καλώδια ultra high end

Status
Not open for further replies.
Δεν ειμαι σε θεση να γνωριζω το αποτελεσμα της δοκιμης. Εφοσον οι συνθηκες ειναι οι σωστες, θα το δεχτω ανεπιφυλακτα. Δεν εχω λογους να υποστηριζω την μια η την αλλη πλευρα. Αυτο ομως που ειναι εκ των προτερων πασιφανες ειναι το γνωστο προβλημα επικοινωνιας ανθρωπων διαφορετικου επιπεδου ικανοτητων ορθολογικης-λογικης κρισεως και πιθανοτατα μορφωσης. Επιτρεψτε μου μια γρηγορη τοποθετηση.

Δεν υπαρχει ουδεμια αμφιβολια οτι γνωση και κατ' επεκτασην η ικανοτητα ορθολογικης κρισεως επι παντος, περνα υποχρεωτικα απο τεσσερα διακριτα σταδια.

1. Ασυνειδητα ασχετος = ανικανος
2. Συνειδητα ασχετος = ανικανος
3. Συνειδητα σχετικος = ικανος
4. Ασυνειδητα σχετικος = ικανος

Η δυσκολοτερη μεταβαση, ειδικα αν ο ανθρωπος ειναι καποιας ηλικιας, ειναι αυτη απο το πρωτο στο δευτερο σταδιο. Εννοω οτι ειναι σχεδον αδυνατον για καποιον να παραδεχθει το μεγεθος της ασχετοσυνης του, εστω και για ενα μεμονωμενο αντικειμενο ανευ σημασιας. Δυστυχως ομως, αν δεν παραδεχθει καποιος οτι του λειπει η γνωση δεν προκειται ποτε να την αναζητησει και συνεπως να την κατακτησει, περνωντας ετσι στο σταδιο της συνειδητης ικανοτητας. Αυτο ειναι συνηθισμενη αντιμετωπιση εμπειρικων που νομιζουν οτι με την εμπειρια εξαγορασαν γνωση και κατ' επεκτασην ικανοτητα. Συνεπως ο λογος που στην περιπτωση μας η επιστημη αντιμετωπιζεται ως κακοδαιμονια και η κακοδαιμονια ως επιστημη, δεν ειναι αλλος απο την αντιδραση των ενδιαφερομενων να μεταβουν απο το 1ο στο 2ο σταδιο, να δεχθουν δηλαδη οτι για ορισμενα θεματα καλο ειναι να τηρουμε μια διαφορετικη σταση. Που να ξερουν οτι αυτο ειναι οτι πιο εξυπνο μπορουν να κανουν στην ζωη τους.

Εδω βλεπω προσπαθειες συνεννοησης ανθρωπων του 1ου και του 4ου σταδιου. Σας διαβεβαιωνω πως κατι τετοιο ειναι εκ των πραγματων ανεφικτο. Ειναι σαν να συζητα ενας τριχρονος (ασυνειδητα ανικανος οδηγος) με τον Σουμαχερ (ασυνειδητα ικανος οδηγος). Φανταζομουν οτι η θεση καποιου επαγγελματια θα ηταν ο συνδυασμος γνωσεων και εμπειριας και οχι η επιβολη της αποψεως του σε οσους μπορει περισσοτερους, με κραυγες η δηλωσεις αυταρεσκειας. Η σταση του κου Luxman τουλαχιστον δειχνει μια ταση για αναζητηση. Μπροστα στην ελλειψη αυτογνωσιας (επι της ουσιας του φοβου) καποιου αλλου, ειναι ενα πολυ σοβαρο βημα.

Αναρωτιεμαι πως θα αντιδρασουν καποιοι αν η δοκιμη αποδειξει κατι διαφορετικο απο αυτο που υποστηριζουν. Υπαρχει περιπτωση ποτε να δεχτει ενας τετοιος ανθρωπος το αποτελεσμα; Εννοειται οτι δεν θα είναι ευκολο και για την αλλη πλευρα να δεχτει ενα αρνητικο γι αυτην αποτελεσμα. Ομως τελικα θα το δεχθει διοτι αυτη ηταν η πλευρα που προκαλεσε την ερευνα και την αποδειξη μεσω της δοκιμης, (εξ αιτιας της γνωσης, της ικανοτητας της και της τολμης της να σκεφτει ετσι). Ελπιζω να γινει συντομα η δοκιμη, με οσο το δυνατον καλυτερες συνθηκες. Θα ηθελα επισης να μην αμφισβητηθει αλλα ειμαι σιγουρος απο τωρα για το αποτελεσμα στην περιπτωση που η μια πλευρα χασει. Αλλωστε το δηλωσε ηδη, λεγοντας οτι θα αμφισβητησει τις ακουστικες ικανοτητες του δοκιμαστη στην περιπτωση που χασει.

