καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Μήπως κάνουν και διόρθωση συνημητόνου;

Αυτο το κανουν οι αναγεννητες ρευματος η αλλιως power conditioners
p.x. Exact Power , PS audio , ISOTEC κλπ.

Αληθεια γιατι σου φαινεται παραξενη η εξηγηση οσον αφορα την "δουλεια" των ειδικων καλωδιων ρευματος ;;

Last edited:
Οπως βλεπεις εδω
deh3.jpg
(στη 15 σελιδα του παροντος) το Πολυτεχνειο κατεληξε σ ενα πολυκλωνο τυπο καλωδιου με δεκαδες διασταυρωσεις των αγωγων του , ως προτεινομενο για σωστη μεταφορα ρευματος για χρηση απο την ΔΕΗ .

Μόλις είδα ότι είναι καλώδιο ηχείων.

Μπερδεύτηκα γιατί μιλούσαμε για ρεύματος.

Ήρθε και η γέννα μετά και έγινε μπέρδεμα! :grinning-smiley-043

μετα ηρθαν και οι μελισσες...:ADFADF1: -bye-
θα περιμενω να <<στρωσουν>> τα καλωδια και αν υπαρχουν καποιες αξιες λογου διαφορες θα ενημερωσω παραυτα:2thumb22sup:

διπλο ποστ

Παρακολουθώ το θέμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέλω να προσθέσω και εγώ τις εμπειρίες μου από τον χώρο.
Ναι είμαι νέος και δεν είμαι χρυσό αυτί...

Η Χειραγώγηση της μάζας

Πριν από ενάμισι έτος είχα την τιμή να παρευρεθώ σε μια ακρόαση που διοργανώθηκε από μεγάλο κατάστημα του χώρου στην Κινηματογραφική ομάδα του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα παιδιά της ομάδας είχαν πρόσφατα αναβαθμίσει το σύστημα της ΦΕΠ και στα πλαίσια καλής θέλησης του μαγαζάτορα διοργανώθηκε ακρόαση στην οποία φέρανε ένα σύστημα μεγάλης αξίας και το στήσανε προς ακρόαση όσων ενδιαφερόντουσαν για ένα απόγευμα.

Δυστυχώς ο χώρος δεν ήταν και ότι καλύτερο, όλος τυλιγμένος με χαλί και μέγαλος, είχε διαφορετικές απαιτήσεις από αυτήν που είχαν μαντέψει χωρίς να έχουν δει τον χώρο οι καταστηματάρχες. Δυστυχώς δεν ήξεραν και έτσι βολευτήκαμε! Στον χώρο υπήρχαν πολλές καρέκλες και ήταν αμφιθρεάτικά στημένος.

