω για να πάρω ένα καλώδιο που δεν ακούω διαφορά" και άλλος θα πεί "έχω το καλώδιο που κάνει 10.000 ευρώ. Γιατί να πληρώσω άλλα 200 για ένα καλώδιο που δεν θα χρησιμοποιήσω;"

Αν κρίνουμε 3 καλώδια των 1000e ποιο είναι το καλύτερο ;

Εχει απαντηθει προ ημερων φιλε δεν υπαρχει θεμα. Απλα οι οροι ειναι αλλοι και οχι αυτοι που γουσταρει ο Κυριος Κογιας μας.
Τωρα για το γαντι πρεπει να ειναι απο την συλλογη του...

Αφού έχει απαντηθεί (από ποιον άραγε), για πείτε μας τους όρους, που "είναι άλλοι, και όχι αυτοί που γουστάρει ο κύριος Κόγιας σας".

Να πώ την άποψή μου;

Η εξέλιξη ενός θέματος,έχει ενδιαφέρον μέχρι του σημείου,που παρέχει πληροφορία και γίνεται δημιουργική και πολιτισμένη αντιπαράθεση απόψεων.

Απο την στιγμή που παίρνει χαρακτήρα επαναλαμβανομένων προσωπικών αντιπαραθέσεων, άσχετα με το ποιός θεωρεί ο καθένας ότι έχει δίκιο,είναι μόνο ή κυρίως αυτό:smash:...

Παρακαλώ πολύ,άς συνεχίσουμε πολιτισμένα ή άν εκτιμάτε ότι πλέον δεν έχει ουσία η συνέχιση του θέματος άς το κλείσουμε εδώ-bye-.

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ni hao!

Αν κάποιος σου έλεγε "αγόρασε αυτό το καλώδιο και θα σου φτιάξει τα χαμηλά, θα σου δημιουργήσει καλύτερο soundstage και θα αφαιρέσει τον κόκκο από το σύστημά σου θα το αγόραζες δηλαδής χωρίς να το ακούσεις;

...
Όχι βέβαια !
Το "φτιάξει τα χαμηλά" είναι μετρήσιμο, αλλά αν τα χαμηλά μου είναι οκ τι θα βελτιώσει ?

Σας λέω απλά ότι αν έχετε εντοπίσει μια 'αδυναμία' στο σύστημα σας (ακουστή-μετρήσιμη) τρόποι διόρθωσης υπάρχουν και εξηγούνται είτε 'ηλεκτρονικά/λογικά' είτε με τα φαινόμενα της ακουστικής.
Το να ψάχνεις καλώδια από την στιγμή που δεν αναφέρονται τα χαρακτηριστικά τους / επίδραση στον ήχο , είναι λάθος ως τακτική.

Αλλαγές μπορεί να επιφέρουν τα καλώδια αλλά είναι απαραίτητα καλύτερες ?
Αν ΝΑΙ , ως προς τι ?

Ουδεμία προσωπική αντιπαράθεση υφίσταται. Απλώς, επιμένω να έχω μια ευθεία απάντηση και όχι υπεκφυγές και αοριστίες, ("έχει απαντηθεί", "οι όροι είναι άλλοι", κλπ.). Εξάλλου, το θέμα έχει ενδιαφέρον. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Να πώ την άποψή μου;

Η εξέλιξη ενός θέματος,έχει ενδιαφέρον μέχρι του σημείου,που παρέχει πληροφορία και γίνεται δημιουργική και πολιτισμένη αντιπαράθεση απόψεων.

Απο την στιγμή που παίρνει χαρακτήρα επαναλαμβανομένων προσωπικών αντιπαραθέσεων, άσχετα με το ποιός θεωρεί ο καθένας ότι έχει δίκιο,είναι μόνο ή κυρίως αυτό:smash:...

Παρακαλώ πολύ,άς συνεχίσουμε πολιτισμένα ή άν εκτιμάτε ότι πλέον δεν έχει ουσία η συνέχιση του θέματος άς το κλείσουμε εδώ-bye-.

Νομίζω ότι τέτοιου είδους θέματα προσφέρονται ως...φάρμακο ενάντια στο στρες της καθημερινότητας...

Εδώ μπορούμε να βγάζουμε τα σώψυχά μας, να "τη λέμε" στον άλλον κλπ κλπ

Είναι κλασσική "ελληνική" περίπτωση!

"ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΙΟ ΡΕΕΕΕΕ".

αει στο καλό σας, αντί να μιλάμε με συγκεκριμένα δεδομένα το ρίξαμε στο μπουρου-μπούρου.

ΥΓ: Χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω αγαπητέ μου φίλε με τα magnum, εξαιρετικά μηχανάκια αλλά λίγο..."μούγκα στη στρούγκα" που λέμε. Να το πω ευγενικά, παραείναι "μουσικά". IMHO δηλαδή που να ακούσεις διαφορά με τα καλώδια ρεύματος... Ούτε τα ιντερκονέκτια δεν ακούγονται καλά-καλά.

Λοιπόν, κ Μιχαηλέ; Ποιοι είναι αυτοί οι άλλοι όροι; Εν πάση περιπτώσει, πείτε μας τους όρους, υπό τους οποίους δέχεστε να γίνει η τυφλή δομική.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Όχι βέβαια !
Το "φτιάξει τα χαμηλά" είναι μετρήσιμο, αλλά αν τα χαμηλά μου είναι οκ τι θα βελτιώσει ?

Το αφτί δεν χορταίνει με τίποτα. Μόνο αν ακούς άλλα καλά συστήματα καταλαβαίνεις που χολαίνει ο ήχος του δικού σου. Οπότε τίποτα δεν είναι ok ποτέ. :)

Σας λέω απλά ότι αν έχετε εντοπίσει μια 'αδυναμία' στο σύστημα σας (ακουστή-μετρήσιμη) τρόποι διόρθωσης υπάρχουν και εξηγούνται είτε 'ηλεκτρονικά/λογικά' είτε με τα φαινόμενα της ακουστικής.

To σύστημά μου δεν "βγάζει" τον ήχο του live και ούτε πρόκειται να τον βγάλει ποτέ κανένα σύστημα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον πλησιάσεις. Αυτό όμως δεν είναι μετρήσιμο και ναι, μπορεί ένα καλώδιο να σε κάνει να πλησιάσεις ακόμη λίγο.

Το να ψάχνεις καλώδια από την στιγμή που δεν αναφέρονται τα χαρακτηριστικά τους / επίδραση στον ήχο , είναι λάθος ως τακτική.

Αυτά αναφέρονται στις κριτικές. Προσωπικά πιό πολύ παίρνω στα σοβαρά τα αφτιά μου, μετά έρχονται οι κριτικές και τελευταία η εταιρία.

Αλλαγές μπορεί να επιφέρουν τα καλώδια αλλά είναι απαραίτητα καλύτερες ?
Αν ΝΑΙ , ως προς τι ?

Φυσικά και όχι!
Τα καλώδια μπορεί ακόμη και να θάψουν ένα στερεοφωνικό! Και μπορεί να είναι και ΠΟΛΥ καλά καλώδια τα οποία απλά φέρνουν στην επιφάνεια τα προβλήματα που έχει το σύστημά σου!

Status
Not open for further replies.