Last edited:
Για να δειτε πως ειναι τα πραματα. Ερχεται λοιπον προχθες ενα κυριος με πολυ καλο συστημα (ιδιαιτερα ακριβο) το οποιο εχει αποκτησει με πολυ κοπο και με μια τεραστια δισκοθηκη την οποια λιγουρευομαι! Θελει λοιπον να αλλαξει τα καλωδια σε προ και στους μονο τελικους του! Του δινω για δοκιμη το .α... για τον προ και τα .β... για τους τελικους του. Του λεω ακουσε τα με την ησυχια σου οσο θελεις και μου λες. Αν ακους διαφορες σε σχεση με τα audio agile που εχεις μου λες. Καμια αποπειρα για να τον πεισω. Αλλωστε ειναι μορφωμενος ανθρωπος και με μεγαλυτερη πειρα απο εμενα σε καποια πραγματα. Την επομενη με παιρνει τηλεφωνο και τα παραγγελνει. Σημειωτεον οτι το τιμιμα στην συγκεκριμενη περιοδο για αυτον τον ανθρωπο ειναι συσβασταχτο αλλα παρολα αυτα προχωρησε στην αγορα χωρις προσωπικα να κανω καμια αλλη κινηση για να τον πεισω. Λοιπον ειναι κι αυτος κουφος? Μηπως ειναι ηλιθιος? Μηπως ειναι πλουσιος που ετσι του γουσταρε να κανει? ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!
Καθομαστε και αναλυουμε λοιπον ενα σωρο μακακιες καιχανουμε το νοημα. Κυριοι ειναι απλα τα πραγματα. Δοκιμαστε και κρινετε. Δεν χρειαζεται κανενας να πεισει κανεναν. Εμεις οι εμποροι καλο ειναι να δινουμε για δοκιμη διαφορα πραγματα και να αφηνουμε τον πελατη - ακροατη να κρινει. Αν του αρεσει προχωραει αλλιως οχι. Λοιπον τι νοημα εχει να συνεχιζουμε. Παντα θα υπαρχουν κι αυτοι που θα διαφωνουν. Οφειλω ομως να πω οτι σε μια κατηγορια τετοια καλο ειναι να γραφουν ατομα που πραγματικα εχουν ασχοληθει με το θεμα και εχουν σπαταλησει πολυ χρονο και ισως και χρημα, για το συστημα και την δισκοθηκη τους. Δυστυχως η οποιες διαφορες στα καλωδια θα ακουστουν σε πολυ καλα συστηματα ευκολοτερα απο οτι σε μη.
Επισης επειδη ακουστηκε προτυτερα οτι καποιοι δεν εχουν ακριβα συστηματα αλλα εχουν ακουσει...εχω να τους πω οτι αν δεν ζησεις με καλο συστημα για καιρο δεν εχει νοημα απλα να το εχεις ακουσει. Κι εγω οδηγησα f1 αλλα δεν ειμαι πιλοτος ουτε εγινα ουτε θα γινω.

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Αν έγραφα πάντως, στο μάθημα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας στο Πολυτεχνείο, ότι ένα κομμάτι καλωδίου μήκους 1.5 μέτρου μπορεί να συμπεριφερθεί σαν φίλτρο, θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι μαζί μου.
Ρίξε μια ματιά στο 10ο Κεφ. αν έχεις το βιβλίο των Βουρνά-Κονταξή. :antlers:
Αν όχι θα θυμάσαι πως μια γραμμή μεταφοράς ισοδυναμεί με μια αντίσταση και μια επαγωγή συνδεδεμένες σε σειρά και μια χωρητικότητα προς τη γη.
Εγώ απλά λέω πως αν το καλώδιο κάνει τη δουλειά του φίλτρου, όπως υποστηρίχθηκε, τότε την ίδια δουλειά θα μπορούσε να κάνει και παθητικό κύκλωμα!

Internet King said:
...Εάν δεν σας έχουν δώσει οι προμηθευτές σας τα τεχνικά χαρακτηριστικά των καλωδίων που αντιπροσωπεύετε υπάρχει τρόπος να τα μετρήσουμε....
την ίδια απορία εξέφρασα και εγώ...-bye-

• 1. όποιος θέλει να μάθει, θα βρει τον τρόπο, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί εναντίον του
• 2. όποιος δεν θέλει, δεν υπάρχει κανείς τρόπος να τον μάθεις, ακόμα και αν το σύμπαν συνωμοτεί υπέρ του
• 3. η μεγάλη πλειοψηφία του "κοινού" δεν δύναται να μάθει, οπότε το κατά πόσον το θέλει ή δεν το θέλει παρέλκει

Keep on walking

Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Ο Κογιας μας μιλαει για το οτι δεν υπαρχουν ακουστικες διαφορες στα καλωδια ρευματος (π.χ. τοστιερας-με ενα των 800 ευρω),,,,

..ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΟ για τον οποιοδηποτε να καταλαβει διαφορες σε μια γκαμα του ΙΔΙΟΥ κατασκευαστη!