Αφού ακούσαμε το σύστημα (δεν ξέρω αν θα είχε νόημα να αναφέρω τα μηχανήματα αφού αυτό ίσως φωτογράφιζε το κατάστημα), ο καταστηματάρχης επιθύμησε να δείξει στους ακροατές την διαφορά ανάμεσα στα καλώδια IC αλλά και ρεύματος. Όλα τα μηχανήματα ήταν συνδεδεμένα σε ένα Power Conditioner και αυτό ήταν συνδεδεμένο σε μία απλή πρίζα της ΦΕΠ. Από αυτές τις πρίζες που έχουν μια απλή ασφάλεια και φροντίζουν την παροχή ρεύματος στα δωμάτια 10τμ της εστίας και τα καλώδια μέχρι την πρίζα είναι άξια της μοίρας τους (πολλές φορές έχουν καεί και έχουν αφήσει χωρίς ρεύμα τους φοιτητές)...
Συνεπώς κρίθηκε σωστό να γίνει αλλαγή από ένα καλώδιο των 500ευρώ ρεύματος που ήταν συνδεδεμένο στην πηγή σε ένα των 3000. Εφόσον ο κύριος πληροφόρησε τους ακροατές για την αλλαγή, τους ρώτησε αν καταλαβαίνουν την διαφορά και όλοι (πλην ενός) είπαν με καμάρι πως "ΝΑΙ, η διαφόρα είναι εμφανέστατη". Εγώ δυστυχώς δεν την κατάλαβα (δεν είμαι χρυσό αυτί, το είπαμε αυτό) και ζήτησα να επαναληφθεί...
Αφού βάλαμε το άλλο καλώδιο άρχισε να μου αναφωνεί για ουρές στα πιατίνια και απόσβεση στα μπάσα... στα πνιγμένα πιατίνια από το χαλί γυρώ στους τοίχους και τα ανύπαρκτά μπάσα του γούφερ των 6.5 ιντσών στον χώρο των 100 τετραγωνικών...
Σίγουρα η εμπειρία μου στον χώρο του high end είναι ιδιαιτέρως μικρή, όμως αυτό δεν υποδειλώνει άγνοια! Από όλους τους υπολοιπους συνακροατές μου είχα μεγαλύτερη εμπειρία, διαφορά που φάνηκε όταν έγινε η αλλαγή των IC. Εκεί, ναι, υπήρχε διαφορά, και ενώ όλοι οι υπόλοιποι όταν ερωτήθηκαν για τις διαφορές που βρήκανε στην τελευταία αλλαγή, απάντησαν ως έμαθαν, με ουρές και μεστότητες, η δική μου απάντηση ήτο και αυτή που εντυπωσίασε τον πωλήτη και ο ίδιος δήλωσε ότι αυτή ήταν πράγματι η διαφορά στον ήχο. Όμως αλήθεια, πως μπόρεσε και έκανε τέτοια αλλαγή ο κύριος; Να αναφέρω ότι και τα δύο IC ήταν συνδεδεμένα στην πηγή και στον προ και ή αλλαγή γινόταν αλλάζοντας το source του προ! Είναι αυτός τρόπος για να συγκρίνεις δύο καλώδια; Εγώ νομίζω πως όχι πάντως...

Να τελειώσω λέγοντας ότι στο τέλος ο ιδιοκτήτης με ρώτησε με τι σύστημα ακούω, και μόλις άκουσε για το καήμενο Ροτελάκι μου, ξύνισε... τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι Wadia... εγώ ακούω με ακουστικά και όταν είμαι σπίτι ακούω πιο πολλά πράματα από αυτά που ακούσαμε στο σύστημα των πολλών μηδενικών σήμερα!

Επίσης έριξα και εγώ ένα αντίστοιχο γάντι τότε, σε όλους τους συνακροατές μου, που τόσο εύκολα καταλάβανε το καλό καλώδιο, να τους δέσω τα μάτια, δυστυχώς, κανείς δεν το σήκωσε και τότε...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Αυτο το κανουν οι αναγεννητες ρευματος η αλλιως power conditioners
p.x. Exact Power , PS audio , ISOTEC κλπ.

Αληθεια γιατι σου φαινεται παραξενη η εξηγηση οσον αφορα την "δουλεια" των ειδικων καλωδιων ρευματος ;;

Γιατί απλούστατα έχω μετρήσει και έχω συγκρίνει άπειρες φορές, ξέρω από την εργασία μου αλλά και από τις σπουδές μου, ότι η απόσβεση προέρχεται από την διατομή την ειδική αντίσταση και το μήκος του αγωγού ταυτόχρονα και ο εξωγενής θόρυβος ενισχύετε με το μήκος των αγωγών.
Έδωσα απτά παραδείγματα, στο κάτω μετρήστε με ένα απλό παλμογράφο πριν το καλώδιο και μετά από αυτό.
Άλλωστε εμπιστεύομαι περισσότερο τα εργαστηριακά όργανα από τα ''χρυσά αυτιά'' μερικών.
Δεν μπορώ να αναλύσω τον ψυχισμό του καθενός και ούτε φυσικά μπορώ να τον κάνω να παραδεχτεί ότι η αγορά που έκανε για κάποιο καλώδιο ρεύματος δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Είναι ξέρετε η τάση του νεοέλληνα να νομίζει πάντα ότι το ακριβότερο είναι και το καλύτερο, αλλά και ότι αυτό που αγόρασε είναι καλύτερο απο όλα τα άλλα.