Εχω ολη την καλη διαθεση να σας προσκαλεσω να ακουσετε τις διαφορες στο ιδιο συτημα μεταξυ των εξης:

Acoustic Zen El ninio (180 ευρω)
>> >> Tsunami (350 ευρω)
>> >> Krakatoa (800 ευρω)
>> >> Gargantua (1600 ευρω)
>> >> Absolute (2500 ευρω)

Απλα θα βγαζουμε το ενα καλωδιο απο το Emm Labs CDSA και θα βαζουμε το επομενο.

Τι τοστιερες και κουραφεξαλα?

Εδω το πραγμα μιλαει μονο του!
Εγώ θέλω να συμμετέχω σε αυτό αλλά να πάρεις μέρος και ο ίδιος στο test.
H δική σου άποψη αλλά και όσων εμπιστεύεσαι την κρίση/ικανότητα ακοής.

Εδώ είχα κάνει μια παρόμοια πρόταση.

Προτείνω να γίνει άλλο ένα test και αυτή την φορά πιστεύω να συμμετέχετε ολοι οι επαγγελματίες, γιατί έχετε υποστηρίξει κάτι ανάλογο σε αυτό το threat.

Θα έχουμε λοιπόν τρία καλώδια ρεύματος.
Ένα των 500, ένα με διπλάσια τιμή 1000, και ένα με τριπλάσια του αρχικού 1500 .
Θα έρθουμε στα μαγαζιά σας , στο σύστημα και χώρο σας και θα πρέπει να βρείτε ποιο παίζει αναλόγως την ποιοτητά-τιμή του.
3 φορές συνολικά, να ευστοχίσεις στις 2.

Όπως τα λέτε, θα τα "ακούτε".

Πως σας φαίνεται
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=396507&postcount=256

Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Διαγράφτηκε το αρχικό μήνυμα που περιείχε τον προσωπικό χαρακτηρισμό καθώς κι άλλα δύο που το εμπεριείχαν σαν quote.

Αγαπητε Dipie παρακαλω να διαγραφει αντιστοιχως επισης το αρχικο μηνυμα του walker περι κομπογιανιτων ασχετων κτλ το οποιο αποτελεσε και τον λογο της εκρηξης και της οργης μου.

Προκειται περι απαραδεκτου μηνυματος κοινης προβοκατορικης λασπολογιας και συκοφαντησης του ονοματος μου και της επιχειρησης μου.

Αναμενω.

Για DIY καλώδια ισχύος υπάρχουν απόψεις; Δυο δημοφιλείς, ανα το διαδίκτυο, υλοποιήσεις είναι οι παρακάτω. Η πρωτη στηρίζεται σε καλώδιο Belden η οποία αποτελεί σεβαστό ονομα στον χώρο και δοκιμασμένη λύση σε DIY interconnects.

http://diyaudioprojects.com/Power/diyMains/
http://www.venhaus1.com/diymains.html

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: καλώδια ultra high end

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω.
Προσωπικά δεν μπορώ να συνηθίσω τις μυρωδιές που με ενοχλούν και ούτε μπορώ να συμβιβαστώ με θορύβους και με κακή ποιότητα ήχου.
Έχω την απλή περιέργια να ξέρω τί επ' αυτού έχουν να μας πουν οι επιστήμονες! Λ.Σ.

δικαιωμα σας!δε θα τα χαλασουμε για 5-6 <<βρωμοεπιστημονες>> που υποστηριζουν αυτα που ανεφερα πιο πριν!!

Μα προς τι όλη αυτή η αντίδραση για την τυφλή δοκιμή?
Αφού τα συμπεράσματα θα ωφελήσουν όλες τις μουσικόφιλες ομάδες (hi fi, hi end κτλ)
Επίσης η τυφλή δοκιμή θα οξύνει την αίσθηση της ακοής και θα γίνονται ευκολότερα αντιληπτές οι διαφορές των ακριβών καλωδίων από αυτό της τοστιέρας?
Σωστά ή κάνω λάθος?
Γιατί αν όντως αποδειχτεί ότι δεν υπάρχουν διαφορές και δη από έμπειρα και εκπαιδευμένα αυτιά όπως των επαϊόντων του hi end…………μπορείτε να φανταστείτε τι θα επακολουθήσει :smash:

διαφορές μπορεί να υπάρξουν ! η διάφορα κόστους θα δικαιολογήσει το ΜΗ χαρακτηρισμό ως φύκι αντί μεταξωτής ? η ? εάν παίξει τα χείριστα το καλώδιο του πανάκριβου , θα χαρακτηριστεί απάτη?
απο πλευράς μου εάν και εφόσον γίνει το τεστ , επιφυλάσσομαι με ακριβούτσικο καλώδιο , να παίξει και αυτό στο παιχνίδι .