Θα ήταν εύκολο να αναφερθούν συσκευές που έχουν RF φίλτρο στην τροφοδοσία
τους πριν το Μ/Σ και common mode chokes ή άλλου τύπου φίλτρα στη χαμηλή τάση;

Το καλώδιο του ρεύματος μπορεί να λειτουργεί και ως φίλτρο (RLC). Αν η
συσκευή από μόνη της δεν φιλτράρει τότε κάτι μπορεί να κάνει και το καλώδιο.
Αλλά μιας και μιλήσαμε για συνειδητοποιημένους χομπίστες, δεν θα
πρέπει ο έμπειρος χομπίστας να έχει πρώτα απ'όλα κάποιες τεχνικές γνώσεις
ώστε να μπορεί να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα το χόμπυ του και να μην
πέφτει σε "παγίδες". Γιατί έμπειρος χομπίστας είναι αυτός που ξέρει τι ζητά
και έχει και μια ιδέα πώς να το καταφέρει, αλλιώς είναι σαν το πεντάχρονο
στα JUMBO που βάζει στο καλάθι ότι του γυαλίσει.

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

...

Το καλώδιο του ρεύματος μπορεί να λειτουργεί και ως φίλτρο (RLC).

Ορθόν, αλλ' αυτό δεν είναι προνόμιο των ακριβών καλωδίων. Εκτός αυτού, ένα σωστό καλώδιο, είτε είναι ένα πάμφθηνο κομπιουτεροκαλώδιο, είτε ένα πανάκριβο φιρμάτο, οφείλει να έχει χαμηλά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του, διότι ο κατασκευαστής του δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποια συσκευή θα συνδεθεί. Για κάθε συσκευή χρειάζεται και διαφορετικό φίλτρο RLC για τη βελτιστοποίηση του συντελεστή ισχύος. Δηλαδή, το επιχείρημα του ρόλου του καλωδίου ως φίλτρου, εκμεταλλεύεται εντέχνως την άγνοια του κόσμου, ο οποίος καλείται να αγοράσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Γιατί απλούστατα έχω μετρήσει και έχω συγκρίνει άπειρες φορές, ξέρω από την εργασία μου αλλά και από τις σπουδές μου, ότι η απόσβεση προέρχεται από την διατομή την ειδική αντίσταση και το μήκος του αγωγού ταυτόχρονα και ο εξωγενής θόρυβος ενισχύετε με το μήκος των αγωγών* .
Έδωσα απτά παραδείγματα, στο κάτω μετρήστε με ένα απλό παλμογράφο πριν το καλώδιο και μετά από αυτό.
** Άλλωστε εμπιστεύομαι περισσότερο τα εργαστηριακά όργανα από τα ''χρυσά αυτιά'' μερικών.

* Ο εξωγενης θορυβος (θα εννοεις τις RF παρεμβολες) δεν ενισχυεται με το μηκος . Απλα λογω του μηκους αναλογα μεγαλυτερη ειναι η προσληψη .