Να προτείνω λοιπόν και εγώ κάτι...
Μπορούμε να διοργανώσουμε κάποια τυφλή δοκιμή καλωδίων ρεύματος από τυχαία άτομα. Βασικό είναι να λάβουν μέρος κάποιοι που δεν έχουν τη στενομυαλιά να παραδεχτούν αυτό που θα ακούσουν.

Ψιτ; Κανείς;

....
Επισης επειδη ακουστηκε προτυτερα οτι καποιοι δεν εχουν ακριβα συστηματα αλλα εχουν ακουσει...εχω να τους πω οτι αν δεν ζησεις με καλο συστημα για καιρο δεν εχει νοημα απλα να το εχεις ακουσει. Κι εγω οδηγησα f1 αλλα δεν ειμαι πιλοτος ουτε εγινα ουτε θα γινω.
Κάλλιστα κάποιος θα μπορούσε να σου απαντήσει ότι ο "Schumi" δεν ξέρει να οδηγεί γιατί το προσωπικό του αυτοκίνητο δεν είναι F1.
Τι σύστημα λες να έχει ένας μεγάλος μουσικός που θαυμάζεις ;
Λες να μην ακούει, ε ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Αγαπητε Dipie παρακαλω να διαγραφει αντιστοιχως επισης το αρχικο μηνυμα του walker περι κομπογιανιτων ασχετων κτλ το οποιο αποτελεσε και τον λογο της εκρηξης και της οργης μου.

Προκειται περι απαραδεκτου μηνυματος κοινης προβοκατορικης λασπολογιας και συκοφαντησης του ονοματος μου και της επιχειρησης μου.

Αναμενω.

Εδιάβασα το μήνυμα.Το μέλος "Walker" χαρακτηρίζει σαν "τουλάχιστον αφελή" την αποψή σας κι εσάς άσχετο με την επιστήμη.
Θα ήθελα να τον καλέσω με την σειρά του ν' ανακαλέσει δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις,πρίν προχωρήσω σε διαγραφές(έλεος πιά κύριοι).
Νομίζω,είναι μια ακόμα ευκαιρία να λυθεί η παρεξήγηση μεταξύ σας.

Ψιτ; Κανείς;

μεσα !!!δεν παμε στου ορφεα που εχουμε ηδη ανοικτο μετωπο !!!!!ολο λεμε λεμε και τιποτα δεν κανουμε!!!!:ADFADF1::ADFADF1:

το θεμα ειναι εαν ακουγονται διαφορετικα `η εαν ακουγεται καλυτερα το ακριβο καλωδιο?
εαν υπαρχουν διαφορες θα φταιει το καλωδιο `η το μηχανημα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: καλώδια ultra high end

Εδιάβασα το μήνυμα.Το μέλος "Walker" χαρακτηρίζει σαν "τουλάχιστον αφελή" την αποψή σας κι εσάς άσχετο με την επιστήμη.
Θα ήθελα να τον καλέσω με την σειρά του ν' ανακαλέσει δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινήσεις,πρίν προχωρήσω σε διαγραφές(έλεος πιά κύριοι).
Νομίζω,είναι μια ακόμα ευκαιρία να λυθεί η παρεξήγηση μεταξύ σας.
Διευκρινισα καποια πραγματα στο εν λογω μηνυμα για τον κυριο και δεν θεωρω οτι επρεπε να ενοχληθει. Δεν ειναι κακο να μην εχει παρει πανεπιστημιακη μορφωση καποιος. Εαν ενοχληθηκε ομως ανακαλω.

Παιδια εννοειται οτι αν ειχαμε με τελεια παροχη ρευματος και ειχαμε βρει τροπο να αποτρεψουμε τα παντος τυπου RF τα καλωδια ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ στο αποτελεσμα.

Αυτο ακριβως συμβαινει σ ενα πελατη μου που εχει υποσταθμο της ΔΕΗ στο υπογειο της πολυκατοικιας του .

Αυτο ακριβως συμβαινει σ ενα πελατη μου που εχει υποσταθμο της ΔΕΗ στο υπογειο της πολυκατοικιας του .

Μάλλον τυχερός-άτυχος είναι...
Υποσταθμός σε υπόγειο πολυκατοικίας!Πρώτη φορά το ακούω.
Μεγάλη Ελλάς...

Status
Not open for further replies.