** Τα δικα σου αυτια τα εμπιστευεσαι ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

* Ο εξωγενης θορυβος (θα εννοεις τις RF παρεμβολες) δεν ενισχυεται με το μηκος . Απλα λογω του μηκους αναλογα μεγαλυτερη ειναι η προσληψη .
Ποια η διαφορά στο αποτέλεσμα ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Ορθόν, αλλ' αυτό δεν είναι προνόμιο των ακριβών καλωδίων. Εκτός αυτού, ένα σωστό καλώδιο, είτε είναι ένα πάμφθηνο κομπιουτεροκαλώδιο, είτε ένα πανάκριβο φιρμάτο, οφείλει να έχει χαμηλά τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του, διότι ο κατασκευαστής του δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε ποια συσκευή θα συνδεθεί. Για κάθε συσκευή χρειάζεται και διαφορετικό φίλτρο RLC για τη βελτιστοποίηση του συντελεστή ισχύος. Δηλαδή, το επιχείρημα του ρόλου του καλωδίου ως φίλτρου, εκμεταλλεύεται εντέχνως την άγνοια του κόσμου, ο οποίος καλείται να αγοράσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Ένας ραυματολήπτης τύπου IEC με ενσωματωμένο choke άντε να κοστίζει 20Ε.
Δυό πλαστικοί Χ2 και ένα ή δύο τοροειδή choke κοστίζουν πολύ λιγότερο.
Αν το καλώδιο ρεύματος (είτε κάνει 300 είτε 30000 ευρώ) κάνει τη διαφορά
επειδή λειτουργεί ως φίλτρο και επειδή η συσκευή είναι ξεβράκωτη στις παρεμβολές
τότε τι να πω! Ας πρόσεχαν!!!
Πάντως το ζητούμενο δεν είναι η διόρθωση του ΣΙ. Θα ήταν αστείο να
ισχυριστεί κάποιος πως ένα καλώδιο ρεύματος πραγματοποιεί κάτι τέτοιο, γιατί
απλά δεν ισχύει (η μεταβολή στο ΣΙ θα είναι απειροελάχιστη)!
Το να λειτουργεί το καλώδιο ρεύματος ως φίλτρο RF δεν είναι κακό.
"Κακό" είναι ο hiend-άς (καλά κάνει και τα σκάει, δεν με απασχολεί) είναι
να μη συμπεριφέρεται ούτε ως συνειδητοποιημένος χομπίστας και ούτε ως
καταναλωτής αν υποθέσουμε πως η συγκεκριμένη αγορά είναι υγιής και οι
περιπτώσεις όπως αυτή που αναφέρει το link στα πρώτα ποστ (τα έφτιαχναν
στην Aσία και τα πωλούσαν ως made in USA) είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας.
"Κακό" είναι να επιχειρηματολογεί με ψευτοεπιστημονικά κριτήρια ο κατασκευαστής
για να πείσει τον αγοραστή,
πχ. αυτός που αναφέρεις και εσύ στο ποστ σου στην αρχή, λέει πως τα
ηλεκτρόνια στο πολύκλωνο καλώδιο που είναι φτιαγμένα από χαλκό "πηδάνε" από
κλώνο σε κλώνο αλλά λόγω των οξειδίων που σχηματίζονται στην επιφάνεια
του αγωγού και του διάκενου του αέρα μεταξύ των κλώνων γίνεται το έλα να δεις
και υποβαθμίζεται η ποιότητα του ήχου. Αυτό σαν δήλωση είναι μισή αλήθεια
και μισό ψέμα άρα είναι ένα μεγάλο ψέμα. H μισή αλήθεια είναι
πως όντως η ύπαρξη οξειδίων σε μια επαφή δύο μετάλλων λειτουργεί σαν
δίοδος.
Το ψέμα είναι πως στον αγωγό δεν υπάρχει διαφορά δυναμικού μεταξύ δύο
γειτονικών σημείων δύο κλώνων και επομένως τα ηλεκτρόνια κάθονται στα
αυγά τους και δεν "πηδάνε" από κλώνο σε κλώνο εκτός και αν είναι "θερμά".
"Κακό" είναι επίσης να ξέρει ο κατασκευαστής τι τελικά είναι αυτό που αλλάζει
ένα καλώδιο και με ποιο τρόπο και να μη σου το λέει, σερβίροντάς σου το
δοκίμασέ το και αν σου κάνει αγόρασέ το... Να συμπεριφέρετια δηλαδή ως
μάγος ημιάγριας αφρικανικής φυλής.

Last edited:

....
Το ψέμα είναι πως στον αγωγό δεν υπάρχει διαφορά δυναμικού μεταξύ δύο
γειτονικών σημείων δύο κλώνων και επομένως τα ηλεκτρόνια κάθονται στα
αυγά τους και δεν "πηδάνε" από κλώνο σε κλώνο εκτός και αν είναι "θερμά".
.....
:flipout::flipout:
Αν νομίζεις ότι τα ηλεκτρόνια ενός Hi-End μηχανήματος είναι το ίδια με αυτά του Hi-Fi ....είσαι γελασμένος.
Άκουσε τα και θα καταλάβεις :guitarist:

Χα χα! Τρομερό επιχείρημα! Δηλαδή, αν φτιάχνω βαλβίδες για εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς από συνθετικά υλικά και μπαλάκια του τένις, μοστράρω τα πρώτα για να πουλάω τα δεύτερα σε τιμή μεταχειρισμένου αντιτορπιλικού.

:a0210:

Φιλαρακι ξερεις ποσο κοστιζει μια μηχανη wire drawing?

Tι προδιαγραφες πρεπει να εχει (πιεσεις), μηδανικες ανοχες, ποσο υλικο παει στραφι επειδη δεν ειναι εντος προδιαγραφων?

Α ρε Ελληναρα που πρεπει να τα ξερεις ολα αλλιως δεν μπορεις να κοιταχτεις στο καθρεφτη το πρωι.

Υπάρχει καμία ελπίδα για ασύρματο Hi End;:blink:
Καμία!!!!
Όλες οι προσπάθειες στο παρελθόν ,το παρόν και το μέλλον έχουν σύμφωνα
με τον δόκτορα Who (τον παλιό όχι τον καινούριο τον γιαλαντζί) αρνητικό αποτέλεσμα.
"Από τα καλώδια και τον Τσακ Νόρις δε γλυτώνει κανείς" (Αρχαία κινέζικη παροιμία). :ADFADF1:
ΤΕΛΟΣ :flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

πχ. αυτός που αναφέρεις και εσύ στο ποστ σου στην αρχή, λέει πως τα ηλεκτρόνια στο πολύκλωνο καλώδιο που είναι φτιαγμένα από χαλκό "πηδάνε" από κλώνο σε κλώνο

Θα ζήσω ελεύθερο πουλίιιιιιιι και από κανάρα σε κανάρα θα πηδάωωωωω :BDGBGDB55:

:grandpa: Η μοναδική περίπτωση να "πηδήξει" ένα ηλεκτρόνιο από έναν κλώνο σε έναν άλλον είναι να υπάρχει διαφορά δυναμικού, οπότε να δημιουργήσει arc.

Η άλλη περίπτωση... Μπα... Ούτε ο Copland δε ζεσταίνει τόσο πολύ ώστε να δημιουργήσει σχάση (ούτε καν φέξη).

Φιλαρακι ξερεις ποσο κοστιζει μια μηχανη wire drawing?

Tι προδιαγραφες πρεπει να εχει (πιεσεις), μηδανικες ανοχες, ποσο υλικο παει στραφι επειδη δεν ειναι εντος προδιαγραφων?

Α ρε Ελληναρα που πρεπει να τα ξερεις ολα αλλιως δεν μπορεις να κοιταχτεις στο καθρεφτη το πρωι.

Δηλαδη το πολύκλωνο του πορτατίφ πρέπει να το πλερώνουμε χρυσάφι.:fahne90:

Οχι φιλε μου γιατι η εταιρια που το εφτιαξε αγορασε ετοιμο καλωδιο δεν εφτιαξε δικο της με συγκεκριμενες προδιαγραφες. Μου αρεσει που δεν εχετε ιδεα πως φτιαχνετε ενα καλωδιο και τι κοστη εχει, αλλα παρολαυτα το παιζετε εξυπνοι.

Status
Not open for further replies.